We're gonna rule the world We don't give up
So we'll keep on starting the fires We own the future The story that they sold us

 
Dolgozószoba
SUNSETS ON THE EVIL EYE THE HUNT FOR A LITTLE MORE TIME


Utolsó Poszt Vas. Aug. 05, 2018 12:25 pm
Következő oldal


Inside my head

Bartholomew & Gabriel
zenei aláfestés • szószám: 1197 • Credit:

 
'Nem... nem... nem - nem - nem - nem...' - kapkodom tekintetem vissza a ragyogó fényű irodában, miközben az ajtó egyre csak döng és döng mögöttem. Be akarják törni! Agyamban cérnavékonyan sikít a tudat, hogy bármelyik pillanatban széttéphetnek és örökké ebben a koszfészekben fogok ragadni, odakint pedig a nagy Gabriel nem lesz más, mint egy üres húszsák. Odalesz a nagy vezér, odalesznek a tervek, oda lesz a küzdelem Atyám visszatéréséért, odalesz minden, amit eddig felépítettem. Nem mondom, hogy ezeknek a gondolatoknak hála csodálatos módon új erőre kaptam, mert ilyen csak a filmekben és könyvekben létezik, hogy a főhős pánik helyett erőt vesz magán és egyetlen csettintés alatt kitalálja, hogy mi lehetne az a következő lépés, amivel se perc alatt kivágja magát a kutyaszorítóból és már el is menekül a gonoszok szemébe röhögve és integetve.
'Hát... én sajnos ilyenekre alkalmatlan vagyok.' - de még mennyire! Pedig mennyire jó jönne most egy ilyen semmiből jött segítség. Dühösen morranva törlöm izzadó arcom mocskos pizsamám felsőjének nyakába és szőke fejemet megrázva nézek körbe a tágas térben, hogy közelharc esetén mi válhatna hasznomra, de a legcélszerűbbnek idáig az tűnik, hogy a torony magasságokban felnyúló könyvespolcok egyikére felmászok, onnan átugrom a csillárra és addig hintázom rajta, amíg le em szakad alattam, aminek lássuk be, nem kell majd sok idő. Polc kilőve. Mi van még? Egy állólámpa. Remek! Az állólámpa beletörik az első támadóba, a többivel mit fogok csinálni? Hozzájuk vágom a széket?
'Gondolkozz, gondolkozz!' - dörmögöm valamivel hangosabban és ingerülten csapkodom nedves homlokom, mintha az eddig is segített volna bármin is. Egy reccsenés, majd még egy. Kikerekedett szemekkel pillantok le az ajtó fájára, melynek sötét fája az alsóbb régiókban kezd megtörni, míg végül robbanásszerűen fordul ki belőle világos húsa és nyúl be az így keletkezett résen egy kéz, de nem is akármilyen. Egy kéz, kettő kézfejjel, öt - öt hosszú, ocsmány szürke, mocskos karmokban végződő ujjal, a kézfejeket pedig hamarosan egy kar követi könyékig és úgy akaszkodik bele nadrágom szárába, mint horog a hal lágy húsába. Felüvöltve ugranék odébb, de annyit érek el vele, hogy hanyatt vágódom és farkasszemet nézek a vérvörös szempárral, mely mindenbizonnyal a kar tulajdonosához tartozik. Fülem elkezd sípolni, érzem, hogy nyom a fejem, tompul az agyam, nehezebb a lélegzetvétel, mint eddig bármikor máskor és üres tekintettel figyelem, ahogy az ajtó reped tovább, a démon grafit szürke testét egyre erőszakosabban próbálja betuszkolni a résen, miközben szélesre tátott szájából előbukkan vértől szennyes villás nyelve. Mik az utolsó kívánságaim? Nincsenek. Legalábbis nem jut eszembe egy sem. Szívem minden egyes dobbanása felér egy fájdalmas ütéssel, szinte kezdem érezni, hogy az események egyre lassabban történnek körülöttem, amikor másodpercek alatt minden visszaáll eredeti állapotába. Fejemet megrázva figyelem a szörnyeteget, aki száját bezárva tekint a háta mögé és mintha érdekesebb prédát talált volna, úgy engedi el szorításából bokámat és húzódik vissza a folyosó sötétjének rejtekébe. Mi történt? Reszkető karokkal támasztom magam és pislantás nélkül figyelem a lyukat, hallgatom a kintről beszűrődő zajokat és egy egyre közelebbről érkező zihálást. Zihálást? Ezek nem szoktak...
'Bartholomew?' - suttogom magam elé bizalmasom nevét, melynél jelenleg nem is lehet szebb dolgot kimondani a világon. De hogy kerül ide? Agyamban a vékony hang majdhogynem üvölti, hogy ez csapda, ne figyeljek rá oda és el fog tűnni, a remény valamiért mégis arra bátorít, hogy nyissam ki az ajtót és engedjem be. Tényleg ő lenne az? Hogyan jött ide? És miért? Meg - megremegő lábakkal kászálódom talpra és veszem fel a földről az első közelemben heverő tárgyat, ami történetesen egy törött székláb lett. Ezzel is tudok kezdeni valamit. Óvatosan az ajtóhoz lépve fordítom el a kulcsot és rántom fel a biztonságot már nem nyújtó ajtót, hogy iphraememet, vagy annak hasonmását berántsam menedékembe és utána visszazárjam magunkat. Tisztes távolságig elhátrálva tőle fordítom az ő irányába a szék kitörött, szálkákkal bőségesen tarkított, hegyesebb részét és le sem veszem róla a pillantásom. Hogyan nézhetek ki vajon? Hisz nemrég beleestem egy tócsányi megalvadt vérbe, ami vörösre színezte egész karomat, a pizsamámat és még az államat is kissé, legalábbis érzem, hogy feszül rajta valami, ahogy a bőr elmozdul kissé.
'Bart?' - Uram, könyörgöm legyen ő! Nem csinálhatom ezt magammal. - 'Hogy kerültél ide? Miért vagy itt? Csak nem bemásztál a fejembe?' - tekintetem résnyire szűkül, szúróssá és szigorúvá válik, miközben pár lépéssel közelebb araszolok hozzá. Komolyan, most fogok elkezdeni ezen vitatkozni vele, hogy hogyan merte megszegni a parancsomat, mely szerint senki, még ő sem, zavarhat? Inkább hálásnak kéne lennem és egy percig félretenni a sértődött gyerek szerepét, amiért fogta magát és eljött. Eljött arra a helyre, amiről neki sem lehetne tudomása, eljött arra a helyre, amitől sokszor még magamat sem tudom megvédeni, nemhogy egy turistát. Bartholomew kint akármennyire számít jó harcosnak, velem együtt idebent neki sincs ereje, csakis pusztán a nyers erő, amiből szintén nem szenved hiányt, mégis magabiztosabban akkor harcol mindenki a legjobban, amikor a természetfeletti aduász ott van a kezében. Remegő lélegzettel váltogatom pillantásom közötte és a lyukas bejárat között, ahová morgás alapján ismét elkezdtek összegyűlni az agyam által kreált démonok egy kiadós vacsora reményében, aminek immáron nem csak főfogása lesz, hanem desszertje is.
'Ki kell jutnunk innen...' - suttogom magam elé és szőke fürtjeim közé túrva kezdem vakarni fejbőröm, mintegy ösztönözve magam a gondolkodásra. Két kijárat van; az ajtó és az ablak. Az ajtót hogyha kinyitjuk ömleni fog a nyakunkba egy seregnyi éhes szörnyeteg, ha az ablakon távozunk, visszatérünk a kiindulási pontra. Melyik legyen? Ajtó, ablak? Ablak, ajtó? Vagy engedjük be őket egyesével hátha egyszer elfogynak? Igen és teljesen valószínű, hogy egyes sorba felfejlődve fognak várni a sorukra, addig majd elcseverésznek, teázgatnak, megvitatják az élet nagy dolgait. Ezt te sem gondolhattad komolyan! Marad az ablak. Barthoz lépve ragadom meg csuklóját és ráncigálom az ablakig, nincs időnk arra, hogy a véleményét kikérjem.
'Itt az ideje, hogy még jobban bízz bennem, mint eddig.' - nyitom ki az ablakot és nézek le a feneketlennek tűnő mélybe, melynek alján nedvesen csillognak a tengervízzel naphosszat ostromolt hegyes szikladarabok. Angyalkám kezét erősebben szorítva tekintek hátra vállam fölött az ajtó irányába, melyet már csak egy leheletnyi erő tart a helyén, még mielőtt kidőlne. Bartholomew válaszát meg sem várva rántom ki magammal az ablakon, egyenesen a nyársakként tetszelgő sziklák felé.
Hatalmas levegő és pánik. Mellkasomhoz kapva ülök fel hirtelen az ágyamon és zihálva tapogatom meg magam, de minden kétséget kizáróan élek. Vissza a kiindulási ponthoz, a cellámhoz, melyet most már iphraememmel osztok meg. Hangosan zihálva keresem meg körvonalait a sötét cellában, majd mászom le mellé a hideg földre, hogy aztán eszméletlen fejét magamhoz öleljem és hálától, valamint a boldogságtól vezérelve összecsókoljam. Eljött értem. Eljött segíteni. Drága angyalom.  


Bartholomew
avatar☩ Reagok :
11

Utolsó Poszt Kedd Júl. 24, 2018 9:37 pm
Következő oldal@Gabriel
Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.  • Credit:
Összefolynak a napok számomra, követni sem tudom, mikor kezdődött ez az egész. Lehet csak tegnap, de lehet már egy éve. Persze, ez csak költői túlzás, kirohanás tőlem, amely nem megszokott de nem is lehetetlen. Egyszer az én cérnaszálam is elszakad vagy csak közel ér hozzá. Hosszú napok óta csak darálom és darálom a parancsokat, mintha futószalagon gyártanám őket, mintha muszáj lenne – és persze az is, leplezni, őrizni a rendet. Mert egy jó segítőnek ez a dolga, mindent és mindenkit kézben tartani, még akkor is, amikor borul az egység. Vagy épp maga a fej. Gabriel megváltozott, még talán azok is látják, akik előtte talán csak nevét hallották, de nem tudják azt, mennyire és miben. Nem merik kimondani és én is csak gondolok rá. Ez épp elég, azonban az nem, ami manapság kísérti. Mindig higgadt, kimért, na meg persze, mindig tudja, mit kell tenni – még ha ebben segítem is, nem kicsit. De ez a lényeg. Hogy nem mutat semmi olyat, amelytől egy pillanatra is gyengébb lenne. Ez azonban csak a látszat, mert mikor látom, hogy gyülekeznek felette a sötét felhők, lépek, hogy tényleg csak az én szemem lásson ilyesmit, ajkaim pedig néma, némán cselekszem és nincs kérdés. Segítenem kell. Sosem tart sokáig, van, amikor percek, órák telnek csak el, vagy egy nap és máris visszakapjuk erős vezetőnket. Csakhogy most valami nagyon balul sült el, bennem pedig úgy gyűlnek a viharok, hogy ha kirobban, félő, elsöpri a világot. Nem kérdezek, cselekszem, de meddig? Meddig mehetek el úgy, hogy meg sem próbáltam? Egyszerűen...
Az ajtó halk kattanással zárul az utolsó távozó mögött. Elküldtem. El bizony, mert nem tudhatnak erről. Ma megteszem, megcselekszem a lehetetlent még akkor is, ha harcolnom kell vele, ha féktelen haragját rajtam tölti ki, ám legyen. Azonban az sem állapot, hogy a bezárt ajtó mögött létezik, valahol messze, szavaim szerint pedig épp házon kívül kicsit. Meglepő arcok, de ki kételkedne az én szavamban, ki mer? Ha akad is, nem érdekel. Nyakam kiropogtatva oldom a görcsöt, percekig csak a kopott festéket bámulom a falapon, ajkaimat halk sóhaj hagyja el. Talán félek? Hosszú életemben ritka pillanatok egyike fog el, azonban nem attól, ami vár rám, hanem attól, hogy ha hibázom, ha valami olyasmi történik, akkor talán nem tér vissza. Nem gondolhatok ilyesmire, de miután ordítottam, megráztam vagy épp csak meglegyintettem arcát... a válasz ugyan az volt. Feje a vállára bukik, karjai élettelen csusszannak jobbra-balra, előre, bármerre. Élettelen, mint egy bábu. Bevallom, még vízzel is leöntöttem, meg is volt szentelve – ér, ha én próbáltam? - és őszintén vártam, hogy felugrik és üvölt, hogy mégis mit képzelek. Erre sem érkezett válasz. Vállaim megereszkednek, mintha kiadtam volna magamból mindent, és megindulok az iroda felé. Amaz mögött, a falakra felvéstem pár rúnát, biztos ami biztos alapon, hogy valóban senki ne léphessen be hozzá, akit nem kívánna látni, vagy, ha képes is, akkor bizony én arról a világ másik felén is tudjak. Nem állhattam mindig mellette, de ez a védelem úgy gondolom kellett, aztán csak lehet, hogy túlságosan aggódom, mintha lenne szívem, vagyis van, de valóban élne. Újabb ajtó, újabb pillantás és a kép semmit sem változott. Ez aggasztó, ajkamba harapva zárkózom be, és mellé telepszem a földre, törökülésbe. Csend. Mindenhol csend, hallani a rágcsálók kotorászását, a szél suhogását. Túl nagy csend. Felpillantok az arcba, amely most békés és amely tudom, hogy álca. Túl nagy csend. Túl messze jár.
- Bocsáss meg előre, vagy örvendj, de ennek itt, vége – mintha ez is holmi parancs lenne, azonban neki én sosem. Tanácsot adhatok, arra viszont nem fogja felnyitni szemeit. Akkora erőm nincs. Bárcsak...
Egy ideig figyelek csak. Töröm a fejem, mégis milyen kelepce ez, mivel állok szembe. Nem tudok mit tenni, mert most nem a csatamezőn állok, nem üvöltő arcokba bámulok bele amikkel tudom, mit kell kezdeni. Nem vagyok ennek a mestere, nem voltam sosem. És itt leledzik a hiba talán. Egy idő után ismét talpon, járkálok, majd ismét visszatelepszem és csak hagyom, hogy peregjenek az idő homokszemcséi, amelyből egyre kevesebb van. Aztán, talán végső elkeseredésemben lépem meg azt, amelyre csak talán a poén kedvéért gondoltam akár egy pillanatra is. Csak egy kósza ötlet...
Régi, mocskos folyosót pillantok meg, ablaktalan, gyér fénnyel. Korántsem az, amely vegasi szállásunkat jellemzi, pedig az sem épp egy fényes palota. A falakból a doh szaga mellett nyirok árad, penészfoltok burjánzanak. Értetlenségem jól kiütközik arcomra, meg sem kell szólalnom, már minden olvasható. Fordulok jobbra, majd balra, és a kép nem változik, mintha beragadtam volna a jelenetbe.
- Ördög és pokol, mégis miféle hely ez? - dörmögöm és mintha várnám a választ, de az nem érkezik. Itt sincs. Nincs itt senki sem, vagyis egészen addig ezt érzékelem, ameddig nem mordul valami, egész közel. Szemöldököm magasba kúszik, miközben a hang irányába fordulok és Isten adja, hogy amit az alak árnyékában sejtek, csak az én fantáziám szüleménye legyen. És mégsem. Mégis elém kúszik, gerincemen pedig a hideg fut fel, ahogy felmérem, mégis... Hol a szája? És az ott a mellkasán? A rémség nem tágít, még akkor sem, amikor – úgy érzem - , megvillantom angyali erőmet, elrettentésül. Vagyis szeretném, de nem érzek semmit sem. Megfagyva, kapkodva saját mivoltom után és nem érem el. Talán rúnák...? Kigondolni sincs időm, máris támad.
- Mész vissza a Pokolba, szörnyeteg! - rivallok rá és amennyire tudom, a falnak lököm, megragadom, de erőm ekkor sem bújik elő. Túl távol a mennyektől, Gabriel elméjébe szivárogva mit várhatnék? Én akartam, én kerestem. És most...
Erőteljes rúgással díjazom az oldalán, az felnyüszít és annyi időt enged, míg én angolosan távozom. Vagy inkább rohanva. Sosem tettem ilyen, de azok a fogak elérnek...
- Gabriel! Gabriel merre vagy? Hallasz már?! - üvöltöm a labirintusba, mert akárhány folyosóra fordulok be, ugyanaz fogad. Az ajtók mögött kaparászás, nyöszörgés vagy rosszabb. Mindig is úgy véltem, Gabriel a Mennyek gondolataiba vágyik vissza, és ennél a kis „kirándulásnál” ott kötök ki. És lám. Erőtlenül vagyok az őrültek házában... És lám, menekülök. Talán ez a jussom, mert bele mertem szólni abba, ami nem az én dolgom?
Véletlen kötök ki egy folyosón, ahol maradványok fogadnak, és még tetszene is a látvány, hisz magam sem hagytam sokat emberekből a csata elején, de a látványhoz hang társul. Az ő hangja?
- Itt vagyok! - keresem a forrást, keresem a hangot. Lehet, csak egy másik áldozat, aki kíváncsi akart lenni. Lehet...
Nincs időm. Nincs egy nyamvadt percem se a tétlenkedésre. Odakint két test élettelenül, „mély álomban” pihen, és csak rúnák és pár zárt ajtó védi bármitől is. Csak egy levelet hagytam az asztalon, sebesen írva, hogy mi történik, hogy mi fog történni. Semmi több. Csak én, és csak annyi erő, amely Isten által teremtett testembe kerülhetett. Mintha... ember lennék. Még a gondolattól is forog a gyomrom, amikor az ajtót, amely mögül a kiáltás jön, meglelem. Egy gyors lépés és kezem a kilincsre simul. Csapda is lehet.
- Te vagy odabent? Ugye te – nyomom le a kilincset, mire megérzem azt, amelytől jogosan zárhatta el magát. Valami, vagy valakik felélted. Nem félek, csak dühös vagyok, mindenre. Rá, erre a helyre, magamra. Tovább nyomom a kilincset. - Engedj be, mert ezek itt széttépnek, és akkor nem tudok segíteni neked.Utolsó Poszt Szomb. Júl. 21, 2018 5:49 pm
Következő oldal


Inside my head

Bartholomew & Gabriel
zenei aláfestés • szószám: 1168 • Credit:

 
Renoválni kéne a plafont. Nem csak a plafont, hanem a szobát is. És ha már itt tartunk, akkor az egyenruhát is. Na meg az épületet is. Kényelmetlen és több helyen lyukas csíkos matracom rugói megállás nélkül nyomják derekam és hátam összes létező pontját, a matrac belsejét kitöltő sárga szivacs pedig az összes lyukas helyen kezd kifelé utat törni magának, arról nem beszélve, hogy az évmilliók alatt már annyira kifeküdtem, hogy szinte leheletvékonnyá vált és egyenesen a rugókon, valamint az ágynak a keretén fekszem. Néha egy - egy egér is elő szokott belőle mászni. A plafonon jól lehet már nincs is festék, mind lepotyogott róla, jobb alsó sarkából egyetlen hatalmas fekete folt terjeszkedik a közepe felé, rozsdaszínű széle a feketeség előtt töri az utat, ami fal melletti ágyam tetejét már el is érte, így minden este retteghetek, hogy mikor omlik rám a nagy, tömör feketeség. Több helyen felhólyagzott miatta a festék alatti betonréteg, rothadás és halál szaga árad belőle, ami az egész szobát betölti és nem lehet tőle szabadulni, ráadásként nem csak a plafont akarja teljes szélességével bevenni, hanem hosszában folydogál lefelé, mindennap egy kicsit hosszabb lesz. Gondolkoztam rajta, hogy odébb húzom az ágyamat, de teljesen értelmetlen, mert nem kaphatok másik szobát, a feketeség pedig előbb vagy utóbb úgyis utolér és akkor nem lesz már hová húzni az amúgy is rozsdás lábakon álló ágyat, ami bármelyik percben összeomolhat alattam. Meg nyilván a földbe van csavarozva, hogy ne tudjam hozzávágni senkihez, ahogy az ágyam mellett álló hűvös, fém éjjeliszekrény. Ennek a funkcióját nem tudom behatározni, hiszek ételt, italt nem kapok, de még gyógyszert sem, nem tárolok rajta semmit, csak van és porosodik. Apró, ráccsal ellátott ablakomon a nap gyönyörű, fényes sugarai ragyognak be, megvilágítva a szürke, barátságtalan falakat, melyeken karmolások, vésetek, ököllel bevert lyukak ékeskednek, és az életében még egyszer felmosóvizet nem látott és érzett csempét, melynek fehérsége elveszítette egykori fényét és ragyogását, ma már tele van mocsokkal, kosszal, vérrel. Nappal van, most még kimehetek, nem fog bántódásom esni, megpróbálhatok kijutni, de az éjjel túl hamar eljön és vele együtt a rémek is. Hihetetlen persze. Gabriel arkangyal retteg? Igen. Rettegek. Rettegek, mert nem vagyok sérthetetlen, nem vagyok megközelíthetetlen, nem vagyok ép és nem vagyok magamnál, már pedig amíg nem vagyok magamnál, nem is fogok innen kijutni. Torkomat megköszörülve ülök el a nyikorgó ágyon és teszem lábam a ragacsos padlóra, mezítelen lábujjaimat megmozgatom és szőke tincseimet hátratűrve nézek ismét az ablak felé, ahonnan pontosan látom, hogy nincs már sok hátra naplementéig. Elkeseredetten sóhajtva állok fel és lépek egyetlen szűk ablakkal és ráccsal rendelkező vasból készült ajtóm elé, ami nincs bezárva, nem ellenőrzi senki. Nincs itt személyzet, csak ápoltak, csak betegek. A rácsba kapaszkodva rántok egyet az ajtón, mire az szélesre tárul előttem és farkasszemet nézek a halvány fényben derengő kietlen folyosóval, ami talán még rosszabb állapotban van a szobámnál is. A padló itt is mocskos, színtelen, vérrel borított, a falakról a tapétát leszaggatták, több helyen vér és testek maradványai díszítik, ameddig a szem ellát. A vakolat alól már több helyen kikandikál a vörös tégla, amit ököllel bezúztak és kráternyi lyukakat hagytak benne, s ugyanez a helyzet  a plafonnal is, mert aki fel tud oda mászni, ott küzd az életéért, ennek okán a lámpákat több helyen is leverték, az égőket szétroppantották. Hideg verejtékben úszva lépek ki a folyosóra és bár számtalanszor végigmentem már ezeken a folyosókon minden egyes alkalommal az épület egyre nagyobb, egyre nehezebb kijutni belőle, egyre több a zsák utca, a körfolyosók, az emeletek száma, az ajtók megduplázódnak és a lakosok is. Itt nincs olyan, hogy senki nem férne el és elküldenék őket, vagy a folyosón kéne lakniuk bezáratlanul. Nem. Mindenkinek megvan a maga helye és zuga.
'Oké... nyugalom... most kijutunk...' - lehelem halkan magam elé és reszketve indulok el a napfénnyel borított folyosórész irányába, halk, nesztelen léptekkel. Igaz a többiek csak este képesek előjönni, akadnak olyanok, akik bár nem szívesen, képesek a fényben járni. Mellkasomban szívem hevesen zakatol és másodpercenként pillantok a hátam mögé, de eddig minden rendben. Ezen a részen nem a betegek ajtói vannak, hanem irodák és rendelők, lentebb látogatói szobák és ebédlők, még lejjebb műtők, kísérleti laborok, hullaházak és égetők, följebb pedig zuhanyzók. De ha nincs személyzet, akkor nincsenek orvosok, akkor miért lenne szükség az alsóbb szintekre? Jogos a kérdés, a válasz pedig egyszerű; egyes betegek szeretik azt képzelni, hogy ők az orvosok és meg akarják gyógyítani a többieket, ezeknek a kísérleteknek pedig katasztrofális következményeik szoktak lenni. De először is meg kell találnom a lépcsőt, ami azért nem egyszerű, mert egy emeleten számtalan folyosórendszer van és minél nagyobb a rendszer, annál nehezebb már magáról az emeletről való kijutás is. Lehet el kéne kezdenem másfajta dühkezelési terápiát kitalálni, mert ez így nem lesz jó.
'Nagyon nem.' - suttogom magam elé és a falhoz lapulva lesek be a következő folyosóra, majd loholok végig rajta lóhalálában a pislákoló lámpák fényében. Valakik már ébren vannak, hallani a csoszogásukat, motyogásukat de még nem fognak kijönni, én pedig lélekszakadva fordulnék le a folyosón, amikor a semmiből, pontosabban fentről a semmiből tompa puffanással valami földet ér előttem. Lábaim beleakadnak, nem tudtam időben fékezni és átzuhanok rajta, egyenesen egy tócsányi sötét, megalvadt vérbe. Kezemet fölemelve nézem, ahogy ragadós csíkkal válik el a sötétvörös vér a padlótól, majd minden undoromat félretéve tenyerelek bele és kelek föl a földről, ahol egy törzzsel találom szembe magam. Se fej, se kezek, se lábak, egyetlen törzs. Miközben kezeimet a ruhámba törlöm, tekintetem a plafonra irányítom, ahol először nem a tekintélyes méretű lyukat veszem észre, ahol a test egy részét lehajították, hanem egy fejet. Egy fejjel lefelé lógó fejet, haj nélkül, kopaszon, melynek izzadt bőrfelületén megcsillan a lámpák tompa fénye, vöröses sárgás szemei vérben úsznak és csak bámul, pislogás nélkül. Lábaim szó nélkül engedelmeskednek agyam néma parancsának és futásnak erednek, hátam mögött pedig súlyos puffanás rázza meg az épületet és egy dühödt, állatias üvöltés, mely sokkal közelebb áll a pokol egyik torz szüleményének démoni üvöltéséhez, mint bármilyen emberi vagy állati lényéhez, amit eddig hallottam. Ki kell jutnom! De hogyan? Súlyos és gyors léptei alatt remeg az épület, én pedig lélekszakadva rohanok előle és vetem be magam egy nyitott irodába, amilyen becsapom ajtaját és a kulcsot elfordítva a zárban dőlök a lakkozott fának. Kapkodom a levegőt, ahogy végigtekintek az ugyanolyan dolgozószobán, mint amilyen idáig az összes többi volt, panorámára nyíló ablakán keresztül pedig figyelem, ahogy a Nap lassan lebukik, mélyen a föld alá, a világosságot leváltja a sötétség, kint pedig mint ezer rozoga harsona nyikordulnak fel szinte egyszerre a betegszobák ajtajai. A rémálom ugyanaz, mint ahogyan a hét legelején indult és a kép továbbra sem változik. Igen. Egy hete vagyok ide bezárva a pokol összes szülötte közé, egy hete vagyok bezárva a saját fejembe, a saját elmémbe, egy hete ülök dolgozószobámban ugyanabban a pózban asztalomnál, csukott szemmel, mintha csak aludnék. Egy hete döntöttem úgy, hogy önkéntesen száműzetésbe vonulok egy kis időre, de nem úgy sikerült, ahogy gondoltam és most nem tudok kijönni. Nem akarok itt ragadni örökre!
'Segítség!' - ordítom el magam, ordítom az üres szobának, de nem felel senki más, csak az odakint ólálkodó szörnyetegek, akik alig várják, hogy elkaphassanak.


Hell or Heaven
avatar☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
335

Utolsó Poszt Kedd Jún. 05, 2018 10:01 am
Következő oldal


***
Szabad a játéktér


✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖

Utolsó Poszt Kedd Ápr. 18, 2017 11:38 pm
Következő oldal


To: Rhamiel
See, I've already waited too long, and all my hope is gone..Késő éjszaka volt már, de mégis látni kívántam őt -, az egyetlen meghódításra váró egyedet. S ahogy belépett a fülledt szobába, mintha csak egy szempillantás alatt, nos életre keltek volna bennem a víziók. Perverzség, játékosság, az élvezet gyönyöre... Talán a perc maga lelassult képpé fakult, és csak pillanatokkal később hallottam meg Anastasia szavát, miszerint új hobbit kellene találnom. Nem hiába hívtam így, hiszen érződött rajta az ártatlanságának a szimbóluma, ezért akartam minden áron a magaménak tudni. Szívesen eljátszottam annak a gondolatával, hogy milyen is lenne őt megrontani. Ruhákat szaggatni a bőrén, és a hátának a húsába vájni a körmeim.. Ahogy a vér izgató hatással előserken, egy vékony csíkvonalat rajzolva fel, s ahogy én magam bevadulok ettől, mintsem egy igazi ragadozó vadállat. Ekkor már tudtam, hogy mit érezhettek. Élvezet, élvezet, élvezet... De az illúziókon túl menően, nos cselekednem kellett. Finoman emelkedtem fel a székről, ahogy az asztalra ültem át. Szelíden elmosolyodva másztam keresztül rajta, ahogy eközben tetőtől talpig végig mértem őt -, Őt, akit a magamévá akartam tenni. Őrület volt ez a hatalmas nagy távolság kettőnk között, s ezért közeledtem felé, ahogy lemásztam az asztalról. Lépések, idegtépő percek, vágy, vagy netán képzelgések.. Nem tudtam beazonosítani. Elhomályosult elmém a piros karika mögé lépett át, mintha csak éppen egy vörös ajtó mögé rejthetném a beteges fantáziám.
- Minek új hobbi... - Kérdeztem lágyan. - ...amikor is itt vagy nekem Te? - Pimaszul ragadtam meg a derekánál fogva, hogy ezáltal igencsak közel kerüljünk egymáshoz. Szinte izzó volt a hangulat, láttam magam előtt a csupasz bőrét, ahogy... ahogy korbácsolja önmagát értem. Egy pillanatig visszafogtam a lélegzésemet is, ám, hirtelen elengedtem, s mint kincsre, nos úgy tekintettem rá. Vagy csak pusztán a vágyaim kielégítésének eszközeként szolgált?
- Kedvesem.. - Szóltam újfent hozzá csábító éllel, ahogy mélyen a szemeibe nézve, végig simítottam az arcán. - ..már régóta várok Rád! - Suttogom hízelgőn, s mégis mohón. Kibírna betelni egyszerűen csak a látvánnyal? Mert.. mert én nem! Legszívesebben itt helyben leteperném a földre, és addig abba nem hagynám, amíg nem könyörög a megváltásért, az élvezetért, sőt magáért a gyönyörért. Anastasia annyira vonzó, ezzel a magával ragadó naivsággal, és ezzel a kifinomult ártatlansággal, hogy szinte az idegeimen lejt táncot. Kell nekem! Akarom! De ki mondta azt, hogy nem szerezhettem meg? Úgy is az enyém lesz! Kezemet magam mellé ejtve figyelem a vonásait, miközben próbálok belőlük olvasni. Vajon mire gondolhat mostan? Akarhat engem? Szeretheti a látványt? Mennyire, de mennyire befolyásolható a személyisége? Uralkodni valaki felett -, élvezet. Az orránál fogva vezetni pedig -, hatalom. Mindennél jobban tudjuk, hogy egyesek külső alapján leolvashatóak, és ő... ő pont ez a kategória!
Végül is ki ne akarna engem az ágyába -, a híres Mr. Greyt? Minden egyes nő álma vagyok, és nem mindenki teheti meg azt, hogy velem szemközt álljon, nem de bár?

***

Hirtelen kapom fel a tekintettemet Rhamiel-re, amikor is tudatosabbá válik, hogy az előbbi történések kellege pusztán csak egy képzelgés eszményének köszönhetőek. Enyhe sóhajjal illetem mindezt, és magára a térképre pillantok. Gyakran megesik, hogy az őrült gondolatmenetem valami egészen mássá alakítja a szituációkat, de... hogy pont ezzé? Ez még számomra is igencsak... kényelmetlen tényező. Mindenesetre plusz pont, miszerint ebből ő mit sem érzékelhetett, bár azt hiszem roppantul vicces lett volna az adott helyzetből, kimagyarázni magam!
- Mihez képest is kellene új hobbi? - Teszem fel a kérdést, ahogy a figyelmemet neki szentelem. - A dühöm kéne elvonni, vagy a munkát kellene átváltani? - Kétkedően hajtom le a fejemet, ahogy egyetlen mozdulattal állóhelyzetbe kerülök. Nagyot nyelve tekintek az ablak felé, majd ellépve az íróasztaltól egy félreeső szekrényt célzok meg irányként. Két üvegpohárral térek vissza az iménti elhelyezkedéshez, ahogy újra az asztal mögé kerülök.
- Mond csak... - Pillantok rá mosolyogva. - ...nem lenne kedved netán helyet foglalni? - Folytatom, ahogy öntök magunknak inni, és immáron ismételten a helyemen ülök. Olyan, mintha el sem mozdultam volna, de minden bizonnyal percekig várathattam az udvarias formátumokkal. Néha megesik, sőt... túl gyakran, ami azt illeti. De nem éppen erről vagyok a leghíresebb, nem de?
- ...és ismét a munka öröme! - Csapom össze ironikusan a tenyereimet, ahogy végül megemelve a pohárt, nos felé tartom. Vajon elfogadja, vagy elutasítja a koccintás eshetőségének meglétét?

▲ music: King▲ ▲Words: 678▲ ▲Note: A reag a kihívásra készült, ne lepődj meg az elején lmao


Utolsó Poszt Kedd Ápr. 11, 2017 10:16 am
Következő oldal


Stamiel & Rhamiel

Az éjszakai égbolt figyelemmel követése és a csillagokból való sors kiolvasása. Nos az utóbbi nem az én terepem, de a csillagok útmutatást adnak. Valakinek biztosan. Mi nem a csillagokban keressük mindezt, hanem egymásban. Magunkban. Gabrielben. Nem szükséges semmi emberi mindehhez. Tényleg nem ma másztam le a fáról, hogy boldog-boldogtalannak elregéljem, miféle angyal(ka) is vagyok én, ha szerencséjük van, sosem tudják meg, ha nincs, beledöglenek…
Visszatérve a négy fal közé a falak sokkal érdekesebbnek tűntek, mint a megszámlálhatatlan sok csillag. Azokat csak az Úr képes megszámlálni… bár senkit sem érdekelne. Még mielőtt bárki is megkérdezné nem lopom az időmet, tervezgetek. Csak ezt ülve és a kis csapattal nem igen lehet kieszelni. Nekem van egy A és B tervem… amihez majd hozzájön egy A1 terv is…az nem tőlem jön általában, azt csak teljesítem.
És az én részemmel folytatom, mely általában passzol is ehhez az egészhez. Ezt már elég régóta űzzük…
Az asztalon a sakktábla fent állt a bábukkal. A Király. A Vezér. A Bástyák. Mind mozgásban. Az ellenfél ugyanígy.
Gabriel és Michael serege.
A Gyalogosok, a huszár és futók mozgásban. Újabb terv, újabb kudarc, újabb siker, míg miénk nem lesz a teljes győzelem. Én így játszom. Taktika. Lépések. Sakk- Matt.
Az asztalra dőltem, karjaim az asztal szélét marták és figyeltem a bábjaimat. Amíg meg nem zavart egy bizonyos hang.
Aztán még egy, majd egy újabb. Hozzám szóltak.
Leesett.
Eljutott a tudatomig a hozzám intézett szavak összessége.
Hallgattam és hallgattam és hallgattam. Stamiel igazán büszke lehetett volna rám, hogy ilyen türelmet tanúsítok. Viszont az ezt következőknél szerintem nem örült volna. Legalábbis... áh nem, biztos, hogy nem.
Ugyanis fogtam magam és akkorát rúgtam a mellettem pihenő székbe, hogy előre repült vagy két-három métert - ha nem akadályozta meg valahogy a bent grasszáló katona -, miután fájdalmas hangok közepette búcsút intett eredeti helyének.
Az arcom továbbra is pontosan az unott és érdektelen kifejezést köpi a világ felé, amit eddig is. Csak a szemem sarka ugrik kissé ráncba, és lassan, kimérten fordítom a „hírnök” felé a fejem.
Nem szeretem ha épp ilyenkor zavarnak meg… de mivel Stamiel hivatott, eltekintek a továbbiaktól.  
Felegyenesedem az asztaltól és elsétálok hű katonám mellett, aki nagyot nyelve leszegi a fejét.
A folyosón törtetek előre magabiztos lépések követik a következő lépéseimet. A kiválasztott terem pár méterre van csupán, hallom a hangot, nem törődöm vele túlzottam, Stamiel eleve furcsább még nálam is… meg vannak a magunk szeszélyei. Maradjunk ennyiben.
Befordulva a dolgozószobába azonban körül kell hogy nézzek.
Hogy van-e kérdésem? Annyi kérdésem van, hogy egyet sem tudnék kiragadni az ezer közül. Befejezetlen tagmondatok sokasága kering az elmémben, egyiknek sincs értelme, ahhoz pedig túl sok van, hogy megragadjam és összepárosítsam őket.
- Kéne neked egy hobbi. Valami...új. - vonom le a messzemenő következtetéseket, persze csak hogy eltereljem a gondolatait másfelé. Egész másfelé amúgy sem lehet, de egy kis kitérőt még tehet ez ügyben.
Bízom benne, hogy Stamiel képes az észérveket kihallani a stílusom helyett, amihez - valljuk be - épp elég ideje volt hozzászokni.Utolsó Poszt Hétf. Ápr. 10, 2017 9:20 am
Következő oldal


To: Rhamiel
See, I've already waited too long, and all my hope is gone..Az éjszaka fátyla sötétségbe vonja a dolgozószobát, és minden tárgy ezzel egyaránt válik eltűnővé. A homály ez alkalommal nemcsak átmeneti, ugyanis a percek hosszúra nyúlnak el, és már-már olyan érzés kerít a hatalmába, mintha egyszeriben megállt volna az idő. Az óramutató nem vánszorog odébb, és nem is hallani azt az idegesítően egyenletes kattogását. Talán az elem kifogyott, talán az elmém rejti el a valóságot, vagy csak én nem érzékelem már a külső teret. Finoman dőlök hátrébb a székben, ahogy egészen mélyen juttatom a levegőt a tüdőmbe. Bal alkarommal a karfán támaszkodom, míg a jobb kezem ujjai az asztalon dobolnak idegesen -, egyenletes, lassú, s néhol gyorsabb ritmust véve fel. Az éjjeli szakasz őrjítően idegtépő, és a hajlani virtuóz közeledte csak fokozza mindezt. Hirtelen váltok pozíciót, amikor is állóhelyzetbe kerülve, nos megközelítem a szoba fekete leplében álló, hallgatag angyalt. Érzem, ahogy a hangulat feszültségbe nyúlik át, de okát nem különösebben firtatom, ugyanis nem szándékozom ártani neki -, mindezt a részesedést meghagynám a parancsnokának. Könnyedén lépek el mellette, megközelítve a falat. Halk, s ideges sóhajt hallatok, amint kezem a kapcsolóhoz ér. Nem sokára a sötétség világosságba torkollik át, és a lámpa izzója eleinte nyugtalanul vibrál. Nem fordulok az angyal felé, ám érzem, hogy a tekintetét rajtam tartja. Néhány pillanatnyi hatásszünet után megfordulok, lépéseket teszek az íróasztal irányába, míg végül megállok, s könnyedén intek jobb kezemmel, hogy lépjen közelebb. Pillantásomat az asztalon kiterített térképvázlaton futtatom végig újra, és újra. A csend mindinkább megtelepszik a szobában, ahogy újfent dobolni kezdek ujjaimmal az asztalon. Elmém egy szegletében egészen elkalandozok, s a lehetséges szituációk sokaságára gondolok. Csata kimeneteleket képzelgek, lépéseket fontolgatok, és terveket szövök. Talán jobban tenném azt, ha mindezt nem csak fantáziálnám, de meg is lépném, nem de bár? Megrázom a fejem, majd a katonára szánom a figyelmem. Hosszas perceknek tűnhet mire megszólalok, s maga a feszült helyzet is elkezd végre feloldódni.
- Kérlek... - Suttogom, a hangom túl lágy, és mégis rejtélyes vonulatú. - ...szólj a parancsnokodnak, hogy jöjjön elém! - Ám, még mielőtt elmenne félszegen hozzáteszem. - Lehetőleg diszkréten zavard meg Rhamielt, kétleném, hogy repesne az örömtől, hogy ilyentájt kéretem, de vannak, amik nem várhatnak, és főleg most.. - Zárom le komolyabban a beszédet, és végül biccentek, hogy távozhat. Megkerülve az asztalt, egy pillanat elejére lefékezek az ablaknál. Az égboltot bámulom, mely áthatóan sötét, és mégis annyira rideg kivitelű. A megannyi ékes kis csillag aranysárgás ragyogása ugyan dob az összhangon, de nem emeli kellemesebbé a gondolataim szakaszát, s talán ezért is fordítok hátat az üvegfelületnek. Visszalépek az eredeti helyzetembe, és ismételten helyet foglalok az íróasztal mögött -, a széken. Tekintettemmel a mennyezetet pásztázom a kezdetekben, míg végül újfent a térképvázlatra koncentrálok.
Tehát... San Francisco területét határ védi, ám nem áttörhetetlen, ha az x-el jelölt helyek valamelyikén tervezem meg az átlépést. Kezdetben pedig célba vehetném a semleges szakaszt, amely nem rejt magában annyi kérdőjelet, és rejtélyt, ám nem számítok semmi jóra, mégis meggyőzően kell érvelni, és fellépni. Nem ínyem győzködni, de egyre kevesebb a számunk a többiekhez képest, és kellenek a pártatlan, avagy a Michael oldaláról átálló angyalok. Az ellenfél ark serege magas fölényű, s nem beszélve arról, hogy Lucifer is az egykori vezetőm oldalát erősíti. Hátrányban vagyunk, de bizonyos lépésekkel mindez... mindez változtatható. Érvek, érvek, érvek..
Egészen belefeledkezem a terv kidolgozásának a részleteibe, így azt sem venném észre, ha a kéretett szerafim belépne a szobába. Az elmélkedésem közepén automatikusan nyúlok az üvegpohárért, és öntök magamnak a drága, mégis jó minőségű whisky-ből. Nagyot kortyolok az italból, megfeszülnek a pohárfalán az ujjaim, és a terv tökéletlenségén rágódom.
- Nem igaz, hogy... - Dühöm hevében a falnak vágom a drága üvegpoharat, amely a Gabriel készletét gyarapította még egykoron. - ...a fenébe! - Szitkozódom, ahogy idegesen a hajamba túrok, és feladóan nézek a pohár után, mely nemcsak, hogy ripityára tört, de a benne maradt whisky-vel, nos igencsak szépen be is színezte a falat. Felsóhajtva hajtom le a fejem, és kezdem el bámulni a padlót. Halkan töprengek, míg valami, avagy valaki meg nem zavarja a figyelmemet..

▲ music: Seven Devils▲ ▲Words: 654▲ ▲Note: -


Utolsó Poszt Hétf. Ápr. 10, 2017 9:09 am
Következő oldal


***


Utolsó Poszt
Következő oldal


 
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás:  
Chat Box
mennyei hangoküzenj a többieknek

Ido"szak Nyertesei
Gratulálunk mindenkinekOldal legjobbjaifriss írások
UTOLSÓ HOZZÁSZÓLÁSOKposztok, hírek neked!
Azura
Today at 1:30 am
☽ Azura lakása

Azura
Today at 12:41 am
☽ Párizs

Belphegor
Today at 12:03 am
☽ Bárpult

Markan
Yesterday at 11:17 pm
☽ Templomkert
friss írások
ÖSSZESÍTETT LISTABELÉPETT TAGOK, FAJOK LÉTSZÁMA

Belépett tagok az oldalon
Nincs


●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 14 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 14 vendég :: 2 Bots
Fajaink száma
Arkangyal
8/7
Leviatánok
8/8
Angyal
2
Démon
13
Bukott Angyal
2
Ember
8
Félvér
4
Harcos Angyal
6
Vadász
14
Nephilim
4