Hell or Heaven
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Welcome to Hell Or Heaven frpg
- Privát szerepjátékos oldal -


 

 

 
Kísértetkastély

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 13 ... 17  Next
Anonymous
Vendég
reveal your secrets
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -

Kísértetkastély - Page 9 Empty
Utolsó Poszt Szer. Nov. 14, 2018 5:09 pm
Changeling
Szeszélyes egy entitás az már egyszer biztos. Valahol megértem, hisz én sem örülnék, ha a menedékemben számon kérnék tetteim. De a tényen mit sem változtat, hogy ez a bőr már túl nagy nekem és ki akarok jutni belőle, ahogyan a házból is, és jelenleg az ide-odacikázásával csak hátráltat. Vagy… - Igazad van, ez a te házad. Ne haragudj, de csak segíteni szeretnék. – vágok bűnbánó képet, amennyire fivérem ábrázatával ez lehetséges. Hízelgés még sose ártott, s talán kissé megnyugszik. - Átérzem a helyzeted.- körbe járva a szobát, akasztom le a papírost a falról, ha már Athan felhívta rá a figyelmem. – Lent? Történt egy kis baleset, de semmi komoly. – gondolok itt az elsült fegyverre, melynek áldozata Markan teste lett. Hogy az övé milyen állapotban van, nem tudom, hisz nem vettem a fáradságot, hogy még a nappaliba is benézzek, mielőtt felvágtattam ide. – Bocsáss meg Öcsém, folytasd csak a tárgyalást. – bólintok beleegyezően, miközben a hiányzólapot a könyvbe helyezve végig olvasom azt. Remek miért is ne a cukor? Persze, mert egy kiló sót tartogatok a zsebembe.  Míg öcsém lehetőleg szóval tartja, addig nekem teljesen más fogalmazódik meg a fejemben, az olvasottak alapján. Eddig úgy tűnt a mágiánkra nincs befolyása, így ahhoz folyamodok. Mivel még fogalmam sincs, hogy a bebörtönzött bátyám éppen felfelé igyekszik a lépcsőn, a konyhába küldöm az üzenetem. Egy pillanat. – Mi a terved velük? Bebörtönözöd őket a házba, ahogy veled tették? – fordítom felé fejem. Hol is tartottam? Reménykedem benne, hogy a konyha ablaka vagy az üveges szekrény ajtaja vagy csak egy fazék oldala elég párás ahhoz, hogy üzenetem elérjen azokhoz, akiknek szánom. HA sikerül nem mást olvashatnak ki belőle, mint „láda, pince, rúnák „. Se időm, se erőm nincs meg hozzá, hogy hosszabb magyarázatot fűzzek a dologhoz, de bízom fivérem képességeiben és eszében, hogy maga is rájöjjön. – Mi lett az itt lakókkal? – érdeklődöm tovább, ha célba ért üzenetem talán, szükségük van némi időre. – Hogy szabadulhatunk meg a kölcsön testtől? – ráncolom össze szemöldököm, miközben olykor-olykor egy - egy asztalon heverő dologgal babrálok. A nő után kidugom én is a fejem, hogy mégis ki az új jövevény. Azt mondtam bízom Seth eszében? Bíztam, míg úgy gondoltam ő is lent van.
Vissza az elejére Go down
Anonymous
Vendég
reveal your secrets
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -

Kísértetkastély - Page 9 Empty
Utolsó Poszt Kedd Nov. 13, 2018 8:28 pm
Changeling

Helen • Credit:


Calypso tetteinek nyomai s káoszt szító öröksége nem vész el, Reyna, kit lelőtt, maga gazdagodik a rettegett fegyverrel, amely nem feltétlen biztos, hogy az ő kezében van a legnagyobb biztonságban. A fájdalma erős, noha egy szinte egész életében kínzott lélek könnyedebben viseli a megpróbáltatásokat. Viszont a sebe nem kezd el gyógyulni, lüktet belőle a vér, ami előbb-utóbb érezhetően meg fogja terhelni a szervezetét. Markan mindeközben felfedezi, hogy az ő testét érte a lövés, így érthető reakcióként szalad a helyzet orvoslására. Kérdés, Reyna engedni fog neki? Talán nem ártana vigyáznia, nehogy ismét elsüljön az a pimasz kis fegyver. Nyilván, ha a testében rekedt lány engedi s nem ellenkezik, sikerrel kiszedheti a golyót, ám egyéb esetben nem árt a körültekintés.
Seth sincs rózsás állapotban, a naplót még felcsapja, de sajnos nem tud belőle mit kihámozni. Kitántorog a konyhából a folyosóra, ahol lázas kutakodásba kezd. Két oldalt még egy-egy szoba, mit felfedezetlenül hagytak korábban, csakhogy ajtóikat nem tudja kinyitni. Megeshet, hogy zárva vannak, vagy éppen beragadva? Az sem lehetetlen, hogy pont a rossz irányba húzza, ilyen ködös elmével a rálátása nehézkes. Felkapaszkodik hát az emeletre.
A konyhapulton felejtett naplóra immáron az enyhülő fájdalmaival küszködő Ophiliának van gondja egyedül. Seth legalább válaszol neki a pincét illető kérdésére, de a gyertya problematikájával magára maradt, amit egyébként sikerrel meggyújtott. Biztosan ki tud ötleni valami alternatívát, ám ha megpróbálja sérült kezébe fogni, azzal sem lőne mellé, hiszen a fájdalom enyhülésével a csontja is szépen kezd beforrni. Bárhogyan is legyen, a napló felcsapott két oldalára rálát, és minő véletlen, mintha Seth ösztönnel a kellő információkhoz vezette volna őt. Persze a szövegben akad töménytelen felesleg. Az apuka írása, ki felesége megszállottságáról panaszkodik. A nő az eltűnt csecsemőket övező nyomozásáról, akiket valamilyen nem emberi lény lopkodott el a környékről, s akitől a saját újszülöttjét is félti. Az adott napi bejegyzésben egy angyal is említésre kerül, a férfi szkeptikusan ír róla, kit a neje Aglának nevezett és akit a családja őrangyalának tartott. Süt az írásból, hogy egy árva szavát sem hitte el a feleségének, sőt, aggódott a mentális egészségéért. Aznap inkább dolgozni sem ment, hanem otthon maradt a zaklatott asszonnyal és három gyermekükkel.

Az emeleten tovább zajlik a traccsparti.
- Nem, te butus! Amióta elzártak, semmit nem tudok tenni, csak szórakozni az ide betévedőkkel. Régen gyerekeket cseréltem el, most pedig…? - vonja meg a vállait, hiszen csak rádöbbent már Athan, mire kíván célozni a szemérmetlen lény. Talán többet is csicseregne, ha nem toppanna be Calypso. Voltaképpen várt rá a nőszemély, ám a szavait hallva sértődöttség ül ki az ábrázatára.
- Ez az én házam, itt én döntöm el, mikor mi történik! - morran fel karba tett kezekkel, a következő momentumban meg lelkesen fülel, mit motyog Athan a másiknak. Közben persze kattognak a fogaskerekek a fejében is az alkut emésztgetvén, s amennyiben kitárgyalták egymás közt a lenti eseményeket, újfent megszólal.
- Segítek nektek, amennyiben kijuttattok. Kivéve az angyalnak és az embernek - közli, kijjebb lépvén a szobából, s ahogy elpillant oldalvást, észreveszi az utolsó lépcsőfokon felkapaszkodó Seth-et. Aggódón fut oda hozzá.
- Ó, jaj nekem… Mit tettél magaddal? - sóhajt fel, a fejét csóválva, míg végigtapogatja nyirkos, forró arcát. - Meggyógyíthatlak, ha megígéred, vasat nem veszel a kezedbe! - ajánlkozik készségesen, nem különbül fejtegetve a furcsa és légből kapottnak ható kérését.
Vissza az elejére Go down
Anonymous
Vendég
reveal your secrets
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -

Kísértetkastély - Page 9 Empty
Utolsó Poszt Kedd Nov. 13, 2018 11:17 am
☠️ Changeling

Rémálomföld lakói
•  szószám: 365 • Credit:

 
- Az úgy jóval kellemetlenebb – bár ő a ládában folyamatosan ezt kívánta, lenne inkább egyedül, mégsem olyan jó az hosszas idő után. Így valahogy megérti, miért annyira kellemetlen neki az, hogy nem azonnal nyitották ki neki az ajtót, és törhetett ki a szabadság felé. Ó, ha az olyan könnyű lenne, de a bezárás okkal történik és persze okkal nem egyszerű. Sorstársak ebből a szempontból, de többől nem. Nem tud róla semmit sem, csak annyit, amiket a lapon olvashat. Átfutja azt, mielőtt még eltenné, és bár sokkal okosabb nem lett tőle, úgy véli, egyelőre ennyi információ elég volt róluk, egyelőre nem az a téma, hogy bánjon el velük, hanem elsőnek megértse, hogy mit követhetett el, vagy épp mire készül velük ezzel a kis akcióval. Persze. Benne van egy kis sértettség azért, amiért így megkeverte őket testben és „lélekben”, de kezdi legyűrni, nem ez mozgatja, nem fognak így maradni örökre. Ebben biztos. Ő sem tudja, kikkel kezdett ki.
- Szimbólumokkal. Vagy úgy! Akkor már értem, hogy volt rá képes – bólogat párat, sejtve, hogy ha pontosan milyenek azt nem, de mihez hasonlók lehetnek azok, amik képesek elzárni. És amely miatt most bosszankodik. Türelmesen várja a választ, és valahol meg sem lepi az, sőt mi több, elsőre rosszabbra számított, miszerint megeszi azokat, vagy... hát feláldozza. Oké, elborult elmével bír néha.
- Tehát, te kapsz egy társat ide, ők meg egy gyereket? De akkor hol a többi? - értetlenkedik, hogy az előbb egyedül volt, kiket és mit cserél, mert ezek a gyerekek eltűntek és talán sose kerültek elő. Lehet van valami turpisság benne, csak nem veszi észre azonnal. Hmmm. Inkább járkálna még kicsit, ha lentről nem hallatszana a világvége muzsikája.
- Azok, tényleg szórakoztatóak, ebben igazat adok neked – most ő is vidámabban szól, de valamiért ott van az is, hogy a hideg rázza. Nem, valami itt akkor sem stimmel. De a felmentősereg úgymond megérkezik, nem mintha valamitől meg kellene menteni éppen.
- Épp ez is szóba került már, csak még nem jutottunk el oda. Viszont lehet... - lépked testvéréhez közelebb. - ...hogy megvan a könyvecskéd utolsó darabja. Mi van odalent amúgy? - ezt már halkabban jegyzi meg, mellékesen, a figyelem még mindig a nőé, bármit is tesz.

Vissza az elejére Go down
Anonymous
Vendég
reveal your secrets
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -

Kísértetkastély - Page 9 Empty
Utolsó Poszt Hétf. Nov. 12, 2018 4:50 pm

Changeling


Már azelőtt is furán érzem magam, mielőtt bekapom a bogyókat. Semmi figyelmeztető leírást nem olvasok egyiken sem, így nem tartom veszélyesnek. De valószínűleg valami elhomályosította a látásomat, mert még furábban kezdem érezni magam, miután begyógyszerezem magam. Nem veszem észre, hogy a Calypso által kilőtt golyó eltalálja öcsém testét. Talán még azt se vettem volna észre, ha a kölcsöntestem találja el. Csak annyit fogok fel, hogy szarul fest, ezért megkínálom a gyógyszerekkel, hátha segítenek. De ő nem kér belőlük. Mire kettőt pislogok, Calypso eltűnik, helyette pedig a szőkeség testébe szorult Markan kerül elő és az Athan testébe szorult valaki, aki kizárásos alapon a szőkeség lehet. Ők is eléggé szarul festenek, amit azt hiszem meg is jegyzek hangosan. Vagy csak gondolatban? Ki tudja már. A gyomrom zuborogni kezd. Szóba kerül valami napló, ami le is kerül az asztalra. Felcsapom, de szerintem a látásommal valami bajok lehetnek, mert még mindig nem tiszta, nem tudom kivenni a szavakat, mondatokat, hiába is hunyorgok. Úgy döntök, másra hagyom a megfejtést, vannak rá elegen.
- Markan, figyelj! Lent a pincében. Zárhatták el. A fényasszonyt, aki itt garázdálkodik. Tele van a fal megtört pecsétekkel, rúnákkal, de nem mindegyik világos a számomra. Mi lehet a nő? Ja, és figyeljetek nagyon, mert itt talán a falnak is füle van, szó szerint! - figyelmeztetem őket. A gyomrom egyre jobban csikar, lehet az éhség is rátett egy lapáttal, plusz a bogyók, de nem érzem rózsásnak a helyzetet. Míg Markan azon van, hogy a sérült Reynát ellássa annak ellenére, hogy nem kér a segítségből és az idegen nő is elkezd kutakodni, meglépek a helyiségből. Valami nem kóser, úgy érzem. Nem hagy nyugodni a tény, hogy a ház, mintha élne. Mintha egy élő személyt zártak volna be a bútorzatba. Ki kell derítenem, mi folyik itt. Szédülni is kezdek a csikaró gyomrom mellett. Benézek valami nappali szerűségbe, ahol minden csupa víz és sötét. Semmi meleg. A homlokomról kövér cseppekben folyik az izzadtság, ám nem vagyok hajlandó megválni a meleget adó zakótól, mert egyik pillanatban ráz a hideg, a másikban meg úgy érzem, kirobban a testem, mint egy vulkán. A lépcsők mögötti sötétségbe veszem az irányt, már amennyiben van ott valami és benyitok minden egyes ajtón. Ha nyitva vannak. Ha találok egy budit, ott maradok és magamra csukom az ajtaját. Ha nem találok ott semmi érdekeset, elkezdem megmászni a lépcsőt, igazából a korláton húzom fel magam, mert nehéznek érzem a lábaimat.
Vissza az elejére Go down
Anonymous
Vendég
reveal your secrets
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -

Kísértetkastély - Page 9 Empty
Utolsó Poszt Hétf. Nov. 12, 2018 3:24 pm
Changeling
- Honnan kerültél elő, jöttél. – magyarázom a Reynának. Kissé mintha hasonlítana hozzánk. Tudatlan a körülötte levő dolgokban, talán ezért is vagyok olyan, amilyen hozzá, segítőkész. Remek. A használati utasítás melyet nem tudom, hogy Sethtől vagy Ophilliától kaptam kölcsön, de nem teljeskörű. Kis baleset a következménye. A legjobb családban is előfordul az ilyesmi. – Oh. – esetlen vigyort küldök Reyna felé, szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem a halandó testét lyukasztottam át. Bár az is biztos, hogy Markan se fogja dicséretből megveregetni a vállam. – Te tudod a nevét, akkor biztos használni is tudod. – nyomom a kezébe távozásom előtt a pisztolyt. – Kárpótlásul. – rántom meg a vállam. Felkaptatok a lépcsőn, s mivel öcsémet nem találom az üres szobában, így átcaflatok a másikhoz. A fogadtatásom egyik féltől sem a legkedvesebb. Athan megjegyzésére csak megforgatom a szemem, de inkább szóra sem méltatom, csak szótlanul várom, míg befejezi a műsort. – Ahogyan téged a fentiek. Beszélhettünk volna lent is. De most itt vagyok. Ha megmondod, hogyan kaphatjuk vissza a testünk és juthatunk ki innen, velünk együtt te is elhagyhatod ezt a házat. – lépek beljebb a szobába, hogy magam is jobban körül nézzek.  
Vissza az elejére Go down
Anonymous
Vendég
reveal your secrets
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -

Kísértetkastély - Page 9 Empty
Utolsó Poszt Hétf. Nov. 12, 2018 11:25 am
Changeling

────────────  Kísértetkastély - Page 9 2944700-20181015-8mzHkk   ────────────
Since the dawn of time. Only the strong have survived
Elhagyva a nappalit a konyhába lépek át, szorosan angyalöcsém nyomában, ahol végre megpillantom saját magam és a csöves lányba rekedt bátyám. Amennyire ezt az ottani fényviszonyok lehetővé teszik, megpróbálom felmérni az állapotomat. Már majdnem megnyugszom, hogy nem ért nagy kár, mikor feltűnik, hogy a mozgásom valahogy nem az igazi. A levegőben terjengő lőporszag mellett valami mást is megérzek. Vért. Vér szagot érzek, majd megszólal a testem birtoklója, hogy meglőtték.  
Remek...  - morgom az orrom alatt, mikor rájövök, hogy a porhüvelyem lett a golyófogó.
Melyik észlény lőtt belém? - kérdezem kíváncsian, miközben a nőtestű Seth felé nézek. Valami azt súgja köze van hozzá. Közben arra gondolok, bárki is volt, bár fordítva fogta volna azt a fegyvert, mikor meghúzta rajta a ravaszt. Az angyal a naplóval kezd foglalkozni, és segítenék is neki, ha nem lőttek volna le. A tény, hogy valami vasszármazék landolt a testemben, kicsit leköti a figyelmemet. Mivel még működik, lehajolok a földön lévő zseblámpáért és azzal világítok, hogy megnézhessem, hol lyukasztottak át. Először sikerül a fejem felé irányítani a fénycsíkot. Ha nem csukta be időben a szemét, akkor nagy eséllyel sikerült elvakítanom. Majd lejjebb eresztem a műanyag fénytartót.
Hm... - észrevételezem, hogy tekintélyes vérmennyiség áztatta át az ingem.
A vállamat érte...lehetne rosszabb.. - lépek hozzá közelebb, annak ellenére, hogy kérte, hogy ne tegyük. De eszemben sincs távol maradni, amikor egy lyuk tátong a rajtam és ömlik belőlem a vér.  Tehát közelebb merészkedek, miközben az asztal szélére állítom a pilácsot. Az elszakadt ruhámra csak legyintek jelezve, hogy nem fontos.
Viszont lehet ez kicsit fájni fog...- mondom és már nyújtom is felé a kezem. Most kicsit jobban ki kell nyújtózzak, angyaltestem karjai rövidebbek sajátoménál. Testem reakcióiból ellenállásra számítok. Bárki van benne makacs, talán fél is. Nem kér az ellátásból, pedig én biztos nem akarom bántani őt.
A vas nem a barátod. Jobb ha nem tiltakozol, mert később rosszabb lesz. - magyarázom neki. Mindkettőnk érdeke volt, hogy kikaparjam belőle a vasat. Ha csápolni kezdene, úgy szárnyaimat pajzsként húzom magam köré, hogy felfogják ütéseit. Elvégre én sem akartam tovább amortizálni az angyal testét. Ha sikerül közel kerülnöm a sajátomhoz, úgy megragadom a vállát és gondolkozás nélkül belenyúlok a sebbe, hogy kihalásszam a lövedéket. Tudtam, hogy kell csinálni. Nem ez lenne az első eset, hogy vasat húzok ki magamból. Bár golyó változatban ez lenne az első. Ha nem mocorog gyorsan túl leszünk rajta.
Vissza az elejére Go down
Anonymous
Vendég
reveal your secrets
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -

Kísértetkastély - Page 9 Empty
Utolsó Poszt Hétf. Nov. 12, 2018 9:55 am
Changeling


 


Fáj… Ez nem olyan, mint amikor eltalálnak egy nyíllal. Ez sokkal fájdalmasabb. Olyan sebesen jön, hogy látni sem lehet. Durr, és már ott is van. Ezúttal a vállamban. Kezem rátapad új sebemre, miközben lerogyok a szoba egyik falának tövébe. Fekete vérem hamarosan elárasztja medvemancsom, amit hiába szorítok rá, nem javul. De hát ezt már rég tudom. Azt, hogy hiába a nyomkodás, az sosem segít. Felesleges cselekvés, mégis minden alkalommal megtettem. Valahányszor megsebesített a démon és alkalmam adódott használni kezeimet, azok sérüléseim fölött kötöttek ki, miközben görnyedtem a fájdalomtól.
Mégis, idővel már ahhoz is hozzászokik az ember, hogy megsebesül. Most sem tart sokáig összeszednem magam. Tehát ezt jelenti a lelőni. Máskor óvatosabbnak kell lennem azzal, aki ilyennel fenyegetőzik. Vagy azzal, aki egy ilyen fegyvert birtokol.
- Engem lőttek le – morgom, miközben felkelek.
Az új érkezőkön próbálok eligazodni. Figyelem, kik, vagy mik ők. Ha az angyal szárnyai még mindig láthatóak, akkor egy pillanatra elcsodálkozom. Hogy került ide egy angyal? Azért jött, hogy megmentsen? Nem, nem biztos! Phanuel azt mondta, hogy vannak rossz angyalok is. Lehet ő is olyan rossz, mint az a szörny, aki bezárt minket lentre.
- Ne gyertek közelebb! – szólalok fel.
Nem kell ellátni senkinek a kezem. Jól van az, még használható… Vagy mégsem. Amikor megpróbálom megemelni, nem sikerül. Alig emelkedik és azt is fájdalom kíséri végig. Másik kezemmel nyúlok érte és felkaromnál fogva megemelem, összeszorított fogakkal. Amikor elengedem, az visszahullik testem mellé. Tehát tényleg nem használható. Amiatt lenne ami bennem van? Érzem, hogy ott van. Az a valami, ami sebet ütött rajtam. Ez nem jön ki úgy, mint a nyíl vége. Rövidebb egy nyílnál.
Amíg én sérülésemmel voltam elfoglalva, észre se vettem, Seth mit tömött a testembe. Pedig ha láttam volna, hogy mire készül, biztos rászólok. Lassan mellé araszolok, majd végignézek rajta, hogy van-e valami változás. Várjunk! Ha rajta van a nemrég érkező… nő ruhája, az azt jelenti, hogy a némber testében az én jelenlegi testem tulajdonosa van?
- Sajnálom, elszakítottam a nadrágodat! – fordulok felé.
A gyertya tartásának feladatát nem vállalom magamra. Egy kezem maradt, azt pedig nem tudnám használni arra, hogy megvédjem magam, vagyis a testem, ha le lenne foglalva. A távolságot is tartani akarom az idegenektől. Lehet, hogy egyikük testében vagyok jelenleg, de akkor sem bízom bennük. Főleg nem így, sebesülten.


Vissza az elejére Go down
Anonymous
Vendég
reveal your secrets
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -

Kísértetkastély - Page 9 Empty
Utolsó Poszt Vas. Nov. 11, 2018 10:27 am
Changeling
Mire áttérünk a nappaliba különös látvány fogad, és be kell látnom, bármi is uralja ezt a házat… Hát…
- Eléggé kar fétise van - jegyzem meg. Hisz az én karom még mindig sajog, s most hogy ez eszembe jutott, érzem a fádjalomnál lüktető véremet. A kínzó érzést, mely az elevenembe hasít. Csak még jobban a mellkasomhoz szorítom a fájó karom, remélve, hogy ezzel szűnik bármilyen fájdalom?
Mégis milyen reakció ez? Hisz pontosan tudom, hogy ez miként működik. Nem egy angyalnál ez egy lassú folyamat.
- Valaki kösse be a kezét… - jegyzem meg, miközben a pultra rakom a naplót. A sérült karomat továbbra is magamhoz szorítva a szabad kezemmel kutatok gyertya után. Talán ha a saját testembe lennék észre is vehetném az elemlámpát, de a fájdalom elvakít, csillagokat látok, így marad számomra a keresés.
Közben akaratlanul is az emelet irányába tekintek, mintha várnék onnan valamit. -  Mi volt odalent a pincébe? - kérdezem, hogy azzal is teljen az idő, majd!
Heuréka!
Találtam gyertyát. Már csak meggyújtani kell igaz? Mit is mondott a testem? Erősen kell koncentrálnom. Olyan erősen koncentrálok a tűzre, az anyagokra, melyek alkotják, hogy még a szemöldököm is láncba szalad.
S remélem tényleg csak ennyin múlik az egész és kapok fényt.
És ha kapok és ha nem történik semmi közbe és persze ha továbbra is ott van a pulton a napló, fölé hajolok a fénnyel. Ahha… Csakhogy… Ha az egyik kezemet nem akarom mozgatni, mert fáj, a másikba meg a gyertya van, miként is fogom akkor lapozni?
Sóhajtva fordulok a többiek felé.
- Valaki tartaná nekem a gyertyát? - kérdezem mosolyogva, szelíden. Talán másik testbe ragadtam, de a mozdulataim az enyémek. Kecsesek, megfontoltak. Viszont a karom már nem lüktet annyira. Betudom annak, hogy a sajátos gyógymódom, hogy nem mozgatom, meghozta a várt eredményt. - Megpróbálnám megfejteni, hogy mit tartalmaz a napló. Kézírás olvasásban jó vagyok - mondom, hisz ha a sajátomat ki tudom… bárki másét is ki fogom tudni olvasni.
Ha nem engedik, úgy azt hiszem, hogy utat kell nekik engednem, de ha igen, ép karommal lapozom át újra, immár a gyertya fényében a naplót. Jelek, szimbólumok, kiemelések után kutatva, ami megkapják tekintetem, ami sejteti, hogy mi is történt itt, ami megoldást hozhat számunkra.
Vissza az elejére Go down
Anonymous
Vendég
reveal your secrets
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -

Kísértetkastély - Page 9 Empty
Utolsó Poszt Szomb. Nov. 10, 2018 4:06 pm
Úgy fest, a leviatán família töredéke is elég ahhoz, hogy rövid időn belül káoszt hozzanak a helyre, ahol éppen tartózkodnak, nem is hiába zárta el őket Isten abba a ládába. A konyhában előkerül egy fegyver, amit Reyna hamar felismer, kár, hogy a veszélyeire nem figyelmezteti a vele hadonászó Calypsot időben. A nő szerencséjére a fémmel való ismerkedés kezdeti szakaszában nem történik nagyobb baj, ámde a szándékos próba már meghozza a gyümölcsét. Még egy több ezer éves lénynek is okozhatnak meglepetést a technika vívmányai, elvégre honnét tudhatná, miként álljon, vagy hogyan támassza alá a csuklóját, ami bizony a fegyver elsütésénél és visszarúgásánál veszít a biztos tartásából. Elég néhány centit elmozdulnia ahhoz, hogy a golyó ne a szemközti falat ékesítse, hanem a Markan testében rekedt Reyna vállát. A fájdalom komoly, de a sérülés közel sem vészes. Vérzik ugyan, azonban nem talált el fontos eret, aminek okán ha ideiglenesen is, felmondhatná a szolgálatot a test. Ellenben a gyógyulása akadályozott a lövedékben található vasszemcséknek hála, és emiatt az azonos oldali karját szinte nem is tudja használni.
Nem sokkal Calypso remekre szabott produkciója után a nő már tovább is áll, helyét pedig Ophilia és Markan veszik át. Utóbbi minden bizonnyal a sötét miatt nem láthat sérültet, viszont Seth válasza egészen érthetetlen.  A korábban felelőtlenül bekapkodott bogyók, melyeknek kacskaringós írását a láz állapotában alaposan félreértelmezte, talán torzítottak az észlelési képességén? Ki tudja. Az egyedüli szerencséje, hogy a pirulák kombinációja nem okoz semmiféle káoszt a testében, ellenben üres hasa a percek elteltével morogni, glugyogni kezd.
A konyha másik súlyosabb sérültje, avagy Ophilia idővel enyhülést tapasztalhat a fájdalom tekintetében, de még közel sem tökéletes a helyzet. Az angyalnőt mindenesetre ez nem gátolja meg a feladatra való koncentrálásban. Reyna földre ejtett zseblámpáját is hasznosíthatja, viszont ha szívesebben kutatja fel a fiókokat, egy hátramaradt gyertyát találhat ott is. A naplót addig a konyhapultra teszi, mit lassacskán körbeállnak a többiek. Vajon Calypso birtoklási vágya a testvéreiben is feldereng a zsákmány láttán, vagy hagyják Ophiliát intézkedni?

Odafent a lény nagyot sóhajt és megforgatja a szemeit. Sérti az önbecsülését ez a nagy óvatosság és állandó kérdezősködés, célozgatás.
- Egyedül én - feleli szűkszavúan, arra meg csupán bólint, hogy tudja, micsodák ők. Tudja a fenét, ám nem látja értelmét elmagyaráznia, miként is működik ő, és miből következtet bizonyos dolgokra. A féligazságok pedig már majdnem lefedik a valóságot, így nem törik bele a bicskája abba a kósza bólintásba sem. Közben megint csak hagyja, olvasgasson, nézelődjön magában a leviatán. A hajtincsre nem mondd semmit, noha hozzá is közel áll, éppúgy a kiválasztott papírt sem rohamozza meg, hogy elkendőzze az igazságot. Amelyen több minden szerepel. A tündérek fajtái; vízi népek, erdeiek, hegyekben lakók és a házak falai között sunnyogók, a kavicsok alatt rejtezők vagy éppen a virágszirmok közt bujdosók. Nincsenek mind részletezve, általános leírásuk olvasható, miszerint akadnak, akik az embereket segítik, mások vicces tréfákat űznek, megint mások kisbabákat cserélnek el, vagy történetesen olyanok, akik a házakat, netán a természetet óvják. Jellemzőik és képességeik szerteágazósága nem vitás, de vannak közös pontok; hazudni nem képesek, imádják az embereket, a vágyakat kiolvassák, büszkék s sértődékenyek, illetve az illúziók és a báj mesterei. Egyébként óvakodnak a vastól, ám a cukrot sem állják. Hogy miért? Az a rész sajnos hiányzik, a lap alja sérült. Kérdés, mekkora gond ez, hisz a könyvet emberek írták, így az információk igazságtartalmára is nehéz alapozni.
- A pincébe zárt valami aljas szimbólumokkal. Szerencsére nemrég megrepedeztek, így legalább a házat átjárhatom - mosolyodik el büszkén és elégedetten a nőszemély, noha boldogsága akkor lenne teljes, ha végérvényesen kijuthatna innét. A következő kérdés megválaszolásán rágódik egy kicsit, de végül csak kinyögi. - Gyerekeket cserélek el a sajátjainkra - feleli, mielőtt elpillantana oldalra. - Vagy kavicsokra, ha nincs más - vonja meg a vállát. - Unalmas a magunk társasága, az emberek pedig rendkívül szórakoztatóak! - teszi hozzá már vidámabban, mielőtt megakasztaná a lentről dörrenő lövés hangja, s nem sokkal később az ajtóban megjelenő másik.
- Az alku? Eddig jobban érdekeltek téged a lenti dolgok - teszi karba a kezeit.
Vissza az elejére Go down
Anonymous
Vendég
reveal your secrets
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -

Kísértetkastély - Page 9 Empty
Utolsó Poszt Pént. Nov. 09, 2018 8:38 pm

Changeling


Szóval jól tippeltem, Calypso hesszel a testemben. Míg húgom feltúrja a konyhát, szétnézek én is. Kicsaphatnám orrom folyadékát Markan zakójába is, de nem hiszem, hogy jó néven venné. Rontani meg nem szándékozom az amúgy sem fényes kapcsolatunkon. A függöny tiszta dudva, egy évtizednyi por ülhet rajta, szóval hanyagolom. Az ablak melletti sötét sarokban azonban észreveszek valamit. Egy polc, amin van egy csomag, amin a papírzsebkendő felirat virít. Hmmm kendő! Ez kell nekem. Kibontás után kipróbálom, majd miután már tisztábbnak érzem az orrom, a hátam mögé hajítom a használt kendőt és megvizsgálom a polcon lévő dobozokat, üvegeket, melyekben fura kis bogyókat látok. Ez vajon mi? Az egyik dobozra az van írva, hogy meghűlés elleni gyógyszer. Szájon át alkalmazandó. És gyógyít, Betegséget. A másik orrdugulás elleni orrspray. Mik vannak? Használatba is veszem mindegyiket, a bogyókat lenyelem, bár borzalmas utóízt hagynak a számban. Az orrsprayt meg fogalmam sincs, hogyan kell használni.
- Tudja valaki hogy kell ezt kinyitni? - vakarom a fejem, majd leszedem a tetejét és beleöntöm a tartalmát az orromba, jól felszívom, bele is rándul minden arcizmom, köhögni kezdek. Ez undorító! Észreveszem, hogy Calypso egy fegyverrel játszadozik. Olvastam ezekről és Kaliyo is mesélt róluk. Tudnom kellett, milyen fegyverekkel kell szembenéznem ebben az új világban.
- Veszed el azt a fejemtől! - ordítok oda húgomnak, aki veszélyes játékot űz.
- Az fegyver, vigyázz, mert a végén még….- elsül, válaszolnám, de nem tudom befejezni a mondatot, mert hatalmas durranást hallat a pisztoly magából, mire megugrom. Szerencsére senkit sem talál el balga húgom, de a tekintetemből leveheti, hogy adnék neki egy-két pofont a biztonság kedvéért. Reyna kérdésére felé fordulok. Mintha Markan pofája sápadtabb lenne a kelleténél.
- Igen, már egy jó ideje. Furán érzem magam. Te jól vagy? - érdeklődöm, majd eszembe jut a gyógyszer. A kezébe nyomom az egyik dobozt.
- Vegyél be egyet-kettőt a biztonság kedvéért. Szarul festesz. - veregetem vállba, majd visszafordulok Caly felé, kinek addigra már hűlt helye.
- B*ssza meg! - morgolódom az orrom alatt. Ekkor lép be Athan teste a szőkével kísérve, utóbbi érdekesen méregetni kezd. Lenézek magamon. Való igaz, kissé ki vagyok tárulkozva. Összegombolom a zakót, majd ismét tüsszögök egyet. Szóval Markan van a kicsike testében.
- Senkit sem lőttek le. És eláztak a göncök. Kellett valami száraz. - felelem egyszerre mindkettejüknek és az ajtó felé tekintek.
- Napló? - érdeklődöm öcsémtől. Remélem, gyorsan rájövünk mi az, mert a testem után akarok menni.
Vissza az elejére Go down
Anonymous
Vendég
reveal your secrets
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -

Kísértetkastély - Page 9 Empty
Utolsó Poszt Pént. Nov. 09, 2018 7:54 pm
Changeling

────────────  Kísértetkastély - Page 9 2944700-20181015-8mzHkk   ────────────
Since the dawn of time. Only the strong have survived
A széfajtó kisebb nagyobb kellemetlenségek mellett, de "kinyílik" és a belsejében egy naplót találunk. Teszek egy kísérletet, hogy fényt gyújtsak, de az ötlet értelmét veszti, amint a tenyerembe veszem a nedves anyagot. Ez így aligha kapna lángra, de ha másért nem, a kényelemért megérte. Ugyanakkor feltűnik, hogy amint nálunk a kötet, a kötődés ami eddig a szobához vonzott, hirtelen megszűnik. Ezzel egy időben, mintha a fejemben zsongó hangok is szépen, lassan lecsendesednének. Kezdem tisztán kivenni a szavakat. Meghallom saját hangom a konyha felől. Az emeletről pedig a húgomét, valakivel beszél. Talán a fénypaca az? A beszélgetés eleje ugyan elveszett a zajban, mégis megtudom, hogy azt a valakit egy Agla nevű angyal zárta be ide. Újra a festményre pillantok, amin ő maga is rajta van. Talán nem ok nélkül börtönözték be. Elvégre Isten minket sem a jó magaviseletünkért csukott ládába. Elgördül egy lövés. Fejemet az ismerős hang irányába kapom. Az éles dörrenés azokra a kézzel működtethető miniatűr ágyúkra emlékeztetnek, amik a ládába zárásunk előtti időkben kezdtek elterjedni, mikor a hadviselés változóban volt. Angyalöcsém elindul a konyha irányába, és mivel nincs okom maradni, újra összébb húzom a tollfészket magam mögött és követem őt. A küszöbön átlépve megérzem a puskapor jellegzetes szagát, de hullát vagy golyó fogta sérültet sehol sem látok. Szemöldököm a homlokom tetejére vándorol, amint megpillantom a lányt, akit érkezésünkkor láttam először. Csavargónak tűnt.
Mondd csak! Mit keres rajtad a zakóm? És....miért vagy pucér? - érdeklődöm értetlen arccal, majd tekintetem tovább vándorol és meglátom saját porhüvelyemet is. Saját kölcsöntestem és öcsém teste után rosszabbra számítottam. Sokkal rosszabbra.  
Hm...nem is olyan vészes. - jegyzem meg végignézve magamon, miközben fura emlékek törnek rám. Lényegében a semmiből és csak egy villanásnyi ideig tartanak. Egy biztos, ezek nem az én emlékeim. Az angyalnőé lehetnek!? Nagy eséllyel. Egy temető dereng fel előttem, két alak a távolban egy harmadikat temet és látom benne magamat is.
Mi találkoztunk már? - kérdezem amolyan költői jelleggel miközben az öcsém testében rekedt angyal felé fordulok. Különös. Ha láttam már, miért nem emlékszem rá? Merül fel bennem a kérdés, de gyorsan el is engedem. Ezzel ráérek később is foglalkozni, előbb jussunk ki.  
Az Agla nevű angyal bezárt ide valakit...talán azt a repkedő fénygömböt.. - eléggé dühös volt ránk és nem volt valami kíméletes - Ez megmagyarázná a szárnyasok iránti ellenszenvét. A naplóban lehet lesz valami, amiből kiderül, hogy miért fúj rájuk.. - lépek én is a konyhapulthoz.
Vissza az elejére Go down
Anonymous
Vendég
reveal your secrets
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -

Kísértetkastély - Page 9 Empty
Utolsó Poszt Pént. Nov. 09, 2018 5:10 pm
Changeling
A karom fáj. Nagyon fáj. Elmondhatatlan, ha számra vennék csúnya szavakat, úgy még jobban ki tudnám magam fejezni. Ám ez nem hozzám való, így csak kétrét görnyedve szorítom a karomat a testemhez és sziszsegek halkan. A fájdalom nem enyhül, nem múlik el. Szemeimbe könny szökik, a csillagokat azokon keresztül is látom.
Talán… talán, ha másra terelem a figyelmem, akkor kevésbé fog fájni? Nyilván ez pontosan így működik. Mégis sziszegve megyek oda a széfhez és ezúttal sértetlenül tudom megszerezni a könyvet, ám a sötétség miatt semmit sem látok.
- Szóval tudok… - vonom le a nagyszerű következtetést és figyelek arra, amit mondd. Vagyis amit nem mondd. Ehelyett inkább az ablakot veszem szemügyre, ahonnan visszafordult a széf. Miért tette?
Elmém elkalandozik, egészen addig, amíg a testembe zárt valaki el nem kezd a ruhám alatt matatni. Szemöldökömet magasra vonom fel. Értetlenül - és fájdalmasan, de ez csak a karom miatt van - tekintek fel rá.
Végül meglátom a melltartómat.
- Ugye tudod, hogy ennek ott volt értelme, ahol… - kezdenék bele, amikor is lövés dörren a házba. Ismerem a hangot az emberi történelmet végigkísérte ez. Fejem rögtön arra fordítom, a naplót pedig a szabad kezemmel becsapom. A fene mód fájósat pedig továbbra is közel tartom magamhoz. Majd látom a magas pacákot felmenni a lépcsőn…
Viszont…
- Megszűnt… - nézek fel a testemre… - Az a különös érzés… - tekitnetem ezutána naplóra réved. - Menjünk ki, ott többet látunk, csak van valahol egy gyertya…
Mondom, majd remélve, hogy követ, kilépek a szobából és várom, hogy visszatér e az érzés, ha nem, tovább haladok a konyhába. Ahol ha van világosság, csak szétnézek, hogy mi is történik itt…
S itt van Marcus… Vagy legalább is az ő teste.
- Találtunk… szííí… - sziszegek a fájdalom miatt… Ahelyett, hogy beszélnék, csak felemelem a naplót. A konyhapultra helyezve, újra átlapozom, hátha most okosabb leszek valamivel.
Ha nincs fény, akkor értelemszerűen előbb gyertyát keresek…
- Kit lőttek le? - teszem fel félvállról a kérdést egyébként az egybegyűltektől.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
reveal your secrets
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -

Kísértetkastély - Page 9 Empty
Utolsó Poszt
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
9 / 17 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 13 ... 17  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hell or Heaven :: Spooky Town-
Ugrás: