Welcome to hell or heaven frpg
- Staff és tagok által keresett karakterek -

 
• Mani és Al papírgyár loftja •
reveal your secrets

Hell or Heaven


Mani és Al papírgyár loftja VQSi8OZ
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
1136
☩ Rang :
Staff
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Hétf. Márc. 01, 2021 7:59 am
Következő oldal


***
Szabad a játéktér
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Vas. Feb. 14, 2021 1:47 pm
Következő oldal


A beköltözés
Ahriman & Alastor
zSNV8NX.gif
Álmoskönyv, ami segít az álmok megfejtésében. Annak ellenére, hogy erre hivatott, Alastor nem sok hasznát látja, mert a papírra vetett sorok még érthetetlenebb számára, mint az álmai maguk. Micsoda ostoba firkálmány ez, gondolja magában, amint elkérve a vaskos kötetet saját kezűleg belelapoz. Bár bátyja igyekszik segítségére lenni és lefordítani öccse számára is érhetőre a betűfogóban lévő írást, de a negyedik feje felett csak sorjáznak a kérdőjelek. Miért pont a nyúl motívuma jelenik meg a tudatalattijában? hangzik a kérdés Ahriman szájából.
-Elképzelésem sincs miért pont nyúl. - vágja rá rögtön, aztán egy hosszabb percnyi csendet követően eszébe ötlik egy lehetséges válasz.
-Lehetséges azért, mert régen vadász is voltam??? És nyulakat lőttem? - kérdez vissza bizonytalanul, miközben a kötetet visszanyújtja fivérének.
-Nagyjából egy éve jöttem rá, hogy a gyógytudomány mellett elég pontosan célzok...nagyon pontosan....- árul el egy újabb különös részletet, bár nem tudja van-e annak bármi jelentősége. Vagy összefüggés a jelen dolgokkal. Ahriman végül kimondja, amit Alastor hosszú percek óta gondol. A könyv nem viszi előrébb a megoldásban. Inkább amolyan iránymutató, mint valódi segítség. Majd egy tanáccsal is ellátja őt a szőrös.
-Jegyzeteljem le az álmaimat. - veszi fontolóra az ötletet, majd egy bólintással jelzi, rendben van. Ha már az álmoknál tartanak a negyedik úgy gondolja, elmesél fivérenek még valamit. Egy másik álmot, ami folytatólagosan mindig vissza-visszatér.
-Hm...egy emléket... - motyogja maga elé.
-Gondolod, hogy orvosként elmeháborodotakat kezeltem? - dönti oldalra a fejét kíváncsian. Így ebben az esetben látna értelmét a tébolyult nő álombéli alakjában. Ez egy pillanatra megfogja gondolatait, de ami még ennél is jobban megragadja kígyóbátyja szavai. Másabb volt? Visszakérdésére bőlére eresztett választ kap, kicsit talán meg is döbbentik a hallottak.
-Belém csapott egy villám? - kerekednek el szemei, majd hirtelen nyúlik mosolyra a szája és hangosan, jókedvűen felnevet.
-Hát nem tudom miért, de ezt simán elhiszem magamról. - nevetése lassan abbamarad és egy halvány mosollyá zsugorodik, amit egy percnyi csend követ. Igen, elég őrült volt akkor is, mikor a panel huszadik emeletének párkányáról elrugaszkodott. Mélyen magába szívja a levegőt, fejét a fotel támlájának dönti és kicsit elréved a plafont bámulva. Aztán figyelmét újra a szőrmókra vezeti, vonásai elkomolyodnak.
-Te és én....mi...közel álltunk egymáshoz, igaz? - kérdezi, mert mind abból, amit eddig Ahriman elmesélt, azt szűrte le, hogy régebben jó testvéri viszony volt közöttük.
-Különös, hogy pont rád nem emlékszem. - húzza el a száját. Mintha a fontos emlékei, amik elvesztek mind a szakállashoz kapcsolódnának. Aztán vállat von.
-Nem baj...egy ideig boldogítalak...hátha ez segít az emlékezésbe. - mondja, majd felpattan a karosszékből és fivére könyvgyűjteménye elé lép. Csendesen vezeti végig tekintetét a könyvespolc sorain, miközben a ponyvás már a kabátjáért nyúl. Majd egy köhintéssel jelzi, ideje indulniuk. Alastor veszi a lapot és gyorsan ő is belelép cipőjébe, majd magára kap egy dzsekit, és ha a szőrös megindul, lassú léptekkel követi.


zene: nincs || üzenet: köszönöm a játékot ||
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Jan. 27, 2021 5:15 pm
Következő oldal


Emlékiratok: Testvériség
Érdekes témák kerülnek elő Alastor abnormálisan működő elméjének köszönhetően. Nem akarok neki hazudni, de megfontoltan válaszolok, hisz úgy vélem, nincs még felkészülve a teljes igazságra a leviatánokkal és saját magával kapcsolatban sem. Ez világosan látszik a fehér nyúlhoz való hozzáállásából is. Nem mondhatom neki, hogy fivérem, márpedig ez a bérgyilkos te vagy, a részed, ahogyan minden leviatán lényének része a gyilkos ösztön. Tagadhatjuk, amennyire akarjuk, ám ez nem változtat a tényeken. Kérdésére egy pillanatra elgondolkodom.
- Valami olyasmi. Egy pusztító entitás. - jellemzem röviden és tömören Amarát. Még én sem tudom bizonyosan, milyen is az a nő igazából. De az tény, hogy pusztító. Viszont meg fogom találni a módját hamarosan, hogy informálódjak róla. Addig kutatok, míg nem találok valamit. Olyan nincs, hogy valaminek nincs nyoma ebben a világban, hisz rólunk sem veszett el minden egyes feljegyzés, mindenhatóság ide vagy oda. Az álmoskönyv nem ad sok információt hozzá a történethez, nem tudom, hogyan tudnám úgy ráébreszteni az igazságra, hogy közben ne az én számból hallja azt. Próbálkozom.
- Szerintem a nyúl, mint mezei állat szimbóluma jelenik meg ebben a könyvben. Szóval maximum annyi köze lehet a gyilkos nyúlhoz, hogy a szexualitás is az illető életének szerves részét képezi a gyilkos hajlamok mellett. Mert ilyenkor mindig felvetül a kérdés, hogy miért pont egy nyúlfej van az álombéli illető nyakán és miért nem egy bikáé mondjuk? - teszem fel a kérdést és próbálom gondolkodásra ösztönözni. Használja a koponyáját, próbálja meg megerőltetni, hátha maga is rájön a megoldásra. Többet jelenleg nem tehetek. Jobban mondva nem lenne szerencsés rázúdítani. Ki tudja, hogyan reagálná le, miféle élőlények vagyunk és mi a célunk, kötelességünk. Nem hiszem, hogy jelenleg könnyen meg tudná emészteni a gyomra. Túlságosan emberi a gondolkodásmódja jelenleg. Mivel a halandók vették eddig körül, az ő viselkedésmintájukat szokta meg, ebből nem lehet egyik pillanatról a másikra kiemelni, az káros lenne a jellembéli fejlődésére. Fokozatosan kell ismét leviatánt faragnunk belőle. Ezt már a többieknek is elmagyaráztam.
- Úgy vélem, ez nem fog segíteni. Mármint a könyv. Csak felvetések meg babonák tarkítják. De az tény, hogy minden álomnak van valami jelentése, az elméd üzen neked fivérem. Érdemes lenne minden egyes részletet megjegyezned és ébredés után leírnod, én pedig utána fogok nézni a jelentéseknek, de a pszichológia tudományában, nem a babonákban. - felelem, miközben kérésére átadom neki a kötetet. Érdekelne, milyen pszichológiai módok léteznek arra, hogy megfejtsünk egy álmot. Hiába tudom az igazságot, ha a módszert nem ismerem, amivel rávezethetném erre anélkül, hogy csak úgy egyszerűen szembesíteném önmagával. Van még mit tanulnom nekem is. Közben fivérem bizalmának bizonyítékaként megoszt velem egy újabb információt, egy újabb álomról. Egy visszatérő álomról. Érdekes…. Nem csodálom, hogy kényelmetlennek tartja jelen állapotában. Ha ezeket az álmait egy halandó orvossal osztaná meg, szerintem félrediagnosztizálnák és bezárnák valami őrültek házába. Ugyanis ezen álmok valóban zavaróak és rendellenesek a halandók koponyájának számára. De egy leviatán sok mindent megélt már az évezredek alatt.
- A szavaidból ítélve úgy vélem, hogy egy lényeges emléket élsz át újra álmodban, aminek a központi szereplője a víz és az a nő. Az események bár zavarosnak tűnhetnek, mégis lényegesen kapcsolódnak egymáshoz. Minden egyes részlete fontos. Véleményem szerint jól ismerhetted a tébolyult nőt. Már csak az a kérdés, mi történhetett vele? Miért tébolyodott meg és mi köze ennek hozzád? - teszem fel a sokat sejtető kérdéseket, majd jó nagyot kortyolok a seremből. Jó habosan, frissen csapolva lenne az igazi. Nem tudom biztosra, de úgy vélem az egyik boszorkánya lehet a tébolyult asszony. Mondjuk úgy, hogy a kísérletezéseink nem mindig jártak sikerrel. Volt, hogy túllőttünk a célon és ezeknek mások látták kárát…Közben kikeresi az álmoskönyvből, mit írnak a vér szó alatt. Az eleje nem ragadja meg a figyelmem, de a végén azért akad pár igencsak figyelemre méltó magyarázat.
- A betegség, féltés, kellemetlen emlék nem mozgatott meg semmit az elmédben? Nem lehet, hogy ez is egy ilyen kellemetlen emlék azzal a nővel? - érdeklődöm meg tőle, mielőtt rátérnék a kérdésére. Hogy is fogalmazzam meg? Rövid gondolkodásba fogok.
- Nem voltál tele ennyi…emberi gondolattal és felfogással. Sokkal ridegebb személyiség voltál. De azért ne hidd, hogy teljesen elvesztetted önmagad, mert ez nem igaz. Régen is épp annyira voltál kísérletezős jellem, mint manapság. Tudod, mikor a múltkor elárultad, hogy leugrottál egy lakótorony tetejéről. Régen is folytattál ilyen kísérleteket. Velem együtt. Már leteszteltünk, mennyit bír ki a testünk. Még mindig tisztán emlékszem a pillanatra, mikor beléd csapattál egy villámot vagy arra, mikor hagytam magam elevenen elégni. Nem ismételném meg, nem egy kellemes érzés, maradjunk annyiban. - osztok meg vele egy közös emléket halvány mosollyal kísérve, majd megiszom a serem maradékát, mielőtt még teljesen felmelegedne.
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Jan. 20, 2021 6:13 pm
Következő oldal


A beköltözés
Ahriman & Alastor
zSNV8NX.gif
Alastor megosztja különös álmát fivérével. Elmondja, hogy egy nyúlfejű alak tűnik fel tudatalattijában és egy súlyos fémtárggyal, amit palacsintasütőnek vél, embereket gyilkol. Hozzáteszi, hogy visszatérő rémképek ezek, amik azóta kísértik, mióta megjárták a romos San Franciscot. Mivel a kígyótestvér nem tudja mi az a palacsintasütő, ezért néhány mondattal gyors körülírja, hogyan is kell elképzelni ezt az eszközt és konkrétan mire is való. Fivére érdekesnek találja, hogy Alastor nyomasztó álomképei pont a lerombolt városban tett kitérője után bukkantak fel. Úgy véli, öccse álmainak köze van a sötétség asszonyához.
-Sötétség Asszonya? Ő valami rossz szellem? - kérdez vissza, miközben a szőrös felcsapja az Álmos könyvnek nevezett kötetet, mely ígérete szerint segít értelmezni tudatalattija kusza és zavaros képeit. A nyúl mint halálos félelem. Érdekes elgondolás. Hallotta már a halandók közt a "gyáva, mint a nyúl" kifejezést, de az ő álombeli nyula nem félt, inkább tőle rettegtek, de csak addig míg meg nem lendítette a lapos aljú fegyverét. A könyv még felsorol egyéb nyulas jelenéseket is, de ezeken gyorsan átugranak.
-Nem, nyúlgané tényleg nem volt benne. - bólint, bár őszintén szólva ilyen részletességgel nem emlékszik mélyalvó kalandjára. Egy Freud nevű fazon szerint nyúllal álmodni, elfojtott szexuális vágyat jelöl. Alastor értetlenül ráncolja össze a szemöldökét.
-Mi köze van egy öldöklő nyúlnak a szexhez? - tudakolja és látszik a fején, hogy nagyon nem érti a bátyja Freud haverjának logikáját. De a szőrös is úgy látja, hogy bár figyelemre méltó meglátások, ezek sajnos nem visznek minket előrébb az álmok megfejtésében. A harmadik úgy dönt, hogy más oldalról közelíti meg a dolgot, pár oldalt lapoz és kikeresi a "gyilkos" címszót a betűfogóból. Ám az ott fellelt sorok, csak még zavarosabban hatnak, mint az előbbiek.
-Biztos vagy benne, hogy ez, segít nekünk? - mutat rá a könyvre elég komoly kételyekkel, mert eddig csak találgatásokat hallott, semmi kézzel fogható dolgot. Alastor mélyet sóhajtva veti hátát a puha háttámlának, majd elsüpped a fotelban, míg Ahriman tovább hajt pár oldalt és kikeresi a "palacsinta" címszót is.
-Fogalmam sincs....elkérhetem egy kicsit. - nyújtja kezét testvére felé és ha egy percre megkapja a bőrkötésest, úgy kíváncsian kezdi lapozgatni.
-Van még egy visszatérő álmom...de az más... - kezd bele, miközben figyelme a könyvlapra szegeződik.
-Nem ugyanaz játszódik le folyton, hanem inkább olyan, mint egy történet, ami minden alkalommal tovább folytatódik. - próbálja elmagyarázni, bár nem tudja, van-e bármi értelme.
-Egy fiatal nővel kezdődött, aki egy patak szélén mosott, később magától repkedtek a ruhák és magukat mosták a vízben, legutóbb pedig véres anyagok hevertek a parton. Aztán ez az ismeretlen nő tébolyultan ugrott elő egy bokor mögül, arcát vörös vér mocskolta és állatszerű hangon nyüszített, miközben egy halott férfi fejét lóbálta. - mondja el összesűrítve álmait. Így első hallásra elég betegesen hangzik.
-Ahhh, "vér". - állapodik meg az ujja az egyik szónál. - "A szenvedély és a kegyetlenség szimbóluma, gyakran szexuális jelentéssel is bír. Ha te vérzel: önsanyargatás, bűntudat, önsajnálat, másoknak mindig a problémáidról fecsegsz, sértődékenység; havi vérzés: a terhességgel kapcsolatos vegyes érzelmek, az attól való félelem. Vérző embert látni: ha ellenséged: hát hasonlókat kívánnál neki, örömmel töltene el ha így látnád. Ha számodra kedves ember vérzik: félted őt valamitől, esetleg betegség jele. Vérfolt: bűntudat, kellemetlen emlék." - olvassa fel, mindazt, ami feketén-fehéren leírva van. Nem érzi magát okosabbnak ettől. Egy újabb mély, fáradt sóhaj tör fel belőle.
-Azt mondtad másabb voltam régen. Ez mit jelent? Miben voltam másabb? - faggatja fivérét kíváncsian.

zene: nincs || üzenet: nincs ||
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Kedd Jan. 19, 2021 8:04 pm
Következő oldal


Emlékiratok: Testvériség
Örülök annak, hogy Alastor fivérem engem tisztelt meg a bizalmával, jobban nem is alakulhatott volna. Bár azt hittem, hogy bukott őrangyalával akadtak gondjai, ám a valóság némileg árnyaltabb annál. Elregéli, miért is döntött a költözés mellett. A fehér nyúl alteregója miatt, amiről viszont még nincs tudomása. És egyelőre nem is lesz, mert jelen állás szerint úgy tűnik, hogy rossz érzései vannak ezzel kapcsolatban. Lassanként akarom emlékeztetni, nem lenne szerencsés mindjárt ezzel indítani, ki tudja, hogyan dolgozná fel elméje azt a tényt, hogy ő maga az a nyúlfejű palacsintás sorozatgyilkos. Mivel nekem meg arról nincsenek információim, mi is lehet az a palacsintasütő eszköz, örömmel veszem tudásbázisom frissítését.
- Hmm…Szóval konyhai eszköz, amiben a tésztát sütik. Ki gondolta volna? - simítok végig két ujjammal az arcszőrzetemen. Ma is megtudtam valami újat. Felteszem a kérdést, mióta álmodik a fehér nyúlról. Úgy tűnik, azóta, hogy a sötét entitás újabb erődemonstrációt tartott. Lehet bármi összefüggés a két dolog között? Már eddig is gyanakodtam arra, hogy esetleg Alastor emlékeinek köze lehet Amarához, nem árt ezt továbbra is észben tartanom. Elképzelhető, hogy még sem, de ő engedett ki bennünket és már egyszer bebizonyította, hogy hatalmában áll erőt csepegtetni belénk. Ki tudja, nem e nála vannak fivérem értékes emlékei is. Muszáj lesz minél többet megtudnom az árnyas asszonyról. Mivel úgy gondolom, még koránt sem áll készen, hogy a kötelező érvényű Amara szövetségről és az 531 esztendős rabságunkról halljon, így árnyaltan fogalmazok.
- Ez igencsak érdekes Alastor. Nem mernék rá ugyan mérget venni, de úgy érzem, hogy az álmodnak köze van a sötétség asszonyához. Ő eresztette azt a vihart is a városra. - jegyzem meg, és gondolatban még hozzáteszem, hogy talán magának az emlékezetvesztésének is köze lehet hozzá. Inkább az álmoskönyv felé terelem a témát. Nem akarom őt félrevezetni, de azt akarom, hogy emlékezzen a múltra és ne tukmáljuk rá az információkat, mert az rosszul sülhet el. Előkeresem az említett kötetet, majd pörgetni kezdem a lapokat.
- Álomfejtő könyvek ezek. Állítólag minden álomnak van valami jelentése, mindjárt kiderül, mi is rejlik a nyúl mögött. - felelem, majd megállítom a megfelelő oldalon és megkeresem a nyúl szót. Elég érdekes jelentéseket ad ki ez a mű…
- Valami Krudy nevű magyar álomfejtő azt állította, hogy nyúllal álmodni rendszerint a félelem jele, nyulat látni halálos félelem. És a nyúl, amely útonjárót megtámadna igen rossz vásárt jegyez. De ennyi, ami számunkra érdekes lehet. Mert nem volt se terhes nő, se nyúlgané, se nyúlfióka az álmodban. - nézek fel sóhajtva a könyvből fivérem arcára, mert ebből nem sokat tudtunk meg igazából.
- Tudod, jelenleg elme és lélekgyógyászként dolgozom a kórházban és olvastam egy könyvet, amiben egy Freud nevű pszichoanalitikus azt állította, hogy a nyúllal való álmodásnak köze van a tüzes, elfojtott szexuális vágyhoz. Gyakran tehát úgy tör fel a vágy tudatunk mélyéről, hogy álmainkban valamilyen ősi állati szimbólumokkal üzen. Ennek egyik megjelenési formája pedig a szapora nyúl. Sőt, a nyúl a szellemi megújulást is jelenti. Most valóban más vagy, mint emlékezetvesztésed előtt. Ám egyik sem ad magyarázatot arra, miért is gyilkol az a nyúl az álmodban. Talán erről is van valami ebben a könyvben. - mutatóujjammal a könyvre bökök, majd visszalapozok a gyilkos szóhoz.
- A könyv szerint a gyilkos veszedelmet jelent. Gyilkosságot látni azt jelenti, hogy kapsz egy levelet rossz hírrel. Gyilkosság áldozatává lenni pedig a rövid boldogság jele. Kerner szerint gyilkost kézzel megfogni azt jelenti, hogy betegség várható. - felnézek fivéremre és összecsukom a könyvet.
- Az elmeorvosok szerint pedig a saját indulataidtól való félelmet jelenti. Meg kell keresd, kire irányulnak ezek az indulatok és miért. Ha ez tudatosul benned, már nem kell elpusztítanod. Szóval én is azt javaslom, hogy magadban lenne szerencsés keresd ezeknek az álmoknak az okát. Talán olyan elnyomás van benned, amiről nem is tudsz fivérem. - összegzem a megállapításaimat és remélem sikerül ezzel úgy elgondolkodtatni, hogy visszatér olyan emléke, amiben magára ölti a fehér nyúl maszkját. Nem én kívánom szembesíteni önmagával, az lenne a legszerencsésebb, ha saját magát szembesítené ezzel a ténnyel. Én itt leszek mellette és elmagyarázok mindent, amint ez bekövetkezik. Ám valami még furdalja a kíváncsiságomat, ezért ismét fellapozom a könyvet. Nézzük, benne van e szó.
- És benne van! Palacsinta jelentése kellemes vendég. Esetleg katona. Nem lehet, hogy a fehér nyúl valami veszedelmes katonaféle tele elfojtott szexuális vággyal és indulattal? - nézek rá kérdőn fivéremre. Ez a múltbéli énjére eléggé ráillik. Nem is olyan rossz ez az álomfejtés. De talán Asterin erről többet tudna mesélni, ő a csillagokból is képes kiolvasni egyes dolgokat.
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Jan. 06, 2021 10:29 am
Következő oldal


A beköltözés
Ahriman & Alastor
zSNV8NX.gif
Egész barátságos ez a hely. Ül a kanapén, és míg fivére az utolsó kalapácsütéseket végzi hálóhelyiségében, végighordozza tekintetét a nappalin. Nem időz sokat egyedül gondolatai között, mert a szőrös hamar visszatér. Alastor azt már tudja, hogy testvére másfél éve akik ebben az újragondolt papírgyárban, és minden jel arra mutat, hogy remekül elvan itt, egészen jól berendezkedett. A negyedik nem volt túl együttműködő az utóbbi időben, finoman szólva sem könnyítette meg vérrokonai helyzetét, akik igyekeztek neki segíteni kellemetlen helyzetében. De emlékek híján a bizalom is hibádzik, így nem meglepő, hogy idegenkedve fogadta a kigyótesók információit és gyakran futásnak eredtek lábai. Most viszont a negyedik kígyó az, aki felkereste bátyát, és habár egyszer sem hangzott el a kérdés, mi ez a hirtelen fordulat, hogy mégis a szőrös fivérhez költözne, ő elébe megy és elmondja indokait. Álmok. Rémálmok gyötrik és úgy hiszi a fejturkász az egyetlen, aki segíthet megértenie az előtte felvillanó különös képeket. Beszél a gyilkos nyúlról. Kicsit tart tőle, hogy teljesen bolondnak lesz nézve, így bizonytalanul vág bele, de végül elmond mindent Ahrimannak. Megemlíti az egyik fegyvert, ami a férfi számára ismeretlenül cseng. Palacsintasütő. Nem is csoda, hiszen nem kimondottan harci eszköz, de bizonyos körülmények között bármilyen tárgy válhat életet oltó eszközzé. Akár egy kóbor kavics is.
-Az ilyen vastányér nyéllel és nagyon vékony tésztát sütnek rajta, amit megtöltenek és feltekernek. Legalábbis Asaliahnál így láttam. - magyarázza. A ponyvás doktort érdekli, mikor kezdődtek az álmok?
-Nagyjából másfél, de inkább két hete, mióta hazajöttünk San Franciscoból. - árulja el, majd megosztja, hogy a Jeruzsálemben tett látogatásuk után szeretett volna máshova is eljutni, így átutazva az országot SF-ben kötöttek ki, de kirándulásukat tönkretette a vihar, ami akkor a város felett tombolt és pusztított. Mikor hazaértek nem is az első éjjel, inkább a rákövetkezőn zavaros képek kezdtek feltűnni álmaiban. Ahogy teltek a napok, egyre valósághűbbek lettek a jelenések, olyannyira, hogy verejtékezve riadt fel az éjszaka közepén. Őrangyalának is elmesélte a tudatalattijában lejátszódó jelenetet, de nem sikerült megfejteni, hogy mire utalhat. Alastor tartott tőle, hogy ezek a pillanatok a nyúlról nem elméje gonosz szüleménye, hanem történések a múltjából. Ezért szerencsésebbnek látta, ha inkább olyantól kér segítséget, aki állítólag ismeri őt születése óta. Ekkor jött képbe okosfejű bátyja. A dilidoki rögtön analizálásba fog és úgy véli álmai jelképek, elméje üzen Alastornak. Azt állítja, hogy képesek megfejteni az álmok jelentését egy úgynevezett Álmoskönyv használatával.
-Álmoskönyv? Nem, nem tűnik ismerősnek. - vallja be. Már ott van a nyelve hegyén a kérdés, hogy akkor most könyvtárba fognak menni és keresnek egy alvóskönyvet? De Ahriman megelőzi, és elárulja, hogy otthonában kialakított egy házi könyvtárat, amiben ez a kötet is fellelhető. Fel is kell a szőrös és rendezett könyves polcához lép, ahonnan kikeresi az említett bőrkötésest, majd egy pillanattal később visszaül helyére és a kezében tartott betűfogót lapozni kezdi, majd megáll a megfelelő betűnél és kikeresi a nyúl szót.

zene: nincs || üzenet: nincs ||
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Kedd Jan. 05, 2021 9:51 pm
Következő oldal


Emlékiratok: Testvériség
Aki kapni akar, tanuljon meg adni. Oly régóta élek már ezen a világon, hogy rengeteget tanultam az emberi jellemről. Megannyi filozófussal kerültem már kapcsolatba, sokaktól tanultam és sokakat tanítottam jó magam is. Megtanultam, hogyan is kell hajózzak az élet tengerén ahhoz, hogy elérjem a kívánt célállomást. Hisz semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart. Ezt az életfilozófiát követem a családban is. Néha ugyan hibázom, nem vagyok tökéletes, senki sem az, de mindig törekszem arra, hogy kiküszöböljem ezeket a hibákat és fejlesszem a jellemem, ha már lelkem nincs, hogy át is érezzem azt, melyre a halandók spiritusza képes. Megvan a magam célja fivéremmel kapcsolatban is, de éppen ezek miatt a célok miatt fontosnak tartom, hogy ne csak kapni akarjak, hanem adni is. Jelenleg ennyivel szolgálhatok, hajlékkal a feje fölé, pár kopott, de használható bútordarabbal és a két segítő kezemmel. Mások azt hinnék, mennyire jótét lélek vagyok, pedig ez koránt sem igaz. Lélektelenként nem tudok jó lenni, de talán rossz sem vagyok. Minden és semmi. Tartom a mértékletességet, saját önzőségemet elrejtem egy szebb jövőképet nézve magam előtt. Így derűsen állok hozzá ahhoz, hogy Alastornak pofás kis vackot állítsak össze. Az utolsó simításokat végzem, mikor jövetelét a csengővel érzékelteti. Miután beinvitáltam a lakásba és helyet foglalt a kanapén, a jégládából előveszek egy behűtött sert és leteszem elé a dolgozóasztalra.
- Igen, azt hiszem már másfél éve lakom itt. Azóta minden egyes nap találok valamit, amivel foglalatoskodhatok az épületben. De mindjárt jövök és beszélünk, csak befejezem az ágyadat. Pár perc az egész. Addig frissítsd fel magad egy kis serrel. - szakítom félbe a beszélgetést a kérésemmel, majd a kalapáccsal a kezemben visszaballagok a vacokhoz és megerősítem az ágy szerkezetét még pár facsavarral.
- Így ni! - nyugtázom elégedettséggel képemen a kész művemet percekkel később, majd a kalapácsot elteszem a szerszámaim közé, kezet mosok és egy ugyanolyan behűtött serrel visszaballagok a nappaliba fivérem körébe. Helyet foglalok mellette a kanapén. In medias res bele is kezd abba, miért is döntött úgy, hogy elhagyja az őrangyalát. Érdekes gondolatokat oszt meg velem, de rezzenéstelen arccal hallgatom végig képtelennek tűnő történetét. A régmúlt emlékei kísértik őt és még csak nem is tud róla, szinte már suttogva ejti ki a lényeget. Olybá tűnik nekem, hogy Alastor emlékezetvesztett lelkivilága nem tudja elfogadni ezeket az emlékképeket, ez az Alastor, akit kivetett magából Ménész ládája jóval másabb, törékenyebb, mint az, aki belekerült. Én pedig nem akarom elriasztani, viszont hazudni sem lenne szerencsés neki, mert itt a bizalom megléte is fontos tényező. Gondolkodóba esem, milyen köztes megoldás jöhetne szóba, finoman adagolva a tényeket, de nem rázúdítva az igazságot, hogy bizony ő maga az a nyúlfejű ámokfutó, aki palacsintasütővel a kezében csap le áldozataira. Várjunk csak...
- Mi az a palacsintasütő? Valami újvilági fegyverféle? - érdeklődöm meg tőle összevont szemöldökkel. Életemben nem hallottam még ezt a szót. Az agyam már járatni is kezdem, hogy mi is lehet az a palacsinta, amit sütni kell. Biztos valami tüzes golyó, éget, mint a lángok, a parázs. Végül aztán rátérek az emlékkép analizálására.
- Mióta álmodsz erről a bizonyos gyilkos nyúlfejű emberről? - szegezem neki a következő kérdést.
- Szerintem az elméd azt akarja, emlékezz, ki is vagy valójában. Ez is egy jelkép. Benned rejtőzik Alastor. - kezdek bele, de nem akarom még szembesíteni régi önmagával, arra még koránt sem áll készen, ezért úgy döntök, kicsit elkanyarodok egy más irányba.
- De meg tudjuk fejteni az álom jelentését. Hallottál már az álmoskönyvről? Ha nem, akkor épp itt az ideje. Az én házi könyvtáramban sok minden megtalálható, többek között ez a kötet is. - felkelek ültömből, majd a terebélyes könyvespolchoz sétálok és az írok nevei szerint sorba rendezett könyvek között kikeresem a megfelelőt. Amint megvan, visszatérek hozzá, majd ismét helyet foglalva mellette fellapozom a művet.
- Keressük meg, mi rejtőzik a nyúl szó alatt. - elkezdem pörgetni a lapokat.
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Kedd Dec. 29, 2020 7:19 pm
Következő oldal


A beköltözés
Ahriman & Alastor
zSNV8NX.gif
Mióta kikerült a ládafogságból, annak a nőnek az otthonában lakott, aki rátalált a közeli park virágágyásában. Hihetetlenül hálás az angyalnak mindazért a segítségért, amit azóta kapott. Emlékeitől megfosztva Asaliah mellett egy pillanatig sem érezte magát elveszettnek ebben a számára idegen világban, ahová a láda vetette. Talán sosem tudja majd viszonozni mindazt a támogatást, amit az elmúlt években kapott. San Franciscoban tett látogatása viszont változásokat indított el benne. Tudta, hogy vendéglátója ezúttal nem segíthet problémájában, különben sem akart tovább a terhére lenni vagy akadályozni őt munkájában. Legalább az angyallány is visszatérhet régi, megszokott életéhez. A férfi így olyas valakihez fordult, akitől valódi megoldást remélt. Választása okosfejű bátyjára esett. Ahrimant minden bizonnyal váratlanul és nagy meglepetésként érte, mikor Alastor üzenetet küldött neki és arra kérte, hagyj költözhessen egy időre hozzá.
A jelzett nap és idő szerint pontosan érkezik a kigyótestvér fivére zord lakásához, megkongatja az érkezését jelző csengőt és hamar kinyílik előtte a bejárat ajtaja. A szőrös örömmel fogadja és barátságosan tessékeli beljebb érdeklődő tekintetű öccsét.
-Valóban...nagyon otthonos. - nyilatkozik elismerően a negyedik, miközben végig pásztázza a lakásbelsőt.
-Régóta laksz itt? - érdeklődik beljebb lépve, miközben táskája pántját lecsúsztatja válláról és megszabadul kabátjától. Erre már nincs szüksége, hiszen a lakásban kellemes meleg van. Az ajtó mellett kiszúr egy ruhafogast, ilyet már Asaliah otthonában is látott, ismeri már működését, ezért kabátját az egyik kiálló nyelvre akasztja, majd elfogadva az invitálást, kényelembe helyezi magát a kanapén. Ahriman megosztja, hogy öccse számára egy külön kis zugot alakított ki, ahová bármikor visszavonulhat, ha úgy tartja kedve.
-Oh, köszönöm. - mondja hálásan.
-Azt hiszem talán kíváncsi vagy arra, miért szerettem volna ideköltözni hozzád. - tereli a szót rögtön a lényegre, hiszen okait eddig még nem osztotta meg kigyótestvérével. Kissé megköszörüli a torkát és gondolatait rendezve kezd bele.
-Visszatérő álmaim vannak. Egy....egy... - hirtelen elbizonytalanodik, vajon valóban kimondja-e hangosan. Lehet teljesen bolondnak nézi majd emiatt a ponyvás tesó.
-Szóval...álmodok egy fehér nyúlról. - árulja el végül nyugtalan álmainak tárgyát. Ebben első hallásra nincs semmi szokatlan. Halandók ezrei álmodhatnak nyulakról.
-Ez a nyúl...a teste emberi, de a feje egy nyúlé. - részletezi tovább az állat küllemét. Talán ez már annyira nem tartozik a megszokott álomképekhez. Kicsit előrébb hajol és halkabbra fogva hangját, szinte suttogva mondja el, mintha csak attól tartana, hogy Ahrimanon kívül más is fültanúja lesz mondandójának: Van nála egy fegyver és embereket gyilkol. Azt gyorsan hozzáteszi, hogy újabban minden éjjel kísérti a gyilkos nyúl képe, minden alkalommal másabb öltözéket visel és a gyilkos eszköz típusa is gyakorta változik.
-Legutóbb egy palacsintasütővel csapott le. - fűzi hozzá. Legalábbis annak azonosította be Asaliah konyhai felszerelései alapján. Az angyalnőnek egyetlen szót sem említett ezekből a rémképekből, bátyja az első, akinek mesél róluk.

zene: nincs || üzenet: nincs ||
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Vas. Dec. 27, 2020 8:42 pm
Következő oldal


Emlékiratok: Testvériség
A jeruzsálemi kitérőnk előtt nem hittem volna, hogy valaha is eljön az a pillanat, hogy Alastor maga kéredzkedjen be hajlékomba, mivel gyakorlatilag menekült előlünk és valami furcsa felekezet tagjainak hitt bennünket. Kérése ugyan meglepett, mert nagyon ragaszkodott az őrangyalának megnevezett asszonyhoz, de nem voltam rest rábólintani. Bármikor tárt karokkal fogadom, nálam meghúzhatja magát. Így legalább könnyebben szemmel tudom tartani és talán könnyebben elő tudom majd csalogatni elfeledett emlékeit. Míg meg nem érkezik, addig én előkészítem neki a terepet, helyet csinálok a számára. Kialakítok egy külön kis helyiséget, ahová elvonulhat, ha már soknak tartja a társaságomat. A kórházban már előre szóltam, hogy kivennék pár nap szabadságot, mert az amnéziás öcsém hozzám költözik, szeretném vele ápolni a családi köteléket. Kaptam is mindjárt egy teljes hetet, ami csodaszámba megy mostanában. Természetesen mindenki segítőkész volt akkor is, mikor felesleges matracról vagy fekhelyről érdeklődtem, mindjárt fel is ajánlottak egy francia ágyat. Igaz, az egyik oldala már kissé ki van feküdve, de a másik része még tökéletesen használható. Érdekes, ha az embereknél előkerülnek a családi problémák, tragédiák, súlyos betegségek, az empátia szintje lényegesen megemelkedik. Még szekeret is kaptam a cipekedéshez.
Megrakom mindenféle szükséges bútordarabbal, majd gyárlakom ajtajáig gurulok vele. Miután mindent lakáson belülre hordok, visszagurítom jogos tulajának, nekem úgyse lesz rá szükségem a továbbiakban. Amint hazaérek egy csobogón keresztül, a  kisebb bútorokat, melyeket nem szükséges összeszerelni, azonnal eligazítom a szobában, majd a ruhásszekrényt kezdem összerakni. A józan paraszti ész vezérel, bütykölésben amúgy is otthonosan mozgok, annak idején a saját két kezemmel készítettem el lakhelyem berendezési tárgyait. Órákat töltök el azzal, hogy minden a helyére kerüljön és épp a fekhelyen végzem az utolsó simításokat, mikor meghallom a csengőszót. Bal alkarommal megtörlöm gyöngyöző homlokom, majd a csavarhúzóval a kezemben nyitok ajtót fivéremnek.
- Fáradj beljebb Alastor, belül sokkal barátságosabb, mint kívül. - invitálom be őt hajlékomba. A küszöbön átlépve egészen más kép tárul szemei elé, mint az épület külsejét szemlélve. Egészen otthonossá tettem ezt a barátságtalan beton és vaspalotát, ami régebben gyárként működött, ahol hatalmas mennyiségű papírt állítottak elő. A legtöbb vasat, amit csak tudtam, száműztem innen, lebontottam vagy fával helyettesítettem. Az én Kánaánom ez.
- Foglalj helyet a kanapén. Épp most végzem el az utolsó simításokat a szobádban, utána be is pakolhatod a holmijaidat. A napokban kialakítottam neked egy külön helyiséget és beszereztem pár bútordarabot meg egy ágyat is. Mit meg nem tesznek az emberek a másiknak, ha azt hallják, hogy a testvéred amnéziás. Hihetetlen...
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szomb. Dec. 26, 2020 1:36 pm
Következő oldal


A beköltözés
Ahriman & Alastor
zSNV8NX.gif
Ma pontosan két hónapja, hogy megjárta Isztambult a kigyótestvérekkel és az őrangyalával, hogy megszerezzenek egy széttépett régi könyv második részletét. Bár merő bizalmatlansággal vágott neki az útnak, de a kaland közben rájött, nem is olyan rossz arcok a pikkelyes rokonai. Emlékei viszont alig-alig tértek vissza. Hetekkel ezelőtt Asaliahval San Franciscoban járt, hogy tágítsa ismereteit, világot lásson, ám a könnyed időtöltésnek tervezett hétvége teljesen máshogy alakult. Pusztító vihar vonult el a város felett, amit egy leromlott iskola alagsori konyhájában vészeltek át egy elárvult kislány társaságában, akit végül magukkal hoztak New Yorkba. A viharos kitérő után jöttek a zavaros és rossz álmok, amik nem hagytak nyugtot Alastornak éjjelente. Mintha a múltja sötét része akarna megelevenedni álmaiban. Tudta, hogy ez nem lesz jobb, minél hamarabb válaszokat kell találnia és ennek egy módja van, ha olyan valakit keres fel, aki születése óta ismeri. A nő bár igyekezett megoldásokat találni a problémára, mindketten tudták valahol, hogy itt most Ő nem segíthet. Alastor nagyon megkedvelte az együtt töltött idő alatt, de nem akart tovább a terhére lenni. Így jutott el ahhoz a gondolathoz, hogy felkeresi a szőröst és szívességet kér tőle. Hálás volt Asaliah-nak, aki azóta segítette őt, mióta feleszmélt a díszkáposzták között. Segítő kezet nyújtott neki ebben a zavaros és ismeretlen világba, ami akkor is túlságosan idegen lenne számára, ha emlékeit nem vesztett volna. Nem is sejti még, de öt évszázad változásáról maradt le, míg a ládában raboskodott. Búcsút intve őrangyalának indul el fivére lakja felé, ami elég messze esik az angyalnő otthonától.
Gondolataiba mélyedve egy táskaszerű zsákkal a hátán, amiben néhány napi váltás ruha lapul, sétál a megadott cím felé. Egyszer csak azon kapja fel a fejét, hogy elhagyva az ismert, biztonságos környezetet a város egy új, még bejáratlan részére ért. Érzékei ösztönösen felélesednek, szemei kigyószerűbe váltanak. Ez nem lesz így jó! és arcába húzza a napszemüveget, amit Asaliahtól kapott. Nem akar feltűnést kelteni. Ahriman pontosan elmagyarázta, miért is kell rejtőzködniük és mivel járhat, ha lebuknak mások előtt. A negyedik egyetlen porcikája sem kívánja a nyilvánosságot. Amúgy sem volt soha az a magamutogatós fajta, inkább afféle kígyószerzet volt, aki szívesen lapul meg az árnyékban. Időközben fivére otthonához ér, ami kívülről nem valami barátságos, bár a környék sem mondható csalogatónak, viszont félreeső, tágas és nagy a kültér, baj esetén könnyű innét a menekvés. Alastor még egy pillantást vet a papírdarabra, valóban jó helyen jár-e, és miután igazolást nyer, hogy helyben van, úgy megkongatja azt a csengőszerű eszközt, ami bátyja bejárati ajtaja felett lóg és éles hangon jelzi, hogy kígyóöccse ideért.

zene: nincs || üzenet: nincs ||
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Pént. Dec. 25, 2020 9:36 pm
Következő oldal


Mani és Al papírgyár loftja E4eaed51f7db35fd380904664284b9d0

A lámpák petróleummal és gyertyával működnek, modern technikai elem nem található a lakásban
Ajánlott tartalom
reveal your secretsHell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt
Következő oldal


 
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás:  Árnyak Mögött
Belépett TagjainkFajaink létszáma●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 30 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 29 vendég :: 2 Bots

• Fajaink száma •
Arkangyal
1/1
Leviatán
7/3
Angyal
1
Démon
6
Bukott Angyal
3
Ember
4
Félvér
2
Harcos Angyal
5
Vadász
5
Nephilim
2