Welcome to hell or heaven frpg
- Staff és tagok által keresett karakterek -

 
• Allegheny National Forest •
reveal your secrets

Online
Hell or Heaven


Allegheny National Forest VQSi8OZ
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
1135
☩ Rang :
Staff
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Hétf. Feb. 03, 2020 10:02 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next


***
Szabad a játéktér
reveal your secrets

Phanuel


Allegheny National Forest Tumblr_mb699in2Yw1r2368yo1_500
#SpreadLove

☩ Történetem :
☩ Reagok :
152
☩ Rang :
Iphraem
☩ Play by :
Chris Hemsworth
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Pént. Jún. 21, 2019 2:44 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next


☽ Erdő közepében járok..

Erdő • szószám: - • Credit:

 
Drága Atyám, igaz, hogy boldogok a tudatlanok, és létezik az a tiszta, lelki állapot amikor az ártatlanság forrása a tudatlanság. Ugyan eben vannak a gyerekek nagyon sokáig, mert oly keveset tudnak a világból, mégis többet élnek meg, mint a felnőtt halandók. Csodálattal pillantok az előttem lévő emberre, aki ugyan olyan tudatlan, mint egy gyermek.
- Igen, rossz az ellenszegülés főleg a mi fajtánknak. Szolgálatra lettünk teremtve, az ellenszegülés a létünk megtagadását jelenti. Isten elleni bűnt jelent.
Tudom, hogy ezt se biztosan érti meg, de megpróbálom neki átadni, hogy mennyire súlyos amit tett Gabriel és az összes bukott. Persze érdemelnek kegyelmet, amit csak Isten adhat, ha ő is úgy akarja. Elvégre Gabriel is elbukott, vagyis én úgy tekintek rá. Aki ártatlanok vézétől áztatott tollakkal rendelkezik annak szárnya előbb vagy utóbb megválik hátától. Nem olyan békés, hogy ezt kívánomn neki, de talán Raguel is erre a sorsra ítélné. Elvégre bűne hatalmas, és maga Raguel sose emelt volna kezet ártatlanokra. De Gabriel parancsára láttam halomba ölt testvéreket, gyermekeket. Én is tettem Isten nevében borzalmasnak ítélt dolgokat, de az szükséges volt. Ezzel a vérontással nem ért el senki semmit.  
- Pucolni, tisztítani, elsöpörni, jelen esetben kiirtani, végképp elpusztítani. – Próbálok szuámára kielégítő válasszal és magyarázattal szolgálni. Hiszen sok a kérdése, mint az érthető is. Ki tudja miket csináltak vele, milyen sötét gonoszságot követhet el egy kislánnyal egy pokoli lény. Egy pillanatra belelesek a fejébe, de nem is kutakodok. Egy pillanatra a fájdalmát is érzem bőrömön, annyira erősek az érzelmei. Ha nem tartanám embertelen tettnek kitörölném, átformálnám az összeset, de túl sok energia lenne és talán jobb is így. Ha emlékszik akkor az éltetheti. Akár a harag a Démonok iránt, akár más dolog.
Elmosolyodok a mondatain és óvatosan a vállára teszem a kezem.
- Nemes célok. Ha lenne időm szívesen tanítanék egy-két dolgot démonok ellen, de jelenleg nekem haladnom kéne.
Elvégre az idő tényleg sürgetett. még a nyakamon volt több társam sorsa, fontos eseményeknek csöppentem a közepébe, így nem biztos, hogy van időm csak úgy leállni egy lánnyal oly hosszasan társalogni.
- Megértettem a válaszodat. Ha nem hát nem. Talán neked is jobb, ha egyedül járod meg ezt az utat, nem? Dehogynem. Vigyázz magadra, amennyire csak tudsz. És ha szükséged lesz, akkor Gondolatban beszélj hozzám, szólíts nevemen és hallani fogom. Fontos, hogy koncentrálj a személyemre, ha gondolod az arcomat is felidézheted, úgy biztosan meg fogom hallani a szavaidat és amint tudok jövök és segítek neked.
Ajánlom fel neki a szövetségem. Olyan elveszett, kötelességemnek érzem őt óvni.


Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szomb. Márc. 02, 2019 11:05 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next


Reyna & Phanuel


 


Bólintok. Szeretném, ha elmondaná nekem, hogy mit jelent a parancs. Örülök, hogy elmagyaráz nekem olyanokat, amikről tudja, hogy nem értem. Az a másik angyal régen, nem segített ilyen sokat, vagy inkább nem mesélt sokat. Segíteni sokat segített, mert megmentett. Ha ő nincs, most akár halott is lehetnék. Nem tudom, meddig bírtam volna ott, azon a helyen.
- Az rossz, ha valaki… ellenszegül?
Nem vagyok biztos abban, hogy igen. Bár fájt és sokat bántott a démon amikor nem azt csináltam, amit akart, úgy gondolom, meg kellett tennem. Az ellenszegülés is ilyen lehet. Abból, ahogy Phanuel magyarázott, azt hiszem, tudom, mit jelent az a szó.
Nem tudom, mit mondhatnék még erről a Gabrielről. Elmondtam, amit gondolok. Nem akartam, de akkor is magamhoz hasonlítottam. Egy kicsit olyan, mint én. Talán. Talán így van, de nem ismerem őt. Még sosem láttam.
- Pucolni? – döntöm kicsit oldalra fejem.
Ebből tudhatja az angyal, hogy ezt sem értem. Abból, amiről eddig beszéltünk, valami olyasmit jelenthet, mint a megölni. Miért kell mindenre több szót használni? Az emberek hogy tudják ezt a sok szót megjegyezni?
Szemeimet nagyra nyitom, amikor meghallom, hogy más emberek is vadásznak a… mire? Természet… Csendben magam elé nézek. Ajkaimat összeszorítom, hogy magamban tartsam a kérdést. Próbálok magamtól rájönni, hogy mit jelent. Nem embereket, ebben biztos vagyok. Angyalokat is megölnének, akkor gondolom démonokat is. Lehet, hogy azokat jelenti, akik nem emberek? Akik erősebbek nálunk?
- Én is vadászok. Szörnyekre. Nem akarom, hogy másokat bántsanak – magyarázom.
Újra csendben maradok. Még mindig azon gondolkodom, amit mondott. Azon a természet… feletti! Igen, ez volt az. A természetfelettin. Meg azon, hogy vannak emberek, akik vadásznak. Arra, hogy mit mondott ezek után, csak akkor jövök rá, amikor megnyugszom kicsit. Fejemet erősen megrázom.
- Nem megyek veled a városba.
Majd egyedül. Nem akarok vele menni. Lehet, hogy angyal és elmagyaráz szavakat, amiket nem értek, de akkor sem. Jobb egyedül. Az állatok sem maradnak a közelemben, egy angyalnak sem kellene. Na meg… lehet, hogy valójában ő is egy gonosz angyal. Nem, azt nem hiszem. Karjaim egyre erősebben fogom össze lábaim körül. Nem tudom, mit kellene tennem. Azt sem tudom, hogy a városba akarok-e menni.
Számat már nyitnám, hogy megkérdezzem, mi az a rúna, de gyorsan becsukom. Most nem azért, mert akarom, hanem azért, mert kijelenti, ezt nem magyarázza el. Elfogadom. Azt hiszem, megunta a kérdéseimet. Talán már egyre sem akar válaszolni. Nem baj. Így is sokat mondott.


reveal your secrets

Phanuel


Allegheny National Forest Tumblr_mb699in2Yw1r2368yo1_500
#SpreadLove

☩ Történetem :
☩ Reagok :
152
☩ Rang :
Iphraem
☩ Play by :
Chris Hemsworth
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Kedd Jan. 08, 2019 9:35 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next


☽ Erdő közepében járok..

Erdő • szószám: - • Credit:

 
Talán mosolyogni való, hogy itt vagyok, és pesztrálom ezt a gyermeket. Egy tudatlan kisgyereket, lényegében, kivel régen szóba se álltam volna, hacsak nem kapok utasítást. Milyen furcsa lehet neki, hogy egy angyal traktálja olyan dolgokkal, amiket nem ért. Picit pironkodok miatta, hogy lesokkoltam gyorsan a teremtéstörténettel, de jó látni, hogy azért elég ügyesen feldolgozta. Talán megérne vele foglalkozni, hiszen akinek az arcán egy ilyen információ után csak pár másodpercig ül ki a pici „betöltés” felirat, az annyira nem lehet alacsony értelmi szintű, nemde? A másik, mai becsülendő benne, szól, ha valami nem világos. Mióta itt vagyok az emberek között feltűnt nekem, hogy túlságosan nehezen fejezik ki, ha valami meghaladja képességeiket, de ő totálisan természetesen. Talán azért, mert nem emberek között nőtt fel.
- Gondolom akkor szeretnéd, hogy megmagyarázzam, nem? A parancs azt jelenti, amikor valakinek feladatot adnak, amit kötelező neki végrehajtani. Persze vannak olyanok, akik ellenszegülnek, és nem teszik azt, amit parancsolnak. – magyarázom meg neki. Nem akarom, hogy vakfolt maradjon neki bárhol is. Szeretem, amikor értik mit mondok, bár elég egyszerűen beszélek, akárhányszor kinyitom a számat. Éppen ezért találom magam rossz diplomatának, de talán ebben fejlődni kell. Lehet, hogy azért küldött az Atya erre a misszióra? Igaz, már mutatta nekem az árokban, hogy nem szabad mindig harccal megoldani a problémákat és mindig van megoldás. Persze, honnan is tanulhattam volna ezeket? Kegyetlen vagyok, annak teremtettek. Esetleg mégse? – Szóval neked az a meglátásod, hogy Gabriel csak figyelmet akart, amit Isten nélkül nem kaphatott meg? Igen, ilyesmi az indítéka. El akarja pucolni a Földről az embereket. Az indokai érthetőek lennének, ha nem lenne őrültség – sóhajtok. Sajnálom, hogy nem tud normális meglátással lenni erről a dologról. Egyszerűen fájdalmas nekem, hiszen a bátyám volt és régebben tiszteltem. Ma már csak szánalmat és ellenszenvet érzek. Túl sok rémes dolgot tett. Többet, mint kellett volna.
- Mert vannak emberek, akik vadásznak a természetfelettire… Engem is gond nélkül megölnének, ennek ellenére ott éltem közöttük. Sok gyermeküket segítettem a világra, ezt éreztem feladatomnak. Most se kéne, hogy megtudják, hogy angyal vagyok, tehát ha velem tartasz a város felé, csak Dokinak hívj, oké?
Es ezzel együtt fel is ajánlottam a kíséretemet. Mint egy nagylelkű lovag. Elvégre, miért ne tettem volna? Már évek óta ott segítek, ahol tudok. Itt tudok, tehát ha beleegyezik meg is teszem. Csak nézem, ahogy sündisznó módra összegömbölyödik az eleve nem nagy termetű leány. A kérdésére ugyanolyan lelkesedéssel válaszolok, mint eddig.
- Nem, ahhoz, hogy kapjak levegőt kell levegőt vennem, viszont az életben maradáshoz elviekben nem szükséges számomra, csupán a hangképzéshez… hogy beszélni tudjak, tudod. Viszont már ösztönszerűen lélegzem, ráadsul ha sokáig nem vennék akkor lehet elájulnék. Még nem próbáltam. Víz alá is csak bizonyos rúnával megyek. Viszont, ha a rúna kifejezést nem ismered, akkor most nem fogom rendesen megmagyarázni. Elég annyit tudnod, hogy varázserővel bíró jelek.
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Csüt. Dec. 27, 2018 3:20 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next


Reyna & Phanuel


 


Úgy érzem, Phanuel haragszik erre a Gabrielre. Nem mondom, hogy nem értem miért, mégis… Jó, nem egyszerű megérteni, hiszen ember vagyok, ők meg angyalok, ráadásul szinte semmit nem tudok a világról. Azt azonban sejtem, miért történhetett az, ami. Jobban mondva, tudom, hogy én mit tettem a saját helyzetemben, ami hasonlít az övékre. Egy kicsit.
- Nem tudom, mik azok a parancsok. Azt is tudom, hogy Gabriel rosszat tett, de… Talán én is. Nem tudom – húzom el a szám – A szüleimre nem emlékszem, de arra igen, hogy miután a démon elvitt, sokszor tettem olyat, ami neki nem tetszett. Kiabáltam, ütöttem az ajtót és még sok mást, hátha felfigyel rá valaki. Hátha felfigyelnek rá a szüleim és eljönnek értem.
Akkor és ott, én nem voltam többre képes. Szerintem Gabriel is azért tesz rosszat, hogy ezzel visszahozza Istent. Talán ölni is azért ölt, mert mással nem ért el semmit. Persze ettől még nem kellett volna, legalábbis a testvéreit nem. Más megoldást kellett volna találnia. Annak is örülnék, ha nem bántaná többet az embereket. Mostanra rá kellett jönnie, hogy a megölésük nem használ, vagy nem? Hiszen egy ideje már csinálhatja, ha jól értem.
- Nekem elmondtad, hogy angyal vagy, nekik miért nem? – kérdem, miközben körbenézek.
Egy zöldebb területnél megakad tekintetem. Felé vezetem lépteim, majd helyet foglalok egy fa tövénél. Úgy érzem, nem akar bántani, így pedig kényelmesebb, mint ácsorogni. Most így érzem. Talán így ő is leül majd, nem tudom. Felőlem megteheti, nyugodtan.
- Azt hiszem, így már értem.
Lábaim felhúzom és átölelem őket karjaimmal. Fegyverem közelemben tartom baj esetére, most is mellettem van a földön. Még sosem gondolkodtam el azon, hogy mi, vagy ki miatt érzem úgy, hogy levegőt kell vennem, ha nem kapok. Egyszerűen így volt, és kész. Mint az, hogy hidegben fázik az ember, vagy hogy hosszú idő után megéhezik. Sokat felsorolhatnék még, de ennyi azt hiszem, elég. Valószínűleg azok is Isten miatt vannak úgy. Így… teremtett minket.
- Neked nem kell lélegezned ahhoz, hogy levegőt kapj?
Hiszen külön engem említett. Lehet, hogy neki nem kell? Pedig láthatóan ugyanúgy néz ki, mint én. Vagyis… Hasonlóan. Annyi a különbség, hogy nem nőnek tűnik, hanem a másiknak. Meg szárnyai vannak. Az embereknek nincsenek szárnyaik.


reveal your secrets

Phanuel


Allegheny National Forest Tumblr_mb699in2Yw1r2368yo1_500
#SpreadLove

☩ Történetem :
☩ Reagok :
152
☩ Rang :
Iphraem
☩ Play by :
Chris Hemsworth
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Vas. Dec. 16, 2018 12:22 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next


☽ Erdő közepében járok..

Erdő • szószám: - • Credit:

 
Elképzeltem egy életet a sötétben. Az Úristen háta mögött létező kis zug, hová fény és civilizáció cseppje se jut el. Ahol nincs más, csak fagy, didergés és félelem. Isten szeretetének olyan helyeken nem maradt már szikrányi se. Persze, már tenyérnyi föld lehet az, ahol még van belőle valami. De mégis, egy olyan helyen annyi sincs, mint máshol.
Egy pillanatig, miután hosszan beszéltem Istenről, de mégis oly keveset tud róla, megállok. Talán első falatra ez is nagy volt. Láttam a küzdelmet az orcáján, miként fel akarja dolgozni az eseményeket. Olyasmi lehet ez, mint mikor egy kisgyerek túl nagyot harap valamibe, és csak nehezen próbálja forgatni a száját, de majd szétpukkad az arca a behabzsolt falattól. Persze minden hasonlat sántít valahol, de magamban úgy akartam hinni, hogy egész jó példát hoztam. Mind ezt akarjuk hinni, akik állítást teszünk fel. Az igazunkat akarjuk bebizonyítani. Miután a leány szólt, aprót biccentettem és jobban belegondoltam Gabriel helyzetébe. ő csak egy hátrahagyott megijedt gyermek. Tényleg, ki lett lökve a semmibe sokunkkal, és nem jött több utasítás. Azonban egy valami bökte a csőröm.
- Igen, ilyen tekintetben hasonló, de te nem szegtél parancsot. Ő ellenszegült nekünk. Még emlékszem arra a napra, mikor kiűzött minket a mennyekből. A semleges oldalon álló angyalokat kidobta, és testvéreit ölette meg. Ez az, ami valóban nem tudok elnézni.
Milyen ironikus. Én, egy angyal, aki az Isteni szeretet bizonyítéka képtelen vagyok a saját testvéremnek megbocsájtani. Milyen példát mutathatok az embereknek. Nekem kellene nekik a megbocsájtásból és az Isteni igazságból, vagyis úgy érzem, hogy olyan vagyok, akinek ezt kell tenni.
De igazából mi lehet ebből a valóság? Mindannyian az úristen bohócai vagyunk, azt csináljuk, amit ő mond, azon az úton járunk, amire ráhelyez, és azon megyünk, bármennyire is sötét legyen az. Lehet, hogy minden göröngyös szakaszon végig húz minket, de az engedi, hogy értékeljük a tükörsima aszfaltot.
A leány meglátásaira elmosolyodok. Homlokom közepéig szaladtak szemöldökeim, és kissé kuncogva megszólaltam, hiszen mi bizonyíthatja jobban a hozzám hasonlóak igazát, ha nem egy ilyen tudatlan leány állítása? Talán nem is tudatlan, inkább csak naiv, vagy keveset látott. Igen, ezek jobb szavak rá.
- Bizony, ezt magam is így gondolom. Ezért hagyom békén az emberiséget. Egy ideig a közeli városban éltem, persze senki nem tudta, hogy angyal vagyok. De pontosan, nem érdemel mindenki pusztulást.
Nagyon sokan nem érdemeltek. Megannyi értelmetlen halál, mintha az visszahozhatná atyánkat. Nevetséges, talán még messzebbre üldözték, mint volt. Persze, látom, hogy nem fordította el arcát teljesen. Néha figyel, és ez örömteli tény.
- Igen, szófordulat – próbálom meg meghatározni a fogalmat. – Nem kell szó szerint érteni, ez azt jelenti jelen esetben, hogy a tudást már eleve az agyunkba helyezte. Mint neked az, hogy lélegezned kell, ha nem kapsz levegőt.
Mondtam a legutóbbi dolgot, mai eszembe jutott. Talán így meg fogja érteni azt a kifejezést, mit az imént ejtettem ki kissé meggondolatlanul a számon. Persze megannyi kérdése lehet még, hisz sokat mondtam, de vajon meg is tudom őket válaszolni? Nem nagyon szoktam hozzá, hogy magyarázatot kell adnom nekem teljesen egyértelmű dolgokra.


Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Dec. 05, 2018 1:54 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next


Reyna & Phanuel


 


Nehéz elképzelni azt, amit mond. Hogy nem volt semmi, csak ez az Isten nevű valaki. Szegénynek nem lehetett egyszerű, ha mindig egyedül volt. Tudom milyen. Néha láttam ugyan a démont, de az olykor még rosszabb volt, mint az egyedüllét. Tudtam, hogy ha megjelenik, akkor fájdalmat fog okozni, mégis, amikor sokáig nem láttam semmit, csak azt a sötétséget abban a lyukban, egy kis részem örült annak, amikor felbukkant. Amikor hallottam a hangját, amikor kivitt a hideg sötétből a fénybe. Ez viszont mindig csak addig tartott, amíg el nem kezdte a kísérleteit.
Nekem nem volt erőm ahhoz, hogy teremtsek magamnak valamit. Sokszor nem volt semmi másra, csak arra, hogy összegörnyedjek az egyik sarokban. Neki volt. Isten képes volt alkotni, és ennek örülök. Annak, hogy volt valami, amivel lefoglalhatta magát és elterelhette a figyelmét az egyedüllétről. Ha pedig eljutott az állatok és angyalok teremtéséig, akkor már társasága is volt.
Ugyan nem mindent, de sokat sikerül megértenem abból, amit mond. Sok ismerős szót használ, ezért nem olyan nehéz. Értem, hogy ez az Isten teremtett mindent. Még minket, embereket is. És… a démonok otthonát is. Talán a démonokat is, és az angyalokat. Engem egy démon tartott fogva, de egy angyal mentett meg. Nem tudok rá haragudni emiatt. Nem az ő hibája, hogy így történt.
Fejem elgondolkodva hajtom le, amíg nem beszél. Örülök neki, hogy hagy nekem egy kis időt. Sokat beszélt, nekem pedig szükségem van arra hogy végiggondoljam a hallottakat ahhoz, hogy megértsem. Amint sikerrel járok, újra Phanuelre nézek. Most már folytathatja, ha szeretné. Figyelek tovább. Megpróbálok.
Csuklyám alá nyúlva megvakarom a fejem. Nem értem. Ha végre volt társasága, ha megteremtette magának és szerették is, akkor miért ment el? Mire volt jó az, hogy magára hagyott mindent? És Gabriel… ha ő arkangyal, akkor egyike a legidősebb angyaloknak…
- Olyan, mint én… - bukik ki belőlem az első gondolat vele kapcsolatban – Amikor kijutottam a barlangból és nem volt többé az a démon, nem tudtam, mit kellene csinálnom. Ugyan ott volt az az angyal, aki nevet is adott, de ő sem volt ott sokáig. Azt mondta, csináljak, amit akarok, de… fogalmam sem volt, mit akarok.
Engem sem irányítottak többé, ahogyan az angyalokat sem. Az az érzés, ami akkor rám tört, rossz volt. A tény, hogy nem tudtam, mihez kezdhetnék. Idő kellett, hogy átgondoljam. Ha pedig tényleg az emberek voltak Isten kedvenc teremtményei, ahogy Phanuel mondta, akkor az emberek tudták legjobban megbántani őt. Mégis…
- Még ha az emberek bántották is meg Istent, nem minden ember… Emiatt nem szabad minden emberrel végezni.
Én is ember vagyok, tudom, hogy nem mind gonosz. Nem vagyunk olyanok, mint a démonok. Ha tudtam volna Istenről, vagy ha találkoztam volna vele, eszembe sem jutott volna megbántani. Viszont tudom, hogy nem mindenki egyforma, miként az a két angyal sem, akikkel eddig találkoztam. Biztos az emberek is eltérőek.
- Szófordulat? – kérdezek vissza.
Miért kell ilyen bonyolult szavakat használni? Sokkal egyszerűbb lenne, ha mindenki azt mondaná, amit gondol, vagy ahogyan érteni akarja. Hogy máshogy lehetne érteni azt, hogy az agyukba égettek valamit, ha nem szó szerint?


reveal your secrets

Phanuel


Allegheny National Forest Tumblr_mb699in2Yw1r2368yo1_500
#SpreadLove

☩ Történetem :
☩ Reagok :
152
☩ Rang :
Iphraem
☩ Play by :
Chris Hemsworth
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Hétf. Nov. 12, 2018 1:51 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next


☽ Erdő közepében járok..

Erdő • szószám: - • Credit:

 
Mélyen elgondolkozok azon, hogy mennyire keveset mondhat neki Atyánk neve. Egy ember, ki elszakadt a társadalomtól és egy istentelen helyen cseperedett fel, ahol mást nem kapott, csak fájdalmat. Meglehet, neki furcsa lehet az Úrról hallani. A kérdése tükrözi ám, hogy már hallott a névről. Bizony, nem teljesen idegen neki, ami szinte csoda. Csoda, hogy hallotta a megnevezését annak, aki a minden kegyelmet és szeretetet jelképezi. Azonban vannak elképzeléseim, milyen szövegkörnyezetben halhatta egy démontól.
Alig észlelhetően apró mozdulattal biccentek, és a biccentés mellé verbális úton is megerősítem.
– Igen, valóban – mosolygok, majd mesélni kezdek, egy számomra természetes témáról. Meglehet, neki kicsit sok lesz hirtelen, feldolgozni mindazt, amit mondok, de ezt jó, ha tudja és eszébe vési, ráadásul ez mindennek az alapja.
– Kezdetekben nem volt semmi, csak Isten. Ő volt csupán. Ereje által megalkotta teret, amiben létezhet anyagi dolog, és az időt is. Ezután következett a világegyetem, a bolygókat, a világosságot és sötétséget. Isten megteremtette ezt a bolygót, amin most állsz, a Földet. Az Úr formálta ezt a kőzettömböt, és megtöltötte élettel. Vízzel, baktériumokkal, növényekkel és megteremtette az angyalokat, állatokat is. Isten volt az, aki életet lehelt a világba. Hamarosan megteremtette a Mennyek országát, a mi lakóhelyünket, és a Poklot, a démonok földjét, a szenvedés vidékét. Egy idő elteltével megteremtette az embert is, a kedvenc lényeit. Nekik lelket, a szabad akarat jogát adományozta, ellenben nekünk ez nem adatott meg. Mi parancsot követő lények lettünk, nagy erővel megáldva. Az angyalokból az elsők az arkangyalok, másnéven főangyalok. Belőlük 8 lett teremtve. Az angyalok dolga az összeköttetés Istennel és az emberekkel, a Mennyek és Föld őrzése.
Miután nagyjából felvázoltam neki a szituációt hagyok egy kis hatásszünetet, mindezt feldolgozni. Meglehetősen furcsa lehet neki hirtelen arról hallani, hogy egy mindenható lény alkotott mindent. Sok embernek még akkor is magas volt, mikor még nem jöttünk le, és hívő közegben nevelkedett. És tekintve, hogy most hirtelen mennyi információt adagolhattam szegény agyába, egyszerűen felfoghatatlan mennyiséget. Utólag sajnáltam, hogy leforráztam az infóval, de az biztos, hogy felkeltettem az érdeklődését.
– Gabriel az egyik arkangyal, neki is feladata volt az emberek óvása és Isten akaratának teljesítése. Nem csoda, hogy 27 éve azt tette, amit tett. Összezavarodott, mint mi mindannyian – a hangomban fájdalmat tapasztalhat. Szomorú egy történet ez. – Huszonhét éve Isten eltűnt. Otthagyta a mennyországot. Ennek hatására Gabriel arkangyal és az ő hívei leözönlöttek a földre, és elkezdték kiirtani az emberiséget. Meggyőződésük, hogy Isten az ő bűneikbe fáradt bele, és azért távozott köreinkből. Igazat megvallva, végig nézve az emberek cselekedeteit, nem lenne az se csoda, ám én nem így hiszem, de az nem számít.
A mesélésnek a végére pontot téve hozzá fűzök egy utolsó gondolatot.
– Mihály arkangyal a seregével szembeszállt Gabriellel, hogy megvédje az embereket, így egész sok ember megmenekült. Ők most városokba tömörülve élnek.
Végig nézek a lányon, és figyelemmel kísérem, hogy mennyire volt neki ez sok információ. Sokszor nem észlelem, hogy az embereknek mennyi az információ befogadó képességük. Van, amikor bizonyos mennyiség után elegük lesz, és nem tudnak többet értelmezni.
A lány szavait figyelemmel kísérem, és tömören válaszolva kielégítem ebben a témában a tudásvágyát, amit nagyon becsültem bene és átlagosan az emberiségben.
– A kezdetben egyetlen nyelv volt, de ahogy vándoroltak az emberek több nyelvjárás alakult ki, majd végül az emberek lázadoztak Isten ellen, és ő ezt úgy nehezítette meg, hogy teljesen más nyelveket adott az embereknek, így nem tudtak összefogni.
Atyánk mindig is mesteri stratéga volt. Ennél jobban nem robbanthatta volna szét a lázadást, ez volt a legeffektívebb és legkevesebb vérrel járó módja.
Grimasz jelenik meg orcámon, és azt legyűrve szelíden rávillantottam mosolyom.
– Ne értsd szó szerint. Ez csak egy szófordulat volt.


Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Hétf. Nov. 12, 2018 10:27 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next


Reyna & Phanuel


 


Nem hiszem, hogy bántani akar. Ahogy mondta, már régen megtehette volna, ha akarja. Akár úgy is megtehette volna, hogy észre sem veszem, mielőtt végem. Ők gyorsak és erősek. Nem azt mondom, hogy én nem vagyok az. Sokat gyakoroltam, de mégiscsak egy angyalról van szó. Egy kedves angyalról, úgy tűnik. Arra, miszerint örülnék, ha elmesélné, hogy mi miért van, határozottan bólintok. Úgy tanulhatok, ha megtapasztalok valamit, vagy ha elmagyarázza valaki. Számomra máshogyan nem megy, ha pedig hajlandó elmagyarázni a dolgokat, figyelmesen fogom hallgatni.
- Ő egy személy, igaz? – kérek némi megerősítést.
A nevét már hallottam, csakhogy ezen kívül semmi mást. Abból, ahogyan a démon őt említette, arra tudok következtetni, hogy nem kedvelte túlzottan. Az pedig azt jelenti, hogy rossz ember nem lehet. Főleg, ha még az angyalok is róla beszélnek. Hamarosan viszont kezd zavarossá válni a dolog. Amikor a nyelvekről beszél. Fejem elgondolkodva vakarom meg, miközben igyekszem levonni saját következtetéseimet a hallottak alapján. A nyelveket tehát ez az Isten adta mindenkinek. De miért kellett ennyi?
- Ha mindenkinek ugyanazt a nyelvet adta volna, nem lett volna egyszerűbb? Mindenki megérthetne mindenkit – gondolkodom, aztán ahogy tovább jutok gondolatmenetemmel, sajnálkozón nézek az angyalra – Nagyon fájt? Nekem a talpaimat égette meg a démon, tudom, hogy fájdalmas. Az agynál is ugyanilyen? Hogy jutott hozzá? Az a fejben van. És… Mit jelent az én nyelvemen az, hogy fogalom? Az áram ezek szerint csak egy olyan szó, amit nem ismerek, de a fogalom?
Az emberek okosak lehetnek, ha dolgokat fedeznek fel. Bonyolult dolgokat, ha ennyi mindenre jó. Persze tudom én, hiszen én sem vagyok buta. Egyre többet tudok, többek között hála ennek az angyalnak. Azért a démontól is ellestem néhány dolgot. Azt is, hogyan kell tüzet gyújtani, meg hogy egy-két tárgy mire jó. Mint az a táska nevezetű, amibe más holmikat lehet pakolni, hogy könnyebb legyen vinni őket. Egy ilyet el is hoztam a barlangból annak idején, miután bele tettem ezt-azt. Főleg ételt, amit ott találtam. Aztán egy-két kendőt, és még néhány apróságot, amit hasznosnak véltem.
Ruhám csupán hasam aljáig húzom fel, hogy az angyal ne láthasson a szögek nyomainál feljebb. Úgy tűnik, már ez is kivált belőle valamit. Mi lenne akkor, ha feljebb húznám, hogy a többi sebet is lássa? Nem, azt nem tehetem! Láthatóan ez is rosszul érinti. Nem akarom, hogy szomorú legyen. Egyébként sem fájnak már. Régen volt, csak a nyomuk maradt meg bőrömön. Néha, ha eső jön, vagy valami más nagy változás, akkor egyik-másik sajogni kezd, az viszont elviselhető. Semmiség ahhoz képest, amikor friss sebek voltak.


reveal your secrets

Phanuel


Allegheny National Forest Tumblr_mb699in2Yw1r2368yo1_500
#SpreadLove

☩ Történetem :
☩ Reagok :
152
☩ Rang :
Iphraem
☩ Play by :
Chris Hemsworth
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szomb. Nov. 10, 2018 9:39 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next


☽ Erdő közepében járok..

Erdő • szószám: - • Credit:

 
Akárhányszor az eltelt időre gondolok, elszomorodok, és a régmúltat idézem fel. Mennyivel különb helyzet volt, mennyivel jobb. Az erőnk teljében, együtt voltunk, nem igazán akadt ellenségünk, a démonok kordában tarthatók voltak, ám jelenleg oly sokan vannak idefent, és veszélyt jelentenek, a megkötött szövetség ellenére is. Az egység nem valósul meg az angyalok között és nem is fog egy darabig, amíg egyik oldal nem veszít. Nehéz, gondterhes idők ezek, és bizony, nekem is teher van a vállamon. Hiába, tudom ez a feladat az én „keresztem” és nekem kell cipelnem. Igaz, vannak segítségemre Cirenei Simonok, kik segítenek ezt cipelni, ám ez az én feladatom, isten ezért csak nekem adta. A felelősségnek az én vállamat kell nyomni. Ezért nagy felszabadulás nekem most egy picit gondolkozni, tervezgetni és csak repkedni. Persze, egymagam kicsit kiszolgáltatott vagyok, de már van is tervem, csak még kidolgozás alatt a megvalósítás. És ez az utazás folyamatosan változtatja az ügy leforgását. Jelenleg azért vagyok itt New York várostól nem messze, hogy egy elintézetlen ügynek tegyek pontot a végére.
Az aggódó hangnemre és mozdulatra csak a kezemet emelem fel és tenyeremet mutatom felé, jelezve, hogy ne lóbálja felém pengéjét.
– Gondolkozz, leány! Szerinted, ha bántani akarnálak akkor nem tenném meg? Már rég megtettem volna, megnyugodhatsz, én nem jelentek rád veszélyt – nézek komolyan a szemeibe, láthassa, ha hazudok. Ez azonban nem történik meg, az igazat mondom neki. Az én kezem által ebben a csatában még nem hullott el ember, csak egyszer-kétszer, ám ők is feltámadtak. Ennyiből szerencse, hogy a holt nem marad holt, bár láttam már kivételes esetet azóta.
– Ez egy hosszú történet, de gondolom örülnél, ha elmesélném – somolygok. – Mondd csak, hallottál már Istenről? – teszem fel a kérdést, ami fontos ahhoz, hogy majd megértse a történéseket. Bizony, ő a kulcsa az egész világ történelmének. Őt kell ismerni, és már mindent megtudhatunk az után. Isten a világ kezdete óta munkálkodik, és többször is kijelentette magát az embereknek. Bemutatkozott az emberek számára, nem úgy, mint a szóban forgó testvérem. Igaz, legtöbbünk nem a szavak embere, és nem igazán szociális alkat. Csak aprót biccentek, jelezve, hogy felfogtam, amit mondott.
– Pontosan, másik nyelven szólalt meg akkor. A nyelvek Isten ajándékai, mit az embereknek adott, és az emberek által a démonok és angyalok is részesültek belőle. Nekünk angyaloknak a világ összes nyelvét teremtésünkkor az agyunkba égette. Minden nyelvet megértünk ezért. És nem, az elektromos áram egy fogalom, egy kifejezés. Az emberek fedezték fel.
Magamban egész jót derülök a kérdésen. Meglehet sokan, akik nem értenek az emberi technikához feltennék magukban ezt a kérdést, hogy egyáltalán emberi kifejezés-e.
Hallgatom a lány suttogását, ahogy maga elé beszél, szinte suttog a levegőbe. A kíváncsiság, az emberek fejlődésének oka. Isten egyik nagy adománya, mit nekik adott. Ezzel érhetik el, mit csak szívük kíván, és pontosan ez is lehet az, mely béklyóként a mélybe rántja őket, az örök kárhozatba.
A szemeim nagyra kerekednek, mikor a lány a ruházatát feltűrve mutatja a hasát. A hegek, összesen tizenhét sebhely. Sajnálatot éreztem a szívemben, amitől nagyon nehezen tudtam szólalni. Ki tudja, hogy mit tett a lánnyal az a démon. És mi angyalok vagyunk a hibásak azért, hogy ilyen történhetett. Egy démon fogva tart és kínoz egy halandót, s mindezért nem kap időben büntetést. Ha tényleg évente kapta a sebeket az nagyon sok, túl sokáig szenvedett mi miattunk.Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Pént. Nov. 02, 2018 3:16 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next


Reyna & Phanuel


 


Huszonhét év? Az évet tudom, hogy sok időt jelent. Nagyon sokat, azt viszont nem tudom, hogy pontosan mennyit. A démon mindig csak annyit mondott, hogy „eltelt még egy év”. Se többet, se kevesebbet, mielőtt vigyorogva újra sebet ejtett hasam alján. Ott gyűjtötte őket. Minden egyes ott eltöltött évem után egyet. Fejem megrázom végül válasz helyett. Nem tudom, mi történt akkor. Azt sem, mi történt négy vagy öt évvel ezelőtt, nemhogy régebben.
- Az angyalok miért küzdenének egymással? Miért bántanák az embereket? Te is bántani akarsz? – kérdem, lépve egyet hátra, kardom felé emelve.
Mindeddig úgy tudtam, az angyalok jók és csak a démonokat bántják. A démon is mindig rájuk panaszkodott. Nem hiszem el! Nem lehetnek gonoszak. Biztos egy olyan angyal bántotta az embereket, akit megszállt egy démon, vagy valamit csinált a fejével. Másképp ez nem lehet. Mégis, úgy érzem, ő nem akar bántani. Az erejével rég megtehette volna, nem kellene magyarázkodnia nekem.
- Nem mondta a nevét – magyarázom.
Pedig szerettem volna tudni. Jó lett volna tudni még valakinek a nevét a sajátomon kívül. A démonét sem tudom pontosan. Sok néven nevezte magát, és sok testben is volt, de tudtam, hogy ő az, mert ő is tudta, hogy én ki vagyok. És a viselkedése nem változott egy kicsit sem. Amikor az angyal benyitott az ajtón, először róla is azt hittem, hogy egy újabb megszállott test. Aztán elengedett. Levette a láncaim, nevet adott nekem és még fegyvert is. Aztán nem sokkal később elment, mondván, elintézte a dolgát. Többet nem láttam. Remélem, még láthatom őt valamikor.
- Úgy érted, amikor nem értettem, hogy a démon mit beszél, akkor más nyelven beszélt? – kérdezem.
Bizonyára így volt. Hogy máshogy lett volna? Mi másért nem értettem volna? Tehát mindig, amikor nem értek valamit, akkor más nyelven beszélnek… Ez így érthető, de ha megtanulom, hogy mit jelent és mások előtt azt a más nyelvű szót használom, az nem okoz gondot? Hogy érthetik meg? Vagy mindenkinek beszélni kellene minden nyelvet? Mennyi van egyáltalán?
- Ez az elektromos áram is más nyelven van? – érdeklődöm.
Ha tudnak vele világítani, olyan lehet, mint egy gyertya, vagy a tűz. Milyen eszközök működnek tűzzel? Ó, valójában a gyertya is ilyen. Nem világít, ha nem gyullad meg. Mi még? Miért nem mondta egyszerűen, hogy olyan, mint a tűz? Lehet, hogy mégsem olyan?
- Látni akarom – motyogom magam elé – Nem tudom, merre tartok – húzom el a szám.
Kardom végül leeresztem. Karom nem bírja tovább tartani, elég volt neki. Lehet az a baj, hogy sokat tartottam egy helyben. Többet kellett volna mozgatnom, akkor nem lett volna gond. A csapkodás közben sem fáradok el ilyen hamar. Bólintok.
- Ott tartott a démon. Ennyi évig – húzom fel ruhámat hasamnál, hogy megmutathassam a bőrömön lévő apró, pontszerű sebhelyeket.
Összesen tizenhét van belőle. A következőnek is lassan ideje lett volna már, de kijutottam még előtte. Minden évben egy szög, a korábbiak nyoma mellé. Tíz után kezdődött a második sor, ami már rövidebb.


reveal your secrets

Phanuel


Allegheny National Forest Tumblr_mb699in2Yw1r2368yo1_500
#SpreadLove

☩ Történetem :
☩ Reagok :
152
☩ Rang :
Iphraem
☩ Play by :
Chris Hemsworth
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Pént. Nov. 02, 2018 12:11 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next


☽ Erdő közepében járok..

Erdő • szószám: - • Credit:

 
Ahogy néztem a lányt beszéd közben, zörejt hallottam az erdőből. Ezt ő szinte biztos, hogy nem hallotta, csak az érzékeimnek köszönhetően hallottam ezt meg. A falevelek hangja volt, ahogyan ráléptek. Ahhoz kicsi volt a léptek hangja, egy emberhez hasonló lény nagyobb zörejjel lép, remélem. Ezzel visszafordítottam a teljes figyelmem a leány felé.
– Te nem tudod, hogy mi történt az eltelt huszonhét évben? – lepődött meg igazán, és hatalmasat sóhajtok. – Abban van valami igazság, hogy az angyalok nem gonoszok, hiszen nem a természetünk része.
Bizony, mostanában nem alapértelmezett, hogy el kell magyarázni az angyalok és démonok helyzetét. Mindenki tudja, hogy mi történt, mit tett Gabriel, de ő nem. Nem sok szívem van ezt a naiv kis illúziót lerombolni, ám ez életet menthet.
Ritka egy háborús világot élünk. Angyalok küzdenek egymással, démonok angyalokkal, és az angyalok egy része pusztítja az embereket. Ha akarod, és mivel nem tudsz semmit erről az egészről, mesélhetek amennyiben akarod – ajánlom fel. Talán, ha tud majd ezekről, egy arra tévedt Gabriel párti sem tudja meglepni. Még most is vérzik a szívem az összes testvéremért, aki azon az oldalon van. Ők váltották ki a háborút, Mihály csak le akarta állítani Gabrielt, bár bizonyosan lett volna más módja is, minthogy belháború tört ki. Olyan szörnyűen sokan veszítették életüket emiatt, és sok emberellenes angyal csak befolyásolva van, és a saját vesztébe rohan ezzel a hűséggel és kitatással. Persze az árulás rémes dolog, de van, mikor a józan észnek és az akaratunknak helyesebb dönteni.
– Annak a fivéremnek igazán jó ízlése lehet. Nem mondta véletlenül a nevét, hogy ki volt az? – Érdekelne, hogy melyik testvérem mentette meg ezt a lányt. Még neve sem volt, igazán érdekes ez a halandó, és kérdez annyi furcsa dolgot, mint még nagyon más nem kérdezett. Sőt, olyan dolgokat kérdez meg tőlem, aminek a jelentése egyértelmű számomra, és nehéz elmagyarázni, de azért megpróbálom.
– Az anyanyelv az, amin a legkönnyebben beszél az ember. Tudod, van sok nyelv, amit különböző népek beszéltek, olyan emberek, akiktől egymástól függetlenül éltek egy darabig, így máshogyan fejezik ki magukat. Ezek szerint, akkor ezt a nyelvet beszéled csak, igaz? – teszem fel a picit költői kérdést. Picit elkeseredtem, hogy milyen keveset tud a leány, olyan sok idő lenne neki az összes kérdését megválaszolni. Ám látszik rajta, hogy nem teljesen buta lány. Megtalálja az összefüggéseket, ám mondatai között egy szó aggodalmat kelt bennnem.
Mi az, hogy „majdnem”? Talán mégse ember egészen? De ha nem ember, akkor mi lehet? Félvér, esetleg nephilim? Egyáltalán, ha nephilim tudhat róla, hogy különleges? Mennyi idős a leány? Még kétségkívül fiatal. Bólogatok neki, hiszen nem mondott butaságot.
– Tudod, az elektromos áram olyan dolog, mai megkönnyíti az emberek életét. Világítani tudnak a használatával, egyes eszközök is azzal működnek. Érdekes találmány, ha gondolod egyszer megmutathatom, ha egy város felé tartasz.
Látva, ahogy a lány leereszti a pengét, magamban majdnem elvigyorodok. Biztosan elfáradt a karja a hosszasan tartástól, pedig azt szoknia kell. Ha fárad a karja csupán a penge tartásától, akkor a folyamatos forgatástól, hogy el fog neki fáradni. Sebaj, van ideje belerázódni.
A szemeimmel követem amerre mutat, majd ahogy magyaráz. Igen, ha valaki sokat tekereg, egy idő után már nem nagyon tudhatja, hogy merről jött egészen.
– Barlangból? Ott laktál? – teszem fel a kérdést, ami elsőnek megfogalmazódott bennem a hallottak alapján.


Ajánlott tartalom
reveal your secretsHell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next


 
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás:  Árnyak Mögött
Belépett TagjainkFajaink létszáma●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 16 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 15 vendég :: 2 Bots

• Fajaink száma •
Arkangyal
1/1
Leviatán
7/3
Angyal
1
Démon
6
Bukott Angyal
3
Ember
4
Félvér
2
Harcos Angyal
5
Vadász
5
Nephilim
2