Welcome to hell or heaven frpg
- Staff és tagok által keresett karakterek -

 
reveal your secrets

Hell or Heaven


Barú, Columbia VQSi8OZ
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
1136
☩ Rang :
Staff
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Hétf. Okt. 07, 2019 11:36 am
Következő oldal


***
Szabad a játéktér
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Csüt. Júl. 18, 2019 11:05 am
Következő oldal


Edolie & Kisa
Kincskereső  • Credit:
Eljutnak hozzám a szajha szavai, de nem érnek annyit, hogy felidegesítsem magam rajta. Miért érdekelne, hogy egykor ki volt ennek a hajónak a kapitánya? Lényegtelen, ki süllyesztette el és miért. Ha nagyon akarja, a hajót megkaphatja, miután végeztem. Minden olyan tárggyal együtt, amik számomra értéktelenek, igaz, abban sem vagyok biztos, hogy találok itt olyasmit, ami érdekelhet. Majd kiderül.
A felém visszairányított ládafedelekkel csupán annyit foglalkozom, hogy eltérítsem őket magamtól. A legtöbb valamivel előttem csapódik a hajó falának, majd törik ripityára. Nem vagyok olyan ostoba, hogy azokkal labdázgassak, oda-vissza dobálva azokat. Felesleges idő és energiapazarlás lenne, nem több.
Ez a szemtelen ringyó túl sok bátorságot nyakalt be a rumosüvegekből. Ha jobb állapotban lennék, nem abban, amiben most vagyok, könnyűszerrel eltehetném láb alól. Mivel démon, azon sem kellene agyalnom, hogy vajon feltámad-e újra. Megszabadulnék tőle egyszer s mindenkorra. Elkeserítő… Régen akár egy egész flottát felhozhattam volna a tengerfenékről, gond nélkül. Most… Gyűlölöm ezt az erőtlenséget.
Mosolyom kiszélesedik, amikor a démon beleesik a lyukba. Elégedetten szegem fel fejem, alig néhány pillanatig méltatva őt figyelmemmel. Így is többet kap, mint amennyit érdemel. Megtisztelve kellene éreznie magát, amiért hajlandó vagyok foglalkozni vele. Térdre kellene esnie és könyörögnie azért, hogy szolgálhasson. A mai söpredék már egyáltalán nem tudja, hol a helye.
Vonásaim megkeményednek, amikor megérzem, mit művel. A víz akaratlan mozogni kezd szervezetemben. Kellemetlen, nyugtalanító és egyben felettébb bosszantó érzés. Úgy tűnik, nem szabadulok tőle egykönnyen. Előbb őt kell lerendeznem, különben nem lesz egy percnyi nyugtom sem. Szemeim színlelt nyugalommal hunyom le, miközben erejével küzdve próbálom magamban tartani a vizet. Miért is? Bele nem halnék, ebben biztos vagyok. Kevés ő ahhoz, hogy végezzen velem. A világon létező legtöbb halhatatlan kevés hozzá, még akkor is, ha egyszerre jönnek ellenem. A leviatánok ilyen szempontból is mindenki felett állnak. Velünk ellentétben, a démonok vagy angyalok élete sem ér többet, mint számukra a halandóké.
Ha viszont ennyire vizet akar, megkaphatja. Hamarosan érezheti a partot elárasztó vizet talpa alatt. Lassan kúszik fel a hajó mentén, befolyva a hajódeszkák közti réseken. Közelebb lépek hozzá egy lépéssel, hogy ne kelljen olyan messzire irányítanom. Saját kényelmem érdekében egészen saját talpamig hozom a víztömeget, majd a többit felvezetem teste mentén. Eláztatom ruháját, körbefonom vele nyakát, s ha megszólalna, abban a pillanatban elnémítom a szájába irányítva azt. Tetőtől-talpig elárasztom, bevezetem minden egyes testnyílásán, legyen az felül, vagy alul. Átszakítom vele dobhártyáját, hogy tudja, milyen érzés, ha a fülén át akar bejutni a víz az agyába. Pontosabban… annak helyére. Megtanítom, ki ellen nem érdemes a vízzel játszania.


Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szomb. Jún. 29, 2019 3:26 pm
Következő oldal


Shipwreck of San José
Kisa&&Edolie Shiver me Timbers  • Credit:
Ki ez a senkiházi, aki képes kiemelni eme hajót, vagyis van annyi erő még benne, hogy meg tudja tenni, mégsem tudja, hogy ki vagyok? Vagyhogy mi is ez a hajó? Hogy Kié? Jobban mondva, hogy kit illetett volna meg, ha épp kevesebb lőport használunk akkoriban. Ha eggyel kevesebb ágyút vetünk be.
Ez már a múlté, nem tudok ellene mit tenni. Most viszont itt van és ha azt hiszi, hogy bármikor is képes lesz elvenni tőlem újra!? A rakományt pedig magáénak tudni? Akkor a lehető legrosszabb kalózzal kezdett ki. Igen, most tekintsünk el attól, hogy démon vagyok. Elsősorban kalóz, majd tolvaj, rabló, becstelen brigantik. A legvégső esetben vagyok démon.
- Igen! - dobbantok a lábammal. Nem tudja, hogy ki vagyok, pedig démon. Angyal is lehetne, ez tény, de ahhoz túl ocsmány. - Én vagyok ennek a hajónak a kapitánya! Évszázadokkal ezelőtt süllyesztette el a Kelet-Indiai Társaság. A drágám rakománya ezáltal engem illet! - minden szavam hazugság.
De ha nem tudja, hogy ki vagyok, akkor azt sem tudja, hogy mi ez a rakomány. Ebből pedig előnyt kovácsolhatok magamnak.
Mégsem hallja meg szavaim.
Továbbra is a rakománnyal foglalkozik, melyek nagy része mára használhatatlanná vált. A fűszer gazdaggá tette az embert ebben az időben. Mennyi aranyhoz juttatott, azonban mégsem ez volt a legnagyobb értéke.
Eszem ágába sincs hagyni, hogy felfedezze.
A felém irányuló ládafedeleket könnyedén vissza irányítom felé.
Felé lépek, ő pedig kihúzza lábam alól a talajt. A szó szoros értelemben. A lyukba esek, de ez még nem minden.
- Nyomorult, kráken eledel - sziszegem az orrom alatt, miközben magam is hasonló könnyedséggel juttatom le magamról a homokot.
Ha ő így hát én is így. Lassa kezdem el kivonni szervezetéből a vizet. Érezheti, hogy egyre szomjasabb lesz, hogy a folyadék a bőrén, fülén, orrán, de még a száján keresztül is elhagyhatja. Erősen koncentrálok, hogy a benne lévő vizet megidézzem, mozgásra bírhassam.
- Semmi keresnivalód itt - sziszegem neki. Régebben ez a kis trükk minden gond nélkül ment volna. Azonban mióta a pokol bezárult a képességeim árnyékai önmaguknak.


Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Hétf. Ápr. 08, 2019 11:49 am
Következő oldal


Edolie & Kisa
Kincskereső  • Credit:
Amíg a hajódeszkák túlsó felén van, nem zavar annak a valakinek a jelenléte. Akkor kezd idegesítővé válni, amikor meghallom, merre jár. Amikor mögöttem szólal meg azon a közel elviselhetetlen hangon. Távol áll attól, amit megszoktam. Régi, ocsmány hordákat juttat eszembe azokból az időkből, amikor víz helyett is alkoholt ittak az emberek. Az pedig, hogy mindezt egy hajóban hallgatom, akaratlan a magukat vikingeknek nevező barbárok sejlenek fel elmémben. Furcsa lehet, hogy ennek ellenére szerettem velük utazgatni. Felfedezni új helyeket, végignézni miként ontják a vért hezitálás nélkül… Megvolt a maga bája. Ellenben ennek a némbernek…
- A hajóddal?  - kérdezek vissza – Ez az én hajóm. Nélkülem még mindig a víz mélyén lenne.
Továbbra is a rakománnyal foglalkozom. Némelyik ládafedelet az egyszerű hátradobálás helyett az idegen feje felé irányítom. Azt hiszem, túl ingerlékeny vagyok ma. Biztos azért, mert alig várom, hogy találjak valami használhatót. Esetleg azért, mert úgy érzem, ez a károgó varjú húzni fogja az időmet. Ráadásul elég szemtelen is, ami azt illeti. Senkiházi… Bár háttal állok neki és nem láthatja, szemeimben felvillannak a kígyószerű vonások. Ha nem tudnám türtőztetni magam, még egy hangosabb sziszegés is kitörne belőlem, de azt megállom. Egyelőre. Ennek ellenére nem vagyok hajlandó tétlen tűrni a nekem címzett sértést, ami máskor valószínűleg egyszerűen leperegne rólam.
Következő lépésénél arra lehet figyelmes, hogy a homok körbeveszi őt. Nem is akárhonnan, egyenesen lába alól szedem, egy lyukat ásva ott. Ha beleesik, a kiszedett földet rá dobom és betemetem vele. Nevezhetjük ezt az elemi manipuláció és telekinézis keverékének, azt hiszem. Jó, hogy a parton vagyunk. Ezt a laza szerkezetű homokot sokkal könnyebb megmozgatni, mint egy mező talaját, vagy egy hegy anyagát. Ezzel viszont tényleg nem maradt sok erőm. Még egy-két trükkre futja. Talán háromra, ha nem túl nagy a másik kettő. Jobban teszem, ha a kardomra támaszkodom ezentúl. Amíg össze nem szedem magam.


Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Vas. Márc. 24, 2019 11:13 am
Következő oldal


Shipwreck of San José
Kisa&&Edolie Shiver me Timbers  • Credit:
Sem a drága hajóm, sem pedig a hulla nem felel a kérdésemre. Csak rosszul hallhattam, ennyi az egész. Ettől függetlenül ölelem keblemre a korhadt fatálkolmányt.
- Mennyi kincset rejtesz magadba - szipogom meghatottan. Persze ezt mindenki tudja, hogy nem őszinte szipogás ez, a könnyem is csak az erős nap miatt csordult ki a szememből. Az színtiszta ég, a kristálytiszta víz, az aranyló homok. Mind, mind visszaveri a napnak a fényét, elvakítva a látásomat. Hiába a kalap, mely enyhít rajta, így is kénytelen vagyok újra és újra, folyamatosan hunyorognom.
Korhadt fa nyikordul meg egy talp alatt. Apró dolog gurul el a semmibe, tán vissza a tengerbe.
Lopják a hajómat!
Kardomat kirántva indulok meg a hajótest oldalára.
- Na! - teszem hozzá lépteimhez, amikor egy jókora tátongó lyukhoz lépek. Egy fekete hajú szirén áll benne, kardjával a kezébe. Szemembe tűz lobban. Nem is akárki lopna meg. Egy Nő! az! Na, ez így nem mehet ám tovább! Mégis mit képzel magáról…
- Hé! - lépek beljebb, követve a nőt, ki a rakomány körül nézelődik. Az Én! rakományom körül! Az Én! kincseim körül!. - Mégis mit képzelsz, mit csinálsz a hajómmal? - szegezem neki a kérdést, de a kardomat is. Nem zavartatom magam, hogy démon vagyok és ezzel fenyegetőbb is lehetnék. Rengeteg szokásom megmaradt az időkben. Egy ládafedél landol a hajó alján. Szívem majd kiugrik a helyéről.
- Hé! - förmedek rá újra. - Te anyaszomorító, Senkiházi! Mégis mit… - indulok meg az irányába. Tönkreteszi az én drágaságomat!


Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Hétf. Márc. 18, 2019 6:42 pm
Következő oldal


Edolie & Kisa
Kincskereső  • Credit:
Hallom, ahogy valami nekiütközik a hajótestnek, vagy annak, ami maradt belőle. A deszkákat jóformán csak a kagylók és egyebek tartják össze. Régen ezeket időnként lekapargatták. Akkor, amikor még használták a hajókat. Nekem semmi dolgom vele, csak azt akarom, ami benne van. Minél több dolog, annál nagyobb az esélye annak, hogy találok valami használhatót.
Csizmáim talpa lágyan süpped a homokba. Próbálok nem foglalkozni a fülsértő károgással, amit van balszerencsém hallani. Nem foglalkoztam azzal, hogy lehet-e itt valaki. Talán hiba volt, ennek ellenére úgy gondolom, akkor sem módosítottam volna az útirányon, ha tudomásom van a jelenlevőről. Így is épp elég energiát öltem bele ebbe a mutatványba, valamit baj esetére meg kell tartani. Esetleg arra, hogy eltegyek egy némbert láb alól.
Fegyverem kezembe fogom, biztos, ami biztos, ahelyett viszont, hogy megnézném a nem kívánatos személyt, a hajó belseje felé veszem az irányt, egy jókora lyukon keresztül. Nincs szükség arra, hogy valahogy felmásszak a fedélzetre, beljebb sétálhatok a homokon. Az első deszkamaradéknál néhány gyöngy van szétgurulva. Óvatosan lököm azokat odébb, nehogy rájuk lépjek, majd a nagyobb tárgyak felé veszem az irányt. A ládákhoz és hordókhoz, na meg a többihez.
Mohón kezdem el feltörni őket. Tetejüket telekinézissel tépem le, még azelőtt, hogy eléjük érnék. Nincs kedvem ahhoz, hogy feszegetéssel időzzek, holott megtehetném azt is. Minden bizonnyal nem okozna különösebb gondot, leszámítva azt, hogy hozzá kell érnem az ocsmány algával borított fatárolókhoz. Egyik másik ládafedél a hátam mögött landol. Eszemben sincs óvatoskodni, amíg mögöttem van, repül, amerre repül. Nem érdekel.


Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Pént. Feb. 08, 2019 9:47 pm
Következő oldal


Shipwreck of San José
Kisa&&Edolie Shiver me Timbers  • Credit:
Hiányoznak az ágyúk mély, dörmögő hangjai. A robbanás, mellyel embereket süketített meg. A lendület, mellyel képes volt embereket hátralökni, egészen az árbócig. De nem csak a hajó fegyverei hiányoznak, a puskapor félreismerhetetlen, kesernyés illata, a kard hűvös lehelete. A fegyverropogás is hiányzik, mely végigkísérte az évszázadokat. A géppisztolyok, tankok hangjai. A semmiből miként riadtak fel a madarak.
Hiányzik a káosz és a pusztítás. Az, amit mi hoztunk az emberiségre. Hiányzik a rothadás, a bűn és az emberek olcsó élete, mivel úgy játszadozhatunk, ahogy nem szégyellünk. Hiányoznak ezek a dolgok, mégsem kapjuk vissza őket.
Nem.
Szemimet újra lehunyom. Hallom a víz egyre vadabb hullámzását. Holott az ég az előbb tiszta volt. Szemöldököm ráncolva nyitom ki pilláimat.
A San José úgy emelkedik ki sírjából, mint hallott a temetőből. Előbb csak az árbócát mutatja meg, majd lassan az egész testét. Megelevenedik előttem a több száz évvel ezelőtti csata. Szemeim tágra nyílnak. Felváltva nézem a gyönyörű, rothadt, korhadt, kagylókkal lepett hajótestet és a kezembe lévő rumot?
- Meh, én csináltam? - fintorodom el és kérdezem hű társamtól. Hangom mélyebb, mint amilyennek kellene egy lánynak lennie. A kérdés jogos, sokszor képtelen vagyok meghatározni, hogy valamit én teszek-e, az erőm, vagy teljesen más. Nos, az alkohol mámora… sokszor késztet olyanra, amire nem kellene.
Khm…
A hajó elindul a partra.
- Oh én drága Josém! - kiáltom el magam és máris felállok a pavilon tetején. Csakhogy a meleg és a tökéletes rum meghozta a hatását. Kicsit dőlöngélve esek le onnan, egyenesen a homokba. Kezeimet magasra tartva védem meg a nedűt, de! Fejemet is felemelve tartom. A homok így is számba mászik, bepofátlankodik a tetve. Hiába köpködöm, de…
Nincs ezzel időnk foglalkozni. Jön és jön a San José.
- Drága Josém! - ejtem ki még egyszer a nevét. Majd felállva csálén kezdek el futni az irányába. Mire pedig a partra ér, én is ott termek előtte. A hajó orrát - legalábbis ami a víz alól feljött, maradjon csak a főgerenda - ölelem át. Bűzös, évszázados bőrkabátomtól még most sem válok meg, sem pedig jobb oldalán feltűzött kalapomtól. Megcsókolom a kagylóval borított, algás hajótestet. - Úgy hiányoztál Anyucinak! - gügyögöm neki, mikor valaki közben partot ér. Értetlenkedve fordulok oldalra, majd vissza a hajóra.
- Mi van már, hullákat is felhordasz? Szabad hát ilyet? - teszem kezem csípőre, mintha számon tudnék kérni egy hajót. Majd elindulok abba az irányba, melyről hallani véltem a homokba fúródott lábat. Aztán már az is lehet, hogy a képzeletem játszódik velem.

Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Feb. 06, 2019 6:50 pm
Következő oldal


Edolie & Kisa
Kincskereső  • Credit:
Hosszú, unalmasnak mégsem mondható percek telnek el, mire a roncs törött árbocának jelenlegi csúcsa megmutatkozik a víz felszínén. Lomhán emelkedik, óvatosan, nehogy a nyomás összeroppantsa a hajótest maradékát. Ugyan amíg lent jártam megerősítettem egy kicsit, sok erőfeszítést nem öltem bele. Elég, ha figyelek és nem kapkodok, márpedig a több száz évnyi bezártság után a testvéreim mellett, megtanultam türelmesnek lenni. Amikor kell. Ha nem akarom egyesével megkeresni a fenékre süllyedő kincseket, jobb nem kapkodni.
Még néhány perc és csupasz talpaim a rothadó hajópadlót érintik.  Hamarosan felér az egész, akkor pedig lassan indítom meg előre, finoman sodortatva a vízzel a part felé. Ez már sokkal időigényesebb feladat. Egy órát is rá kell szánnom drága időmből, hogy elérhessem vele a homokot. A bele fektetett energiáról nem is beszélve. Ajánlom ennek a cápafészeknek, hogy ne hiába legyen mindez.
Annak ellenére, hogy feltöltődtem, mielőtt belekezdtem ebbe a mutatványba, több erőmet vette el, mint gondoltam. Még mindig nem tudom, pontosan mennyire vagyunk gyengék. Az ehhez hasonló húzások jók arra, hogy kitaláljam. Ahogyan arra is, hogy rég elfeledett kincsekre bukkanjak. A régi hajók szállítmányai sok titkot rejtettek. Akár mágikus eredetűeket is. Ezekre fáj a fogam nekem is. Bármire, amit Amara ellen használhatunk. Annak a szukának túl nagy a hatalma, túl nagy a szakadék közte és közöttünk… Ennek puszta gondolatától kedvem támad feltépni valaki torkát, mielőtt egy szót is szólhatna. Mintha hallanám szajha anyánkat a fülem mellett suttogni.
Fejemen rázok egyet, majd újra a hajóval foglalkozom. Amint java a parton, leugrom fedélzetéről. Erőmmel még tolok rajta egy keveset, hogy egésze a homokon legyen. Nem kockáztatom meg, hogy egyetlen egy kacatot is elvigyen az áramlat. A végén még pont annak veszne nyoma, aminek hasznát venném.


Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szomb. Feb. 02, 2019 2:33 pm
Következő oldal


Shipwreck of San José
Kisa&&Edolie Shiver me Timbers  • Credit:
Nincs is szebb, mint visszaemlékezni a régi dicső időkre. Amikor még azt hittük, hogy életünk véges, mikor minden sokkal egyszerűbb volt. Egy dolog motivált minket: az arany. Az arany birtoklásának a mámorító tudata. Hogy tudod, ha megkaparintod bármit elérhetsz. Bármit megvehetsz belőle. Akár egy egész várost is, ha úgy hozza kedved. Szolgákra, szeretőkre, rumra költheted el. Nem kell beosztanod, miért is kellene? Bármikor rabolhatsz újra, hajóra szállhatsz, szelheted a tengereket. Bármikor az utadba akadhat egy kereskedő hajó, vagy ami még szebb: egy flotta becses tagja. Bármikor megtámadhatod őket, kifoszthatod őket.
Szemeimet lehunyva emlékezek vissza a régi szép időkre. Az egykori szépen kiépített strand náddal bevont bungalóján ülök. Lábaimat keresztbe fonom, kezeimet a térdeimre helyezem. Vagyis a balomon épp egy üveg pihen.
Mélyen beleszagolok a levegőbe. Szinte érezni vélem, a füst és a halál szagát. Sikolyokat a tenger irányából, ágyú dörgését. Lehunyt szemeimen keresztül is látom a lángok narancsos izzását. Ajkamra kaján vigyor fut.
Kinyitom szürkéskék íriszeimet. A nap elvakít, semmit sem látok tőle eleinte. Hunyorgásra késztet, kalapomat a fejembe húzom.
A sötétség és a füst nem lepi el az eget, a horizonton nem járja táncát a több hajó, mely tette alig néhány száz évvel ezelőtt. Egy végzetes napon. Furcsa dolog az emlékezet. És az utókor emlékei. A hatalmas spanyol Gallion vesztét azt hitték, hogy csak sima tengeri csatába vesztették el.
Szemeimet újra lehunyom. Élvezem a meleg szellő simogatását az arcomon. A sós illatot, mely átjárja az orromat, a belsőmet. A galád mosoly nem tűnik el az arcomról.
Hallom a távolból a hangomat, ahogy parancsokat oszt. Kezem a vitorlakötélre feszül, úgy hajolok előrébb. Egy, kettő, három… És dördül az ágyú.
Újra kinyitom a szemeimet. De semmi. Nem dördül, a hajó nem forgácsoldóik szép lassan és biztosan a támadásom alatt. Ajkamhoz emelem az üveget. Fejemet hátra hajtva iszok, tekintetem mégsem veszem le a tengerről. Azt hittem akkor, hogy hatalmas kincset fogok fogni. Mekkora is volt a mámorom. Oh, de mekkora. Csakhogy nem gondoltam volna, hogy ennyire mohó leszek. El akartam süllyeszteni a hajót.
Későn tudtam meg csak, hogy San José értékes kincseket rejt magába. A tengerfenékre küldtem velük együtt. Én pedig csak ott ültem a hajószélén és szemléltem az elsüllyedt roncsot. Az embereket a víz felszínén, kiknek vére vörösre festette a lagúnát.
Mily mohó voltam…

Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szomb. Feb. 02, 2019 2:09 pm
Következő oldal


***
Ajánlott tartalom
reveal your secretsHell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt
Következő oldal


 
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás:  Árnyak Mögött
Belépett TagjainkFajaink létszáma●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 15 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 14 vendég :: 3 Bots

• Fajaink száma •
Arkangyal
1/1
Leviatán
7/3
Angyal
2
Démon
6
Bukott Angyal
3
Ember
4
Félvér
1
Harcos Angyal
5
Vadász
5
Nephilim
2