Welcome to hell or heaven frpg
- Staff és tagok által keresett karakterek -

 
• Angyali képességek •
reveal your secrets

Hell or Heaven


Angyali képességek VQSi8OZ
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
1136
☩ Rang :
Staff
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Vas. Márc. 04, 2018 8:25 pm
Következő oldal


Angyali képességek
Bővebb kifejtés, iránymutatás

1. Telekinézis  
Tárgyak, esetleg mások mozgatása akarattal. Minél erősebb az angyal, annál nagyobb tárgyakat képes mozgatni.


2. Gyógyítás
Szárnyuk olajával, illetve a tollaik elégetéséből képződött hamuval képesek gyógyítani nem csak magukat, de más fajt képezőket is. (Utóbbi információt igyekszenek a lehető legnagyobb titokban tartani, különben könnyedén a kihasználás áldozatává válhatnak). Az olajat rendszerint mélyebb, súlyosabb sérüléseknél hasznosítják, tollaik hamvát pedig felületesebbeknél.

Önmagukra csupán akkor alkalmazzák ezt a két módot, ha angyalpengétől, vagy abból készült fegyvertől származik a sérülés. Egyéb esetben önmaguktól begyógyulnak sebeik.


3. Emberfeletti erő
Minden angyalra jellemző, hogy fizikálisan erősebbek az embernél, egyedül a Harcos angyalok tűnnek ki a sorból, ők fajuknál fogva még nagyobb strapabírást képviselnek.


4. Halhatatlanság
Az angyalok öröklétű lények, természetes módon, betegségben, öregségben nem tudnak meghalni (öregedni sem tudnak). Ha testüket halálos sérülés éri, amely nem angyalpengétől származik, amolyan tetszhalott állapotba kerülnek, de öngyógyító képességüknek hála feltámadnak. Kizárólag az angyalpenge vagy a lángoló szent olaj végezhet velük, ezek alkalmazásánál is csupán akkor halnak meg, amennyiben halálos sérülést szenvednek általuk.


5. Telepátia
Alapvető kommunikációs forma az angyalok között, ám a más fajt képviselők tudatát is megérinthetik hangjukkal. Gyakori jelenség az is, hogy meghallják a feléjük intézett imát, erős kötelék folytán akár már az indíttatást is képesek érzékelni a hívásukra.


6. Memória manipuláció
Az őrangyalok profi szinten alkalmazzák, de rangjuktól függően a többiek is képesek rá. Nem ritka, hogy a halandók tudatába férkőzve emlékeket törölnek, módosítják azokat a nagyobb jó érdekében, ám egyszerű gondolatolvasásra is felhasználhatják eme képességüket.


7. Asztrális kivetülés
Az a képesség, amikor az angyal a testét elhagyva, asztrális síkon közlekedik, jelenik meg bizonyos helyeken, álmokban. Ilyen formájukban ártani nem tudnak senkinek, éppúgy nekik sem lehet, ez a kommunikációjuk egyik eszköze. Főként olyan esetben alkalmazzák, amikor nincs módjukban személyesen felkeresni másokat, például fogságba estek.


8. Kitűnő érzékek
Az emberfeletti erőhöz kitűnő érzékek párosulnak. Látásuk kiélezett, a sötétben is egészen jól tudnak tájékozódni egy bizonyos fokig. Hallásuk szintén rendkívüli; ha tudják, kire koncentráljanak, egy egész épületen belül is képesek kiszűrni a számukra fontos beszédet, hangokat.
A kerubok, őrangyalok, erényangyalok kivételes esetben arra is képesek lehetnek, hogy megérezzék az igazságot, avagy, hogy az adott esetben valaki az igazat mondja-e, vagy hazudik. A harcosokra inkább jellemző reflexeik kitűnősége.

Ez a képesség nem minden esetben áldásos a számukra, sokan képtelenek élvezni a földi javakat, mint például az ételeket és az italokat, hiszen minden összetevőt tökéletesen kiéreznek.


9. Mágikus, okkult tudás
Az angyalok korábban egyenlő szinten álltak a démonok mágikus képességeivel. Alapjaiban különbözött az övéktől, de hatalmas dolgokat volt lehetőségük véghezvinni, egészen addig, amíg Isten el nem hagyta őket. A Mennyország ereje megcsappant, ezzel párhuzamosan az angyalok mágikus képességei is.
Csupán néhány trükk, ami még megmaradt a tarsolyukban:


A valóság elferdítése: Nem minden angyal képes rá, hiszen sok energiát felemészt, viszont alkalmazásának palettája rendkívül színes. Egyesek az idő és tér meggörbítésével csalják le úgymond a repülésükkel telt időt, ezáltal azt az érzetet keltve másokban, mintha csupán egy szempillantásra tűntek volna el. A játékosabb fajtársak, főként a kerubok között népszerű apró-cseprő trükköket alkalmazni a halandók érzékeit megcsalva, például, ha két szerelmest össze kívánnak melegíteni, tesznek róla, hogy megteremtődjék a megfelelő légkör a zene, illatok, hőmérséklet manipulálása által. Amennyiben az őrangyalokat nézzük, egyesek például nem riadnak vissza attól sem, hogy rémisztő víziókat teremtve térítsék el védencüket a helytelen úttól.

Démonűzés: A gyengébb démonokat a megfelelő kántálás mellett sokkal hatékonyabban ki tudják űzni a megszállt testből, mint az emberek. Az erősebbekkel is képesek elbánni a magasabb rangú angyalok, de ez már számukra is megpróbáltatást jelent.

Idézés: Angyal vagy démon megidézése szertartás által.

Pecsétek, rúnák, csapdák ismerete: Rangtól függően tudják alkalmazni őket. Az egyszerűbbeket (például démont elnyomó pecsét, angyalt elnyomó pecsét) a legátlagosabb angyal is képes használni, ellenben akadnak olyan bonyolult csapdák vagy pecsétek, amelyeket vagy a rangosabb angyalok tudhatnak alkalmazni, vagy a közös erejüket kell latba vetniük.

Helyrehozás: Hatalmukban áll helyreállítani például egy törött tárgyat, szakadt, koszos ruhát, jellemzően apróbb dolgokat. Egy teljes épület állapotának visszaállítására már egyáltalán nem képesek. Gyógyításra (például szervek eredeti állapotának visszaállítása) nem tudják használni.


Fontos kiemelni, hogy a mágikus tudás alkalmazása rendkívüli mértékben kimeríthet egy angyalt, olyan módon, hogy akár alvásra is szüksége lehet a regenerálódáshoz. Természetesen minél magasabb rangon áll egy angyal, annál strapabíróbb. A kimerülés egyedül az Arkangyalokat nem érinti, ők mindennemű hátrány nélkül alkalmazhatják mágiájukat.


10. Energiák
Az angyali fajra (tehát a harcosokra nem) jellemző képesség. Kivétel nélkül az összes kerub és erényangyal birtokolja a lehetőséget, hogy a halandókban bizonyos érzéseket keltsenek, mint például szelídséget, jóakaratot, alázatot, szeretetet stb… Az őrangyalok és rangnélküliek között is jócskán vannak, akiket Isten megáldott eme képességgel, ők nyilvánvalóan nem tudják egy kerub vagy erényangyal szintjén hasznosítani energiájukat, viszont kellő gyakorlás, kitartás, elkötelezettség folytán feljebb léphetnek - ez a ranglépésük egyik alappillére.


 
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás:  Árnyak Mögött
Belépett TagjainkFajaink létszáma●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 8 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég :: 2 Bots

• Fajaink száma •
Arkangyal
1/1
Leviatán
7/3
Angyal
2
Démon
6
Bukott Angyal
3
Ember
4
Félvér
1
Harcos Angyal
5
Vadász
5
Nephilim
2