Omnen dimittite
spem, o vos intrantes!
Staff, és tagok által keresett karakterek

 
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Online
Hell or Heaven


Alastor VQSi8OZ
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
1059
☩ Rang :
Staff
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Csüt. Okt. 22, 2020 7:46 pm
Következő oldal


Gratulálunk, elfogadva!
Üdvözlünk @Alastor a Hell Or Heaven FRPG oldalán!reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Alastor


Alastor 518CEA17B477FF24D0DDE066BCA881256275867F
☩ Történetem :
☩ Reagok :
25
☩ Rang :
4th
☩ Play by :
Milo Ventimiglia
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Okt. 14, 2020 12:47 pm
Következő oldal


Alastor

Belial
"Nem emlékszem, bocs."
Kanon/Keresett
Elég sok


Karakter információ
Család - emlékei nincsenek róla, de van családja.

Andariel: Anyja, egy elsők között teremtetett, törtető démonnő, aki a Pokol trónjára és világuralomra vágyott. Alastor mondhatni el volt vele, egy szinten kötődött is hozzá, elvégre az anyja volt, a kedvében járt, testvéreihez hasonlóan eleget tett a nő kéréseinek, de túlzás lenne azt állítani, hogy szerette vagy nagyon kedvelte volna. Kevés szimpátiája amit érzett anyja felé kizárólag démoni mivoltának volt köszönhető, mivel mindig is elég nagy rokonszenvet érzett a pokolfajzatok iránt. Egy idő után viszont bosszantóvá és frusztrálóvá vált számára a nő jelenléte, ezért mikor felötlött a gondolat az első évezred tájékán, hogy tegyék el láb alól, nem volt ellenvetése. A kígyótesókkal összefogva Andariel ellen fordult. Anyjuk megölése olyan volt, mint egy ebéddel egybekötött laza családi program.

"Vizi dög": Apja, egy ismeretlen nevű tengeri szörny, egy leviatán, aki még születése előtt meghalt. Így emlékei akkor sem lennének róla, ha nem csapta volna meg a ládagőz. Az emberi írásokban fura óriáskígyó, sárkány, krokodilszerű szerzetként írnak róla, olyan bizarrul hangzik, hogy inkább el sem akarja képzelni hogy nézhetett ki az apja. Ismeretlenül is utálta, mindig csak "vizi dögként" hivatkozott rá. Alastor képtelen volt megbékélni a tudattal, hogy egy mélyvízi kígyószörny nemzette, ezért előszeretettel feledkezett meg az apai ágról. Gyakran démonnak adta ki magát és sok időt töltött démoni körökben.

Kígyótesók: Van hét - három idősebb és négy fiatalabb kigyótestvére, akikkel néhány másodperc különbséggel szinte egyszerre látta meg a napvilágot, ő negyedikként a sorban, mégsem mondható el, hogy hatalmas testvéri szeretet fűzné bármelyikőjükhöz is. Persze vannak, akikkel jobban szimpatizál. Sokat volt távol - még azokban az időkben is, mikor Andariel élt és virult -  szeretett a maga útján járni, mégis ha úgy hozta a szükség, akkor a család volt az első.

Mi a beosztásod - A levicsalád "eltakarítója", bérgyilkosa. Régi időkben, a család ellenségeit, rossz akaróit tette el láb alól. Illetőleg orvos. Mindig is érdekelte az orvoslás, de csak anyjuk halála után tudott igazán időt szentelni a témának.

Melyik oldalon állsz? - Nem emlékszik. De alapvetően azon, ami saját és a család érdekeit szolgálja.

Városod - A régi időkben leginkább a görög, majd római vidékek, a ládaévek után manapság New York környéke, de nincs röghöz kötve
Milo Ventimiglia
Staff és a levitesók
Leviatán
A negyedik

Karakter képességeinek leírása
Ménész ládájából kikerülve majdnem az összes emlékét elvesztette. Képességeit illetően csak egy valamiben volt bizonyos, hogy ő egészen biztosan nem ember vagy nem egészen az. Az első zuhanyzás alkalmával fedezte fel magán (gerince mentén, alkarja belső részén, bordáinál, lábszárán) kigyószerű pikkelyeit. Bőre elváltozott felületeit látva kisebb pánik lett rajta úrrá. Azonnal átmeneti szállásának könyvespolcán látott "Gyíkember" c. könyv borítója villant be. Hátkefével próbálta ledörzsölni magáról, de a pikkelyesedés nem tűnt el róla. A zuhanyrózsa alól sietősen kifelé jövet, a tálca előtt felgyülemlett víztócsába lépve ismerkedett meg újra a vízjárás képességével. A linóleumra kifolyt víz mennyisége szabályosan elnyelte őt, arra sem volt ideje, hogy egy darab rongyot magához kapjon. Egy villanással később egy szökőkútban találta magát, annak a parknak a közepén, ahová a kint léte első pillanatait töltötte. Kimászva a kútból kissé megilletődve osont át a parkon a bokrok takarásában, majd mikor a lakóövezetbe ért, egy cserép muskátlit maga elé kapva rohant hazáig.
Már tudta, hogy nem halandó lény, de tudni akarta, hogy akkor miféle szerzet, ezért önkísérletezésbe fogott, hogy felfedezze még lappangó képességeit. Kitudta a lehetséges opciókat, és miután első próbálkozásként levetette magát egy romos épület magaslatáról gyorsan rájött, hogy nem a szárnyas angyali vonalat képviseli. Repülőtartozékok híján a gravitáció szinte azonnal legyűrte. A járdába csapódva teljesen összetörte magát. Míg egy átlag ember egy ilyen zuhanásba simán belehalt volna, neki még volt ereje betört koponyával, megrepedt bordákkal és kifordult végtagokkal istenesen szitkozódni egy sort észrevételezve, hogy ez nem jött be. Rájött, hogy valószínűleg halhatatlan. A betonon szerzett sérüléseknek hála sötét színű vére közelebb vitte őt a megoldáshoz. Így mire a tetőről a földre ért teljesen elvetette annak gondolatát, hogy származását az égben keresse. A következő pár hetet pihenéssel töltötte, így erre az időre parkolópályára tette a kísérleteit. Testén meglepően gyors gyógyulás ment végbe, hetek alatt helyre jöttek súlyos sebesülései. Míg lábadozott rájött, hogy képes tárgyakat mozgatni a puszta gondolatával. Eddig felfedezett természetfeletti képességei közöl a telekinézis lett a kedvence. Az első bagó elszívásnál tudta meg, hogy befolyása van az elemek felett. A gyufa szinte fáklyává változott a kezében és egy pillanatra arcon vágta a forróság. Azon kívül, hogy sikeresen leégette az egyik szemöldökét, komoly baja nem esett. Nem emlékszik rá, de a levegő elemét uralta a legmagabiztosabban.

Amikre képes, de még ezután tapasztalja újra:
-Mágia elszívás
-Mágiaérzékelés (mások/tárgyak)
-Testvérek érzékelése [ezt folyamatosan érzi, de nem tudja hova tenni.]
-Tárgyak felruházása bűbájjal
-Átokszórás (áldozat vérével, hajszálával)
-Üzenés (kigondolt üzenet továbbítása párás felületre, mágiával)
-Illúziókeltés (külsője megmásítása, mágiával)

Nem csak erősségeit, de gyengeségeit is hamar felfedezte. A rossz hatása tovább erősítette benne pokoli származását, de a vassal szembeni ellenszenvét nem tudta hova tenni. Észrevette, hogy vasszerkezetű épületek közelében levert, rossz hangulat környékezi, fáradtságot érez és mágiahasználata is gyengébb.
Kinézete hordozza még a kígyók szemét, sárgás színű szűkült pupilláját, ami esetében inkább kékes-szürkés enyhe sárgás beütéssel. Ahogy a láda utáni első földi fürdőzése közben is észrevehette, testét csak részlegesen borítja kígyóbőr, melynek színe - bizonyos fényviszonyok között - zöldesbe hajló. Kígyófogai viszont nincsenek. Régen voltak, de korai éveiben saját maga húzta ki őket egy harapófogóval és gondoskodott róla, hogy azok ne is nőjenek vissza.

Egyéb jártasságok: a család "eltakarítójaként" jó fizikummal rendelkezett, nagy rutinja volt a közelharcban és a fegyverforgatásban. Orvosként jól ismerte az anatómiát, a halandó betegségeket, a mérgező és gyógynövényeket, értett a sebészethez és orvosságok, főzetek, kenőcsök készítéséhez.
Minden történet rejthet titkokat
Közel ötezer év a Földön, majd öt évszázad egy átkozott ládában és csak annyi emléke maradt önmagáról, amennyit egy kezén megszámolni képes. A láda felnyitásával mintha törlődött volna a fejéből minden lényeges és lényegtelen, néhány emléktöredéket leszámítva. Emlékezetvesztésének okát bár nem sejti, de az a láda mérgező mágiájában keresendő.


5 dolog, amire emlékszik

I. Emlék: A neve, Alastor
A ládarabság után az első, ami eszébe jutott magával kapcsolatban az a neve volt. És hosszú napokig, talán hetekig semmi más.
Az emlékkép mögött: A neve eredetileg Allaster, de a démonosabb hangzás miatt még élete kezdeti időszakában Alastorra változtatta. A démoni-anyai ágat mindig is jobban preferálta, mint a sósvízalji rokonságot. Alastort a bosszúállás gonosz szellemeként tartják számon, aki arra sarkalja a halandókat, hogy jogos vagy vélt sérelmeik miatt elégtételt vegyenek másokon. Neve leginkább a görög és római hiedelemvilághoz kapcsolódik, hiszen Andariel halála előtt és után is sok időt töltött azokban a régiókban. Jó szórakozásnak találta az emberek bujtogatását. Ezt legtöbbször pokolszökevények társaságában tette.


II. Emlék: Egy nő arca, akit az anyjának gondol
Élénken él benne egy változó női arc, lényét körüllengi a mágia. Mikor először villant maga elé a kép, még szépségesnek látta, de minél gyakrabban tűnt fel gondolataiban, az asszony vonásai úgy torzultak el és vált egyre rusnyábbá.
Az emlékkép mögött: Ez a nő, aki emlékeiben él nem szülőanyja Andariel, hanem az első halandó, akit mágiával ruházott fel a 1300-as évek elején, mikor anyjuktól szerzett plusz erőt kitapasztalva igyekeztek benépesíteni a Földet. Aradia, az első boszorkánya volt. Az első kísérlete. Az átadott erő viszont megbontotta halandó elméjét. Minél nagyobb mágiához jutott, minél többet használta azt, annál jobban elvesztette a józan eszét. Közveszélyessé vált. A végén teljesen becsavarodott és ősasszonyként élt a falujához közeli sűrű erdő közepén.


III. Emlék: Egy vörös szemű nyúl
Gyakran tűnik fel álmaiban egy alak, akinek teste emberi, de a feje egy vörös szemű nyúlé. Az öltözéke mindig más, ahogy a magával cipelt fegyver is. Megmutatkozott már ágyékkötőben bunkósbottal, tógában nádpálcával, de ókori és középkori háborús viseletben is lándzsával vagy más egyéb korabeli harci eszközzel, ami épp keze ügyébe került. Az álombéli nyúlember újabban fekete öltönyben jelenik meg vállának egy golfütőt támasztva és mindenkit megöl maga körül, aki él és mozog. Álma rendszerint azzal ér véget, hogy a gyilkos nyúl áldozatai vérétől piszkosan egy tükörbe néz és leveszi magáról a nyúlfejet. Alastor ilyenkor saját képmását látja visszatükröződni benne. Az álomkép annyira valós, hogy akár igaz is lehetne, és igaz is mert...
Az emlékkép mögött: ...a nyúl maga Alastor. Andariel hatására, kamatoztatva tehetségét, hamar jártasságot szerzett a közelharcban és a fegyverforgatásban. Feladata az volt, hogy a család ellenségeit, rossz akaróit tegye el láb alól, illetőleg mindenkit, aki anyjuk szemét szúrta és nagyratörő terveinek gátat vethetett volna. Vagy, aki csak szimplán nem volt szimpatikus a számára.
Első gyilkossága Egyiptomban történt, egy tavaszköszöntő ünnepségen, ahol a fáraó néhány közelebbi családtagját kellett lapátra tennie. Arcát egy nyúl-maszkkal takarta, hogy kilétét leplezze, ugyanis akkoriban sokszor megfordult azon a környéken. Az esemény után még hosszú időn át beszéltek a rejtélyes álarcosról. Ahogy szájról szájra szállt a történet és teltek az esztendők, úgy vált az egyszerű gyilkosságból helyi legenda - a nyúlról, akit az istenek küldtek, hogy megbüntessék a fáraót és annak családját. Alastornak megtetszett a nyulas mese, így ezt követő gyilkosságainál állandósította a nyúl-kinézetet.


IV. Emlék: Nyolc kígyó és a szívfalás
Négy pillanatkép egy emlékben, ami egy történésre utal:
1. Nyolc kígyó tekeredik, szűkült pupillákkal figyeli gyanútlan áldozatát.
2. Egy elővillanó tőr, ami kézről kézre jár. Pengéjét koromszínű vér szennyezi.
3. Egy női kéz, ami még egy lüktető fekete szívet tart kezében, majd felé nyújtja azt.
4. Egy nyelv, ami élvezettel nyal végig egy sötét vértől mocskos szájon. Eme képhez ismerős fémes íz párosul.
Az emlékkép mögött: Az emléktöredékek Andariel gyilkosságára utalnak. Hét testvérével összefogva közösen törtek teremtőjük életére. Egy tőrrel ejtettek rajta mély sebeket, kivágták anyjuk szívét, osztoztak rajta és annak erején. Alastor a negyedik szülöttként negyedikként ragadott fegyvert és négyszer döfte anyját hastájékon elégtételt véve az eltelt évekért. (Az ismétlődő négyesekből következtethető, hogy a négyes szám meghatározó volt Alastor életében.)


V. Emlék: Pestis doktor
Ötödik emlékképében két alak jelenik meg különös, sötét öltözékben (könnyen lemosható köpeny, kalap és kesztyű), álarcban (hosszú, csőrszerű maszk, kristályüveg szemekkel) és kezükben hosszú pálcával. A képhez két jellegzetes szag is társul. Az egyik egy erős, gyógynövényes-fűszeres illat, ami az arcukat fedő maszkból érződik ki. A másik az égő nyers hús szaga, ami az előttük lángokban perzselődő embertetemekből árad.
Az emlékkép mögött: Alastor utolsó emléke a ládába zárás előtt. Miután Andarieltől megszabadultak i.u. 1000 körül, eddigi tevékenységei mellett, és amellett, hogy kitapasztalja a szívfalással nyert új erőt, sok időt fordított arra, hogy orvosi ismereteit bővítse. A 14. század közepe új kihívást hozott számára (és a világ számára is), mikor a pestis újra felütötte fejét Európában. A 6. század közepén már egyszer megszanálta az európai népet. Alastor feltett szándéka volt, hogy megtalálja a pestis ellenszerét. Akkor vált érdekélté leküzdésében, mikor teremtett boszorkányai sorra estek áldozatul a gyilkos kórnak. Mielőtt bármiféle átütő eredményt elérhetett volna 1490-ben váratlanul ládarabságba került, kutatásait és találmányait mások vitték tovább és learatva a babérokat használták fel a későbbi évszázadok során. 


Elfeledett ládaévek
Alastor nem emlékszik, hogy került a ládába, arra sem, hogy jutott ki onnan. Valójában az is kiesett, hogy ő valaha benne lett volna. Így ha valaki azt mondaná neki, hogy valamivel több mint fél évezredet egy varázsdobozban töltött, kíméletlenül kiröhögné.
Egyik pillanatban még egy kőépület alagsorában ült és gyógyfőzetet készített, a következőben pedig egy ismeretlen helyen, egy kihalt világban találta magát testvérei körében. Kiszáradt fák, repedezett kiégett talaj, semmi élet, míg a szem ellát, mindez szürkült, kopott fényben. Tele volt kérdésekkel. "Mi ez a hely? Hogy került ide? Miért van itt? Ki hozta ide? Mikor mehet innen el?" Várta, hogy valaki majd megjelenik és megválaszolja mindezt, de nem jött senki. Egészen addig nem zavarta az itt lét, míg rá nem jött, hogy képtelen elhagyni a helyet és nagy eséllyel idebörtönözték testvéreivel együtt. Attól a pillanattól eltökélten ki akart szabadulni a ládából. Ez a kitartó igyekezet az évszázadok alatt megszálltsággá vált. Mániákusan kereste a kijutást. A kezdeti időszakban csak bolyongott a vidéken, addig ment míg fáradtságot nem érezve össze nem esett. Az első bent töltött évszázad végére rájött sétával nem fog kikerülni erről a helyről. Ezért úgy döntött ásni kezd. Célszerszám híján egy vastagabb fadarab szolgált ásóeszközként - kivéve, mikor saját kezeit használta a föld kaparására, így elég lassan haladt. Majdnem hetvenöt évig dolgozott a gödrén, ami elég mélyre sikerült, mégsem került közelebb a szabadsághoz. A következő negyed évszázadban feladta a kísérletezést, de nem végleg, mert a következő század kezdetén toronyépítésbe kezdett, "ha lefelé nincs kiút, talán felfelé lesz"-elv alapján. Kövekből és fából építkezett. De hamar belátta ez sem vezet eredményre. Ismét a vidékeket kezde bebarangolni és talán csak a képzelete láttatta vele, talán valóban ott volt, de talált egy dús vízű patakot. Jött is az ötlet rögvest. Hajót épít és a folyón lecsorogva fogja itt hagyni ezt az átkozott kopár vidéket. Évekig dolgozott rajta, mire elkészült. Ám mielőtt a primitív eszközökkel eszkábált vízi járművét vízre tehette volna a folyó eltűnt és csak a kiszáradt meder maradt. Nem értette, mi történt, de ez a terve is ugrott. A ládafogda utolsó éveiben már nem próbálkozott semmivel, néha tett egy-egy végtelenül hosszú sétát, újra és újra bejárva a kietlen földeket, de már nem kutatott lehetséges kiutak után. Feladta, itt fog megdögleni. Aztán valami váratlan történt. Az egyik pillanatban még a fakó fényű pusztában volt, a következőben meg már egy romos épületekkel teli nagyváros, New York parkjában. Nyomorultul érezte magát, a láda elhagyása leszívta minden energiáját (és emlékét), így épp csak annyi ereje volt, hogy észrevételezze környezetét, a következő pillanatban már zuhant is be az egyik virágágyásba és mindaddig ott feküdt, míg napokkal később egy arra sétáló fiatal nő (Asaliah) rá nem talált.

Hell Or Heaven FRPG
- CAELO VEL IN INFERNO -
 
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás:  Árnyak Mögött
Belépett TagjainkFajaink létszáma●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 37 felhasználó van itt :: 6 regisztrált, 0 rejtett és 31 vendég :: 1 Bot

• Fajaink száma •
Arkangyal
2/2
Leviatán
8/6
Angyal
1
Démon
13
Bukott Angyal
3
Ember
3
Félvér
3
Harcos Angyal
5
Vadász
6
Nephilim
6