⊂ War is peace. Freedom is slavery.⊃
Black as the devil, hot as hell, pure as an angel, sweet as love.

 
Gyakorló- és kiképzőtér
The devil's voice is sweet to hear.

Vendég
'Cause we're hot like hellUtolsó Poszt Csüt. Jún. 22, 2017 10:34 am
Következő oldal


Trying to come up with another lie
Rowena && Lincoln
Zene linkje • szószám: Ide • Credit:
Magamban elmorzsolok egy megjegyzést, amolyan „gondoltam” üzemmódban, ami csak annak volt tökéletes jele, hogy ő sem viszi túlzásba az érdeklődést. Miért is tette volna? Mindenről tudott, arról is, hogy mi történt és arról is, hogy a méreg milyen hatással bírt. Nem lepődött meg, arcán láttam, vonásairól nem lehetett elmondani, hogy zabolázatlan és meggondolatlan cselekedtek volna. Sőt, épp ellenkezőleg. Tökéletesen tudta, hogy mi történt, mikor és pontosan hol.
-Valóban, nem léteznek.-válaszom tömör, s talán a kelleténél még inkább megvető hangom. Nem állt módomban kedveskedni, úgy tenni, mintha mit sem tudnék semmiről. Mielőtt meggondolatlanul cselekednék, inkább körbenézek és figyelmem rövid ideig a fiatalok felé terelem, akikről épp ő papol. Persze, a jövő rájuk épül. De ő a saját jövőjét építi rájuk, nem pedig az övéket építi, mint valami szent. Bár inkább lett volna az vagy egy démon, legalább probléma és következmények figyelembe vétele nélkül ölhettem volna meg. Valós indokkal, nem úgy, mint most. Bár kiontott „élet” így is és úgy is az én kezemen száradna.
-És mi lenne a megfelelő ösvény szerinted? Mi túl sokan vagyunk szerinted, hogy egy ösvényen megférjünk? Hisz nem ugyan az a célunk? Tisztogatni és túlélni?.-szegezem neki a kérdést kivételesen és a mai napon először, őszinte kíváncsisággal hangomon és arcomon, ami igen ritka volt. Vele, nem pedig tőlem.-Ha javaslatod van, hogyan menjünk előre, miért nem azt mondod? Nem elég, ha nekik tanítod, ők még attól bőven távol vannak, hogy bárki meghallgassa őket. Tapasztalatlanok és önfejűek, nem tudják a közös érdekeket szolgálni. És meggondolatlanságuknak hála könnyű célpontok bárkinek..-próbáltam úgy szemlélni őket a támadás óta, hogy ki az, aki a potenciális támadó lehetett, ám fejemben egyre az a férfi jelent meg, aki felmelegíti ennek a nőnek az ágyát. -Érdekelnek a nézeteid.-támaszkodom kényelmesen a fa gerendákból ácsolt kerítésnek, ami a gyakorlóteret körülölelte, míg keresztbe font karjaim mellkasomról magam mellé eresztem és övemre támasztom ujjaim.


Vendég
'Cause we're hot like hellUtolsó Poszt Szer. Jún. 21, 2017 10:31 pm
Következő oldal


the truth will set you free
Lincoln && Rowena
Zene linkje • szószám: 238 • Credit:

- Nem léteznek véletlenek – erősítem meg sejtését épphogy a távolba révedve, amint elkapja tekintetem néhány gyakorlatozó, ám újra felpillantok rá. Felér egy közhelyes vallomással, mi valóságos zene a füleinek; habár, már a nyílhegy becsapódásakor biztos volt a dolgában. Úgy, ahogyan mi is a sajátunkban.
A faggatózás pedig, közel színlelés volna a részemről, jól ismerem a méreg hatását, pontos lelőhelyét. Miképpen a gyógyító asszonyunk kevés ellenanyag birtokában nem tehet percek alatt csodát, így nem lep meg Deedra ágyhoz-kötöttsége sem. Nem különben, örömmel tölt el a tény, hogy nem könnyű prédára vadászunk - azt a vadat a legélvezetesebb elejteni, amelyik még hisz egy szebb jövőben. Hiszen, amelyik már idejekorán feladta, és elfogadta végzetét, nem nyújthat sokat; de amelyik ellenáll és küzd… az, ahogyan Deedrával játszunk, mígnem belátja gyengeségét és alkalmatlanságát, az a valódi élvezet. Mi tagadás, igencsak ingerdús volna, ha ennél is radikálisabb módszerekhez folyamodnánk. Mert úgy bizony, a lehetőségeim, szövetségeseim adottak, Lincoln. És az ilyet vétek kihasználatlanul hagyni.
- Az élet nem állhat meg nélküle. Mindannyian tesszük a dolgunk, még a fiatalabb generáció is. - bökök aprót fejemmel az ifjoncok felé, állva aztán a metsző pillantást - A jövő rajtuk is áll, a távoli jövő pedig az ő kezükben kell legyen. A közös célig mindenképp.
A célig azonban akadnak kitérők, más eszközök, ez vitathatatlan; mindezzel nincs mit elültetni a fejébe. Ha túl szűk egy ösvény, amelyen túl sokan haladnak, arról gyanút észlelve tér le az ember. Saját utat tapos magának, nem rohanva a többiek után, botor módon a vesztébe. Ez ösztön, a túlélésért.Vendég
'Cause we're hot like hellUtolsó Poszt Szomb. Jún. 17, 2017 7:19 pm
Következő oldal


Trying to come up with another lie
Rowena && Lincoln
Zene linkje • szószám: Ide • Credit:Mint a patkányok a tömött ételkészlet körül, Rowena épp úgy jelenik meg mellettem, mikor észrevesz. Bár egy pillanatra elgondolkodom, hogy ez a patkányokra nézve dicséret vagy szánalom. Érzem izmaim megfeszülését, ahogy közelebb ér, majd megáll. Bár nem látom arcát, tökéletesen érzékelem mozdulatait, hogy arca mimikája rezzenéstelen, de testtartása továbbra is cselekvésre kész.
-Kétségem sincs afelől, hogy nem volt véletlen.-nézek végre rá, s mivel magasabb vagyok, mint ő, könnyedén, mégsem lenéző pillantással mérem végig.-Ahogy sok más sem, igaz?-térek a lényegre köntörfalazás nélkül. Ha valamit, hát az egyenességet megszokhatta tőlem. ellenben vele, még ha a véleményem burkoltan is, de legalább kimondtam, egyenesen és szemből támadtam, nem olyan aljas módon, ahogy ő. Nem volt kétségem, hogy ki tervelte ki Deedra ellen az aprócska merényletet.
-Meg sem kérdezed, hogy hogy van a vezetőnk?-érdeklődésem ártatlan, de szám széle sokat mondóan rándul meg.-Segítek. Jól van, napról napra erősebb. Bár kétlem, hogy ezt neked köszönheti. De legalább az újoncok kiképzésében hasznod lelheti és nyilván a távollétében is hálás, hogy lelkiismeretesen végzed a munkád.-mivel az ő feladata leginkább a kiképzés volt, így nekem is hálát kellett volna éreznem, amiért jó katonák mellett harcolhattam. De inkább arra próbáltam összpontosítani, hogy minden felé legyen szemem, mintsem arra, hogy csak a valódi ellenséggel harcoljak. Úgy terjeszkedett, mint egy szellem. Csakhogy sem én, sem azok, akik Deedra mellett álltak, nem voltak olyan naivak, hogy higgyenek a felvillantott tévképzeteknek.-Remélem az eljövendő időkben szerencsésebbek leszünk. Nyilván mindenkit ugyan az a cél hajt.-eddig is szemébe néztem, enyémben viszont ennél a mondatnál valami furcsa feketeség villan fel. Láthatta rajtam, hogy nálam nem ér el semmit és sosem fogok megbízni benne. Teljesen nem ment el az eszem azért.Vendég
'Cause we're hot like hellUtolsó Poszt Szer. Jún. 14, 2017 5:02 pm
Következő oldal


the truth will set you free
Lincoln && Rowena
Zene linkje • szószám: 337 • Credit:

Kifogásolhatatlan időjárás, tökéletesen igazodva hozzánk. A nap nem perzsel akkora energiával, a szél hűsíti a felhevült testet, szárítja a megizzadt nyakat. Jobban fűlik a foguk az ifjoncoknak is az ilyen ég alatt való gyakorlatozáshoz, semmint a kánikula kereszttüzében. Nem csoda, áldás az ilyen délelőtt. Kellemes csalódással töltött el, hogy néhányan már rutinossá növik ki magukat közülük, a zsenge koruk ellenére; és meg kell hagyni, a veteránjaim sem adták ma fejüket a dőzsölésre. Annál bosszantóbb aligha akad.
Fél szemem a gyerekeimen. Noha megkapták a feladatot és azóta is töretlen a harci alapzaj, nem árt a megbizonyosodás, meg pár idősebb szemfüles: ha csillapodna a lelkiismeretesség. Bele kell szokniuk a rendszerességbe, kétség kívül ez a gyenge pontjuk.
A rönkökből állított kerítésnek támaszkodom. Lezser mozdulatokkal tisztítom meg a korábban még vér áztatta tőrömet – a vaddisznó nem küzdött sokáig. A húsa ugyan nem páratlan, ám az agyarát vétek lenne nem medállá faragni.
A közeli istálló bukéja megcsapja az orrom, ahogyan felerősödik a szél. Magával sodorja a kiképzőtér túloldalán párbajozó fiatalok hangját is, de Lincoln távoli alakja kerül rögvest a látóterembe; jómagam még nem is érdeklődtem a sajnálatos baleset felől, pedig… roppant mód izgalmasra kerekedett, nem vitás. És az íjásznak volt szerencséje végignézni, ahogyan összekaparja Deedrát az aljnövényzetből. Biztosra veszem, hogy jobban felnagyítják az ügyet, mint ami; holott csak figyelmeztetés a valódi szerepe, a féleszű íjász azonban nem csupán megkarcolta. Aki tán olyannyira professzionális, hogy nem hajlandó enyhén célt téveszteni.
A tőröm a tokjában leli újra helyét, majd kimért lépteimmel indulok meg Lincoln felé, aki már réges-rég kiszúrta jöttömet, ám én is a soron következő párbajozókra szegezem tekintetem. Apró, szórakozott mosolyom nem palástolom; valóban, a furfangosabb tanítványok az én kezem alól kerülnek ki. A lányok el lettek szakítva a sztereotípia gyötrő tudatától, és ez így van rendjén. Fikarcnyival sem kevesebbek hímnemű társaiknál, sőt, bőven van mit kihasználniuk és előnnyé kovácsolni.
- Lincoln. – vetem rá kifejezéstelen pillantásom, s bár legszívesebben felszökne szemöldököm, ilyesmire számítottam tőle – Mint láthatod, határozottan. És ami azt illeti, tévedsz; nem fanyalognak attól, hogy általam fejlődjenek, elvégre, nem véletlenül kaptam meg rá a lehetőséget. Ahogy te nevezed.
Egyébiránt pontosan tudom, hogy mire céloz.Vendég
'Cause we're hot like hellUtolsó Poszt Csüt. Ápr. 20, 2017 8:32 pm
Következő oldal


Trying to come up with another lie
Rowena && Lincoln
Zene linkje • szószám: Ide • Credit:A fák között megbúvó tisztás közepén tíz fiatal ácsorgott. A köröm kívül én és egy kiképző. A fiatalok többsége próbált úgy tenni, mintha ismerné a harc minden művészetét, rejtelmét, mintha megtörhetetlenek lennének, erősek és bátrak. A határokat viszont még egyszer sem lépték át. Ha rajtam múlik, egy darabig még nem is fogják. Amíg nincs biztos kézben egy penge, nem hagyhatja el a tábort. Pláne nem Deedra utasítása ellenében cselekedve.
-Első pár, gyerünk!-töröm meg a csendet, mivel a percek gyorsan múlnak, s ácsorgással nem szívesen töltöm az időm. Végre mindenki a neki szánt társ mellé áll. A két kiválasztott fiatal előre lép, a fiú arcára kiül a megvetés és a lenézés. Ő nem tudja, amit én. a lány jó harcos, tehetséges és ígéretes. Emlékeztet valakire...
-Nem harcolok egy lánnyal!-jelenti ki karba tett kézzel, mire vállat vonok, és a mellette álló ifjú hölgy a földre rántja egy könnyednek tűnő mozdulattal, de látszik rajta ehhez mennyi erőt gyűjtött össze.
-Persze, ez jó indok. Nyilván, ne bánts egy ártatlan nőt, de ha az életed a tét, jobb, ha nem gondolkodsz sokat.-tanácsolom, és intek a következő párosnak, akiknek szája sarkán még ott ül az előző páros viselkedése láttán rájuk ragadt mosoly. A kiképzőre nézek, tekintetem mindent elárul. Nem érzem rátermettnek a feladatra, a saját tanítványait nem tudja féken tartani és megfelelően terelgetni. Legalábbis most ez volt az első benyomásom, ami ritkán hagy cserben.
Megjelenik egy ismerős tekintet, a szempár, ami szinte mindig éber, és fekete. Fogalmam sincs miért jött ide, de érzem, hogy minden izmom egyszerre feszül meg. Bár én nem tartoztam a szigorúan vett kiképzők közé, katonai vezetőként pár újonc munkáját mindig jó volt figyelemmel kísérni.
-Rowena.-biccentek felé, mikor karba tett kézzel mellé lépek,tekintetemmel a gyakorlatozókat figyelve.-Remélem, hogy akikkel te foglalkozol, hasznosnak is bizonyulnak. Vagy azért jöttél, hogy felmérd a lehetőségeid? Gondolom megterhelő lehet olyanokat keresni, akik teszik, amit mondanak nekik. De nyilván megvannak a lehetőségeid...-nem nézek rá, hangom mégis megvető, és üres képzelgés és vádaskodás helyett a szín tiszta véleményem szövöm hálóvá, s tárom elé. Nem gondolom, hogy ő végzi el a piszkos munkát, de nyilván volt köze a támadáshoz, amit Deedra ellen követtek el pár napja.Vendég
'Cause we're hot like hellUtolsó Poszt Csüt. Ápr. 20, 2017 7:05 pm
Következő oldal


***

Sponsored content
'Cause we're hot like hellUtolsó Poszt
Következő oldal


 
Gyakorló- és kiképzőtér
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: