Omnen dimittite
spem, o vos intrantes!
Staff, és tagok által keresett karakterek

 
• Rúnák, igézetek, speciális tárgyak •
reveal your secrets

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Hell or Heaven


Rúnák, igézetek, speciális tárgyak VQSi8OZ
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
1059
☩ Rang :
Staff
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Kedd Aug. 21, 2018 9:48 pm
Következő oldal


Rúnák, igézetek, különleges tárgyakFrissítve: 2020. 04. 25.

Ez a leírás közkívánatra, a játék egyszerűsítésére és pontosítására szolgál, reméljük, kedveteket lelitek benne!

A rúnákat és pecséteket illető leírás egy iránymutatás leginkább a vadászok részére. Az angyalok és a profi szintű démonok tudása és tárháza ennél sokkal nagyobb, az erőszinthez viszonyítva lehet egyénieket alkalmazni, de! Mielőtt bármelyik angyal vagy démon karakter egy, a felsoroltakon kívüli rúnát szeretne használni/alkotni, úgy előbb kérje a vezetőség engedélyét!

A vadászok tudása is fejleszthető, egyénileg a démonok, angyalok átadhatnak nekik információt (bővebben az alap infóknál), de ez még San Franciscoban is ritkán fordul elő. Rúnákat és pecséteket nem tudnak önállóan létrehozni a mágikus erejük hiányában.


Alap információk - Fontos!

• Mint írtuk, az angyalok és démonok tudása a rúnákkal kapcsolatban sokkal nagyobb, mint amit itt fel tudnánk sorolni, emiatt szabadon lehet használni egyénieket is, ámde! Ismét kiemelnénk, hogy a lentebb felsorolt rúnákon, pecséteken túli ötletek végett előbb a vezetőség engedélyét kell kérni!

• Az emberek (legfőképp vadászok) szert tehetnek új rúnákra az angyalok és démonok jóvoltából, ám mindamellett, hogy ez nem jellemző, hátulütője is akad a dolognak. A vadászok hiába ismernek meg új rúnát, amit specifikusan már csak az angyalok vagy a démonok alkalmaznak, nem tudhatják 100%-osan kihasználni az erejüket. Ami azt jelenti, hogy ha egy ember használja ezeket a pecséteket, szimbólumokat, gyengébb lesz a hatásuk, ráadásul érezhetően kifáradnak tőlük - fizikálisan és mentálisan. Ez kiküszöbölhető abban az esetben, ha a démon specifikus/általuk készített rúnákat démon vérrel festik fel, az angyaliakat pedig angyalvérrel.

Leviatán rúnahasználat: a leviatánok ismerik a lentebb felsorolt rúnákat, démon ősük miatt egyéb démoniakat is, habár nem mindet. Újakat a mágikus erejük dacára sem lehetnek képesek létrehozni. Előnyük, hogy nekik csak akkor kell vesződni vérrel a teljes hatás kisajtolásához, ha angyali-speciális rúnát akarnak használni. Egyéni démoniaknál erre nincs szükségük a halandókkal ellentétben.

• A lentebb felsorolt rúnákhoz nincs szükség speciális vérre. Ahol vért kell alkalmazni, ott elég a használónak a sajátját bevetni.

• A rúnák megtörése sokszor könnyű, másszor nehezebb, például az erőseket meglehet, hogy csak mágikus erővel lehet semlegessé tenni, nem elég szimplán megrongálni. Kaland során ezt a mesélő mérlegeli, egyéni játékokban pedig beszéljétek meg.

• Az általunk elképzelt és felhasznált rúnák, mint láthatjátok, többnyire védelmiek, hárítóak, gyengítőek, erősítőek vagy éppen csapdák. Támadó rúnákat, amelyek aktívan károsítanak valakit, nem szeretnénk lehetővé tenni. Ezt vegyék figyelembe a démonok is, akik ugyebár képesek újakat létrehozni.

Amennyiben elbizonytalanodnátok, inkább kérdezzetek!

• A leírás végén találhattok még egyéb rúnákat, pecséteket, amelyek segíthetik a tájékozódást!


Rúnák és pecsétek - Angyalok
Angyalűző pecsét - ideiglenes
Ezt a pecsétet angyalok szó szerinti elűzésére használják. Vérrel kell felfesteni a falra vagy egyéb felületre, majd a vérző tenyeret a közepére helyezni az aktiváláshoz. Amint működésbe lép a pecsét, a helyiségben vagy pár méteres közelben lévő angyalok a világ egy másik pontjára "teleportálnak". A procedúra gyengíti az angyalokat, ha igazán kimerült állapotukban éri őket a pecsét, ideiglenesen meg is halhatnak.


Angyalgyengítő - ideiglenes
Felfestéséhez vér szükséges, a hatása azonban nem tart tovább néhány óránál. Mint a neve is mutatja, az angyalok képességeit hivatott gyengíteni adott helyiségben. Arra nem alkalmas, hogy elnyomja az angyal erejét, sőt, egy arkangyal alig-alig érzi meg a hatását.


Angyal idéző kör - ideiglenes
A rangnélküli angyalok megidézésétől kezdve az arkangyalokéig ez az idéző kör szolgál alapul. Minden esetben szükség van az angyal nevére, amit énoki rúnákkal a kör valamely pontjába kell beleírni. Ezen felül a földből vagy helyből egy darabkára, amelyre idézni szeretnénk az angyalt, illetve madárcsontokra. Minél magasabb rangon áll egy angyal, annál bonyolultabbá válik a szertartás. Olyankor már vérrel tanácsos felfesteni a kört is. Minden esetben a szertartást az idéző igézet, és a hozzávalók meggyújtása zárja.


Angyal-biztos - tartós
A falra vagy bármilyen felületre felfestve (nem muszáj vérrel) az adott helyiség angyal-biztossá tehető olyan módon, hogy az angyal nem képes hallani a bent zajló beszélgetést, mozgolódást, ilyen téren azt sem tudhatja, kik és hányan vannak bent (hacsak nincs behúzva a függöny). Ha a pecsét sérül, a hatása megszűnik.


Angyal-blokkoló - tartós
Az előbbi pecsét párja. Ennek a felfestéséhez már szükséges vér, hiszen egy erősebb rúnáról van szó, amely lehetővé teszi, hogy az angyal ne léphessen be semmilyen módon az adott helyiségbe, vagy ki abból (a valóság ferdítésével sem). Ha a pecsét sérül, a hatása megszűnik.


Angyal elrejtő - tartós
Ez a rúna a fentiekkel ellentétben az angyalokat védi. Régebben Sariel ellen használták, ugyanis a felfestésük elrejti a jelenlétüket, az angyalrádiót is képes blokkolni, illetve, ha a testükön hordják, az elme manipulációval szemben is védettek lehetnek. Ilyen módon például megőrizhetnek titkokat.


Egyéb énoki rúnák, pecsétek
Az angyalok számos rúnát, pecsétet ismernek és alkalmaznak. Bonyolultabb pecsétjeik képesek lehetnek szinte áthatolhatatlanul blokkolni egy épületet (angyalok ellen is, és kizárólag angyali összedolgozással törhetőek meg), vagy védelmezni egy tárgyat, elrejteni azt. Ismerhetnek továbbá gyógyító rúnákat enyhe sérülésekre, fájdalmakra, vagy például a szerelmi kerubok nyilat formázó rúnákkal jelölhetik meg azokat, akiket egymásnak szánnak.


Rúnák és pecsétek - Démonok
Démon idéző kör - ideiglenes
A leggyengébb démonok megidézéséhez még a kör felfestése sem kell, elég a belső vonalakat felrajzolni, és a körökben végződő végükben gyertyákat gyújtani. Ám minél erősebb a démon, annál bonyolultabbá válik a kör szerkezete. Szükség lesz a démon nevére, akkor már vérrel kell felfesteni is, illetve előfordulhat, hogy valami speciális alapanyag is szükségeltethet, ami az adott pokolfajzatra jellemző. Az idézés sikerességéhez latin igézetet kell elmormolni, a nagyobb démonokat mindemellett a nevükön felszólítani.


Démon gyengítő - ideiglenes
Felfestéséhez vér szükséges, ha erősebb démon ellen vetik be, a gyengébbekhez megteszi kréta, egyéb is. A hatása nem tart tovább néhány óránál. Mint a neve is mutatja, a démonok képességeit hivatott gyengíteni adott helyiségben. Arra nem alkalmas, hogy teljesen elnyomja a démon erejét.


Démoncsapda - egyszerű - tartós
Mint a neve is mutatja, a démonokat képes csapdába ejteni. Vérrel - erősebb hatás -, vagy egyébbel kell megrajzolni (falra, padlóra, szőnyeg alá, plafonra stb). A csapdába esett démonok nem lesznek képesek füst formájában sem távozni, nem tudják a képességeiket sem használni, kivéve erősebb testvéreik, akik képesek lehetnek kisebb rengéssekkel (elementáris mágia) megtörni a pecsétet. Hátránya, hogy a démon idejekorán észreveheti, és esze ágában sem lesz belesétálni.


Démoncsapda - bonyolult - tartós
Hatásában az előbbi pecséttel azonos, ám ebből már az erősebb démonok sem igazán tudnak kitörni. Nyilván a ranglétra csúcsát képező ark-démonok és lordok erőfeszítések árán és jelentős mágikus erővel (profi szint) kiszabadulhatnak, ám nekik sem lesz könnyű dolguk.


Megszállás elleni szimbólum - tartós
A vadászok többsége magán viseli tetoválás vagy bőrbe égetés, esetleg medál formájában. A legtöbb démon képtelen megszállni a jelet viselő embert. Ha angyal vagy démon közvetítésében kerül a szimbólum az emberre, akkor a hatása is fokozódik, avagy az erősebb démonok (lordok, ark-démonok) sem lesznek képesek birtokba venni a halandó testét. Hátránya, hogy könnyedén megtörhető (ha démon/angyal rajzolja fel, ez sem érvényes), leégethető, szétvágható, valamint a démoni energiák ellen pl bűnre csábítás, nem véd.


Démon elzáró - tartós
Ha valaki az adott, megszállt testben el szeretné zárni a démont, akkor ezt a szimbólumot kell használnia a testen. Ezt vetette be Drake Wallenberg is Mammon ellen, habár a vadászok között nem túl népszerű. Előfordul, hogy vallatás, esetleg a démon nyomon követése miatt alkalmazzák a vadászok, angyalok, de akár egy másik démon is.


Tindhólmur rúnája
Felfestéséhez és hatásához démoni vér szükséges. Használóját Tindhólmurra, a mágikus szigetre, pontosabban Drangarnir átjárójához viszi. A rúna visszafele is alkalmazható, pontosan oda juttatja vissza a rajzolóját, ahonnét elindult Tindhólmurra.Igézetek
Elrejtő/védelmező
Az énoki nyelven fogalmazott védelmező igézet az angyaloktól származik, azonban önmagukra nem alkalmazható. A halandók angyalok és démonok elől való elrejtését szolgálja. Tetoválás, bőrbe égetés formájában válik tartóssá, a viselőjét pedig semmilyen igézettel, kereső varázslattal, rúnával nem lehet fellelni. Nem elterjedt, kevés ember van a birtokában, és még annyian sem tudnák lemásolni.

Démonűző
A démonűzést a vadászok szinte első megtanulandó mondókaként sajátítják el, olyannyira alapvetése a munkájuknak. A démonűzés ideális körülménye, ha ördögcsapdában zajlik, de nem kizárólagos feltétele. A latin nyelv pontos használatára, és a szöveg kitűnő ismeretére/olvasatára van szükség. Ennek jelenleg legismertebb művelője és tudója a vadászok között Natalie Rossmyra.
A démon erősségétől függően más-más szövegekre kell támaszkodni, vagy több embernek kell egyszerre kántálnia. A démont/testet ez nem öli meg, pusztán kiűzi a porhüvelyéből, s vigyázni kell, hogy füstös lénye nehogy éppen a kántálóba szálljon át (ördögcsapda használata esetén a Pokolba kerül vissza a démon).


Speciális tárgyak
Démonölő kések
Ezeket a pengéket igyekeztek elpusztítani a démonok, így sajnos már csak 3 db található a világon belőle. Az egyik Drake Wallenberg tulajdonában van. A kés képes elpusztítani örökre egy démont, de csak abban az esetben, ha a porhüvely is vele hal, illetve kizárólag alacsonyabb rangú démonoknál (7 főbűn, alkukötő démonok, rangnélküliek) működik. Lovasokat, választottakat, illetve ark-démonokat megsebezni, kínozni lehet vele, hiszen a kés nehezen gyógyuló, savként maródó sérüléseket hagy maga után.

Angyalpenge
Minden angyal a létrehozását követőn kapott egy pengét is, melyre rejtve, énoki nyelven a nevük is fel van vésve. Erejük teljében, Isten uralma alatt és a Mennyország fénykorában az angyalpengék ahhoz is hozzásegítették a gazdáikat, hogy maximalizálhassák az erejüket, de csupán akkor, ha a saját névvel ellátott fegyvert használták. Manapság a nagy kavalkádban már kevés angyalnak van meg a névre szóló, egyéni pengéje, ám ha meg is van, nem jelent többé külön hasznot, legfeljebb a ragaszkodás tárgyát.
Az arkangyalok díszesebb, csavart pengékkel rendelkeznek.

Colt:
Ez a fegyver bármilyen démonra halálos, amennyiben létfontosságú szervet találnak el vele. Egyetlen egy létezik belőle a világban, ám a legtöbben (még démonok és angyalok között is) legendának tartják, semmint valós eszköznek. Ebből adódóan senki nem tud arról, merre lehet, hol nyugszik, kinek van esetleg a birtokában.

Kristálygömbök:
A kristálygömbök kizárólag New York területén lelhetőek fel, és alig egy tucat van belőlük a birtokukban. A gömbök képesek érzékelni a természetfelettit, olyan módon, hogyha elhalad egy a közelükben, akkor az addig áttetsző kristály színesen felizzik. Hátrányuk, hogy azokat a félszerzeteket, akik részben emberek, képtelenek érzékelni, így nephilimek és félvérek esetén hasztalan. Feltehető a kérdés, hogy akkor mi az értelmük? Hiszen számos jelzőrúna áll a vadászok rendelkezésére, csakhogy azok sem hibátlanok, megtörhetetlenek.  
Mivel igen kevés van a tulajdonukban, ezért a főbb épületek bejáratába foglalták a gömböket, ilyen például a vadászbázis. A gömbök azok ellen hivatott szolgálni, akik valamilyen oknál fogva észrevétlenül be tudtak hatolni New York területére.

A Végzet lándzsája/Szent lándzsa:
Nagy hatalmú tárgy, amelyről úgy tartják, szentségét és erejét akkor nyerte el, amikor Jézus Krisztust oldalba szúrták vele a kereszten. A lándzsa rendkívül erős, a sérülést, amit okoznak vele, nem lehet gyógyítani se rúnával, se mágiával, sem egyéb, természetfeletti erővel. Holléte ismeretlen, és kizárólag ember érintheti. Amennyiben egy démon vagy angyal próbálná? Egyesek szerint nyomban belehalnak, más legendák szerint az erejüket magába szippantja a lándzsa, és egyszerű emberré válnak.

Ménész ládája:
A ládát eredetileg Isten teremtette azzal a céllal, hogy a benne rejlő börtönvilágba száműzhesse a leviatánokat. Az emberek világára bízta, ugyanis ők hiába érintik, nyitogatják, nem képesek működésbe hozni. És ez miért fontos? Mert ha működésbe lép, akkor a környezetében lévő összes lelket, entitást magába szippantja, retúrjegy nélkül. A felnyitására egyébként kizárólag az angyalok képesek.
Azt mondják, az ókorban az égből aláhulló, mágikusnak hitt köveket is tárolták benne. Előfordulhat, hogy tényleg szert tettek odabent valamiféle erőre? Erről a Pusztító tudhatna regélni...


Egyéb rúnák

Védelmiek: New York városa bőven fel van szerelkezve védelmi rúnákkal, az ott élő vadászok pedig remekül ismerik őket. A jelző rendszer részei is lehetnek, azonban inaktív rúnákat, pecséteket is aktiválhatnak, például ideiglenes démon/angyal gyengítőeket, ha a szükség úgy hozza.

Jelző rúnák: Mint a gyűjtőnevük is mutatja, ezek valamilyen esemény jelzésére szolgálnak. Például, ha egy démonspecifikus rúna aktiválódik egy démon jelenlétére, akkor a jelzést továbbító rúnák is felizzanak, ekképpen "gongatva meg a vészharangot" az illetéktelen behatolóról. Elképzelhető kizárólag angyalokat, vagy csupán mágikus erőt érzékelő rúna, és miegyéb más.

Hibrid: Az eddig taglalt rúnákat, pecséteket a hatásfokozás, kísérletezés érdekében lehet kombinálni, keresztezni, ám vigyázni kell, nehogy egy-két egymás mellett meg nem férő szimbólum miatt valami, a használójára nézve kellemetlen hatású elegy jöjjön létre! szemöldökemelgetés

Energia felszabadító/elnyomó: Ezek a rúnák vagy pecsétek számtalan verzióban előfordulhatnak. Kicsikarhatnak maradék, elnyomott mágikus erőt, de akár a szellemi, fizikai erő támogatására is használhatóak ésszerű kereteken belül. Például egy ember ettől még nem fog egy démon vagy angyal szintjére kerülni fizikálisan, ám strapabíróbb, kevésbé fáradékony lesz. Ugyanígy az erők elnyomására is akadnak szimbólumok, lehet ez képesség specifikus is, vagy kollektíven mágikus. A megtörésük lehet könnyű, amennyiben a bőrt felszántják, leégetik róla a rúnát, viszont a bilincsek például már nagyobb kihívást jelentenek.

Nyomkövető rúna: Ez nem egy gyűjtőfogalom, hanem egyetlen rúna leírása. A használata az alábbiak szerint történik: A rúnát a követni kívánt személyre vagy tárgyra kell felvinni/festeni/égetni/vésni, majd a rúna párját egy térképre szükséges felrajzolni. Egyetlen csepp vért kell rácseppenteni, ami innentől kezdve valós időben fogja mutatni a követni kívánt személy vagy tárgy helyzetét.Credit: a leírásokat a Supernatural wiki és saját ötletek alapján dolgozta ki nektek a Staff.
 
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Üzenetek, gondolatok, idézetek
» Okosságok, érdekességek, idézetek, fura mondások
» Mágikus tárgyak, amulettek, szimbólumok elemzése

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás:  Árnyak Mögött
Belépett TagjainkFajaink létszáma●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 35 felhasználó van itt :: 8 regisztrált, 0 rejtett és 27 vendég :: 1 Bot

• Fajaink száma •
Arkangyal
2/2
Leviatán
8/6
Angyal
1
Démon
13
Bukott Angyal
3
Ember
3
Félvér
3
Harcos Angyal
5
Vadász
6
Nephilim
6