Omnen dimittite
spem, o vos intrantes!
Staff, és tagok által keresett karakterek

 
• A világ alapjai, technológia •
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Hell or Heaven


A világ alapjai, technológia VQSi8OZ
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
1059
☩ Rang :
Staff
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Vas. Márc. 04, 2018 8:16 pm
Következő oldal


Világ, technológia
Új világleírás van érvényben!
Jelenlegi világleírás


XXI. század, 2020. Egy Posztapokaliptikus világ

• • Az ember sokáig uralta a Földet. A csillagokig érő tornyokat húztak, gyógyszereiket addig-addig fejlesztgették, míg az élettartamuk egyre csak nőtt. Az informatika vált az egyik legnagyobb és legfontosabb ágává a világnak. Csodálatos dolgokat építettek, amelyek megkönnyítették a kommunikációt vagy a közlekedést.

Aztán történt valami. Egy napon pontosabban 1991-ben, (29 évvel ez előtt) az emberek felpillantottak a felhős égre, amely a távolban feketének tűnt már, de ahogy egyre nézték, s a fekete felhő egyre közeledett, úgy kezdett egyre világosabb lenni, hogy az nem felhő. Madársereg? Nem. Valami olyasmi, amiben azelőtt rengetegen nem hittek. A sereg hirtelen bukott le Las Vegas felett, az angyalok pedig elöntötték az utcákat, mint víz a repedéseket. Az első hitetlen mosoly azonnal eltűnt az emberek arcáról, mikor a mészárlás elkezdődött.

Az első hetekben megszűnt a telekommunikáció, és ahogy elcsendesedtek a telefonok vonalai, úgy az internet sem működött többé. Internet nélkül nincs GPS sem, s így azok a járművek, amelyek ezzel működtek, mint a repülők, többet nem indultak el. Nem hogy országok, de városok sem tudtak kommunikálni egymással, az emberek elszigetelődtek. Az angyalok az erőforrásokat kitermelőket is megtámadták, s így lassan, de biztosan kezdett elfogyni az olaj, megszűnt a gázszolgáltatás, az áram, s ahogy egyik gyárat a másik után tették tönkre, az ivóvíz is kezdett bizonyos helyeken hiánycikké válni. Az átutazók gyakran estek angyalok és démonok áldozataivá, így az utazás is veszélyessé vált. Egyik település a másik után esett el Gabriel és seregei által, mikor egy újabb sereg jelent meg, Michaellel az élen, aki testvérével szembe szállva védeni kezdte az embereket.

Michael segített az embereknek, s amíg a két angyal egymással kezdett háborút, a megfogyatkozott emberek városokba tömörültek, amelyeket szinte erődökké alakították át. Csatlakozott hozzá pár alsóbbrendű angyal, és arkangyalok, köztük: Ramiél arkangyal, Uriél arkangyal. Az angyalok és az emberek itt egymás közt élnek. Tilos a házasság vagy vérfertőzés, az ilyen gyermekeket tűzbe vetik. De mégis vannak, akiket ez nem érdekel, tőlük származnak a nephilimek.

San Francisco az egyik ilyen város, s miután a hosszú háború után Michael és Gabriel kis szünetet tartott a harcaikban, a semleges, vagy emberbarát angyalok oda húzódtak vissza az emberekkel együtt. Persze San Franciscon kívül még néhány másik város is ekképpen, erődként áll az angyalok és démonok támadásai ellen, például New York. Néhány kisebb települést a vadászok tartanak tisztán, s üldözik el, vagy kapják el az angyalokat, démonokat, bárkit, aki veszélyes lehet rájuk nézve. Minden más település és város immár csak romok, vagy üresen hagyott porosodó házak, kocsik halmaza.

Közben a Pokolban sem egyszerű az élet. Lucifer még isten eltűnése előtt 3 évvel felment a Földre. Miért? Elege lett abból, hogy minden rosszért őt okolják, valamint soha nem kérte azt, hogy ő lehessen a Pokol ura. Levágta szárnyait, hogy véletlenül se kerüljön vissza, és elindult Mazikeennel, hogy felfedezze a világot.

A démonok kordában vannak tartva, de van, aki lázong a Földön. Mivel nekik nincs testük, első útjuk egy ember megszállásához vezetett.


Technológia napjainkban

Az emberek habár kissé visszább nyúltak történelmükben, s megjelentek újra azok a szakmák, amelyek a modernizációval veszendőbe tűntek (mint hogy gyárak már nincsenek, a kosarat, ruhát, kutat, stb már maguknak kell megteremteni, a lőfegyverek is kezdtek lőszer nélkül maradni) azért mégis megtartottak közeli múltjukból, amit lehetett. Az évek alatt sikerült újra áramot teremteniük a nagyvárosokban, méghozzá megújuló erőforrásokból: szél és nap. Miután sikerült áramot nyerniük maguknak, a társadalom kezdett lábra állni. Vizet tisztítottak maguknak, könnyebbé tették az életet egy fokkal.

Amara felbukkanása természetesen újabb kihívások elé állította az emberiséget, ám voltak váratlan hozományai is. Hogy a sötét energiának köszönhetően, vagy mert az évek során újból pályára állt néhány régen fellőtt műhold, nem tudni, azonban az eddig sistergő rádiók megszólaltak, és a ’91-ből és azelőttről megmaradt telefonok is működőképessé váltak. Persze nincs olyan biztos lábakon álló hálózat, mint akkoriban, de kisebb körzetekben alkalmasnak bizonyulnak a rég elfeledett eszközök, mint például a rádióvevő. A kezdetleges mobiltelefonokat, amelyek túlélték az elmúlt 29 évet, már lehet használni üzenetküldéshez, a megfelelő időjárási viszonyok és lefedettség mellett pedig a szerencsések telefonálni is tudhatnak.


Utazás a városok között

Révén, a repülők üzemanyag és megfelelő hálózat nélkül használhatatlanná váltak, az autók benzinkészletei pedig szintén megfogyatkoztak, az élet újabb területén ütközött akadályba az emberiség. Persze 29 év alatt sikerült különböző megoldásokat találni, például az árammal működő autók rövid távon használhatóvá váltak, a hosszabb utakra pedig napelemekkel felszerelt járműveket állítottak szolgálatba a tehetősebb és találékonyabb városok, ám az ellenséges angyalok és démonok továbbra is veszélyt jelentenek még a városkörnyéki, kisebb utazásokon is.

Városok között ritkán egyébként van lehetőség útra kelni, többnyire a katonaság, vezetőség, és az ellátmányosok kiváltsága ez évi 3-4 alkalommal. Aki teheti, inkább emberpárti angyalokat hasznosít az utazáshoz, vagy karavánokkal kel útra, amennyiben hajlandó heteket, hónapokat áldozni, s kockára tenni az életét a nyílt, védtelen terepen, ugyanis saját, napelemes autóval nem igazán rendelkeznek az átlag polgárok.
Hajók esetében kizárólag elvétve, kisebb kompok léteznek, mivel az üzemanyagot megoldani körülményes, valamint kevesen vállalkoznak rá, hogy nyílt terepere merészkedjenek.Credit: Dominion sorozat. Leírást bővebben Ashtaroth, Cassael írta. A játékban nem célunk teljes hitelességgel visszaadni a '80-as és '90-es évek technológiáját, az újítások a játékosok szórakozását és kényelmét szolgálják.
 
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás:  Árnyak Mögött
Belépett TagjainkFajaink létszáma●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 48 felhasználó van itt :: 10 regisztrált, 0 rejtett és 38 vendég :: 2 Bots

• Fajaink száma •
Arkangyal
2/2
Leviatán
8/6
Angyal
1
Démon
13
Bukott Angyal
3
Ember
3
Félvér
3
Harcos Angyal
5
Vadász
6
Nephilim
6