Welcome to hell or heaven frpg
- Staff és tagok által keresett karakterek -

 
• Ancient Baths •
reveal your secrets

Ophilia


Ancient Baths  - Page 4 Mektupp
☩ Történetem :
☩ Reagok :
786
☩ Play by :
Blake Lively
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Csüt. Júl. 12, 2018 2:40 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4


To Calypso
It's my nature. Would you love me as anything but what I am?
Visszakérdezésére szemöldököm a magasba szökken. Érdeklődő és kétkedő módon. Nem tudom ezt hirtelen hova tenni. Nem hallott volna jól? Esetleg ismeretlen számára a kifejezés?
Az még csak eszembe sem jut, hogy az lehet a baja, hogy egy angyal így hívja.
- Ez a neve, nem igaz? - hajtom félre a fejemet. De lényegtelen, hogy mi váltotta ki ezt a kérdést.
Nem tűnik fel apró dühkitörése, melyet elnyom magába. Ugyanúgy áll, állát leszegve. Érdekes egy teremtés. Sokan nem szimpatizálnak az Úrral. Hibáztatja őket bárki? Én nem, de vélhetőleg más sem. Egy elkényeztetett kis mitugrász ki úgy viselkedik jelenleg, mint akitől elvették a játékszerét. Behiszizve elbújt a sarokba és várják, hogy megkeressék. Csak hogy ő nem is akarja, hogy megtalálják.
Újabb, egyszerű mondata hallatán a magasba röppen szemöldököm.
- Elég magabiztosnak tűnsz tévedésemet illetően - aminek oka számtlana lehet. Körénk ködpára emelkedik, én pedig nem sürgetem ennek eltüntetését. Ebben úgy is misztikusabb ez a beszélgetés. Szemeim megvillannak a mennyei könyvtár hallatán. - Irattár - javítom ki. Na, azért ő sem mindenttudó. Ez pedig akaratlan szóbotlás volt.
Sokan összekeverik a kettőt. Nem látják át a különbséget. A könyvtárba könyvek vannak, nálam iratok. Nem lehet egy egész könyvbe belefoglalni az emberiség történetét. Az emberek próbálták. Balgák… De ezen ne akadjunk most le.
- Uram és parancsolóm - ismétlem ettől függetlenül a szót. Ízlelgetem, de nem. Keserű pirula még mindig számomra.
Nem engedem meg magamnak, hogy lereagáljam gúnyos szavait. Méghogy azoknak a mitugrászok tudása felül emelkedik az enyémen. Kik már azt sem tudják, hogy mit jelent a firenzei kultúra. Az ókori művészetek és mágiák. Akiknek fogalmuk sincs a szabadkőművesek tevékenységeiről. Semmiről sem tudnak már most.
- Nem tudom - felelem könnyedén. És őszintén. - Ládaszökevény vagy? - teszem fel a rám jutó kérdést. Az előzőre sem válaszolt, de leszek oly kegyes, hogy ezt most elengedem fülem mellett.
Még egy dobása van, ha arra sem válaszol… Akkor megtudom máshogy, amit akarok.
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Csüt. Júl. 12, 2018 6:47 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4


Ophilia & Calypso
A múlt, a jelen, a jövendő. A dolgok, amik történtek, amik történnek, és ami esetleg történni fog, mind része a megoldásnak.
Állam mellkasom felé közelít, félig szemem is lehunyom. Egyetértünk, bár kétségeim vannak afelől, hogy ugyanazt, azt a végkimenetelt várnánk. – Isten!? – hangom a visszapattan a megkopott falakról, s egyre halkabban ismétlik utánam. Érzem, ahogyan talpam alatt a víz forrósodni kezd, és halvány ködpára kezd terjengeni körülöttem. Fékeznem kell magam, az erőm nem olyan, mint rég, nem engedhetem meg magamnak, hogy elpazaroljam ilyesmikre. Lehunyom szemem, finoman s nőiesen megropogtatom a nyakam. Egy játszi félmosollyal keresem újra a barnás zöld szemeket. – Tévedsz. – jelentem ki a korábbi higgadtságommal. – Mint már mondtam, tudásod olyan szellős, mint egy használt liszteszsák.  – közben játszi könnyedséggel kapja a szél ölébe a párát. -  Lehet, nem ártana több időt töltenél, a mennyei könyvtárban, már ha akad ilyen. – pillanatokig nézem, ahogy kettőnk közt örvénylik a tejfehér massza, elhomályosítva előttem karcsú, törékeny alakját, hogy aztán végleg elillanjon. -  Urad és parancsolód mindig is volt oly öntelt, hogy nevéhez kötődő tetteket a saját neve mellé jegyezte. Miért tett volna most kivételt? – pillantok le kezemre, s simítok végig hüvelykujjammal körmeimen. - Úgy tűnik ez egyszer, az emberek tudása felül emelkedik tieden. – emelem fel rá ismét tekintetem, gunyoros mosoly társaságában. – Angyal létedre ügyesen próbálkozol. – kacagok fel. – Nem gondoltam volna, hogy pont egy magad fajta akar egy tisztességes ajánlatot megszentségteleníteni. – kedvemre való a próbálkozása, de még soha nem kelt olyan korán a Nap, hogy ennyi elég legyen. – Szóval, hol van a láda? – teszem fel újra a kérdést, melyet „véletlen” elfelejtett meghallani.
reveal your secrets

Ophilia


Ancient Baths  - Page 4 Mektupp
☩ Történetem :
☩ Reagok :
786
☩ Play by :
Blake Lively
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Júl. 11, 2018 9:54 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4


To Calypso
It's my nature. Would you love me as anything but what I am?
Szavai halvány mosolyt csalnak ajkamra. Bárki is Ő, pontosan átlátja a dolgokat. Olyannyira, ahogy senki más nem volt képes még előttem átlátni. Sokszor elgondolkoztam már azon, hogy vajon én látom rosszul a dolgokat, vagy tényleg ennyire vak mindenki?
De rá kellett jönnöm, hogy nem. Nem én látom ezeket rosszul. Valóban ennyire elfajzott lett a világunk.
- Szemellenzőt visel mindenki. Képtelen meglátni, mi lényeg lenne. Nem, hogy nem akarnak. Állóvízben állnak, de megmozdulni félnek. Isten teremtményei tökéletesen képviselik azt, ami teremtésében hibádzik. Mindenki önzően saját érdekeit nézi - húzom el számat, fejem ezúttal a másik irányba hajtva.
Persze vannak kivételek. Van egy démon, ki harcolni akar Amara ellen. Balga egy gondolat. Mégis hogy tudna egyedül egy istenség ellen harcolni? Senki sincs mögötte. Mégis az önbizalma. Annak az ostobának. Fejemet enyhén megrázom, kizárom gondolataimból őt is, pofátlan vigyorát is.
- A pletykák nem más, mint téves információk tömekelege. Egyes jelenségek félrteértelmezése. De javíts ki ha tévedek. Odüsszeusz hajóját vihar kavarta. Ha belegondolok, Isten okozta ezt. Ezen misztifikációt tulajdonították az emberek a nevednek - húzom el a számat. Hiszen ott voltam. Láttam. Én jegyeztem le. Máshogy ez nem történhetett.
Hacsak… Nem.
De miért nem tudok azon katonákról, akik be voltak zárva. A harag és a düh kezd egyre feljebb szökni mellkasomba. Nagy levegőt véve tekintek rá. Én, ki mindent tudok, mi az, hogy nem tudok valamit? Semmi értelmeset nem találtam a ládáról - igaz nem is kerestem. De a benne lévőkről? Erről én miért nem tudok?
Méghogy Mindentudó. Valójában az vagyok. Az, amiről azt akarta Isten, hogy tudjak. De, ami ténylegesen lényeges volt valaha is? Sem Amararól nem tudok, sem arról, ami a láda takart.
S ha ez nem lenne elég, akkor még ott van az óénok nyelv is. Miként lehet elfelejteni egy egész nyelvet pár nap leforgása alatt? Hiszen teremtésem nem sokkal az arkok után tehető. Ők még ismerik. De én már nem. Képtelen vagyok olvasni őket.
S a legtöbb isteni tárgyat azzal óvják.
Mily balga gondolat.
Lassan fordulok vissza a nő irányába. Különös egy teremtés. Egyszerre taszít és vonz is. Nem váltott még ki belőlem senki ilyen hatást.
Mit akarhat hát ő tőlem? Ő nem olyan mint Belial. Számára nem egy testvérem árult el.- Legyen hát. De mivel nem kérdeztél, kérdezek én. Mi vagy te? - kezdjük ezzel. Gyanú ült elmémre, hogy nem démon.
A ládáról sokan nem tudnak. Szinte senki, csak én és Amara. Egy hang is rémlik, egy ismerős hang, de ha akarnám sem tudnám felidézni.
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Júl. 11, 2018 4:49 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4


Ophilia & Calypso
Pillanatokig csend áll be közénk, követem tekintetét, melyet az a repkedő törékeny test von el tőlem. Hogy az ő szőke fürtös fejében, milyen gondolatot ébresztett, eme kis lény, nem tudhatom. Valószínűleg valami kedves, valami szívmelengetőt gondolt tovább. Az enyémben, már reptében kitörtem a nyakát. Nos, nekem valóban minden az, de ezt nem kötöm az orrára. Elég, ha én tudom, ő meg marad még abban a hitben, hogy … nem tudom, mit hisz, de maradjon úgy.
-Attrakció... – ismétlem utána. – Egy cirkusz, ami itt folyik. – s ennek semmi köze, ahhoz, amit Rómában a gladiátorok vívtak életre, halálra. – Fakarddal hadonásznak, néha összetörik egymás játékait, elvonulnak a sarokba és nem történik semmi. – összegzem a tapasztalataimat, ami valljuk be nem sok. Várnak valamire, de vajon mire? - Senki sem akar pontot tenni az ügy végére.
Arca márvány, s bár szavaim hatására egyetlen repedés sem keletkezik rajta, mégis a körülötte lévő energiában egy percre változást érzékelek. Csak ajkam egyik sarka kunkorodik fel egy pillanatra, ahogyan sejteni vélem, kényes témát érintettünk. De hallgatok, szóvá nem teszem. – Már régen is úgy tartották, hogy minden pletykának van alapja. Vagy tán cáfolod? Javíts, ki ha tévednék.  – billentem én is oldalra fejem. Úgy tűnik, ő annyira nincs elragadtatva a társaságomtól, mondjuk én is el tudnék képzelni jobbat. Kezem lassan indul meg az ég felé. A medence vizéből, vaskos ujjak emelkednek ki, többszöröse enyémnek, benne apró légbuborékok keringenek ide-oda. Nem éri el a kaput… De mintha meggondolná magát. Válla felett tekint vissza rám, s én ugyanúgy állok ott, ahogyan hagyott.  Magam előtt összefont ujjakkal, hideg tekintettel. Nos, ennél árulkodóbb talán már nem is lehetne. – Ajánlok egy üzletet. Válaszolsz egy kérdésemre, s cserébe én is válaszolok a tiedre. Azt hiszem elég becsületes ajánlat.
reveal your secrets

Ophilia


Ancient Baths  - Page 4 Mektupp
☩ Történetem :
☩ Reagok :
786
☩ Play by :
Blake Lively
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Júl. 11, 2018 3:30 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4


To Calypso
It's my nature. Would you love me as anything but what I am?
A város szokásos zaját kizárja ez a hely. Egy árva fecske repül a közeli bokor tetejére. Fejét hol rám, hol az aranyszőkehajú szépségre veti. Szemmel láthatóan őt nem zavarja, hogy képes a vízen járni. Ahogy egykoron Isten egyszülött fia is tette. Ide-oda röpködő tekintetét végül egy csipkebogyóra veti. Csőrével akaszkodik bele, tépi, marcangolja, mindhiába. Otthagyja. Érdekesebb dolgot talál, egy kukacot a földön… Éles lábaival a padlót karistolja immár.
- És mégis minden az - felelem magasröptűen. De valahol őszintén. Mosolyom nem hervad le arcomról. Szemlátomást nem zavar az ereje, nem is ijeszt meg. Miért is tenné? Nem tud megölni. Senki sem lenne rá képes.
Most már nem.
- Ők képzik a fő attrakciót, főleg a mai időkben - felelem könnyedén. Nem zavar meg keresztkérdéseivel, mindenre tudok egy frappáns választ adni.
Hiszen mindent tudok. Mindent láttam, így mindenről pontos tudomásom van, ami valaha is a világban folyt. S ő azt hiszi, hogy ez nincs így. Egyedül szemem fénye sötétül el, amikor kiejti az egyetlen apró mondatot. Ujjaim elfehérednek, miközben összefont ujjaimat megszorítom. Lenyelem a keserű békát - így mondják, igaz? - és nem teszem szóvá, hogy mennyire is téved. Nem hiányos a tudásom.
Oh, ha tudnám.
De nem tuodm.
- Senkinek sincs tudomása arról, hogy láttam-e vagy sem - hajtom újra fejemet oldalra. - Légből kapott pletykákra nem alapoznék - fordulok el tőle. Utam úgy tűnik, itt véget ér. Vagyis úgy tűnik.
A láda titka. Miként lehet felnyitni. Egyszerű, ahogy nekem is ment.
A láda titka. A katonák, amiről Amara mesélt.
- Kitől hallottál a ládáról? - torpanok meg, vállam fölött átnézve csak. Szemöldököm összevonva mérem végig a nőt. Ő lenne az? A katona akiről beszélt? De nem, többen is vannak, így fogalmazott. - Kit szolgálsz hát? - fordulok vissza ezúttal teljes testtel. Kíváncsian várom válaszát. Türelmes vagyok. Legalább annyira, mint ő.
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Júl. 11, 2018 3:00 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4


Ophilia & Calypso
Még mindig nem jutott semmi az eszembe
Lehetnénk egymás tükörképei is. Ha nem egy angyalról lenne szó még azt hinném, hogy gúnyolódik velem. De az angyalok nem tesznek ilyet, vagyis már ebben sem vagyok biztos. Kicsit össze vagyok még zavarodva. Meg kell szoknom, hogy nem gondolhatok rájuk úgy, mint azelőtt. Elvégre Amara mellett volt, s a hallottakból következtetve, senki nem kényszerítette. Bár ahogyan Isten hatalma is végtelen, úgy az övé is. S mind emellett, szándékai kifürkészhetetlenek. Acél hideg tekintetek, aki csak egy kicsit is figyel, hangtalanul is hallhatja, ahogyan éles csengéssel kapaszkodnak össze. De nem figyel minket senki, csak mi ketten vagyunk itt.
- Nos...- lassan indulok el felé. - ... furcsa világban élünk... - lépteim nyomán ismét gyűrűkbe rendeződik a víz felszíne. - ... semmi sem lehet szokatlan. - állok meg két lépés után. Mindeközben fogva tartom tekintetét. Kissé kihúzva magam hallgatom összefoglalóját. Noha, csalódott vagyok, de azért kimérten biccentek felé, amolyan helyeslésként. - Ennél kicsit több, de állításod helytálló. - teszem mégis szóvá csalódottságom okát, s egy halvány torz mosolyt is mellékellek hozzá. Következő mondatait táncoló szemöldököm kíséri. Angyalok és démonok? Valóban egyik sem érhet fel hozzám, ahogyan testvéreimhez sem. - Angyalok és démonok? Valóban csak ennyiből állna Isten állatkertje? - könnyeden emelem fel bal kezem az ég felé, majd eresztem is vissza. - Tudásod kissé hiányos. - állapítom meg. De hát nem is azért vagyunk itt, vonok egyet vállamon. Taktikázni, fondorlatoskodni még mindig nem látom értelmét. Akadt már dolgom szárnyassal, s kaptam ízelítőt hatalmukból. – Egy láda érdekelne, annak nyitja, s holléte. – szavaim nyugodtak, jégcsapként koppannak a falakon. – Nem is olyan régen, láttad is, de mára ott hűlt helye, bízom benne, hogy te tudod hol van, s miként tudom azt kinyitni. – igen, annyira megigézett a szabadság szele, hogy arról a nyomorult ládáról elfeledkeztem. Akkor és ott minél távolabb akartam tőle kerülni, s épeszű „ember” még most is minél messzebb maradna börtönétől. Lehet, hogy nekem is így kellene tennem, de nekem egészen más terveim vannak vele.
reveal your secrets

Ophilia


Ancient Baths  - Page 4 Mektupp
☩ Történetem :
☩ Reagok :
786
☩ Play by :
Blake Lively
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Júl. 11, 2018 2:47 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4


To Calypso
It's my nature. Would you love me as anything but what I am?
A térhajlítás keltette energia szele puhán kapja fel a hajamat. Örvénylik arcom körül, hogy aztán mézszínű, hullámzó tincsek keretezzék be. Fejemet enyhén félrehajtva tartva, magam is elől kulcsolom össze kezemet. Egyenes háttal állva, zárt lábakkal. Szárnyaimat nem rejtem véka alá. Már nem. Már nem érdekel, hogy ki tud róla és ki nem. Ezek az idők elmúltak.
Hasonló tincsekkel megáldott nőt látok magam előtt. Soha életemben nem láttam még. Ez sokkal többet segít nekem, mint ahogy az bárki is gondolhatná. Mégsem tudom teljes mértékben beazonosítani. Végigtekintve rajta képtelen vagyok nem észrevenni, hogy a víz tetején lebeg. Pupillámim egy pillanatra csak, ennyi időre húzódik össze csupán.
- Nem ismersz, de tudod a nevemet. Ez egy szokatlan párosítás. Általában, ki tudja az egyiket, az tudja a másikat is - játszi mosoly kunkorodik ajkam szegletére, ahogy az íriszeibe tekintek.
A lelkek tükre. Nekem olyanom nincs, így barnás-zöld tekintetem semmit sem árulhat el neki. Mondd hát, te különös teremtés, neked van lelked? Mit árulnak el csodaszép szemeid.
Fejemet lassan fordítom át a másik irányba.
- Calypso. Maga a tenger, kitől minden férfi egyszerre retteg, de kihez úgy vonzódnak, mint semmi máshoz a világhoz. Ha egyszer megízlelték ölelő szereteted, többé másra sem vágytak igazán - összegzem, amit tudok róla. Hirtelenjébe. Ha nagyon akarnám előkaparnám elmém rejtekéből az összes információt.
Lexikon, olyan az elmém, de ezt már riktán csodálhatja bárki is. Információim drágák lettek. Te vajon mit adnál érte? Egyáltal tudod, hogy mi rejtőzik elmémbe? Ezért hívtál? Vagy teljesen más miatt?
- Persze mindez csak puszta talány volt. Egy hiú ábránd. Soha egy démon, de még csak egy angyal sem ért fel ehhez a névhez. Tudod a nagy nevekhez nagy tettek is társulnak, amik nem mindig kifizetődőek - fel sem merül bennem, hogy más is lehetne, mint egy démon. Ki tökéletesítette a vízmágiát. Mégis honnan tudnám?
Nem foglalkoztam azzal, amit Amara akkor kinyitott a ládából. Más feladataim voltak.
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Júl. 11, 2018 2:42 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4


Ophilia & Calypso
Ilyen most nincs
Még csak percek teltek el mégis olyan, mintha órák óta állnék itt. De egy ketrecben, veremben, börtönben, kalitkában vagy nevezzük akárhogy is, megtanulsz türelmesnek lenni. Magad és testvéreid miatt is, de inkább magad miatt. Ettől függetlenül minden idegszálam a pattanásig feszül, nem az idő lomha mozgasától, az esetleges kudarctól, hogy ez a valami nem érkezik, hogy emlékeim a rituáléval kapcsolatban túlságosan megkoptak s hogy kezdhetek mindent elölről. Nem jó érzés. Régebben nem tartottam ilyenektől, de sok minden változott azóta. Legfőképpen a világ. Tudom, már éreztem akkor ott Egyiptomban, ahogyan az éjszaka hűvös szele végig simított újra arcomon, hogy gyengébb lettem, s ez csak azóta még jobban beigazolódott, de még mindig nem tudom mennyit vesztettem hajdani erőből. Tétlenségem arra kényszerít, hogy testvéreimre gondoljak. Vajon hasonló érzések gyötrik őket is? De talán csak egy pillanat, hang riaszt fel, kóbor és érthetetlen merengésemből. Hiba, noha még most nem tudom, milyen árat kell fizetnem érte, de meglepnek. Erről leginkább a talpam alatt lassú vízgyűrűk árulkodnak s, ha elég szemfüles csak akkor láthatja arcomon egy pillanatra a megemelkedő szemöldököm. Felé fordulok, miközben magam előtt összefonom ujjaimat. Egy angyal, bevallom másra számítottam. Valamit keresek rajta, magam sem tudom mit, valamit ami árulkodik arról miért olyan különleges. Annak kell lennie, hisz ha nem az lenne Amara nem engedi el élve. De nem látok rajta semmit, csak a belőle áradó energiát érzem. Csiklandozza a bőröm és bizsergeti nyelvem, de egyelőre türelmes vagyok. Csak láthatatlan csápjaimat küldöm felé, hogy megtapogassam, megszagolgassam, megnyalogassam auráját, úgy ahogyan egy bátortalan kölyökkutya teszi az idegennel. Gondoltam enyém lesz az első kérdés joga, ahogyan a többi is, de kivételt teszek. - Nem ismerlek, pont azért hívtalak, hogy megismerjelek, lássam az arcod. A nevem Calypso, és nekem is lenne néhány kérdésem. - nem látom értelmét a köntörfalazásnak, a kergetőző beszédnek, azok ma teljesen hasztalanok. S egyelőre jobb a békesség.
reveal your secrets

Ophilia


Ancient Baths  - Page 4 Mektupp
☩ Történetem :
☩ Reagok :
786
☩ Play by :
Blake Lively
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Júl. 11, 2018 2:31 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4


To Calypso
It's my nature. Would you love me as anything but what I am?
A park derengő fényeit figyelem. A természet Istenadta szépségét, a levelek lágy susogását, a madarak ébredező csicsergését. Az ég ezernyi színe, ahogy a felkelő nap bevilágítja a horizontot, megfesti, úgy, ahogy egy festő sem volt képes ezt megtenni. Emberi gyengeség, azt hiszitek, hogy képesek vagytok megalkotni, amit egykor Isten? Ennek hiszitek magatokat, egy felsőbbrendű lénynek?
Szégyen.
Ramiél szavai járnak a fejemben. Mégsem érzem őket teljesen őszintének. Elhívta őt a kötelesség, vagy épp a Sötétség, s itt hagyott magányomba a parkba. Mégsem érzem magam annak, vagy épp ettől nem fog változni, hogy elhagyott? Egyedül voltam világéletembe. Soha, senki nem állt mellettem. Nem is volt rá szükségem, mi nem olyan lények vagyunk, kik ezt igénylik. Annyira akartam, hogy kedveljenek, annyira akartam egykor, hogy lássák képes vagyok segíteni. Mind az enyészetté vált már.
A hold az utolsó sápadt fényét ragyogtatja ránk. Még innen is látom minden apró kráterét, minden repedését mely az idő vasfoga okozott rajta. Oly hatalom van a kezünkbe, mely más csak álmodik, mi mégsem használjuk ezt ki. Nem akartuk, nem volt rá szükségünk. Mindennél jobban megértem a szánalmas Gabriel cselekedetét. Mégis rosszul gondolja. Nem az emberekkel van a hiba. Hanem vele és az egész emberiséggel. A világgal. Bármennyire is gyönyörű, melyet egykor alkotott, pusztulásra van ítélve.
S ki lennék én, ha nem hajtanám előre a világot saját pusztulásába?
Gondolataimat egy ismeretlen hang zavarja meg. Elmémbe hangzik fel. Érzem, hogy testem egy pont irányába mozdulna, a késztetést érzem, mégsem… Mégsem erőteljes ez. Szemöldököm összevonva fordulok abba az irányba. Mérföldekre innen lehet. A hang pedig… Soha nem hallottam még. Elmémbe bárhogy keresek, ismeretlen marad számomra. Így hát nem testvérem, maradnak hát a démonok és az emberek. Ajkamra csalfa mosoly kúszik. Szemeimet behunyva próbálom beazonosítani a helyet. Engedni testemnek, hogy odavonzzon magához.
Meggörbítve a teret nem pontosan oda érkezem, ahova ő várja. A medence partján élvezem, ahogy lábfejemet mossa a hűsítő víz.
- Ki vagy te és honnan tudod a nevem? – hangzik egyszerű, könnyed kérdésem. Fejem félrehajtva tekintek rá, tekintetem nem árulkodik érzelemről. Akár egy igazi angyalnak. Arcom merev, ajkaim szegletébe halovány mosoly vibrál csupán.
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Júl. 11, 2018 2:23 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4


Ophilia & Calypso
Magasröptű és sokatmondó idézet helye
Önmarcangolásba s olykor egymást tépve, vártuk azt a pillanatot, melyről már talán testvéreim nagy része már le is mondott. Sejthettük, hogy nem kevés idő telt el, mióta élve temetett el bennünket Isten, arra kárhoztatva, hogy az idők végezetéig viseljük el egymást. Talán abban bízott, hogy Káin mintájára testvérgyilkosok leszünk. S nekimár csak az utolsóval kell végeznie.  Merje bárki is azt mondani, hogy nem ez az igazi éhezők viadala. Ha így volt, hatalmasat tévedett. Szarkofágunk ajtaja megnyikordult, s halvány fénypászma kúszott be rajta. Ha az öröm nem is tartott soká, mindegyikünk fekete szíve gyorsabban kezdett el verni. A remény szikrája befészkelte magát mindannyiunkba.
Furcsa érzés újra földet érezni talpad alatt. Egy sötét „verem” után, melynek nincsennek falai, mégis évszázadok alatt túl szűknek bizonyul, minden újnak hat. S nem csak az ember, de egy magam fajta is, nagy kortyokban nyeli le a szabadság ízét. Nem foglalkozol azzal, hogy korok tűntek el feletted, hogy a kutya se emlékszik rád, s ősödről is csak szegényes ember mesék maradtak fent. De vesse bárki is a szememre, hogy a kötelezőt meghallgatva, úgy hagytam a hátam mögött azt a helyet, hogy azt sem mondtam „Isten veled!”, pedig biztos ott volt, valamelyik homokkupacban, egy üres tekintetű szoborban vagy éppen abban a száraz kóróban, melyen minden jó érzés nélkül haladtam át. Azóta napok s hetek teltek el. Kiéhezve vettettem rá magam mindenre, melyben csak egy kis szemernyi mágia is volt. Mint a pillangó, repültem egyik virágról a másikra. Zabáltam, úgy éreztem éhségem csillapíthatatlan. Pedig nem volt az, egyszerűen élveztem, a hatalmam, ami csak árnyéka volt régi önmagának, ami miatt előszőr csalódottság majd düh kerített hatalmába. Újra és újra kellett töltenem magam, míg lecsillapodott fortyogó haragom. Ezek után jöhetett az elmélkedés, ismerkedés időszaka, egy megfelelő menedék keresése. Hazudnék, ha azt mondanám a legtökéletesebbet sikerült megtalálnom, de egyelőre a célnak éppen megfelel. Alig járják vagy éppen senki, azt a néhány szakadt koldust, nem került nagy erőfeszítésembe elhajtani a „birtokomról”. Kialakítása hasonlatos volt a régi római fürdőjéhez. Ez némiképpen otthonossá tette, s ahol éppen nem tettszett a belső építész kezemunkája, magam alakítottam át.
Gondosan helyeztem a fatáblát a feszített víztükörre, majd magam is óvatosan léptem a felszínére, ruhám alja kacér fodrokat képzett rajta. Ha emlékeim nem csalnak, minden megvan, ami kell. A hatalmas medence közepére tereltem, rögtönzött „vitorlásom”. Elvégeztem az utolsó simításokat, s megrajzoltam az idézőkört.
-Ophilia, Ophilia, ha hallasz, engedelmeskedj hívásomnak. – soha se voltam jeles az idézésben. S meg is kopott eme tudásom. S csak egy nevem volt, semmi több, nem tudtam ki rejtőzik mögötte. Ezért is vagyok annyira elővigyázatos, hogy egy számomra otthonosabb környezetben végzem el. S pontosan ezért, hátráltam a számomra biztonságos távolságba. Viszont, ha látok más megoldást, biztos nem vállaltam volna a kockázatot, hogy valami olyannal kerüljek szembe, amire lehet kicsit sem vágyom. Na, már ha hajlandó lesz megjelenni, s ezt az egész csiribá- t, nem feleslegesen csinálom. Az lenne az igazán kellemetlen.
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Júl. 11, 2018 2:08 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4


Ancient Baths  - Page 4 Termalfurdo_romai_furdo_1
Ajánlott tartalom
reveal your secretsHell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4


 
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
4 / 4 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás:  Árnyak Mögött
Belépett TagjainkFajaink létszáma

Nincs


●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 15 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 15 vendég :: 3 Bots

• Fajaink száma •
Arkangyal
1/1
Leviatán
7/3
Angyal
2
Démon
6
Bukott Angyal
3
Ember
4
Félvér
1
Harcos Angyal
5
Vadász
5
Nephilim
2