Omnen dimittite
spem, o vos intrantes!
Staff, és tagok által keresett karakterek

 
• A Mennyország leírása •
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Hell or Heaven


A Mennyország leírása VQSi8OZ
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
1101
☩ Rang :
Staff
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Vas. Okt. 14, 2018 12:07 am
Következő oldal


MennyországJelenleg a Menny lezárult!
Jelenlegi világleírás


Leírása

A Mennyországot sokféleképpen nevezik és képzelik; Isten birodalmának, az angyalok otthonának vagy éppen a végeláthatatlan lakomák színterének, hol a megüdvözült lelkek a szükségtől és nélkülözéstől többet már nem szenvednek. Valaki az ég magasán díszelgő bárányfelhőkön tudja elgondolni a légies, láthatatlan világot, mások az univerzum egy távolabbi pontjába vizionálják a tisztaság és örök boldogság magasztos, ismeretlen terepét, és valahol mindnyájuknak igaza van.
A Mennyország szoros összeköttetésben létezik a Földdel, képzelt, mágikus határai valóban a fellegek fölött húzódnak, azonban képtelenség volna precíz leírást adni külleméről, vidékeiről, amelyek a felhők légiességét és állandóan hömpölygő voltukat idézve folyamatos változásban leledzenek.

A Mennyország leírása 8OyGclk


Szent Kapu

A Mennyországba csupán azok a lelkek juthatnak, akik arra érdemesek. A közhiedelemmel ellentétben nem szükséges szamaritánus vagy éppen a hithez hűen ragaszkodó életstílust folytatni mindehhez, a lélek igaz valója, ami számít végső soron.
A Mennyek Kapujáig néha eljuthatnak olyanok, akikről nem dönthető el azonnal, hová kerüljenek, vagy éppen azok, akik az élet és halál mezsgyéjén lavíroznak. Utóbbiak ritka esetekben a Kapu túloldalára is látogatást tehetnek, de ez nem jellemző, révén, az ottani vidéket szorgosan őrzik az angyalok, legalábbis védték egykoron.
Általában véve azok lelke, akik bebocsájtást nyertek, az Édenkertet átszelő négy folyó egyikébe kerülnek.

A Mennyország leírása MaUlpwB


Édenkert

Az Édenkert sokban hasonul a Bibliában foglaltakhoz, azon különbséggel, ennek a vidéknek a tájolása nem a Földre tehető, hanem a Mennyországba. A kert minden angyalnak másképpen jelenik meg, és a folyókból kiszabadult lelkek, esetleg az alapból eltévelyedettek is különböző módokon tapasztalják a Paradicsomot. Egyesek dzsungelt látnak, mások gazdagon termő gyümölcsös kertet, valaki pedig egy parkot, teljesen változó, ellenben az Édenkertet átszelő négy folyóval.
Ezekben a széles, csillámló felszínű vizekben úsznak a Mennyország lelkei, ki-ki a maga mini-mennyországát élve odabent. Sokan az életükben legkedveltebb helyeket lakják, mások a kedvenc napjukat élik újra, és az sem ritka, hogy az egymáshoz közel álló lelkek ugyanazon mennyországokon osztoznak. Külső szemlélőként azonban nem többek, mint a végeláthatatlan lelkek folyamai.
Az angyalok szükség esetén képesek elérni egyes személyek mennyországát, ezen elven ki is emelhetik őket belőlük, s nem kell többet tenniük mindehhez, minthogy megmártózzanak a folyók egyikében. Azonban ez nem gyakori, Isten teremtményeinek feladata inkább a megfigyelés, vagy a kisodródott lelkek visszaterelgetése, semmint a nyugalmuk és békéjük megzavarása.

A négy folyó neve: Perat, Hiddekel, Gihon, Pison

A Mennyország leírása 0hDTFbH


Isten Csarnoka

Kissé megtévesztő az elnevezés, ugyanis nem csupán egy konkrét csarnokot jelöl, sokkal inkább Isten és az angyalok lakhelyéül szolgáló monumentális képződményt. Azon belül természetesen megtalálható a csarnok is, hol Isten székelt egykoron, mielőtt elhagyta volna a Mennyországot. Ide ritkán kerültek lelkek, ellenben a szabályszegő angyalok gyakorta néztek farkasszemet az ítéletükkel ezen a szent helyen.
A létesítmény további részei között található börtön, egy hatalmas, központi irányító helyiség, ahol a Föld megfigyelésén kívül a legkisebb elintézendő feladatokig bármit megtervezhetnek az angyalok, és megannyi helyiség, amelyek a szárnyasok kénye kedve szerint formálhatóak. Mindüknek akad belőle, sokan a megpihenésre hasznosítják őket, amolyan egyéni mennyországokat teremtve maguknak.

A Mennyország leírása Ue2Xrdy


Közlekedés és Kommunikáció

Mivel a Mennyország zömét az angyalok felügyelik, komoly akadályokról nem beszélhetünk a közlekedést illetően, ugyanis ők könnyedén kihasználhatják a Mennyország formálhatóságát, ezáltal bárhová el tudnak jutni szempillantás alatt. Kommunikációra kizárólag telepatikus képességeiket hasznosítják, nincsen szükségük másra.
Az más kérdés, miképpen lehet eljutni a Mennyországba. Az angyalok többnyire nem a Szent Kaput használják a belépésre, a hosszadalmas repülés még nekik is fárasztó tud lenni, ezért a Pokol felépítéséhez hasonlóan a Mennyország is rendelkezik állandó, kizárólag az angyalok által ismert kapukkal. Földi színtereik biztos védelmet élveznek, feltárásuk csupán mágia okán lehetséges, amelyhez tisztában kell lenni a megfelelő igével is. Ezen kívül még azon emberek láthatják őket, akik a halál szélén lavírozva éppen a közvetlen közelükben leledzenek, viszont ennek az esélye igen csekély, révén, elhelyezkedésük érthető mód nem a nagyvárosok utcáira tehető.

A Mennyország leírása LxpOBKe


Jelen állapota

Isten 28 éve távozott, és emiatt komoly változások történtek.
A Mennyország megszokott ritmusa, rutinja a Földön uralkodó káosszal vetekedve megbomlott, méghozzá Gabriel hatalomátvételének köszönhetően. Annak, ki nem hű hozzá, bizony körültekintően kell idefent tartózkodnia. Az arkangyal ugyan egy ideje már nem járja a fellegeket, azonban hű követőinek megparancsolta, minden áron védjék meg Isten "országát". Hogy mit értett ez alatt, nem tudni pontosan, viszont az angyalai senkinek nem kegyelmeznek, akit rajtakapnak. Hívatlan vendégeknek értelemszerűen a Mihály párti angyalok és a Semlegesek számítanak.

 
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás:  Árnyak Mögött
Belépett TagjainkFajaink létszáma

Nincs


●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 13 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 13 vendég :: 1 Bot

• Fajaink száma •
Arkangyal
2/2
Leviatán
7/6
Angyal
1
Démon
11
Bukott Angyal
4
Ember
5
Félvér
3
Harcos Angyal
4
Vadász
5
Nephilim
5