Welcome to hell or heaven frpg
- Staff és tagok által keresett karakterek -

 
• Jeruzsálem, Izrael •
reveal your secrets

Hell or Heaven


Jeruzsálem, Izrael VQSi8OZ
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
1136
☩ Rang :
Staff
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szomb. Okt. 20, 2018 10:49 am
Következő oldal


***
Szabad a játéktér
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Vas. Aug. 12, 2018 11:24 pm
Következő oldal


Fight for Jerusalem

Rassilon & Ruben
zenei aláfestés • szószám: 1181 • Credit:

 
'Mmm, képzeld el, egy kicsit sem. Magasról teszek rá.' - nyammogok tovább a kekszen, aminek csokoládés maradékát a nadrágomba törlöm és egy jó nagy korty tejjel kiöblítem a számat, majd már nyúlok is a következőért, miközben ezt a zsenit hallgatom, ahogy rövid kikövetkeztetéssel próbál mindent megmagyarázni. Ezt vajon magától találta ki, vagy segítettek neki? Biztos segítettek neki. Mindenesetre szemeim kikerekednek és ajkaim kivételesen nem az étel bevitele miatt nyílnak el, hanem a csodálkozástól és kissé előredőlve figyelem az újdonsült tollashátú nyomozót. Jeruzsálemnek seriffje lett!
'Ezt... ezt most tényleg...? De... de mi bolygathatta meg? Nem is értem! És most mit fogunk tenni?!' - kezdek el csapkodni, mint egy teljesen megőrült ember, egészen addig, amíg el nem röhögöm magam és nagyot harapva a kekszből végignézek magamon. Megbolygattam volna a természet rendjét? Komolyan? Azt a leborult szivarvégét, hát mivé lesz így a világ? Összedől? Meglehet, de dőljön csak! Fogaim közül próbálom nyelvemmel kipiszkálni a beleragadt csokoládét, amit sajnálatos módon még a tej sem tudott kiszedni és kellőképpen megolvasztani, közben visszadobom a még meg nem kezdett kekszet a többi közé, maszatos ujjaimat újra nadrágomba törlöm, hogy utána fölkeljek és elkezdjem összepakolni a délutáni társasjáték klub maradványait. Ki győzött volna? Magam elé veszem hümmögve a pont táblázatunkat és összeszámolom a striguláinkat, majd szisszenve gyúrom a két lapot egyetlen golyóvá és dobom az asztal szélére. Lea vezet három strigulával. Nem baj, mire magához tér elfelejti, hogy játszottunk egyáltalán délután és akkor még lesz esélyem arra, hogy legyőzzem. Ráérősen szedem össze a bábokat és kockákat, hátat fordítva a tollasnak, aki hogyha arra várt egészen idáig, hogy a hátam mögé kerülhessen és lesből támadhasson, most megkapta a lehetőséget, csak ő még lehet nem tudja, hogy engem a kis bicskájuk maximum megcsiklandoz, őket pedig tényleg megöli.
'No fene, csak nem te vagy odafent az ügyeletes rendőrfőkapitány, nyomozó uraság? Vagy te csak az izom vagy, nem pedig az ész, aki elkapja és kikényszeríti a válaszokat szerencsétlen teremtésekből? Várj, kitalálom!' - állok meg egy pillanatra a pakolásban és pillantok rá hátra a vállam fölött, majd hümmögve fordulok is vissza. - 'A karizmaid mérete alapján te lehetsz az izom. Ész otthon maradt gondolom. Hogy milyen viszony fűz a Sötétséghez? Semmilyen. A testvéreimet talán, de engem semmilyen, úgyhogy érdemesebb a többiekre rárúgni az ajtót. Gondolom úgyis tudod kikről beszélek, ha már ennyire felkészülten érkeztél kis fészkembe.' - hajtogatom össze a kemény kartonból készült mackókkal teli pályát, de még mielőtt beleraknám a dobozba, helyükre teszem a műanyagból kialakított kis kosárkákba a bábokat és a kockákat, majd szépen összecsomagolom és halkan dúdolva visszaviszem a játékokkal teli polchoz. Egyszer ez le fog szakadni, kéne csinálni már egy újabbat. Nem mintha a közeljövőben újabb játékokkal bővülne a gyűjtemény, de csak nem kéne, hogy egyszer arra keljen mindenki, hogy neki kell állni polcot szerelni. Ujjaimat összefonva nyújtom karjaimat a fejem fölé és ropogtatom ki a tagjaimat, miközben visszafordulok a tollas hátú felé.
'Tudok még valamiben segíteni?' - eresztem le a kezeimet és lóbálom őket magam mellett ráérősen, szemöldökömet kérdőn húzom fel és legszívesebben páros lábbal tessékelném ki az ajtón, mert engem ugyan a jó modorra nem tanított meg az ég világon senki, mégis tudok viselkedni, csodával határos módon. Az élet viszont úgy rendelkezett, hogy a választ már ne várhassam meg. A várost egyetlen éles, velőtrázó sikoly rázza meg, bárhonnan is jött, tisztán lehetett hallani és joggal állíthatom, minden túlzás nélkül, hogy még az ablakok is beleremegtek, poharakkal együtt. A tollassal többé nem is foglalkozva szaladok ki a házból, ki a fénybe és hunyorogva nézek körbe az elnémult téren, ahol mindenki tanácstalanul ácsorog és nézelődik meglepetten, néhányaknak félelemtől csillog a tekintete és belekapaszkodtak a mellettük lévőbe, a gyerekeket pedig elkezdték beterelni a házakba. Mi folyik itt? A válasz pedig nem várat magára sokáig, ugyanis a békés vasárnap délután egy rémséges előadásba torzul át, amikor a tér közepén lévő szökőkút kiköp magából egy ruhátlan, megnyúzott, egykor női alakot, a kút kissé koszos vize pedig bugyogva változik át tömény, bíborvörös vérré.
'Gondolom a tollasnak köze nincs ehhez.' - nézem fintorogva a holttestet és az ezáltal okozott fejetlen rohanást, a vérző kút már csak a hab volt a tortára. Emberek rohannak át egymáson a fejüket elveszítve, visonganak, őrjöngenek, sikoltoznak, mint a megvadult marhacsorda törnek, zúznak, rohannak szerte - szana, csak ne érje őket semmi bántódás vagy ártalom. A tér egy szempillantás alatt ürül ki, a női tetem pedig összetaposva, meggyalázva, odébb rúgva gurult be a kút pereme alá, húsára, inaira, izmaira, csontjára vastagon ráragadt a por és a homok, mintha ez lenne a saját bőre.
'Hohohóóó, ez remek volt!' - hangzik fel az egyik mellék utcából egy duruzsoló női hang, majd a hang gazdája lassú, unott tapsolásba kezd, ahogy kilép rejtekéből és fölfedi alakját előttem. Olaj színű szemei majd kiugranak sötét bőrű arcából, melyet hosszú fekete, egyenes haj keretez. Járása nesztelen, akár a macskáké, lábait egymás elé rakja, mintha bármelyik pillanatban arra készülne, hogy elvágódjon a homokban és elrontsa belépőjét, de magas, karcsú, lehelet vékony vörös ruhába bújtatott alakja egyszer sem inog meg. Na már csak te kellettél ide! De miért ilyen furcsa a hangja. Homlokomon a bőr ráncokká gyűrődik, ahogy visszaidézem a nő hangját, a túlvilági kifejezés pedig elég enyhe szó lenne erre. Mintha egyszerre többen beszélnének kifelé ugyanazon a szájon keresztül, de csak egy hang erősödik fel, amelyik a lényeget mondja. A kútban lévő vér egyre csak bugyborékol, mígnem csoportosan kezdenek belőle kimászni a vérvörös groteszk szörnyetegek, melyek olyan torzan néznek ki, mintha egy gyerek rajzolta volna őket zsírkrétával, de még egy gyermek sem tud ilyen borzasztó látvánnyal rendelkező egyedeket kitalálni.
'Mi vagyunk a Légió! A Horda! És azért jöttünk ide ma, hogy elpusztítsuk egész Jeruzsálemet. Megszentségtelenítsük a megszentelt földet, tönkretegyük, amit Isten széppé tett, az emberek vérében mártózzunk és a húsukból csapjunk lakomát.' - tárja szélesre karjait a hölgy és neveti el magát hisztérikusan, én pedig arcomat megvakarva nézem a rémséges sorfalat. Elrontsam a kedvét? Ne rontsam? Áh, úgysem vagyok a legrózsásabb hangulatomban, akkor más miért legyen?
'Nem akarok semmit megzavarni, de Isten elment. Nem foglalkozik azzal, hogyha ledózerolod a szent földjét és megeszed az itt lakókat. Egyedül én foglalkozom ezzel személy szerint meg a kis tollas a házban, de ha borsot akarsz törni az Úr orra alá, nem a legjobb módszert választottad ehhez.' - dőlök neki a házat tartó oszlopnak és kezdem el kipiszkálgatni a piszkot a körmöm alól, miközben agyam hihetetlen sebességgel pörög azon, hogy hogyan tuszkolhatnék innen ki majdnem kétszáz embert sértetlenül, de legalább Leáékat biztosan. Pedig egész békés vasárnapnak indult.

Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Pént. Júl. 27, 2018 8:28 pm
Következő oldal


Talán meglepő lehet, hogy egyáltalán szóra méltatom az ismeretlen lényt, mégis udvarias kimértséggel köszönöm meg és utasítom el az ételre, italra szóló ajánlatát. Akkor is, ha mindketten tudhatjuk, hogy ezek felesleges formalitások. Hisz nem táplálkozom, nincs szükségem rá. Állati eredetű kotyvasztmányokból pedig végképp nem kérek.
Később hozzám lépked a gyermek. Ártatlansága a legkevésbé sem hat meg. Továbbra sincs személyes problémám a halandókkal. Soha nem is volt. Noha van oka annak, hogy a legocsmányabb hurrikánokat is magukról nevezték el. Ahova beteszik a lábukat csak pusztítást hagynak maguk után. És itt nem a Gabriel-féle fajirtásról beszélek. Hanem az emberi mocsokról. Az istenadta emberi természetről. Nem az ő hibájuk, hogy ilyenek. Az Úr elhintette bennük a bűnre való hajlam magvát. Ahogy megtette ezt egykoron Luciferrel is. De ez itt egy gyerek. Ugyan miért bántanám? Minek néznek ezek engem? Parancsra, hát persze, megtenném. De ilyesmiről itt most szó sincs.
Bármilyen szórakoztató lenne - ja nem, nem lenne - ha a lény késtartót csinálna a fejemből, még ha ezzel igazán nem is tudna nekem ártani, természetesen nem hagyom. Miért ülnék tétlenül és várnám, hogy burát képezzen körém? Ahogy az evőeszközök felém repülnek, megemelem egyik kezem, megálljt parancsolva a fémnek. Öklöm összeszorítva a pengék remegni kezdenek a levegőben, mintha csak az lenne a célom, hogy az idegen felé irányítsam őket. Egyrészt ezt kétlem, hogy hagyná. Másrészt nem áll szándékomban. Ahogy kiengedem szorításom, a kések hangos csörömpöléssel hullanak a padlóra. Valaki milyen sértődékeny. Tisztázzunk valamit.
- Ha nem tűnt volna fel, egy ujjal sem értem a kölyködhöz. - Vagy házikedvencéhez, én aztán nem ítélkezem. Annyira. Tulajdonképpen hangulatfüggő. Ma nem ítélkezem. A mániákus megnyilvánulására azonban fentebb kúszik a szemöldököm. Nevetésnek alig nevezhető, amit művel. Inkább egy roham látszatát kelti. De megvárom, amíg végez vele.
- Állj be a sorba. - Sóhajtok hanyagul, azzal felállok és egy laza csuklómozdulattal visszatolom a széket a helyére telekinézissel, ahogy az idegen is kínálta nekem. Álljon csak be a sorba, ha fel akar nyársalni, felgyújtani, és egyéb finomságok. Mert ilyen vágyakat tápláló személyből aztán akad bőven angyalok és démonok között is. - Valóban nem érdekel, hogy mi történik a világban? - Hangom őszintének hat. Nem fellengzős, de nem is kíváncsi. Szimplán felteszek egy kérdést. Mely a hosszas monológja után a témától elütőnek tűnhet, de ez inkább afféle felvezetés. Azt már jóval kimértebben figyelem, ahogy beleharap a kekszbe. Gusztustalannak tűnik. Biztosan nem angyal. Kétlem, hogy akkor ilyen jóízűen fogyasztaná ezeket az… ételeket. Együttműködésre inspirálhatnám azzal is, hogy ha nem beszél, a felettünk köröző katonáim darabokra szedik a helyet a csupasz majmával együtt. De nem teszem. Sőt, ahelyett, hogy azonnal válaszokat követelnék, nagyvonalúan előbb én válaszolok az ő kérdésére. Mint láthatja, én sem vagyok az ész nélküli erőszak híve. Lehet, hogy Bartholomew a helyemben már letépte volna azt a fogatlan kis fejet a gyerek nyakáról, szimpla ösztönzésként. - Valami különös történt a világban, mintha a természet megszokott rendje bolydult volna fel - mármint az eddigieknél is jobban… - a szálak pedig ide vezettek. - Féleszűnek titulált, de mondja csak, hányan találtak rá előttem? - Milyen viszony fűz a Sötétséghez?
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Vas. Júl. 22, 2018 3:08 pm
Következő oldal


☽ Fight for Jerusalem

Rassilion & Ruben
zenei aláfestés • szószám: 1057 • Credit:

'Félek Ruben bácsi...' - hallatszik mögülem a vékony, cincogó hang, a két kicsi kéz pedig egyre erősebben markolják ingemet, én pedig a szék háttámláján átvetve karomat lóbálom kezemet és figyelem az idegent, aki úgy néz körbe a szobában, mintha egy szemétdombra lépett volna, gőgje, fölényes, dicső kisugárzásából kiindulva pedig csakis angyal lehet, azok nincsenek tekintettel semmire és senkire, azok mennek keresztül árkon - bokron, hogy teljesítsék uruk és parancsolójuk minden vakkantását, bár a pletykák szerint az öreg szakállas fölvette a túrabakancsot és odébb állt világot látni.
'Hogy van az öregember odafent? Ja tényleg, el is felejtettem, elment nyaralni. Mekkora idióta vagyok... akkor veletek mi újság, tollas barátom? Megvannak a föntiek? Egyébként valamivel kínálhatlak - e? Étel, ital? Van nagyon finom csokoládés sütemény meg hozzá tej, ha érdekel.' - angyalok és az ő fennhéjázós, megjátsszós viselkedésük, hogy ők felsőbbrendűek mindenkinél, csak mert a vénember csettintett egyet és máris ott volt fölöttük a glória, hátukon a madárszárnyak és nyenyenyenye. De a másik véglet sem jobb, a Lucifer - féle brigád, akik idétlenül vihogva dörzsölik össze a tenyerüket minden áldott másodpercben és azon törik a fejüket, hogy hogyan foglalhatnák el a világot és hogyan tehetnének mindent gonosszá, nem beszélve annak a két apakomplexusos angyalról, akik egymást szórják homokkal a homokozóban, mert nem tudják eldönteni, hogy apa kit szeret jobban, nem beszélve arról, hogy az egyik szereti az embereket, a másik nem és megy a huzavona, hogy most kinek az akarata érvényesüljön. Na de te kivel lehetsz? A gyerekek odakint az udvaron elevenen sikítoznak játék közben, tőlük zeng még a sivatag is. Apró lábaikkal erőteljesen rúgják a bőrből készült, de már feslésnek induló focilabdát, vagy egymást kergetik bogarakkal és különféle ocsmány dolgokkal és talán Leának is jobb lenne, ha kimenne játszani, de biztos vagyok benne, hogy olyan rémület munkálkodik benne, ami meggátolná abban, hogy bármikor elmozduljon a szülei mellől, vagy jobb híján mellőlem, nem beszélve arról, hogy képes lenne még a csatornába is elbújni, csak a szárnyas ne találja meg, de az apró cipős lábak halkan koppanva a kövön mégis felé indulnak meg. Homlokomat először értetlenkedve ráncolom össze, figyelem szó nélkül, ahogy ez a kis teremtmény odalépdel az angyal elé és reszketve, akár a kocsonya, de megáll előtte és úgy néz fel rá az ártatlanságot tükröző tekintetével, miközben azok úsznak a könnyekben. Mit tenne ilyenkor minden rendes, valamire való szülő? Állatias ordítás kíséretében rontana rá az idegenre, aki a gyerekének még egy hajszálát is fenyegetni meri és addig püfölné, amíg magától veszi a levegőt, én viszont csak figyelem az apróságot és a szárnyast, akinek szárnyait le fogom égetni a hátáról hamarosan, de erről neki nem kell tudnia. Néma csöndben állok fel és lépek Leához, hogy az idegenre rá sem pillantva emeljem föl a kislányt és halkan dúdolva induljak vele a szobája irányába, mely egy kész rózsaszín baba birodalom. Lea könnyei hamar átáztatják ingemet a vállamnál, reszketése akkor sem hagy alább, amikor a biztonságot nyújtó szobája ajtaja becsukódik mögöttünk és a hatalmas babaházat átlépve fektetem be az ágyba.
'Nem lesz itt semmi baj, nem marad itt sokáig ez a csúnya ember, elküldöm és nem jön többet vissza.' - simogatom meg barna üstökét mosolyogva, közben másik kezemmel elveszem az ágy végéből a kedves és kedvenc mackóját, akit előszeretettel szoktam életre kelteni Lea számára, így elkerülve a bábozás fáradalmait. Szőrös kis puha testével odafúrja magát az apróság nyakához, aki másodpercek alatt a fejére húzza takaróját, aminek minden gyerek varázserőt tulajdonít vész esetén, mert hogyha az a fejükre kerül, akkor senki nem láthatja őket, nem eshet bajuk. Csak tudnám, hogy ez honnan indult. A takarót kissé lehúzva a fejéről hajolok oda hozzá és adok puszit a homlokára, aminek köszönhetően pillanatok alatt mély álomba zuhan, így arra sem fog fölkelni, hogyha az angyalt beledöngölöm a ház alapzatába és utána a hiányzó részeket visszaépítem rá. Továbbra is dúdolva fölkelek az ágy mellől és kimegyek a szobából, becsukva magam után az ajtót, az angyal pedig már ott terpeszkedik az általam felkínált széken, mint valami kis király, arcán továbbra is az undor az egyetlen kifejezés, amit meg lehet találni.
'Tudod, nem szeretem, hogyha bántják a családomat. Persze ez téged nem érdekel, de... idejössz a semmiből, egy senkiként és máris terrorizálod az enyéimet. Ez nagyon lelombozó, pedig semmi rosszat nem vétettem ellened. Szerintem.' - ölök vissza székembe, a konyhából pedig egy egész késkészlet repül az angyal feje felé, akár egy méhraj, de egyik sem szúrja őt meg. Még nem, amíg nem akarom úgy, csak búra szerűen körbeveszik a fejét, mintha újfajta sisak lenne. Ismét nekidőlök a háttámlának és körmömet rágva hümmögök mondandóját hallgatva, majd nevetem el magam hangosan, dőlök előre és csapkodom a térdemet. Mit nevetek? Röhögök, szinte üvöltve röhögök, de Lea szobája felől egy moccanás sem érkezik.
'Elrejtőzniii? Mégis ki elől? Előled és a szárnyas kis idióta barátaid elől? Nincs neked jobb dolgod? Nem Istent kéne keresned vagy annak a két együgyűnek kéne segítened, hogy melyik ölje meg a másikat hamarabb? Minek akarnék én elrejtőzni? Maximum a testvéreim elől menekülnék, mert elegem van belőlük pár száz év elteltével, de hogy előled meg a barátaid elől bujkáljak. Ezt te sem gondoltad komolyan, ugye? Butábbak vagytok, mint gondoltam. Amúgy tényleg kellemes a hely, kifejezetten szeretek itt lakni. Nyugalom van, nincs stressz. Kóstoltad már a kóser kaját? Nagyon finom. Hogyha nem döntök úgy, hogy a Leás incidens miatt felnyársallak, felgyújtalak és egyéb dolgokat művelek veled, akkor talán megvendégellek vacsorára, de ha az apróság azt mondja, hogy tűzre veled... nos... nekem abba nincs beleszólásom. Az én békém itt sokkal fontosabb, mint a te életed. De akár még lehetünk barátok is, hé! Nem vagyok kifejezetten az az erőszakos fickó, csak ha okot adnak rá. No de! Kicsit beszélgessünk még. Miért vagy itt, mit akarsz tőlem?' - angyalok elől bujkálni. Ha el akarnék bújni akkor mindenbizonnyal nem itt tenném meg, meg nem költöznék be egy családhoz, nem dajkálnék egy gyereket, nem maradnék itt egyáltalán, hanem már régen tovább álltam volna máshová, vagy bolyonganék a sivatagban, esetleg a Nílusban álcáznám magam krokodilnak. Bujkálni... fejemet vihogva csóválom meg és veszek magamhoz egy újabb csokis kekszet és harapok bele a puha tésztába, miközben szabad kezemmel magamhoz veszem a tejet poharat és ráérősen falatozgatva nézem a késfejű angyalt. Nem számítok arra, hogy ettől meg fog ijedni, ugyan dehogy, de azért eléggé kellemetlen érzés, amikor hirtelen késtartó válik belőled. Piszkálja az agyad, az idegrendszered, megvakulsz tőle, átszúrja a nyelved, csiklandozza a tarkódat, szóval iszonyatosan zavaró tud lenni. De mit akarhat?

Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Kedd Júl. 17, 2018 2:53 pm
Következő oldal


A Gabrielt szolgáló angyalok acélos hűvösségével figyelem a férfit. A gyerekkel túl sokat nem foglalkozom - látszólag legalábbis. Hisz nyilvánvaló, hogy csak egy ember. Nem gyerekbőrbe bújtatott démon, nem nephilim, nem félvér. Egy embergyerek. Hogy az előttem álló - ülő - lény háziállatkén tartja-e, vagy atyai vágyait éli ki rajta, az nem az én dolgom. De a férfi egy kicsit is törődik vele, talán jobban járna, ha még most bezárná egy szekrénybe. Hogy ne lásson és ne halljon semmit, bármi is fog itt történni. A végén még lenyesi egy angyalpengével és elviszi a cica a kicsi nyelvét. Noha elsősorban nem harcolni jöttem, az mindig benne van a pakliban.
- Isten háta mögött. - Ismétlem utána egy keserű, epés mosollyal az orrom alatt. Kérdés, hogy hol van Isten. Attól függ, hogy merre van a „háta mögött”. Szószátyár vagyok, mint mindig. Kimérten figyelem a szék útját és veszem szemügyre, amikor mellém kerül. Telekinézissel játszunk? Legyen. Fegyverem visszaforgatom a helyére, nyugalmi állapotba. De ahogy elvonom tőle kezem, egyetlen ujjmozdulattal indítom magam felé az embergyereket. Nem bántom, nem is bánok vele erőszakosan. Pusztán adok neki egy ösztönző kezdőlökést, hogy elém járuljon és ne legyen lehetősége máshogy cselekedni. Kissé lehajolva az álla alá nyúlok és határozott, de nem bántó mozdulattal kényszerítem, hogy rám nézzen a félig fogatlan, csupasz kis majom. - Menj át a szomszéd szobába játszani. A nagyoknak megbeszélni valójuk van. - Azzal elengedem és a férfi felé nézek. Figyelmeztetve, hogy jobban teszi, ha eltünteti a gyereket ő maga, ha a gyerek nem akarna menni. Egyszerűbb lett volna, ha egy érintésemmel teszem eszméletlenné a kislányt. De még nem biztos, hogy ez a férfi az ellenségem kell, hogy legyen. Értékelje a nagyvonalúságom. Mikor így, vagy úgy, de végre kettesben maradunk, a tőlem megszokott angyali arroganciával foglalom el a széken a nekem kínált helyet.
- Kellemes helyet találtál magadnak. - Kerülgetem a forró kását, közben alaposan megnézem magamnak a fickót. - Valóban azt gondoltad, hogy elrejtőzhetsz? - Mi vagy te? Angyal? Démon? Netán a Sötétség teremtménye? Hogy csinálod? Tudnom kell.
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Vas. Júl. 08, 2018 4:06 pm
Következő oldal


☽ Fight for Jerusalem

Rassilion & Ruben
zenei aláfestés • szószám: 1047 • Credit:

 
Eeegy, kettőőő, hááárom, nééégy, öt! Hááá - hááá leköröztelek Ruben bácsi!' - visítja az apró emberi lény velem szemben az asztalnál, majd kárörvendően vicsorítja felém hiányos fogsorát, hogy utána nagyot kortyoljon a rózsaszín műanyag bögréjében lévő gyümölcslevéből. Szép is ez fogváltós kor, főleg amikor neked kell kitépni a visítozó halandó szájából, akinek ilyenkor olyan a hangja, mintha nyúznák, de utána büszkén, vérző ínnyel rohan ki az udvarra, hogy megmutassa a pajtásainak, hogy neki bizony még egy foga kiesett és ő már egyre nagyobb, szinte már felnőtt és őt innentől kezdve sokkal nagyobbnak, idősebbnek kell tekinteni, miközben a gyümölcsleves dobozt nem tudja még egyedül kinyitni. Lea kicsit olyan furcsa gyerek, mintha egyszerre lenne fiú is meg lány is. Kint a többiekkel igazi sérthetetlen amazonként viselkedik, sárcsatánál úgy kell a dagonyából kiszedni, hogy legalább az orra ne menjen vele tele, a piacon úgy alkudozik a szülei helyett, mintha erre született volna, otthon viszont minden a babája beosztásához van igazítva, egy percet sem lehet késni a teázásról, minden eseményen másik ruhában kell megjelennie, különböző hajakat kell neki csinálni, ahogy Leának is egy nap legalább háromszor és csak miután a baba lefeküdt a kimerítő napközbeni teendői elvégzése után, csak utána tudunk leülni az egyik poros társas fölé, hogy hagyjam magam legyőzni, ami mostanság egyre ritkábban történik meg, mert Lea szülei szerint ideje megtanulnia veszíteni, én pedig ennek rendje s módja szerint mindennap megkapom, hogy milyen csúnya és gonosz vagyok, meg amúgy is öreg vagyok és buta, később pedig újra legjobb barátok leszünk.
'Hát ez már csak így megy, néha engem is le lehet előzni, de ne félj, nem lesz ez így sokáig.' - kapok be egy csokis kekszet és hörpintek hozzá tejet a győzelem számláló papírom mellett lévő pohárból, majd kezemet a nadrágomba törlöm és magamhoz veszem a kockákat, mialatt kinézek a nappali ablakán és visszafordulva az apró ember felé intek a fejemmel, hogy lassan ideje lenne kimenni a friss levegőre, hogy megmutassa a pajtásainak, hogy lötyög még egy foga.
' 'em ke' 'affan ki'e'i jáffa'i? - kérdezem meg tőle teli szájjal, a két kis bozontos szemöldök pedig menten összeszalad, sötét haja száll a levegőben, ahogy rosszallóan csóválja, szakasztott ugyanúgy, ahogy az édesanyja.
'Ruben bácsi ne beszélj teli szájjal, mert nagyon undorító és tiszta csoki a fogad...' - fintorítja el az orrát, én pedig szemeimet csak megforgatva kortyolok még egyet a tejből, hogy átöblítsem vele a számat gyorsan, miközben dobok a kockával és bábom anélkül zárkózik fel Leáéhoz, hogy akár hozzáértem volna. Lea tudja, hogy tudok varázsolni, ahogy ő hívja, így Panna babája napirendjét rendszerint én hajtom végre, a baba pedig úgy mozog, mintha egy nagyon apró élő ember lenne. A kislány száján lakat van az első pillanattól kezdve, hogy tudja mikre vagyok képes, általában halkan kuncogva, a szája elé tett kezekkel figyeli a mutatványokat, bár néha sajnálja, hogy nem csatlakozhatunk egy cirkuszhoz, hogy mutatványosok legyünk mind a ketten és együtt bejárjuk a világot, neki ez így is tökéletes.
'Azt akartam mondani, hogy nem kell lassan kimenni játszani? Úgy látom lassan a többiek kezdenek kiszivárogni labdákkal.' - mutatok öblögetés után az ablak felé, az apró ember pedig, mint akit puskából lőttek ki, úgy rohan oda és számolja a gyerekeket, hogy hányan vannak mégis, ott van - e a legjobb barátnője, akivel tudnak gyerekes dolgokról pletykálni, majd visszanéz rám és lassan visszakullogva a székhez huppan le rá, majd megrázza a fejét és gondterhelten sóhajtva dől hátra.
'Húha, ez nagyon nem jelent jót. Megint rossz fát tettél a tűzre kisasszony?' - dőlök hátra én is és malmozni kezdek két kezem hüvelykujjaival, a mélabúsan lehorgasztott fej pedig bólogat szomorúan.
'Eltörtem anya egyik kedvenc vázáját és azt mondtam, hogy apa volt, de aztán kiderült, hogy én voltam és most büntetésben vagyok.' - motyog, miközben a körmeit babrálja, hangját úgy halkítja le, mint mielőtt elsírná magát és összehúzza magát, akár egy csiga, aki visszabújna a házába az ellenség elől.
'Ej - ej, az bizony nem jó. De miért nem szóltál nekem, hogy javítsam meg? Megvannak még a darabok? Mert akkor összerakhatom és azt mondjuk neki, hogy találtunk egy pont ugyanilyet a piacon. Bár... eléggé kicsi az esélye, hogy elhinné, de egy próbát szerintem megér és akkor nem fog annyira haragudni, meg lehet a büntetésed is lerövidíti. Na?' - tolom elé a kockákat, hogyha már amúgy is büntetésben van, akkor ezt a meccset legalább játsszuk le, mialatt próbálom elhessegetni azt a furcsa érzést, ami reggel óta marja a halántékom, mely szerint rajtam kívül más természetfeletti lény is tanyázik a városban. Reggel óta nem hagy békén ez a megérzés, de az égnek sem tudok tőle megszabadulni, most viszont egyre csak erősödik, mintha egyre csak nőnek, növekedne és közeledne. Komor arccal meredek a boldog medvékre, akik mézes bödönökkel, kéz a kézben ugrálnak körbe a játéktéren a végtelen mezőn és valami azt sugallja, hogy jobb lenne fölkelni és odébb állni, de nem hagyhatom mégsem cserben ezeket az embereket, különösképpen ezt az apró hajas babát nem, de még mielőtt eltemetném mélyre ezt a megérzést és azt mondanám, hogy ez egy idióta paranoia a bejárati ajtó félreismerhetetlenül nyikordulva kitárul, de léptek és hangos köszönés nem tárul hozzá. Ezek nem lehetnek sem a szülők, sem pedig a kis pajtások, mind a két opció hangos léptekkel és zsivajjal járna, így székemen csak oldalra fordulok és a háttámlára támaszkodom, hogy szembe tudja nézni a besurranóval, aki az életével játszik, hogyha ide szeretne betörni, de legbelül tudom, hogy ennek az alaknak semmi köze nincs a betörők brigádjához, hiszen a kaparó megérzés, ami egész nap rágta a fülem, most már leginkább letépné és beleordítaná, hogy 'Itt áll előtted te vadbarom!'. Ki lehet ez?
'Hadd találgassak. Nem vagy idevalósi, még sosem láttalak és nem is úgy vagy öltözve. Új szomszéd nem lehetsz, mert rajtam kívül senki nem akar ide költözni az Isten háta mögé. Betörő nem lehetsz, mert itt nincs mit elrabolni, a tőröd meg túl nagy egy kis fenyítéshez. Miben tudok segíteni?' - figyelem a férfit szinte pislogás nélkül, miközben intek egyet és az asztalunknál lévő maradék két szék közül a bejáratnak háttal néző odacsúszik az ismeretlen mellé, arcomra mosoly görbül és mint jó házigazda mutatom neki, hogy nyugodtan foglaljon helyet ha szeretne. Lea amazonos bátorsága azonnal elszáll és apró lábait szedve bebújik mögém, s a vállamba kapaszkodva lesi az idegent. Ha azt a tőrt szeretné bennem megmártani, biztos vagyok benne, hogy nem leszünk túlzottan nagy barátok.

Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Pént. Júl. 06, 2018 11:51 am
Következő oldal


Ruben & Rassilon
Bakancsom talpa élénk vérnyomokat hagy, ahogy kisétálok a Hurva zsinagógából. Mögöttem két másik angyal alakja is hamar kirajzolódik. Egyikük épp a páncélja alatt húzódó szövetbe törli a halandó mocskot a kezéről. Az épület a mai napig meglepően jó állapotban van, hála Mihály angyalainak, akik megvédték az itt zajló csaták során egykoron. Mi sem bántottuk a falait. Csak egy kicsit azt, ami benne van. Csak egy kicsit. Tudom, hogy valami különös zajlik a világban, de akárhogy is futok utána, képtelen vagyok elérni és megfogni a valóját. Érzem, hogy egy új veszély ütötte fel a fejét, mégis képtelen vagyok kinyúlni érte. Legalábbis eddig képtelen voltam. De hosszú munka után végre szagot fogtam. Tudom, hogy valamit találni fogok Jeruzsálemben. Már csak a halandókirakósnak az ide nem illő darabkáját kell megtalálnom. Meg kell találnom valakit, aki csak nem rég érkezhetett a letiport szent városba. Nem öltünk meg a zsinagógában senkit, de gondoskodtunk a megfelelő információ áramlásról. Hamar megered a nyelved, amikor valaki méregként írtja a gondolataidat és foszt meg minden emlékedtől és tulajdonságodtól, ami emberré tesz. A vér pusztán addicionális volt. Ám nem csak emlékek után kutattam, hanem mágia után is. Tudtam, hogy ha valaki ilyen jól el tud rejtőzni a hírszerzés elől, az nem pusztán magát bújtatja álruhába, hanem a halandók gondolatait is palástolja, korruptálva a róla szóló emlékeiket.
S lám, igazam lett. Magam mögé pillantva biccentek két kísérőmnek, hogy szálljanak fel és tartsák szemmel a várost. Nem szeretnék meglepetéseket. Remek felderítők, bízom a képességeikben. Na jó, valójában soha nem bízom semmiben - igen igen, szörnyű így élni - de osztódni még nem tudok, így szükségem van katonákra. Micsoda meglepetés. Majd én magam is elrugaszkodom a talajtól és jóval keletebbre szállok alá, a kis családi házhoz érkezve, melyet az egyik halandó korruptált emlékei közt leltem meg. Nincs fegyver a kezemben, csak okot adnék vele, hogy rám rontsanak, bármit is találok odabent. Persze kellően készenlétben állok ahhoz, hogy egész lényemből fegyvert csináljak, ha szükséges. Finom érintéssel lököm be az ajtót és haladok előre nesztelen léptekkel. A széles boltív alatt állok meg, mely a - felteszem - nappaliba vezet. Egy nyüzüge alak és egy kislány társasjátékozik. Deja vu érzést kelt bennem az őket körül lengő erő. Egy másodpercre azon is el kell gondolkodnom, hogy vajon melyikükből árad. Végül a férfin állapodik meg tekintetem és ujjaim közé forgatom az angyalpengémet. Megvagy.
Vendég
reveal your secrets

Anonymous


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Pént. Júl. 06, 2018 11:50 am
Következő oldal


***
Ajánlott tartalom
reveal your secretsHell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt
Következő oldal


 
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás:  Árnyak Mögött
Belépett TagjainkFajaink létszáma●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 18 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 17 vendég :: 3 Bots

• Fajaink száma •
Arkangyal
1/1
Leviatán
7/3
Angyal
2
Démon
6
Bukott Angyal
3
Ember
4
Félvér
1
Harcos Angyal
5
Vadász
5
Nephilim
2