Omnen dimittite
spem, o vos intrantes!
Staff, és tagok által keresett karakterek

 
• Mammon lakása - New Orleans •
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Mammon


Mammon lakása - New Orleans - Page 2 Giphy.gif?cid=ecf05e47c2cf13674614af23fe6127fd7698690dd12eb543&rid=giphy
☩ Történetem :
☩ Reagok :
218
☩ Rang :
Lord/Lovas
☩ Play by :
Harry Lloyd
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Pént. Május 29, 2020 4:40 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next


- Oh, bocsáss meg szerény személyemnek. Elfelejtettem, hogy nem ismerheted ezeket a kifejezéseket. Mondhatni újkeletűek. A napi drog alatt azt értem, amire rá vannak függve. Mint az alkoholisták, példának okáért. A csövesek alatt pedig azt értem, akik az utcán élnek, és azok közül is a rosszabb fajta.- talán ha alaposan körbe nézne, akkor találna egy szótárt, ami Nieven segítségére lehet abban, hogy megismerje a manapság használt szavakat, és el tudnák kerülni az ilyen helyzeteket.
- Nem fogok hazudni, nem ment a legegyszerűbben. A ládában annak tűnt, de ott nem is igazán volt társaságom, akiken gyakorolni tudtam volna. Miután kikerültem, néha-néha még megjelentek szikrák a régi énemből, de szerencsére egyre kevesebbszer történik ez meg. Szerény véleményem szerint, sokkalta fenyegetőbb egy nyugodt, rideg hang, mint egy tomboló őrült. Azoktól inkább csak félnek, de csak addig, még a közelükben vannak, de egy hozzám hasonlótól tartanak, rettegnek, és ez az érzés nem múlik el soha.- ezt akarja elérni, ha az ellenségei rágondolnak, a csontjaikig hatoljon az az érzés, fagyjanak meg azok a csontok, vacogjanak a fogaik, szaladjon ki az erő a lábaikból, rettegjenek.
- Köszönöm.- bár nem érti a büszkeség okát, de illik azt megköszönni.- A választása vagy az én érdemem, vagy pedig Lucifer hanyagságának az oka. Bármelyik is legyen, egyikünk nyert még a másik vesztett.- és csak az idő lesz a megmondója, hogy ki kicsoda. De Mammon arra tenné a pénzét, hogy nyertes lett.
- Ha máshogy nem, leírod a mondandódat egy papírra és azt elém hozza az imp. De akkor csak abban az esetben küldök egyet, amikor találkozni akarok veled, és az imp a helyszínt és az időt fogja közölni. S mivel ahogy rávilágítottál, választ nem biztos, hogy tudsz adni, ezért legalább egy héttel előre elküldöm majd azt az impet.- így lesz elég ideje arra, hogy felkészüljön, és elintézze addig a dolgait.
- Hogy miért kellene? Nem tudom, általában így írják, festik le őket. Gondoltam vezetem a vonalat tovább.- haloványan elmosolyodott.- Annak ellenére, hogy ezt így tartják, manapság túl gyakorta látok érzelmeket a démonokon. Valami érthetetlen okból kifolyólag, ha csak nem az az oka, hogy túl régóta élünk idefent. A szaporodáshoz szükséges tevékenység pedig nem az első randevún történik meg.- így illendő, ha az első alkalommal odaadják magukat, az arról árulkodik, hogy mindketten könnyűek, és nem tisztelik meg azzal a másikat, hogy várnak, várnak még komolyabbá nem alakul a kapcsolatuk. Bár igaz, Mammon is lefeküdt Mazevel, de az volt az aláírás, amivel ellátták a szerződésüket.
- Egy hangszer. Ha valaki tud rajta játszani, igazán kellemes, hangulatos zenének lehetünk a fültanúi.- kedvelte azt a hangszert, és az úgynevezett; Noir Jazzt is.
- Hm… azt hiszem, hogy túl drágán dolgoznék, és a mai gazdasági helyzetben nem tudnának megfizetni. Hamar csődbe mennék.- elvigyorodott Nieven szavain, talán még élvezni is azt a munkát.
- A mi helyzetünk, Lovasoké kicsit másabb, mint például az arkoké. Őket teremtették, de a mi helyünkért meg lehet küzdeni, és el lehet azt venni. Mondhatni ezzel is ösztökélik a démonokat, hogy erősebbé váljanak.- egyet kell értenie ezzel a módszerrel, minél több erősebb démon létezik, annál erősebb a Pokol is.
- Oh, nos, nem jó, de nem is tragikus hír.- rámosolygott Nievenre, jelezve, hogy ne ostorozza magát. Egy kérdést mindenesetre megért Mammon részéről.
- Már megtörtént, és pontosan ugyan annyira emlékszünk mind a ketten; Semmire.- ez a sötét folt, ez a gonosz kis kérdőjel zavarta Mammont, nagyon zavarta, el akarja tüntetni végleg.
- Egy felhőt kergetnek, hiába kerülnének közzel az elkapásához, nem tudják megtenni.- nem terveik voltak, csupán egy elképzelésük, és még az is lyukas volt.
- Hasonló akkor a véleményünk. Bár hozzá tenném, hogy kihagytál két félt. Az egyik az emberiség, a másik pedig ti vagytok. Leviatánok. Ezért kellene biztosítani azt, hogy ha valami csoda folytán legyőznék Amarat, akkor Michael és Gabriel ott folytatják, ahol abbahagyták a kis csetepatéjukat. Mindenki jól járna.- főleg a démonok, főleg Mammon, aki nyugodtan tudna tovább dolgozni.
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Nieven


Mammon lakása - New Orleans - Page 2 Pikkelyke2
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
190
☩ Rang :
7. leviatán
☩ Play by :
India Eisley
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Pént. Május 29, 2020 10:18 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next


Ládapajtik
───────────── ────────────
- Napi drog adag? Csöves? - a szókincsem még mindig nem teljes ezek szerint. Mikor fogok végre minden szót ismerni? Azzal, amit elmondott teljesen egyet tudtam érteni, elvégre én is mindig azt a személyazonosságot húztam magamra, amit éppen a helyzet megkövetelt. Démon vagy ember… mindegy volt, igyekeztem hitelesen előadni és beleképzelni magam. Persze mostanság kellett némi extra, főleg a démoni résznél, de szerencsére a hebrencs lányka elvárása nem sokat változott. Mondjuk sajnálatos módon Beleth például kevésbé értékelte ezt, így nála mindig sokkal jobban meg kellett magam erőltetni, ami aztán könnyen újabb hibákat szült. - Nem volt nehéz az átállás? - olyan régen adom elő a bakfist, hogy egyes jegyek már szinte be is épültek a személyiségembe. Például, hajlamos vagyok előbb beszélni, és csak aztán gondolkozni, noha mostanra sikerült valamennyire csillapítanom eme hibám. De még mindig jó nagy a szám, ez nem változott. Amelyik kutya ugat, az nem harap, szokták mondani, ami nálam részben igaz is, hiszen nem valószínű, hogy bárkinek is nekiesnék. Azonban ha muszáj harapni, akkor nem fogom magam vissza.
- Ebben biztos vagyok, nyilván nem véletlenül lett arkdémon. Büszke vagyok rád, hogy ilyen magasra törtél, hogy egy arkdémon téged választ Lucifer helyett! - khm, ezt lehet érdemesebb lett volna máshogy megfogalmaznom, elvégre nekem semmi közöm nem volt a történéshez, és a “büszkeség” is csak azért jelentkezik, mert kedvelem Mammont. Viszont, csaknem bírtam magamban tartani a kíváncsiságomat. Egyszer tuti az lesz a vesztem, hogy mindent tudni akarok! De addig még rengeteg hülye kérdésem lehet. Legalábbis remélem. Inkább a démonok tépjék miattam a hajuk, mint Amara.
- Igen, ezért is ajánlottam - bólintok mosolyogva. Az mondjuk más kérdés, hogy nem a saját ügyességemből kifolyólag tettem szert erre a tudásra, hanem Belethnek hála, de azért mindenről még Mammonnak sem kell tudnia. - Viszont ha választ is vársz, akarsz, akkor úgy add meg az impnek a parancsot, mivel én semmit sem tudok vele kezdeni - se megidézni, se semmi, bááááár… elég ijesztő tudok lenni. Viszont nem vagyok démon, és nem egy imp miatt akarom elrontani az álcám, ez bizonyos, nem kísérletezem hát. Talán ők megérezhetik, hogy nem démon akar nekik parancsolni.
- Randevúnak? Miért? - meredek rá értetlenül. - Ja, hogy ezért - az arcomról lerí, hogy nem sok közöm van a témához, de erősen gondolkozom rajta. - De miért kellett volna romantikusnak lennie? - kérdezek végül rá teljesen értetlenül. - Ő egy démon én meg egy leviatán vagyok, nincs lelkünk az ilyesmihez. Meghát szaporodni se tudunk - vonom meg a vállam, mintha ez teljes értékű magyarázat lenne a dolog lehetetlenségére. Számomra mondjuk az is. Lehet, hogy akadnak érzéseim, ami azt illeti, egyre nagyobb számban, de ettől még nem lettem más lény. Eddigi tapasztalataim alapján ez a szerelem dolog azért alakul ki, hogy a fészekalj kölykeit rendesen fel lehessen nevelni, ne pusztuljanak el útközben. Ráadásul Beleth gondosan kerüli is az ilyesmit, legalábbis a múltkoriak alapján mindenképpen. - Egyébként mi az a szaxofon? - teszem fel a végére a kérdést.
- Na tessék, akkor ha megunsz a Pestis Lovasának lenni, akkor építész még lehetsz - ugratom, sőt, ha hallanám mit gondol, akkor biztos beajánlanám neki a dizájnerséget is, bár ezutóbbit nem tudom biztosan meghatározni, mivel csak egy könyvben volt megemlítve.
- Hát igazából ő az első Halál, akivel volt alkalmam személyesen találkozni. Szóval bármi megeshet - nem érdeklődtem Belethnél az elődeiről - érthető okokból -, azonban mintha Belial Gressil nevét említette volna Beleth buliján.
- Nem, fogalmam sincs - csóválom meg a fejem. Azt nem teszem hozzá, hogy amíg ő meg nem említette, addig fogalmam sem volt, hogy egyáltalán létezik ilyen dolog. Mindenképpen el akarom kerülni, hogy megforduljon a fejében, esetleg az adósa lehetek. Ráadásul személyemmel még eggyel bővült a keresők gondolom egyébként is népes listája, az én nevem pedig majdnem nyolcat ér, mivel ha ilyen nagy dologról lesz szó, abba nyilvánvalóan belerángatom a többieket.
- Miért nem kérdezed meg erről Belialt, a Viszályt? - ő az egyetlen megmaradt testvér, Mammonon kívül, szóval akkor is ott kellett lennie, amennyiben a Pestis Lovasa is ott tartózkodott. Gondolom Lucifernél nem akar ilyesmik miatt érdeklődni. Persze arról fogalmam sincs milyen a viszonya a Viszállyal. Eddigi tapasztalataim szerint ő is elég érdekes figura - már a fogalom jó értelmében -, úgyhogy esetében is alig várom, hogy megkíséreljem kicsit szorosabbra fűzni az ismeretségünket.
- Nem tudom, hogyan akarják megtalálni, mert még mi sem vagyunk rá képesek, pedig mi az ő akaratából a szolgálatában állunk - tetszik vagy sem, nekünk sincs gyorshívónk Amarához. Pedig akkor már biztos az ölében hevernének a könyv darabjai. - Hogy mi lesz utána? - nevetem el magam. - Természetesen ami eddig. Mindig kell egy ellenség, akivel csatározni lehet. Ha eltűnik Amara, akkor Gabriel és Michael egymásnak, vagy éppen Lucifernek esik. Ez a világ rendje. A béke még az angyaloknál is ismeretlen fogalom - a többi kérdésre nem tudom a választ, erre azonban nyilvánvalónak látszik.
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Mammon


Mammon lakása - New Orleans - Page 2 Giphy.gif?cid=ecf05e47c2cf13674614af23fe6127fd7698690dd12eb543&rid=giphy
☩ Történetem :
☩ Reagok :
218
☩ Rang :
Lord/Lovas
☩ Play by :
Harry Lloyd
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Kedd Május 26, 2020 7:25 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next


- A változásomnak? Mert így döntöttem, ideje volt levetnem a régi énemet, és a ládában eltöltött idő alatt ez sikerült is. Amilyen a láda előtt voltam… nos, nem túl megnyerő és kedves társaság, és a jelenlegi helyzetben sokkalta nagyobb hasznát veszem a mostani személyiségemnek, és jobban élvezem, hogy nem úgy festek, mint egy csöves, aki a napi drog adagját szeretné megszerezni.- a nyolcvanas és kilencvenes évek elején talán megfelelő lett volna, nem lógott volna kis a sorból se a külsöjével se a modorával, de az új idők új személyiséget is kívánnak. S mikor sok a tárgyalás, az üzletelés, akkor egy ahhoz hasonló démon dukál, ahogy lett erősebb úgy változott meg Mammon is, és a véleménye szerint, az előnyére.
- Ebben igazad van, képes rá. De néha a vérszomj erősebb, mint az akarat. Mintha egy alkoholistának akarnád megtiltani, hogy igyon, amikor ott van előtte egy bár, ahol ingyen fogyaszthat. Egy darabig talán kibírja, de utána, utána már mindegy, átszakad a gát, és vedelni fog.- egy idő után nem tudnak gátat szabni az ösztönöknek, ha valaki sokáig élt valamivel, ami kielégítette egy bizonyos szinten, akkor utána már mindegy, mit tesz ellene, mindegy mennyire akar ellenállni, egy rövid vagy hosszabb ideig képes lesz, de örökké soha.
- Remélem a későbbiek során is jó hír lesz. De ennek csak az idő a megmondhatója.- hosszabbtávon az dönt majd el mindent. S Mammon reméli, hogy jól fog dönteni, nem kell csalódnia Mazeben, bár ha figyelembe veszi az eddigi munkáját, és azt, hogy nem magától hagyta ott Lucifert, nem lát túl sok okot arra, hogy csalódjon benne.
- Hm, azt hiszem, hogy az imp megfelelő lesz erre a célra. Nem kelt gyanút senkiben se, ha azon keresztül kereslek fel. Démonok közt ez már csak így szokás.- az nem annyira feltűnő, mint mondjuk egy telefon használata és igazából Mammonnak sok kedve nincs ahhoz, hogy bűvöljön.
- Hm… már-már egy randevúnak is lehet nevezni. A tengerparton, kettesben, már csak egy naplemente szükségeltetik, és romantikus lesz. Csupán a szaxofon hangja hiányozna a háttérből.- mosolyogva szúrt oda egy kicsit Nievennek, bár nem biztos abban, hogy érti a célzásait, és azt, hogy mivel is bökött, de annyi gond legyen, majd szerez neki pár romantikus ponyvát, hogy megértse miről is van szó.- Az a hibák mennyiségétől és fajtájától függ. De biztosra veszem, hogy egy részét képes lennék helyrehozni. Csak idő és alapanyagra van szükségem hozzá.- ha a tetőnek lenne baja, fát tudna hozzá szerezni a környékbeli házakról, csak azért tarthatna tovább, mert színben megfelelőt kell találnia.
Enyhén feltolt szemöldökkel, és mosolyogva figyelte Nievent, nem nehéz kitalálnia, hogy mire fel vagyis kiért a mosoly, a fejrázás miatt pedig Mammon csak a szemeit forgatta meg.
- A legjobb tudomásom szerint nem. De ne felejtsd el, hogy a láda elvett pár évet tőletek.- nem meglepő, hogy vannak dolgok, amikben le van kissé maradva.
- Igen, az lenne az a mag. Esetleg tudsz róla valamit? Hogy merre lehet? Elég sokan keresik.- természetesen, ha Nieven tud róla valamit, és elmondaná Mammonnak, azzal a Pestis elég előnyös helyzetbe kerülne, és ha még meg is szerezné saját magának, akkor egy híján mind a négy ász a kezében lenne.
- Én is úgy hallottam, pontosabban valaki szerint mi is, Lovasok is ott voltunk, és itt jön a gond. Nem emlékszem rá, hogy ez így lett volna. Vagy ténylegesen még a démonok ideje előtt történt, és valaki rosszul olvasott vagy hallott valamit, vagy sajnálatosan tényleg kitörölték az erre vonatkozó információt a fejünkből. De amiben a legtöbben egyetértenek, az a Mag szerepe az egészben. Már csak az a kérdés, hogyan is akarják Amara közelébe juttatni? Hogy találják meg? S azon kívül mi haszna lehet még? De a legfontosabb, utána mi lesz?- mi lesz? Gabriel és Michael folytatják a kedvenc játékukat, és ölik egymást? Ez az egyik legnagyobb kérdés.
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Nieven


Mammon lakása - New Orleans - Page 2 Pikkelyke2
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
190
☩ Rang :
7. leviatán
☩ Play by :
India Eisley
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Hétf. Május 25, 2020 5:07 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next


Ládapajtik
───────────── ────────────
Szóval mások is voltak ott? Persze, a témát nem erőltetem, én se hiszem, hogy emlékeznék az összes nyomorult vadász nevére, főleg, hogy náluk két nevet kell megjegyezni, nem elégséges egyet. Az emberek mindent túlbonyolítanak! Azért majd ha New Yorkban járok-kelek, megkísérlek körbe puhatolózni a többi vadászka után, hátha sikerrel járok.
- Érdekes, hogy megváltoztál - pillantok rá. - Mi lehet az oka? - a kérdés félig magamnak szól, nem hiszem, bármelyikünk is meg tudnád válaszolni. Na jó, én biztos, hogy nem, de Mammon talán. - Jó, oké, de egy értelmesebb jobban tudja palástolni a vérszomját - felelem. Persze ez nem jelenti kötelezően, hogy fogja is. Mégis, az erősebb démonok közül a legtöbb nem tűnt elsőre igazán vérszomjasnak, aztán meg… szerencsére nem rajtam gyakoroltak. Azért ilyenkor valamennyire örültem, hogy nem vagyok képes belelátni senki fejébe, mert nem hiszem, hogy értékelném a velem kapcsolatos képeket.
- Ez jó hír! - vigyorgok rá. Örülök, hogy alkalmas tanácsadót talált magának. Bár még mindig foglalkoztat a gondolat, hogyan lett arkból tanácsadó, talán sértés lenne Mammonnak feltenni egy ilyen kérdést. Még úgyis, ha nem őt, na meg az erejét akarom becsmérelni vele, hanem a hihetetlen furcsaságot kielemezni. Mármint a rangvesztést. Vagy ez nem is így értelmezendő? Érdekes dolgok vannak itt démonföldön!
- Nyugodtan küldhetsz utánam impet, tapasztalatból tudom, hogy az megtalál - talán ezt kellemetlennek kellene felfognom, de nem zavar túlzottan. Sokkal kellemetlenebb lenne, ha nem találna meg és egy rakás szörnyű kérdést vetne fel. - De ha gondolod, el is bűvölhetünk valamit, hogy azon keresztül tudj jelezni nekem - dobok fel egy másik lehetőséget is, nekem igazából mindegy, azt választja, amelyik kényelmesebb a számára. Az imp talán időigényesebb, a kő meg… hát már ígyis rengeteg lomom van, egy nem oszt, nem szoroz.
Minden bizonnyal az idő, na meg az elővigyázatosságom mértéke fogja meghatározni, hogy az én véletlenem vajon hasznos lesz-e. Sóhajtok egyet. Könnyű azt mondani, hogy mindig két lépéssel előre gondolkodjak… ennyire sajnos nem vagyok jó tervező, azt hiszem. Igyekszem én, de gyakorta jut az eszembe túl későn egy-egy eshetőség. Az mondjuk egy érdekes kérdés, hogy bízom-e Mammonban. Valahol igen, valahol nem. Az biztos, hogy a legbizalmasabb dolgaimat nem osztanám meg vele, de… ha hív, akkor gondolkodás nélkül érkeznék, át sem pörgetve a lehetőséget, hogy vajon csapdába készül-e csalni.
- Jó lesz a tengerpart is - ott úgyis akad felhasználható víz, ami nem hátrány gyakorláskor. - Egyébként meg tudnád csinálni? Ki tudnád javítani a ház hibáit? - kérdezem kíváncsian. Én már tapasztaltam, hogy az építkezés nem nekem való foglalatosság, de meg is lehet bűvölni mondjuk az építőanyagokat. Mégse erre gondoltam most, hanem arra, hogy az emberi építkezéshez hasonlót tudna-e alkotni. Ezen a téren mindig is csodálnivalóan leleményesek voltak az emberek.
- Hát igen… - gondolataim megint Beleth körül időznek, elrévedő pillantásom mellé ajkaim akaratlanul is mosolyra görbülnek, ahogy felidézem a találkozásunkat. Mi a franc?! Döbbenten rázom meg a fejem, odébb űzve a kellemes érzést. Hát ez meg mi volt? Kérdezem csak és kizárólag saját magamtól, teljesen tanácstalanul.
- Nem? - basszus, nagyon le vagyok maradva a Halál Lovasainak terén, ezek szerint. Így persze az se meglepő, hogy Lucifert se ismertem fel elsőre. Na de, mostmár ő is megvan, arccal együtt, nemcsak egy név többé.
- Almamag? - kapom fel döbbenten a fejem. - Mármint azé az almájé? Amit anyám megevett? A Tudás fájáé? - hihetetlen, hogy mennyi nyűg van akörül a gyümölcs körül! Őszintén megmondom, nem vagyok nagy szakértője a témának. Ismerem ugyan az eredeti bibliai sztorit, meg ugye anyámét is, dehát… Az alma magja... összehúzom a szemöldököm, annyira erősen gondolkodom. Ez új információ a számomra, nagyon is új. Emlékeim szerint szóba került köztünk, hogy anyám megette Ádám és Éva almáját, hogy megkaparinthassa a tudást erősebbé válásához. Mondjuk ő se nyert vele sokat, akár az első emberpár. Mindhármójuk igaz, hogy szenvedés, s végül halál lett a jussuk. Anyám története után talán nem olyan meglepő, hogy élből az egyetlen hasznos alma magjának vélem a Mammon szavaiban felbukkanó gyümölcsmagot. Kötve hiszem, hogy egy sima almáért akár az ujjuk hegyét is megmozgatnák a démonok. Azt ellenben nem értem, hogy miért mag. Jó, az oké, hogy ez a része került hozzájuk, na de… Vajon ez is csak tudást ad? Esetleg teljesen másra alkalmas? Igazából mindegy mire jó a mag, az a lényeges, hogy nekünk meg kell szereznünk. Talán értéktelen, talán nem, de itt ez nem számít. Persze, ha értéktelen, akkor sok hűhó a semmiért, de ha véletlen erővel bír… úgy az nemcsak Amara ellen, de ellenünk is fegyver lehet. A tudás hatalom, tartja a mondás, s én magam sem vagyok benne biztos, hogy elpusztíthatatlanok lennénk, függetlenül az eddigi eredménytelen próbálkozásoktól. Az a gyümölcs új dimenziókat nyithat - na nem szó szerint -, anyám előtt egy majdnem ismeretlen lényt fedett fel, s ki tudja mi mindent rejthet még ez a világ, amiről fogalmunk sincs.
- Én úgy hallottam, hogy csak az arkangyalok és Isten zárta be - nem vonom kétségbe Mammon szavainak igazát, lehet, hogy ő tudja jól, ám én másféle suttogást hallottam. Ez pedig magyarázatot adna arra, miért nem emlékszik rá. - Szerintem régebben történhetett, minthogy ti, démonok meg lettetek teremtve - mélázom el. Nem rémlik, hogy valaha hallottam volna Amaráról az elmúlt két évet leszámítva, amikor is viszont szinte berobbant az életembe. - Legalábbis anyám, aki a legősibb démonok közé tartozott, sosem tett róla említést. Pedig ha hatalomról volt szó, mindig az elsők közt ette oda a fene - nevetem el magam röviden. Nagyravágyását tekintve, ha valaha találkozott volna Amarával, az vagy megölte volna unalmassága miatt, vagy addig hallgattuk volna ezt a történetet - is -, ameddig el nem halálozott volna a szülőnk. - De természetesen az is lehet, hogy itt is memóriatörlés történt - rántom meg végül a vállam. Ha egyszer bevált a módszer, miért ne ismételjük meg még egyszer, ugyebár… illetve, ki tudja, mi minden törlődött Isten egyetlen csettintésére drága, teremtett lényeinek buksicskájából...
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Mammon


Mammon lakása - New Orleans - Page 2 Giphy.gif?cid=ecf05e47c2cf13674614af23fe6127fd7698690dd12eb543&rid=giphy
☩ Történetem :
☩ Reagok :
218
☩ Rang :
Lord/Lovas
☩ Play by :
Harry Lloyd
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Pént. Május 22, 2020 6:46 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next


- Igen, ők ketten, legalábbis akiket meg is tudok nevezni.- s számára a két legfontosabb személy, akiken ki kell töltenie a bosszúját, de sajnálatosan ezzel még nem nagyon haladt előre. Az alku miatt, amit a démonok kötöttek a vadászokkal, ez jelenleg nem lehetséges, legalábbis ami Wallenberget illeti. S sajnos Belphegor és Beleth is olyan feladatot kapott Lucifertől, ami jelenleg kizárja Cassaelt is. De ahogy gyakorta mondták az emberek, ami késik, az nem múlik.
Úgy fest, hogy pár témát alaposan átbeszéltek. Nieven se tud igazán mit hozzáfűzni, Mammon pedig nem erőlteti tovább. Nem rajong azért, hogy bizonyos témákat visszarángasson a halálból, csak azért, hogy több mindenről tudjanak… csacsogni.
- Értem. Bármennyire is szeretnénk eltérni az emberektől, nekünk is van személyiségünk, ami hozzájuk hasonlóvá tesz minket, legalábbis a látszat megvan, és segít elvegyülni. Khm… ebben tévedsz, a rangnak ehhez semmi köze, ismételten csak a személyiség számít. A láda előtt… ha nem is vérszomjas és dühöngő őrült voltam, de ahhoz valami hasonló. De persze az intelligenciának is sok köze van hozzá. De egy kevésbé értelmes démon is lehet… szelídebb, ahogy egy értelmesebb is lehet vadállat. A személyiség, csupán a személyiség számít.- valamennyire kellemetlenül érinti és egyszerre hízelgő, hogy minek tartják a démonokat. Van rá okuk, de minden démont egy kalap alá venni, azt már kissé túlzásnak tartja.
- Csak nyugodtan.- mosolygott.- Ha valakit alaposan kiismertél, akkor szinte biztosra veheted, hogy mit fog tenni. Ahogy mondtam, kiismerhető népség, és gyarlók, a hasznot fogják nézni, honnan remélhetnek többet.- még ha azt is hangoztatják, hogy nem az egyéni haszonért teszik azt, amit tesznek, akkor a többségért. Meg lehet találni a megfelelő árat, amiért eladja magát, mindenki megvehető.
Nem gondolta volna, hogy Nieven ennyire meglepődik azon, hogy kit is választott tanácsadónak Mammon. De hát számára szinte még minden új volt.
- Nagyon remélem, hogy igazad lesz. Az eddigiek alapján nincs okom panaszra. Jó munkaerőnek tűnik.- rendben leszállította az igért kutyákat, és még az alkujuk megpecsételése is igen csak… nos, jól és emlékezetesre sikerült. Mindenképpen megérte, legalábbis eddig.
- Nos, azt majd meglátjuk.- válaszolt Nieven szavaival, egy mosoly kíséretében.- De mindenképpen értesíteni foglak… ami felvett még egy gondolatot, hogy érhetlek el?- a démonoknak meg van a módszerük a kommunikálásra, de hogyan tudna ezt hasznosítani Nievennél is?
- Előfordulnak véletlenek, akármennyire is kellemetlen. De néha hasznosak.- pont úgy, ahogy az angyallal történt, egy valakit akartak elzárni, de kettő sikerült, és ezért lett szabad Mammon is, a véletlenek összjátéka.- Akkor ne tedd, se most, se a jövőben. Mindig két lépéssel előre gondolkodj.- egy démon ellen beszélt, de beszélhetne az összes ellen, saját maga ellen is. Mert az igazság az, hogy Nieven akkor jár a legjobban, ha Mammonban se bízik meg. Mert bár jelenleg nem fűzi érdeke ahhoz, hogy elárulja a leviatánt, de ez még változhat. Bár ahhoz valami értékesnek kell lennie, hogy egy ilyen kártyát csak úgy eldobjon magától.
- Reméltem is, bár nem ott élek, de kerülném az esetleges rongálódásokat. Nincs kedvem kertészkedés mellett még építkezni is.- kijavítani az esetleges hibákat, ami a házában keletkezne, túl sok idővel és munkával járna.
- Ez történik, amikor, egy rang gazdát vált, újra meg kell ismerni a gazdáját.- bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Mammont nem érdekli a jelenlegi Halál.- Gressil? Már régóta nem Gressil volt a Halál lovasa, valakivel kevered.- nem is tudja, hogy mikor hallotta ezt a nevet utoljára, de ha jól emlékszik, az, akit most leváltottak, nem Gressil volt.
- Egy bizonyos almamag után kajtatnak, aminek valami különleges ereje van, amit fel tudnak használni Amara ellen. Azt is rebesgették, hogy elsőnek az arkok, lovasok és Isten közös erejével zárták el, amivel a gond csak az, hogy ebből nem emlékszem semmire se. De ha minden nélkül támadnák meg, akkor a válaszom nem, nem tudnák legyőzni. Szükségük van valamire, amit megérintett Isten, amiben ott van az ereje, amivel ténylegesen ártani tudnak Amaranak, és lehetőleg minél előbb. Addig, amíg nem nyeri vissza a teljes erejét, mert ha ez megtörténik, akkor a helyzet nagyon meg bonyolódik, pont úgy, ahogy a nehézségi szint is ugrani fog, a lehetségesről a majdnem lehetetlenre.- ez volt a véleménye, minden nélkül nincs esélyük, de ha meg is szereznek mindent, akkor is vajmi kevés esélyt lát a győzelemre.
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Nieven


Mammon lakása - New Orleans - Page 2 Pikkelyke2
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
190
☩ Rang :
7. leviatán
☩ Play by :
India Eisley
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Pént. Május 22, 2020 5:14 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next


Ládapajtik
───────────── ────────────
- Cassael és Drake Wallenberg. Hmm… - ismertem a vadász nevét, bár azt nem tudom megmondani, hol is hallhattam. Minden bizonnyal New Yorkban. Kötve hiszem, hogy az utóbbi lett volna a dolog értelmi szerzője, így minden bizonnyal az angyal lehetett a terv kiötlője. Bezárni Mammont... Ez olyasmi volt, mint Belial műve, a Harmónia arkjának elrablása. Talán pont válaszreakció rá. Nos mivel senki sem emlékszik ránk, az a kérdés igazából elvethető, hogy az angyal tudta-e mi van még a ládában. Beszélnem kell Athannal Cassaelről. Ő nálam csak többet tudhat, s talán abba is belemegy, hogy együtt felkeressük az angyalt. Jó lenne beszélni azzal a szárnyassal.
- Igen, ebben van valami - mégse győz meg teljesen. Elvégre Amara most is elméket fertőz meg magának gond nélkül, hű szíveket állít ellentétes oldalra. Talán akkora hatalma nincsen mint régen, mégis… ő nem érezte az erejét úgy, mint én és a testvéreim. Ráadásul van nála valami, ami kell nekünk, avagy azzal csábít minket. A mi lopott erőnk. Ha visszakapjuk újra hatalmasak lehetünk, mint régen. Ezért pedig akár nekem, akár a testvéreimnek megéri a Sötétséget szolgálni.
- Értem - vetek rá óvatos oldalpillantást. Ha a pletykáknak hinni lehet, akkor ez így nem teljesen igaz, s Mammon is Lucifer hatalma alá esik. Merőben más kérdés persze, hogy az ereje használata helyett nem okosabb ötlet egyéb módon maga mellé állítani a démonokat. Elvégre az a bagázs már ígyis akárkit hátba szúrna, hátmég ha saját akaratukat próbálja az Uruk gúzsba kötni.
Meglep, hogy visszakapom a kacsintást, ilyesmire nem számítottam tőle, mégis elvigyorodom. - Igazából a viselkedésedre értettem, nem a kinézetedre. Báááár… - egy pillanatra eltöprengek. - Igazából minél magasabb rangú egy démon, annál kevésbé hasonlít egy vérszomjas, dühöngő őrültre - persze az más kérdés, a mélyben mi bújik meg. - Ez minden bizonnyal a már általad is említett intelligencia jótékony hatása - biccentek. A kinézet csalóka, még illúzió nélkül is. Az embereknél sem a legerősebb győz - legalábbis fizikai erő terén. Megeshet, hogy nem is az eszes, gyakran egészen váratlan apróságok dönthetik el a harc kimenetelét. - Ezzel azért vitatkoznék - hümmögök. - Valóban sok vonás és érzelem alapján megbecsülhető mit és hogyan fognak tenni, mégis, amíg nem kivitelezik, addig nem lehetsz benne biztos, hogy tényleg meg is teszik - talán inkább konkrét példa kéne, de hamár így kezdtem neki, ígyis folytatom. - Azért mindig tudnak ezek mellett meglepetést okozni. Talán mert mindkét oldal befolyással lehet a tetteikre. - utalok itt az angyalokra is. Van, hogy egy lélek nem hódol be a démon erejének, hiába sújtja az mindennel, egyszerűen nem törik meg, s végül minden igyekezet ellenére a Mennybe jut.
- Mindenképpen - biccentek a csattanóra. - Nahát! - kapom fel a fejem a “volt arkdémon” szókapcsolatra. Vajon üresedés történt, vagy hatalomátvétel? Ezt majd megtudom magam, most inkább tovább koncentrálok Mammon szavaira. - Biztosra veszem, hogy jól jártál vele - nagy tudás lehet Mazikeen fejében, ráadásul régóta végez már “pokoli ügyintézést”, eképpen hacsak nem a hűségével vannak gondok, úgy nem érheti csalódás Mammont. Azt pedig kötve hiszem, hogy a volt arkdémonnak okos dolog lenne hátbaszúrni a pártfogóját - mégha ez a szó groteszkül is hangzik ha démonokról esik szó. - Értem, köszönöm - az információt elraktározom az elmémbe. Mit akarhat vajon a Halál?
- Nos azt majd meglátjuk - hagyom rá. Igazából nem kizárt, hogy elhoznék neki egy ilyen tárgyat, ha ráakadnék. - Ha találsz valamit, akkor én, vagy mi biztos meg tudjuk mondani, hogy hordoz-e mágiát, illetve azt is, hogy mennyit - árulom el eme képességünket neki. Hasznosnak kell tűnnünk a számára, így mindenképpen fennmarad a kölcsönös jó kapcsolat. Na és persze, ki tudja mit talál?
- Igen, lényegében - bólintok rá. Attól nem tartok, hogy megrendezett lett volna a dolog, ugyanis senkinek nem szóltam előtte az utamról, s mindent útközben találtam ki. Elég kiszámíthatatlan teremtés vagyok, így fölösleges időpazarlás lett volna a terveimen gondolkozni. - Tudom, hogy nem bízhatok benne - azért nem egy naiv kislány vagyok, mégha hitelesen is adom elő. Őszintén szólva az a gyanúm, hogy ha Beleth rájön milyen erős is vagyok valójában, vagy esetleg úgy érzi, hogy le tudnám győzni, akkor nem mások miatt kell majd aggódnom, hanem miatta. A gyakorlás pedig azért gyakorlás, mert nem vérre megy. Fejlődni akarok, technikásabbnak lenni. Annak az időnek már vége, amikor könnyedén toltunk le bárkit a porondról, mert a mágiánk áthidalhatatlan szakadékot biztosított nekem. Megfigyelek és elemzek.
- Nem is a város közepén terveztem a dolgot - francnak sem kell az a sok vas, és szerintem Beleth se akarja reklámozni az erejét. Az pedig szintén kétségtelen, hogy vigyázok a bőrömre, amíg tudok. - Ezt sajnálattal hallom - nagyon kíváncsi lettem volna mit gondol róla. De nem lehet minden tökéletes, így majd egyedül alkotok róla véleményt. Kicsit pokróc, de látom a… nos jobb oldalát is, márha ilyet el lehet sütni egy démonra, aki történetesen még a Halál Lovasa is. - Ne haragudj, úgy rémlett, hogy Gressil az eredeti négy tagja - ha nem akar rájuk testvérekként hivatkozni, nekem az is megfelel. Én sem mondanám tiszta szívemből senkire, hogy testvér, a meglévő hetet leszámítva. Persze ha hazudni kell, az úgy egészen más.
- Szerinted Lucifernek és az angyaloknak lehet esélyük legyőzni Amarát, Isten nélkül? - nagyon érdekelne, mit gondol a témában. Persze erre pontos válasz most még nem létezhet, majd az idő úgyis dönt. Azonban érdekel, mennyi esélyt szavaz Lucifernek. Egyszer már elzárták a Sötétséget, csakhogy akkor egy vele egy szinten álló lény is jelen volt. S majdnem mindenkit ő teremtett.
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Mammon


Mammon lakása - New Orleans - Page 2 Giphy.gif?cid=ecf05e47c2cf13674614af23fe6127fd7698690dd12eb543&rid=giphy
☩ Történetem :
☩ Reagok :
218
☩ Rang :
Lord/Lovas
☩ Play by :
Harry Lloyd
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Csüt. Május 21, 2020 6:20 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next


- Az egyik résztvevő az angyal volt, akivel a ládába érkeztem, a másik pedig az a vadász, akinek a testében voltam. Ők a fontosabbak, akiknek köszönhetjük a kettönk megismerkedését, kedves Nieven. Azt pedig erősen kétlem, hogy tisztában lett volna azzal, hogy milyen erőket és kiket rejt magában a láda. Abban pedig egyetértünk, hogy a láda mibenlétével tisztában voltak, hogy egy megfelelő börtön lesz a számomra, csupán azzal nem számoltak, hogy az angyal is velem fog tartani.- kárörvendő mosoly ült ki az arcára. Elkapkodták az egészet, ha rendesen utánajártak volna mindennek, akkor csak Mammon került be, és talán még mindig a láda vendégszeretetét élvezné, de az emberei hanyagság és siettetés meghozta a gyümölcsét.
- Mert nem hasonlóan gondolkodunk, csak azért nem. Ha belegondolsz, ha akkora hatalma van, mint Istennek, akkor már rég megtette volna. Nézzük a tényeket, elzárták Amarat, eonokig volt leláncolva, de valahogy sikerült kitörnie, ami nem kevés erőbe kerülhetett, logikus, hogy meggyengülve szabadult ki és erőt kell gyűjtenie, hogy ismét ereje teljében legyen. Nem arról van szó, hogy nem lenne képes rá, hanem arról, hogy feltehetőleg jelenleg nincs meg hozzá az erő.- Mammon nem hiszi, hogy Amara játszani akarna, kínozni mindenkit, ki akarja élni a bosszúját, és ahhoz a pusztítás a legjobb út, de mivel még mindig áll a Világ, az azt jelentheti, hogy vár valamire, talán tényleg arra, hogy visszanyerje minden erejét, és akkor majd csettintget eleget.
- Erről nem tudok semmit, a gyengébb démonoknak tud parancsolni, semmi kétség, de én nem tartozom a gyengébb démonok közzé.- méz kell arra a madzagra, és akkor beszélhetnek arról, hogy Mammon beáll vajon a seregbe, vagy se.
- Csalóka az emberei külső. Ha képes lennék felvenni a valódi alakomat, kétséged se lenne afelől, hogy mi vagyok.- viszonozta a kacsintást.
- Mondhatni azóta figyelem őket, hogy az első barlangrajzot felfirkálták egy falra. Nem nehéz kiismerni őket, sőt, annak ellenére, hogy szeretik magukat bonyolult lényeknek gondolni, túlságosan is egyszerűek. Majd megtapasztalod te magad is.- egy kevéske idő elteltével Nieven is megtanulja, hogy az emberek olyanok, mint egy gyerekjáték, vagy logikai, ha rájön a megoldásra, utána mindegyik könnyű lesz.
- Remélem elmondod majd a csattanót is.- mert eddig nem hangzik túlságosan hasat fogóan viccesnek a történet.
- Csak egy apróbb költői túlzás volt a részemről, de igazad lehet, hogy csak a lakott területeket támadta meg. Lehetséges, hogy erőfitogtatás volt, bár annak elég vérszegény.- letarolni pár helyszínt, ennél többre is képes lehet Amara, nem igazán lett lenyűgözve Mammon.
- Igen. Mazikeen, egy volt arkdémon. Néhány hete. S felkeresett, elmondta, hogy már nem Lucifer mellett teljesít szolgálatot, én pedig felajánlottam neki a tanácsadói munkakört, amit elfogadott. Nos, szerintem mind a négyen más szempontok alapján választunk, kinek mi a jó. Számomra az a megfelelő személy, aki intelligens és természetesen tanácsokat ad, illetve ha hibáznék, felhívja rá a figyelmemet. Röviden, tegye azt, amit a munkájának a megnevezése jelent.- ennél jobban nem tudja körbe írni, hogy mi alapján választott. Hogy a többiek hogyan? Azt nem tudja, de nem is igazán érdekes, ha jól tudja, csak Belialnak van tanácsadója.
- A vér egy kis kísérlet miatt. A Vatikán pedig, nos, elméletileg a keresztények szent helye lenne, nem tartom kizártnak, hogy találok ott valami értékest és hasznosat. S igen, keresem a ládát, ami pedig azt illeti, sajnos nem ott van. A szabadulásom után elrejtették, a legnagyobb bánatomra.- csalódottan felsóhajtott, ezzel az üggyel is foglalkoznia kell, akármennyire is zavaró.
- Ha találsz, és nem tudsz mit kezdeni egy olyan tárggyal, szívesen átveszem.- kap az alkalmon, talán még valami hasznossal is tud Nieven szolgálni.
- Hm… tehát a véletlenek összjátékának köszönhetően találkoztatok, és szó követte a szót, bumm, szövetségesek lettetek. Ha megfogadsz egy tanácsot, legyél óvatos. Elvégre démon lenne, és mint a démonok legtöbbje, a saját hasznát nézi. A másik tanácsom pedig, ne akard megtudni, hogy ki is az erősebb, azzal csak felhívnád mások figyelmét, és borulna az álcád. Játszd a szereped.- s Nieven egy tényező lett, akivel Mammonnak számolnia kell, és úgy kell alakítania a dolgokat, hogy ne sérüljenek az érdekeltségei, bár elnézve a helyzetet, nem hiszi, hogy tartania kellene bármi ilyesmitől.
- Ha gyanakszik is, ne mond el, mi vagy. Ritka faj tagja vagy, és ha ez kiderül, nem túl kellemes élményekben lenne részed. Edzésnek pedig egy, a várostól távoli helyet javasolnék, ahol nincs népesség.- így is minimalizálva a lebukás lehetőségét.
- Nem tudom, nem ismerem, nem volt hozzá még szerencsém. Így nem tudok róla megfelelő véleményt alkotni. Sajnos róla nem tudok mit mondani.- amikor Nieven megemlíti, hogy a testévre lenne, akkor Mammon megköszörülte a torkát.- Csupán mostoha. Egy démont tartok a fivéremnek, a Viszály lovasát, mi ketten maradtunk az eredeti négyesből, a többiek csupán… mostohatestvérek, gyerekek, kik hintalóvakon ülve játszanak.- nem tagadja, nem kedveli, ha az új lovasokhoz hasonlítják, azt pedig főleg nem, hogy azt gondolják, testvérek lennének. Nem, nem azok, csupán helyettesek, semmi többek.
- Hidd el, engem is frusztrál egy kissé, hogy nem tudom, miről is van igazából szó. De jelenleg ezzel együtt kell élnünk.- fújta ki a levegőt az orrlyukain.- Nos, akkor talán nem ártana, ha ezt megbeszélnétek majd, amikor már elég idő eltelt, és tisztábban láttok, tudtok dönteni.
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Nieven


Mammon lakása - New Orleans - Page 2 Pikkelyke2
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
190
☩ Rang :
7. leviatán
☩ Play by :
India Eisley
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Csüt. Május 21, 2020 2:16 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next


Ládapajtik
───────────── ────────────
Na igen, nagyon remélem, hogy Mammonnak igaza van. Na meg, hogy nem halok bele se én, sem más a választásomba. Persze, feláldozható gyalogból annyi hullik el, amennyi csak kell, de az utóbbi időben nem gyalogokat gyűjtök. Az utóbbi időben tanulom csak, hogy minden lépésemnek következménye van. Előtte csak anyámnál számított az ilyesmi, de minden hibámra kapott reakcióban csak az ellene szóló dühöm nőtt. Aztán évezredeken keresztül bármit tettem, annak rám nézve semmi következménye nem volt. Akikre meg igen, azok egyáltalán nem érdekeltek.
- Nahát - bár gondolom ugyanaz a helye volt évszázadokon keresztül a ládának. Vagy várjunk csak… össze is húzom a szemem a kósza gondolatra. - Ki zárt be? Mármint, az, aki bezárt tudta, hogy ott van az a láda, és azt is, hogy miféle erőt rejt. Azt lehet nem, hogy mi is benne vagyunk, de a természetét mindenképpen ismerte - nem tudom említette-e, ki bánt el vele, de az talán tud olyasmit arról a ládáról, amit mi nem. Lehet, hogy Mammon kérdéseit is meg tudja válaszolni. Minden bizonnyal érdemes lenne megkeresni. - Én azért nem méltatnám kacajra ezt a kijelentést - nem volt sértő, vagy bármi ilyesmi, mégis vigyáznék ezzel. - Ha belegondolsz, Isten egyetlen csettintéssel küldött be minket - ráadásul nyolcunkat - oda. Ennek a nőnek pedig hasonlóan nagy a hatalma. Nehéz lenne megfogalmazni, miért nem tesz így az angyalokkal és a démonokkal, de szerintem képes lenne rá ha akarná - magát a Sötétséget halálos lenne alábecsülni, ebben biztos vagyok. A legrosszabb, hogy fogalmam sincs, mik a pontos céljai. Sok mindent el tudok képzelni, s van, amit inkább nem akarok.
- Deeeee... - pislogok nagyokat. Fel sem merült bennem, hogy erre lehet úgy tekinteni, mint egy üzleti ajánlatra. - Én úgy tudom, képes kényszeríteni titeket - persze ez akár alaptalan pletyka is lehet, mégse hiszem, hogy az lenne.
- Hát… - kezdek arra jutni, hogy ezt csak nem nekem találták ki. Szóval minden fejben dől el. Figyelem őt árgus szemekkel. Határozottan érdemes volt Mammont meglátogatnom, és bölcs szavainak hála még biztos kénytelen lesz élvezni a társaságom, mindig a nyakára járok a jó társaságnak, és a ládában közösen eltöltött idő nem volt elég arra, hogy mindent kipletyizzünk. - Néha alig akarom elhinni, hogy démon vagy - kacsintok rá vigyorogva. - Nagyon jól ismered az embereket - magyarázom meg neki bólogatva az előbbit. Mondjuk én is, bár az elmúlt 700 külön töltött év azért hagyott lyukakat, mégha gyors ütemben próbálom is betömködni őket. Természetesen elhatározom, hogy teszek próbát az általa elmondottakra, amint újra emberek közé kerülök. Mondjuk elmehetnék Athanhoz New Yorkba. Két legyet egy csapásra.
- Ahh, az egy nagyon vicces történet. Vele találkoztam először, amikor idejöttem New Orleansba. Információra volt szükségem, és hát… mondhatjuk úgy, hogy elrontottam a dolgokat - sóhajtok. Később persze az egész sztorit elmesélem neki, hisz a szövetségünk is érdekli, és egészben jobb a sztori.
- Nem tudom - eltöprengek. - Szerintem erős lenne azt mondani, hogy mindenhol volt. - legalábbis én sehol nem találkoztam vele. - Szerintem inkább arra felé lehetett, amerre élőlények voltak, főleg emberek, angyalok, démonok és egyéb félszerzetek - Talán elrettentésnek, megrémisztésnek szánhatta. Vagy farokméregetésnek. “Nesztek én erre is képes vagyok!” Aztán pontosat meg senki sem tudhat, csak ő maga.
Elvigyorodom, ahogy azt fejtegeti, hogy nem lett volna jó világ azokra, akik esetleg a helyére pályáztak volna. Na ilyen az én kedvenc Lovasom! - Lett egy tanácsadód? Ki? Mikor? Hogy? - kapom fel a fejem a hírre, és már záporoznak is a kérdéseim. - Illetve… mit vársz el tőle? Milyen egy jó Lovas tanácsadó? - kíváncsiskodom. Nagyon örülök, hogy szóba került a téma, erre az infóra később még nagy szükségem lehet, és ki más adhatna rá pontosabb választ, mint egy Lovas maga? - Mire kell a nephilim vére? Miért akarsz a Vatikánba menni? - érdeklődöm, s az se baj, ha nem kapok minden egyes kérdésemre választ. - A ládát keresed? - rebben meg a szemem a szokatlan hírre. - Miért, nem ott van, ahol eddig? - őszintén szólva, igyekeztem olyan messze kerülni attól a ládától, amennyire ez csak elképzelhető volt, így nem néztem mikor, hol, merre lehet. Vajon ezért akar a Vatikánba menni? Bár miért pont ott lenne a láda? Látszik rajtam, hogy nagyon gondolkodom… - Eddig sehol sem találkoztam akkora mágiájú tárggyal. Mondjuk nem is kerestem - az utóbbi időben hajlamos vagyok fél gőzzel használni az érzékeimet, de azért csak feltűnt volna, ha egy akkora erejű tárgy mellett sétálok el, nem?
- Na jó, elmesélem neked az egész sztorit - igazából már nagyon mesélői lázban égtem. Kényelmesen hátra is dőlök, jelezve neki, hogy nem lesz éppen rövid a történet. - Ide, New Orleansba nem akartam csakúgy besétálni, mint mondjuk San Franciscoba, vagy New Yorkba, így arra gondoltam, hogy előbb inkább a tengerből megfigyelem a partot, Mivel New Yorkból úsztam le, időnként megpihentem. Még mielőtt elértem volna a város belsőbb részeit, kimásztam a partra, hogy szusszanjak egyet és legalább egy kicsit megnézzem a város széli, tengerparti lepusztult részt. Annyira romosnak és elhagyatottnak tűnt, hogy azt hittem senki sem jár erre. Egy lélek sem volt arra, de a Halál Lovasa igen. Erre mondják, hogy a Leviatán tervez, a Halál Lovasa végez - nevetem el magam a saját gyártású poénomon. - Nem igazán tudom, hogy mit csinált ott, de addigra már mindegy is volt, mivel kiszúrt. Úgy döntöttem, hogy igyekszem magam démonnak álcázni, előadtam mennyire szeretnék találkozni a Lovasok, a Választottakkal, meg magával Luciferrel,  a tanácsadójuk lenni, mint egy rendes démon, aki hatalmat akar magának. Közvetlenebb okként azt jelöltem meg, hogy mestert keresek, aki taníthatna az okkult mágiára. - egy pillanatra elhallgatok, s átgondolom, a többit hogyan fogalmazzam meg. - Nos ha így lehet fogalmazni, akkor “pokoli” mázlim volt, felajánlotta, hogy tanítana. Nos baromira meglepett vele, mert azt hittem ilyesmi eszébe se jut egy Lovasnak, de nem volt ilyen szerencsém. Cserébe kérte, hogy legyek a szövetségese - elmerengve megrázom a fejem, ahogy visszaemlékszem. Még mindig hihetetlen, hogy minden tervem kudarcba fulladt. - Mivel ugye erre építettem fel a jövetelem célját, hát nem táncolhattam vissza a megállapodástól, meg abban a pillanatban nem is találtam akkora árnak - valahol vicces és tanulságos is, hogy Beleth a saját szavaimat felhasználva csalt tökéletes csapdába. Még mindig nem tűnik akkora árnak, de lehet, hogy Mammon újfent rávilágít majd, milyen botor voltam. - Nem tudja, hogy mi vagyok. Ahogy azt sem, hogy milyen erős vagyok… de ez visszafelé is igaz. Fogalmam sincs, hogy éles helyzetben le tudnám-e győzni - sóhajtok egyet. Egy pillanatra kiül a tanácstalanság és a fáradtság a vonásaimra. Szép kis kutyaszorítóba kerültem, mégse félek igazán. Valahol kellemes borzongás fut végig a gerincemen még a lebukás gondolatára. Az emberek ezt azonosítanák az őrülettel talán, de határozottan élvezem, hogy végre történik valami, és aktív résztvevője vagyok valaminek, és… akár a rövidebbet is húzhatom játszi könnyedséggel. - És egyébként gyanakszik rám, mármint arra, hogy nem vagyok démon. Mégis… egyszerűen várom, hogy nekiálljunk a gyakorlásnak. Régen harcoltam már. Nagyon. Eddig az emberek közt nem volt lehetőségem leporolni a tudásom, de kíváncsi vagyok mit is tudok… és hogy mit tanulhatok tőle - a végére elmosolyodom. Egyfelől nyomaszt a dolgok jelenlegi állása, de másfelől izgalmas is, nem véletlenek hát ambivalens érzelmeim. - Te milyen… démonnak gondolod a Halál Lovasát? - döntöm félre a fejem. - Végülis a testvéred képes volt legyőzni… - félre fordított fejjel, érdeklődve fürkészem.
- Hidd el, örökké ezen töröm a fejemet! És nagyon fusztráló, hogy fogalmam sincs! - annyi teóriám van, hogy kész csoda az, hogy még nem robbant szét tőlük a fejem. - És nyilván nem vagyok vakon hű. De a döntés nemcsak rajtam áll, hanem a testvéreimen is - lelketlen teremtményként talán furcsák ezek a szavak, mégis… a család, illetve, helyesebben megfogalmazva az atyafiság valahol védelmet jelent. Ha bármi történne velem, úgy érezném nagy veszélyben vagyok, őket keresném fel. Nem biztos, hogy örülnének nekem, valószínűleg morognának, hogy az útjukban vagyok, mégis megvédenének, ha nem is feltétlen az emberi fogalmak közt, s biztonságban érezném magukat mellettük, mégha a köztünk repkedő szavak durvák is lennének. Hivatalosan véve sosem vagyok egyedül, még ha úgyis tűnik.
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Mammon


Mammon lakása - New Orleans - Page 2 Giphy.gif?cid=ecf05e47c2cf13674614af23fe6127fd7698690dd12eb543&rid=giphy
☩ Történetem :
☩ Reagok :
218
☩ Rang :
Lord/Lovas
☩ Play by :
Harry Lloyd
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Május 20, 2020 6:13 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next


- Mindig van választási lehetőség. Csak nem mindig mutatja meg magát. Néha várni kell egy keveset, perceket, órákat, napokat, de előbb vagy utóbb előbújik, és választhatsz.- az élet választások sorozata volt, mindent egy választásnak lehet köszönni. Lucifer a lázadást választotta, és ez vezetett ahhoz, hogy most Mammon és Nieven beszélgetnek, ahogy Gabriel is választott, és az a választás vezetett ahhoz, amit ma Világnak hívnak. Pillangóhatás.
- Nocsak, engem pedig ott zártak be, legalábbis feltételezem, hogy ugyanaz a templom lehetett, de abban biztos vagyok, hogy Egyiptom volt. S ti pedig ezt elhittétek?- halkan és röviden elnevette magát.- Ha képes lenne csak úgy elzárni akárkit, akkor az arkangyalok már rég a láda vendégszeretetét élveznék, ahogy a Lovasok is. Hm, akkor ezen a téren olyan lehet, mint a testvére, nem gondolkozik előre.- vagy csupán Nieven nem mond el mindent, és mégis kaptak valami feladatot, csak nem beszélhet róla, hiszen mondhatni az ellenséges oldal egyik tagjánál volt éppen. Ezt pedig Mammon megérti, Mammon se osztana meg fontos pontokat a terveikből.
- Hm… ez egy igen csak bonyolult kérdés, amire egy egyszerű választ fogok adni. Minden az ajánlattól függ.- összedörzsölte mutató és hüvelykujját. Régi emberei kifejezés az anyagiakra, nem is biztos, hogy Nieven érti, de Mammon szavaiból azért ki vehette a lényeget. Aki jobb ajánlatottal áll elő, az megkaphatja Mammont a kis háborújához. De eddig nem tolongtak az ajánlattevők, és még akkor is az arcába „köptek”, amikor Mammon mondta meg az árát. Pedig már egyre biztosabb abban, hogy Cassaellel együtt fontos szereplői lesznek az elkövetkező eseményeknek. Túlélték a vihart. S mégis, az érme egyik fele kötelezte el magát a harc mellett, kár. Legalábbis azoknak, akik önként mennek a vágóhídra.
- Nos, akkor az emberek egy bizonyos százalékát is lélektelennek hívnád? Köztük is előfordul, hogy nem képesek átérezni a másik érzelmeit, nem tudnak együtt érezni, de mégis van lelkük. Félre ne érts, nem azt mondom, hogy van lelked, hiszen nekem sincs, mégis vannak érzelmeim. Arra akarok rávilágítani, hogy az érzelmek és a lélek közt nincs kapcsolat, minden itt dől el.- bökött a halántékára.- Ebben is tévedsz, mindenki képes befolyásolni egy ember érzelmeit. A saját viselkedéseddel. Tegyük fel, hogy egy embernek rossz kedve van, de te mondasz neki pár kedves dolgot, és ezzel már is javítasz a kedvén, csökken a benne lévő negatívitás. Vagy ellenkezőleg, jó kedve van, de valamin veszekedtek, a jókedvet leváltja a düh, a harag. Szeret téged, de te nem szereted viszont, előtte kezdesz romantikus kapcsolatba valaki mással, elszomorodik. Az ügyesebbek akár öngyilkosságba is képesek kergetni valakit. Nem egyedi adomány az érzelmek befolyásolása, nem is egy túlságosan bonyolult tudomány.- hangja végig nyugodt volt, tárgyilagos. Hiába volt Nien többszáz éves, ebben a világban olyan volt, mint egy pár éves emberei ivadék, tanulatlan, és sok az újdonság a számára. Minden attól függ, hogy ki tanítja ki az élet dolgaira.
- A Halál lovasa? S hogyan, ha szabad tudnom.- érdekelte Mammont, hogy hogyan is volt képes arra a Halál. S mi módon.
- Természetesen máshol is volt, nem korlátozódott egy helyszínre, ahogy észrevettem, magától haladt az a vihar. Talán nem egy időben történt az érintett helyeken, talán céltalan is volt az egész, csupán letarolt mindent, ami az útjában volt.- kíváncsi volt arra, hogy mi lehetett a kiindulópont, és hol máshol csapott még le, és akkor talán felfedezhetne egy mintát, hogy miért is azokat a helyeket támadta meg. De ez mind csak egy erős talán.
- Legjobb tudomásom szerint nem. Nem ritka, hogy egy-egy démon eltűnik egy rövidebb időre, s bár a ládában az idő máshogyan telt, de idekint csak néhány hónap telt el. Annyi idő nem jelentett semmit, legalábbis ami a beosztásomat illeti. De ha mégis lett volna, nos, természetesen nem rajongtam volna az ötletért, és rávezettem volna az illető démont, hogy álljon el a tervétől, miszerint az új Pestis lesz.- félmosoly jelent meg az ajkán. Meglett volna rá a terve, hogyan is teszi ezt meg.
- Hm… mit lehet izgisnek nevezni? Lett egy tanácsosom, szereztem némi nefilim vért, tervezek egy utat a Vatikánba, és keresem a ládát, amit egy ideig otthonnak nevezhettünk. Azt hiszem nagyjából ennyi.- nehéz úgy felelni egy ilyen kérdésre, hogy nem tudja azt, hogy mit tart a másik fél izgalmasnak. S Nieven személyiségből kiindulva… azt, amit a tinilányok.
- Nos… van, amire rálehet fogni, hogy azok, van, amire nem.- természetes, hogy az angyalok fajával való terveit nem osztja meg senkivel se, addig nem, még túl törékeny lábakon áll az egész.
- Valóban?- kérdezte kissé meglepődve.- Érdekesen hangzik, akkor talán Ő érte kellene aggódnod, és nem miattam. De ha szabad tudnom, és publikus, miben merül ki ez a szövetség, és tisztában van azzal, hogy mi is vagy igazából?- mert ha tudja, és mégis szövetségesek, az a tény hagy maga után pár fontos kérdést. A legégetőbb az, hogy mik a tervei a Halálnak ezzel a szövetséggel, és ez mennyire lesz kihatással Mammonra?
- Leegyszerűsítve, igen, olyanok. Pár apróbb eltérés természetesen van. Mint a láthatatlanságok mások számára, vagy az, hogy lelkeket hurcoltak le a Pokolba, de ezeket leszámítva tényleg olyanok, mint egy sima eb, csak véletlenül se hallgatnak másokra, csak démonokra.- nem hallott még olyanról, hogy egy ember vagy bármi más képes lett volna megszelídíteni egy pokolkutyát, és Mammon szerint ez soha nem fog megtörténni.
- Ha nem csak egy egyszerű katona vagy, hanem tábornok, akkor nem árt elgondolkozni azon, hogy mit tervez a vezéred. S azon, ez mennyire van kihatással rád. Ha nem vagy vakon hű, és márpedig véleményem szerint nem vagy az, akkor gondolkozz el azon, mennyire éri meg ez a szövetség neked, a fajtádnak.- bár azt mondta, hogy független marad, még nincs meg a megfelelő ár, de az nem jelenti azt, hogy nem gyengítheti Amarat azzal, hogy kétséget ültet el Niebe, ami majd szép lassan kicsirázik.
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Nieven


Mammon lakása - New Orleans - Page 2 Pikkelyke2
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
190
☩ Rang :
7. leviatán
☩ Play by :
India Eisley
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Május 20, 2020 2:41 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next


Ládapajtik
───────────── ────────────
- Nem volt választási lehetőségünk. Ő hozott ki minket a ládából - illetve mintha egy angyal is szerepet játszott volna benne, de ez számomra sem teljesen tiszta. - Egy ókori, egyiptomi templom félében csücsült egy trónon, oda keveredtünk ki a ládából. Világossá tette számunkra, hogy ahogy ki, úgy be is keveredhetünk, ha nem vagyunk szolgálatkészek. Mondjuk nem terhelt le minket, még mindig az instrukciókat várjuk - nem fogok beszélni neki a könyvről, jobb az elővigyázatosság. Így azt hiheti, hogy nem kaptunk még feladatot, szóval remélem nem kérdez bele, mert akkor kénytelen lennék a szemébe hazudni a biztonságunk érdekében. Egyébként tényleg örülnék néhány instrukciónak, borzalmas, mennyire nem találom ezeket az átkozott darabokat. Csak kénytelen leszek összedugni a fejem valamelyik testvéremmel, egyedül minden jel szerint nem vagyok képes boldogulni, s ez úgy tűnik, hogy kivételesen nem az én bénaságom ez. Amara emellett megbízhatatlan szövetséges, s bár mi is azok vagyunk, akkor is veszélyes játék, igazából ez az egész helyzet.
- Te mellette fogsz harcolni, ha háborúba hív? - pillantok rá kíváncsian. A szavai logikusak, én is sejtettem, hogy ilyesmi áll a háttérben. Ráadásul személyesen is találkoztam a Pokol Urával, sajnálatos módon kicsit sem bugyuta, sőt. Igazából nagyban rontja az esélyeinket, ha mégis Amara mellett döntenénk. Még mindig annyira lutri ez az egész… ha megszerezzük a könyvet, s visszakapjuk a hatalmunkat, akkor mi lesz? Kötve hiszem, hogy mi nyolcan felérnénk Amarához, s eddig is be akarta biztosítani a hűségünket. Valahol reménykedem benne, hogy majd szépen leülünk, s átbeszéljük a dolgokat, de kötve hiszem, hogy ilyesmi megfordulna a Sötétség szép kobakjában.
- Egy angyal magyarázott nekem az átérzés és az érzés közti különbségről. Azt hiszem ezek ténylegesen az én érzéseim, bár furcsa ez az egész. Szerintem nálam abban nyilvánul meg a lélektelenség, hogy nem vagyok képes átérezni amit mások éreznek. - magyarázom neki a teóriámat. - Mi nem vagyunk képesek befolyásolni az emberek érzéseit, mint az angyalok, vagy a démonok, így ti egyébként is jobban ismerhetitek ezeket - nos lehet, hogy az egész gondolat hibás. Mégis, ha valaki másban olyan érzéket tudsz kelteni a képességeddel, mint mondjuk kapzsiság, vagy az irígység, akkor csak tudod, hogy milyen is lehet az. Illetve, a démonok mindig feljebb törekednek, egyre feljebb, hajtja őket valami, amely pont ilyen. Azt hiszem. Persze talán nem Mammon eme fejtegetés legjobb alapanyaga, hiszen ő Lovasnak teremtetett, mégis, talán érti miről beszélek, vagy legalább ki tudja javítani a hibákat, hiányosságokat a gondolatmenetemben.
Ha kitartásról van szó, akkor abban egyre jobb vagyok. Most, hogy tudom, az érdekeimet szolgálja, ténylegesen nekiálltam edzeni, s gyakorolni a mágiám használatát, fenntartását. Azt hiszem fejlődöm, még ha lassan is. Ebben pedig Beleth is segítségemre van.
- Nos valóban, a kezdetekben én is így terveztem, csak aztán a Halál Lovasa csúnyán keresztülhúzta a számításaimat - úgy leginkább teljesen, végérvényesen. Persze, sikeresen, valamint nagyon alaposan segédkeztem benne, de a franc se gondolta volna, hogy ott kötünk ki, ahol. Igazából késztetést érzek rá, hogy elmeséljem a történetet Mammonnak, akár egy régi barátnak, de Belethre való tekintettel nem kezdek bele. Ha viszont rákérdez a történtekre, nos az úgy már egészen más tészta, nem kezelem titokként.
Lassan a kezdeti hihetetlen lelkesedésem kezd elapadni. Továbbra is jó a kedvem, abban nincsen hiba, mégis hat rám valahol az ő nyugodtsága. Nyilvánvaló számomra, hogy nem untatom, s hogy szívesen lát, mégis, a viselkedésem magától is idomul a belőle áradó energiákhoz, pedig eddig az ilyesmire mindig tudatosan kellett ügyelnem, most pedig nem.
- New York lesz az - felelem. - Legalábbis én egy ottani vadásztól hallottam róla, és ő azt mondta ott volt - fejtem ki egy kicsit részletesebben, hogy nem légből kapott az infó. - Persze máshol is lehetett - biccentek még, nehogy azt higgye, kétségbe vonom a szavait.
- Volt pályázó a helyedre? - kíváncsiskodom. Elégedett vagyok, hogy még mindig ő a Pestis Lovasa, sőt, igazából, ha valaki sikeresen vette volna át a helyét, ő mégis életben maradt volna, akár hajlandó is lettem volna rá, hogy segítsek neki visszaszerezni jogos jussát. Amikor Beleth még a tengerparton megemlítette, hogy az egyik Lovas lecserélődött, nagyon reménykedtem benne, hogy nem a Pestis volt az. - Naaaaa, tényleg semmi izgis nem történt veled? - próbálkozom, hátha mégis megoszt velem valami újdonságot. Például lett egy új tanácsadója, adott egy újabb, kis hallgatóságú Pestis koncertet, vagy bármi más, ehhez hasonló dolog. - Publikus milyen terveid vannak, vagy inkább ne kérdezzelek ilyesmiről? - úgy vagyok vele, ha nem kívánja megosztani ne tegye, elvégre én sem osztok meg vele minden apróságot, szóval ha a válasz nem, úgy az elkövetkezendőkben nem fogok kíváncsiskodni ezügyben. Meghát az időbeosztása szempontjából se lenne rossz tudni, minden terv más mennyiségű utánajárást igényel.
- Igazából a Halál Lovasának szövetségese vagyok - szóval a veszély innentől inkább Belethet fenyegeti, bár talán tényleg botorság volt azt gondolnom, hogy ismeretségünk veszélyt jelenthet Mammonra. Kíváncsi vagyok, mit és hogyan reagál a hírre. Persze a tény, hogy itt vagyok, nyilvánvalóan jelzi, hogy nem felejtettem el őt sem, sőt, még meg is látogattam. Igazából jó lenne vele is szövetségesi viszonyba keveredni, amolyan “amíg démon vagyok” típusúba, azt semmiképpen sem akarom, hogy bárki a villámhárítóm legyen, ha kiderül, hogy leviatán vagyok. Nem tudnék mindenkit megvédeni, elég lenne csak a magam bőrét menteni. És… ez talán gyengeség, de mióta úgy gondolkozom, hogy hasznos lenne barátokat és szövetségeseket begyűjteni, nem szívesen hagynék hátra senkit.
- Akkor igazából majdnem olyanok, mint a sima ebek, nem? - na abból már elég sokhoz volt szerencsém, s a viselkedésüket is egészen jól ismerem, most éppen próbálkozom is pár megnevelésével. Bár ezek akik hozzám kerültek, eléggé hálás jószágok.
- Hmm… erre még nem is gondoltam - Mammonnak igaza van, úgy tűnik megint beleestem a “nem látja a fától az erdőt” tipikus csapdájába. Túlságosan lefoglalt, mennyi gondot okoz számomra az a rengeteg nyavalyás tollas és pokoli szökevény, ahelyett, hogy azon töprengtem volna, mi oka is lehetett erre Amarának.
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Mammon


Mammon lakása - New Orleans - Page 2 Giphy.gif?cid=ecf05e47c2cf13674614af23fe6127fd7698690dd12eb543&rid=giphy
☩ Történetem :
☩ Reagok :
218
☩ Rang :
Lord/Lovas
☩ Play by :
Harry Lloyd
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Hétf. Május 18, 2020 6:13 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next


- Találkoztatok is vele? Vagy csak választottatok egy oldalt? Azt, amelyiket erősebbnek hisztek?- első ránézésre logikusnak tűnne, Amara mellé állni, hisz olyan erővel bír, amit még nem látott a Világ, de második ránézésre már nem is olyan meggyőző az az erő, harmadjára pedig rájöhetnek, hogy az erő mögött nincs ész nincs tervezés. Még a legerősebb oroszlánt is le tudja győzni az eszes majom.
- Lucifer hiába a Pokol királya, attól még egy angyal, azt teszi, amit a túlélési ösztöne diktál, és ha ahhoz az kell, hogy a testvérei mellé álljon, akkor megteszi. Nincs ebben semmi meglepő, talán még örül is neki, hogy a fivérei és nővérei oldalán állhat újra, vállat vállnak vetve, és egy pillanatra úgy érezheti, hogy sose lett száműzve.- s ez milyen szánalmas gondolat, talán még könnyek is szöknek majd a szemébe, hogy újra Michael és Gabriel oldalán állhat, tündökölve a fényben, csak hogy utána ledobják újra a Pokol feneketlen mélységébe.- Ha nem lenne túl problémás a kijutás, szívesen eltöltöttem volna még benne egy kis időt, hogy rájöjjek a titkára.- vagy inkább arra, hogyan nyerészkedhetne tovább rajta, hogyan nyerhetne még több erőt belőle, hogy tehetné magáévá a benne rejlő sötétséget.
- Igen, nekem is. Nem érzelmek nélkül teremtettek meg. Egyszerűen megtanultam a kezelésüket, és hogyan parancsoljak nekik, ha a helyzet megkívánja. De néha velem is megtörténik, hogy akarva vagy akaratlanul, de előjönnek. Nem egyedi dolog ez, megannyi ember volt hozzám hasonló személyiséggel megáldva, vagy büntetve, nézőpont kérdése.- leginkább az üzletemberekre volt jellemző az a fajta magatartást, ami jelenleg Mammont jellemezte. S volt aki csodálta, a logikus gondolkodását, ridegségét, ahogy a számoknak engedelmeskedett, a hasznot helyezi előtérbe, még mások megvetették, pont ezek az okok miatt. Nem foglalkozott az emberekkel, nem érdekelte kiken gázolt át. De egy kegyetlen világban már csak így lehet érvényesülni, és ha valami, akkor a mostani egy kegyetlen világ volt.
- Szokás mondani, hogy hibáinkból tanulunk, mondhatni van benne igazság. De gyakorlással többre megyünk.- fejetlenül beleugrani valamibe ostobaság. Előbb járni kell meg tanulni és csak utána futni.
- Khm… nos, finoman is fogalmazva, elég nagy lépésre szántad el magad. Olyanok közt mozogsz, akik előtt lebukhatsz, könnyen lebukhatsz. A lovasoknál nem csak az erő számít, bármennyire is kellemetlen beismernem, de zavaró mennyiségű intelligenciával rendelkeznek. Helyedben az alsóbb körökkel kezdtem volna és fokozatosan haladnék fentebb. Lucifer pedig az én gondom, nem a tied.- mondta egy félmosoly társaságában.- Nem tartok a Pokol úrától.- nincs rá oka, még ha ki is derülne, hogy Mammon tisztában volt Nieven fajával, akkor se igazán tud bármit is tenni Lucifer, hiszen nem kérdezte Mammontól, hogy esetleg ismer-e egyetlen egy leviatánt is.
- Akkor lehet mást találunk humorosnak.- s bár lehet úgy hangzik, hogy komolyan mondta, de halványan mosolygott.
- Érthető, hogy annyi idő alatt ráuntok a másikra. S most, hogy kint vagytok, rácsodálkoztok mik is történtek az elzárásotok alatt.- egyszer még lovasszereket láttak és mikor újra szabadok, már autómobilokat, motorokat láttak. Érdekes egy sokk lehetett a számukra.
- Azt hiszem, hogy itt nem volt, engem egy másik városban ért. Azzal az idegesítő angyallal egyetemben, akivel bezártak a ládába. A nevet pedig… a többiek nem tudom honnan, én a szabadulásom után ismertem meg.- nem volt jelen, amikor az egész megtörtént, vagy igen? Nem tudja, de úgy fest, hogy még egy apróság, amit a ládának köszönhet.
- Unalmasak… mondhatni. A lelkek nem jutnak a Pokolba, az emberek nem maradnak halottak, az angyalok… még mindig angyalok, ahogy a vadászok is. A legtöbb démon a saját terveit akarja megvalósítani, áskálódnak egymás ellen… igazából mintha a Pokolban lennénk, eltekintve attól, hogy sajnos nem ott vagyunk. Unalmasabb perceimet vagy kertészkedéssel ütöm el, vagy a kutyáimmal, vagy… khm, a saját terveimen dolgozok.- ebben pont olyan volt, mint a többi démon, kár lenne tagadni.
- Ha időm engedi, és elterjed a híre, hogy démon vagy, akkor lehet róla szó. Így nem lesz gyanús, hogy esetleg ismerjük egymást régről.- ha már Nieven ennyire aggódik Mammon biztonsága miatt, akkor ezzel is azt óvják.
- Túl sok nincs, amikor már sikerül megértetni velük, hogy ki is az alfa, akkor olyanok, mint a kezesbárányok.- bár néha oda kell figyelnie, nehogy rálépjen egyre is.
- Amara esetében ez Istennőt jelentene. Nekem mondod? Én se igazán értek egyet egyikkel se. Úgy pusztít, mintha nem lenne holnap, látszólag ész nélkül. De a kapuk bezárásával egyet tudok érteni. A démonok és az angyalok is az „otthonukból” nyerik az erejüket. Azzal, hogy bázárták őket, nem tudunk hazatérni, erőt gyűjteni, vagy regenerálni magunkat, és az úgynevezett; Természetes Körforgást is felrúgta. Lelkek nélkül nekünk se gyarapodik az erőnk, így elvágott minket attól, hogy erősebben tudjunk fellépni ellene, ha a helyzet azt kívánná.- nem túl rózsásak a kilátásaik, de Mammon annyira mégse panaszkodik, még mindig inkább pártatlan, még várja a megfelelő ajánlatot.
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Nieven


Mammon lakása - New Orleans - Page 2 Pikkelyke2
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
190
☩ Rang :
7. leviatán
☩ Play by :
India Eisley
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Hétf. Május 18, 2020 5:17 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next


Ládapajtik
───────────── ────────────
- Amara oldalán állunk… jelenleg - a céljaink éppen egybeesnek, de minden egyes eltöltött perccel kevésbé van kedvem ehhez az egészhez… ő csak pusztít, és kötve hiszem, hogy a kedvünkért majd szupercukiba vált. De az erőnkre szükségünk van. - Lucifer pedig annyira meg akarja állítani Amarát, hogy az angyalokkal is képes összeállni… - hallottam ezt azt, és valahol kíváncsi is vagyok, ő mit tudhat, bár egyáltalán nem biztos, hogy hajlandó elárulni nekem. Kételkedem benne, hogy az általa említett “öröm” tényleges érzelmet takarna, én is inkább mint “ember” reagáltam le a dolgot. - Hmm… a ládának érdekes hatása volt - meglep, hogy ő erősebb lett tőle, hiszen mi gyengültünk… hogy van ez?
- Ha te mondod… - úgy tűnik Mammon is sokat tud az emberekről. Talán valahol már olvastam amit elmondott, pontosan mégsem emlékszem rá, meglep, hogy ő igen. Vajon milyen egyéb emberi jellemvonásokat ismer még? Elvégre, ahogy ő is mondta, mind emberi testtel rendelkezünk, s alkalomadtán mint olyan befolyásolhat minket, talán rá sem jövünk. Ilyen lehet például a még Athlan által említett hullaszag “bűze”, vagy ez a szituáció, és ott van még az egyensúlyérzék… van amelyik hasznos, van amelyik nem, de a maga módján mind érdekes, számomra legalábbis mindenképpen. - Neked is szoktak ilyen természetes reakcióid lenni? - ó igen, ez se utolsó. Valahol ő is emberinek tűnik, legalábbis az a kicsit hűvös, úriember külső - általában - és a viselkedéséről nem démonnak tippelném elsőre. Talán angyalnak, talán másnak, mindenesetre a démonok sztereotípiájába inkább a valaki vérében tocsogó, röhögő, embereket kínzó kép ugrik be, nem pedig egy Mammonhoz hasonló alak. Igaz azonban az is, hogy a Pestistől nem ezt várná az ember. Avagy a leviatán. Elvégre az inkább türelemre hint, a végeredmény mégis pusztítóbb, s kegyetlenebb lehet, mint az előbb felvázolt kép.
- Jaj, nem olyan egyszerű az - sóhajtom. - Igyekszem, de nem mindig járok sikerrel - ingatom a fejem. Főleg az első időkben volt nagy szívás, de még mindig megesik, hogy rossz helyen bukkanok fel, vagy valami olyat alkotok amit nem kellene. - Öhm igazából… elég nagy fába vágtam a fejszém, amivel de, veszélybe sodorhatlak - túrok idegesen a hajamba. - Elhatároztam, hogy beépülök Lucifer köreibe. Lovasok, ő maga, meg esetleg a választottak - az eredményeim pedig jók, legalábbis eddig. - Szükségem van, szükségünk van információra - hirtelen elpillantok a távolba, mintha szemeimmel a testvéreimet keresném. Ott vannak valahol a horizonton túl, érzem őket... Persze ezeket az infókat nem ártana megosztanom a testvéreimmel is, de eddig az kötött le, hogy megszerezzem őket, nem a további hasznosításuk. - Ha pedig kiderül, hogy te tudod ki vagyok, tudod mi vagyok, akkor nem hiszem, hogy Lucifer értékelné, hogy nem osztottad ezt meg vele - eszembe sincs kétségbe vonni az erejét, de a Pokol Ura akkor is az, aki. Eltitkolhatnám a terveimet, de fölöslegesnek találom, ha sikerrel járok, úgyis összefutunk, akkor pedig jobb nem zavartan indítani. Talán tanáccsal is hajlandó segíteni.
- Ne is mond, vicces dolgok azok a csapdák - nevetek fel még a gondolatukra is. A régmúlt időkben nem érdekeltek, most azonban… a démoni, és az angyali csapdák is újfajta jelentőséget tudhattak magukénak, főleg a vadászok között. Mondjuk ott nyugodtan sétálhattam a csapdákon, sőt, az volt az üdvösséges, ha minél többön átgyalogolok. - Hát igen, de mi hétszáz évet töltöttünk a ládában… - ráadásul az idő ott négyszer olyan lassan telt, mint a való világban. - Fogalmazzunk úgy, hogy kicsit sokak voltunk egymásnak - ezért is indultunk el rögtön külön utakon. A leviatánok nem igazán társas lények.
Könnyed léptekkel követem Mammont az épület tornácához. Valahogy számomra az ízek is idegenek. Régen, s most, ritka az, ami ízlik. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne tudnék bármit megenni, merthát az emberi húst is, akár nyersen is el tudom fogyasztani, de az íze olyan semleges.
- Itt, New Orleansban is volt vihar? - pislogok meglepetten. New Yorban volt, azt tudom, talán Mammon is azt látta. - Tényleg, honnan ismeritek Amara nevét? - az álcámhoz jó lenne tudni. - Naaaaa, de milyenek a Lovasok egyszerű hétköznapjai, Pokol nélkül? - sivalkodom játékosan. Természetesen érdekel a téma, noha kötve hiszem, hogy minden Lovas ugyanúgy ütné el az idejét. - Az lehetséges, bár igyekeztem bejárni a város egészét - a leghatékonyabb menekülőútvonalak apropóján. - De egyszer elmehetnénk, és megmutathatnál párat - egyrészt a későbbiekben is szívesen élvezném a társaságát, másrészt pedig, a démoni hírnevemnek se tenne rosszat, ha még egy Lovassal együtt látnának.
- WoW - hangomból elismerés cseng ki. Tényleg szép számú ebbel rendelkezik. - Nincsen velük sok macera? - mint mondjuk az élő ebekkel… etetni, itatni, tisztítani őket, ilyenek. - Hát most úgy áll, hogy Amara csatlósai vagyunk - nem titok, suttognak is már ilyeneket. - Jó lenne nekünk egy “Isten” - itt az ujjaimmal mutatom is a macskakörmöt - aki minket pártfogol, dehát… az értelem nélküli pusztítás, valamint a Pokol és a Menny bezárása nem valami szimpatikus - azt azért nem hiszem, hogy Amara pusztítását okos dolog lenne az “értelem nélküli” jelzővel ellátni, biztos van a Nagyasszonynak terve, csak ugye a kivitelezés nem valami tetszetős. - No és te mit gondolsz ezekről? Például a Pokol bezárásáról? - a többi is lényeges, de a démonok ez utóbbi miatt különösen szeretnek panaszkodni, azért is ezt hozom szóba.
Ajánlott tartalom
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next


 
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
2 / 7 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás:  Árnyak Mögött
Belépett TagjainkFajaink létszáma●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 16 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 13 vendég :: 2 Bots

• Fajaink száma •
Arkangyal
2/2
Leviatán
7/6
Angyal
1
Démon
14
Bukott Angyal
4
Ember
4
Félvér
4
Harcos Angyal
4
Vadász
5
Nephilim
7