Új topikot nyitok
Bátran nyiss friss topikot
Új hozzászólást írok
Válaszolj hozzászólással
 
Kísértetkastély

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Athan


Kísértetkastély - Page 3 Jack's_Eyes_1301
☩ Történetem :
☩ Reagok :
244
☩ Rang :
☠ "vadászpalánta"
☩ Multi :
A gyűlöletgombóc
☩ Play by :
Alexander Calvert
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szomb. Nov. 24, 2018 10:01 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


☠️ Changeling

Rémálomföld lakói
•  szószám: 397 • Credit:

 
Ez már egy jó hír, kezd egészen pozitívra fordulni a mai este. Talán még jól is kijöhetnek belőle, ámbár erre nem fogadna olyan könnyedén, szerencsére, nem is kell. Ahogy az ablakra sem, mert valahogy sejthető volt az, hogy nem lehet csak úgy kiugrálni. Csak egy lemondó sóhajjal illeti a nyílászárót.
- Remek. Így már kicsit előnyben vagyunk – persze, ész nélkül nem lehet semmit, mert még ők járnak pórul, és mindent a maga idejében, addig marad a csendes akció, csak az már kezd kissé hosszúra nyúlni. És ennek a végén is egy lámpást kap a kezébe, amit a bemutató alapján rögtönzötten sajátítja el a használatát. Jó gyerek módjára kapcsolja ki és be párszor, mikor visszakapja, majd sóhajt.
- Ennyi? Mondjuk súlya van, fejbe verni is lehet vele akárkit – végezetül ezért is tartja magánál, miközben elhagyják az emeletet. Egy pillanatra néz csak vissza, nem-e változott a terep, vagy épp változik, de ha meg is történne, ő már odalent van, hogy ténylegesen észlelje. Most nincs mi csalogassa ide-oda, ő dönti el, melyik irányt választja, és szétválnak. Mondjuk még mindig jobb, mintha megint karon fogva cibálná ide-oda, no de, azon is túltette magát. Talán a lámpáska az, amely elvakította, vagy épp a sok gondolat a fejében, hogy elsőre nem szúr neki szemet senki, vagy épp az, hogy fivére most épp törékeny asszony képében nem tűnik fel neki. Így, másodszorra, mikor már lát is, nem csak néz, rápillant, de elsőre nem esik le neki a dolog. De aztán Calypso szavai jutnak az eszébe, hogy Seth épp ebben a bőrben rostokol. Nem tud mit tenni, akaratlan vigyorodik el a láttán.
- Még mindig jól nézel ki! - nem megy tovább egyelőre. Ő valamivel okosabb a tündér mivoltával, hisz ott volt a könyvlap, de arca elé két tükör kerül. Meglepve pislog, és hol saját arca, hol nővéréé néz vissza rá, még meg is tapogatja azt, de minkét kép ugyanazt csinálja.
- Mocskos illúzió, az. Fent ez volt egy ajtóval is, ezt is biztos elbűvölte – okoskodik egy sort, majd követi a konyhához, úgy néz ki, a csapat most ott gyülekezik. Kicsit lemaradva, a háttérből szemlélődők és hallgatja őket, mindenki úgy néz ki, tettre kész, neki pedig van egy zseblámpása. Minden tök remek. Az ajtófélfának dől és csóválja meg a fejét. Megint a kérdések hada, és megint be fog pipulni, de most vajon mit tüntet el?
- Lassan teát is főzhetünk akár.○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○
We're lost children of the sea

The past is gone - - Look out, the sun is going black, black - - Time to get back on the road

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Ophilia


Kísértetkastély - Page 3 Tumblr_oarii8pvuK1vq1u6ao1_500
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
706
☩ Play by :
Blake Lively
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szomb. Nov. 24, 2018 8:56 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling
Csendes megfigyelőként vagyok jelen immár a konyhában. A kérdéseimet feltettem, ám a paca úgy döntött, hogy meglátogat minket. Ellenszenvünk kölcsönös, de ez miért is lenne különös reám nézve? Az utóbbi időszakba, mindenki az idegeimre megy. Csodálkozik bárki, hogy a világ elpusztításán dolgozom?
Viszont. Úgy nézem eme gazdatest emlékeiből, hogy a legtöbben itt kígyótestvérek. Csendes megfigyelőként vagyok most rész, figyelem, hogy milyen katonák ők.
Miként oldanak meg valamit. Amaranak hasznos katonákra van szükség és ha esetleg nem lennének azok?
Meg egyébként a fontosabb kérdéseket felteték már. Nem fogom egyiket sem ismételni. Magam is kíváncsi lennék, hogy miként hívják, tényleg tündér-e, ahogy állítják. Hiányzik a testem, az emlékeim meg tudnák mondani.
Kezeimet hátratéve gondolkozok, hogy mit is láthattam a pincébe. S amíg a paca, nem engem figyel? Telekinézissel rajzolom fel a rúnákat és mivel? Hát remélem, hogy van annyi por és porcica a lakásba, hogy össze tudom őket terelni egy helyre, hogy rúnákat rajzoljon ki. Ha esetleg rosszul alakulna a beszélgetés.
S közbe a harmadik hölgy is megérkezik a körünk, kezébe tükröt tart. Szemöldököm ráncolom össze. Figyelem, hogy mit is lát a paca a tükörbe.
- Igazából mindannyian ugyanazt akarjuk. Te kijutni, mi vissza a testünket. Igaza van a pacáknak, odakint ezrével tanyáznak az angyalok. A menny bezárt, mindenkit leszáműztek a földre - vonom meg a vállamat - Talán még Aglát is megtalálod odakint - vonom meg újra a vállam. Jah, hogy időközben lehet meghalt? Neki erről nem kell tudnia, még ha így is alakult.
A lehetőség rajta áll tényleg. - Kölcsönösen akarunk mindenkin segíteni és gondolj bele. Ha mi kijuttatunk még újra rabolhatsz el gyerekeket. Ebbe a felfordulásba kinek tűnne fel? - vonom fel kérdőn az egyik szemöldököm. Innentől már csak bízom hogy sem a rúnára nincs szükségem, sem pedig a pincében lévő piszkavasra, amit könnyedén felhozhatnánk a telekinézist használva…


○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○The prettiest smiles hide
the most pain...
And the kindest heart have
been broken in million pieces
Vendég

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
avatar


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szomb. Nov. 24, 2018 7:35 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling


Én bezzeg nem tudtam kinyitni az ajtót, de Reyna igen. Sehogy se értem miért. Mert ő halandó? De egy leviatán testében van. Én pedig az ő halandó testében. Vagy nem a test számít, hanem a lélek? Mivel azzal én nem rendelkezem, csak ő, így még furább ez az egész szituáció. Hogyan is tudnánk testet cserélni lélek nélkül? Egyre biztosabb vagyok abban, hogy illúzióval állunk szemben. És hogy az irritáló fényasszony csak játszadozik a szemünkkel.
- Büdös? Ezt inkább engedjük el. - sandítok rá a halandó lányra, aki valószínűleg a bagó szagát érezhette meg, ami semmivel sem szagosabb, mint ő maga volt, mikor a testébe kerültem. Nekitámaszkodom az ajtónak, nehogy becsukódjon. Reyna csak félig-meddig tesz eleget kérésemnek, de mindegy is, a lényeg, hogy kihoz egy tükröt. Jobban mondva kettőt, bár nem értem, minek, de végülis jobb kettő, mint egy sem.
- Fogalmam sincs, mi az a tündér, soha nem hallottam még róluk. De abban biztos vagyok, hogy illúziót használ. - válaszolom neki, miközben elveszem tőle az egyiket és levakarom róla a port. Mikor meglátom a tükörképem, összevonom a szemöldököm. A saját pofám köszön vissza rám.
- Te is azt látod benne, amit én? Mármint a saját arcod? - érdeklődöm és belesandítok a másikba is, de abban meglepő módon ismét Reyna arca néz vissza rám. Mi a franc??? Reyna arca elé tartom a nálam lévő tükröt, abban ő is a saját arcképét láthatja. Közben a húgom testében portyázó öcsém úgy sétál el mellettünk, mintha ott se lennénk. A karjánál fogva húzom vissza, és amennyiben maradni kíván, az ő arca elé is odatartom a tükröt.
- Athan! Itt a valóság, a tükör megmutatja. De van itt valami más is. A kérdés, miért különbözik a két kép? - a másik tükröt is az arca elé tartom, amiben ugyanúgy Calypsot láthatja. Sóhajtva dörzsölöm meg a homlokom, már nagyon elegem van ebből az egész szarságból. Felpaprikázottan ballagok vissza a konyha felé a tükörrel a kezemben, amiben a saját pofáját látja az ember, de meghallom a fényasszony hangját, így a hátam mögé rejtem a tükröt, mielőtt belépnék a helyiségbe. Eszembe jut valami.
- Helen. Igaz? Ez a neved. Vagy álneved. - lépek be a helyiségbe mézes-mázos mosollyal arcomon, majd mellé sétálok és ha sikerül, előkapom a tükröt és az arcunk elé tartom, látni akarom, hogy valóban úgy néz e ki, mint amilyennek láttatja magát.
Vendég

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
avatar


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Pént. Nov. 23, 2018 10:00 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling

────────────  Kísértetkastély - Page 3 2944700-20181015-8mzHkk   ────────────
Since the dawn of time. Only the strong have survived
Mióta angyalbőrben vagyok próbálom kiismerni a képességeit. De már az első perctől fogva hátrányt jelent, hogy nem sokat tudok róluk. A régmúltban inkább démonokkal volt dolgom, és nem sok figyelmet szenteltem a szárnyasoknak.
Rohangálhattam volna én is a saját testem után és követhettem volna magam árnyékként, akár a többiek, de inkább hasznosabbnak ítéltem a test gazdája közelében maradnom, hiszen az ő teste, tőle vártam, hogy felhomályosítson a képességeiről. Na meg, meg is kért, hogy maradjak. De a szemöldökhúzogatáson kívül nem sok segítséget kaptam. Hogy nem egyszerű más bőrében, erre az utolsó húzásom a legjobb példa. Először csak megszédülök és homályossá válik előttem minden, majd miközben elvesztem az egyensúlyom elsötétül a szoba. Mielőtt végleg elájulok még érzem, ahogy az arcomhoz nedvesség ér és az orrom megtelik vízzel. Aztán fejemmel valami keménybe ütközök. Feltételezem sikerült istenesen lefejelnem a padlózatot is. Nem tudom mennyi idő telik el, és hogy kerülök ki a pincéből, de amikor magamhoz térek már a konyhában vagyok. Ez még hagyján, de amikor kinyitom a szemem az első amit meglátok az Seth pofája. Hogy az a...... Mondanék valami cifrát, de zsibbad az egész arcom és nehezemre esik még a beszéd is. Aztán egy idegen női hang szól és meglátom a fénycsomót is. Tudom, hogy a fénylény itt akarja tartani az embert és az angyalt, de húgom láthatóan azon van, hogy valamiért kibulizza, hogy a tollfészket is magunkkal vigyük. Azt meg mi a fenéért? Fogalmazódik meg bennem a kérdés. De ha már az angyalt visszük, az embert miért nem? Eszembe jut a lány fekete vére, nem hétköznapi az ilyen egy embernél. Figyelemre méltó. Ha választanom kéne, inkább őt vinném ki, mint a tollast. Belőle egy rakat repked odakint.
Feltűnik, hogy se a piszkavas és se a fegyver nincs nálam. Valószínűleg a pincében maradt, a tócsa alján. Remek. Kicsit kómásan de felülök, a fejemet fogom és vetek egy pillantást a fénynőre. Emlékszem, amikor bátyám azt mondta róla, megérzi a vágyakat. Jobb az óvatosság. Fogva tartónk emlékeztet minket, hogy csak ő adhatja vissza a testünket. Ha bezárjuk, akkor így maradunk.
-Mit kellene pontosan tennünk ahhoz, hogy visszatérjünk a testünkbe és kijussunk innét? - kérdezek rá konkrét és egyenes választ várva. Nem sugallom felé, hogy segítenék, csupán érdeklődöm.
Vendég

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
avatar


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Pént. Nov. 23, 2018 3:39 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling
Ami talán a legegyszerűbb módja lenne szabadulásunknak még sem az, most már biztos, hogy csak úgy nem fogunk innen kisétálni. Szóval marad a B terv. – Cukor van a konyhában. – jelentem ki határozottan, magam találtam és tisztán emlékszem, hogy ott is hagytam. Teljesen megvagyok győződve, ez azóta sem változott, fel se merül bennem, hogy angyal fülek hallgatták ki a fent zajló eseményeket. – Jók bizony. – veregetem meg újra a vállát szinte már büszkén. – Fényt ad, add csak ide megmutatom! – ha átadja fel s lekapcsolom neki, hogy lássa a technikáját. Ezután már nincs is  több dolgunk, mint a vihar, úgy száguldjunk le a lépcsőn, a pillanatnyi rengés után. Viszont itt ismét elválnak útjaink. Félig, hisz most a teste kerül elő öcsémnek és egy egész angyal. Felnyalábolva a testet segítséggel ugyan, de sikerül a konyhába vinni. Ahol, amint újra visszanyeri eszméletét, minden tiltakozás nélkül hagyom, hogy magára találjon a valóságban. Ophilia magyarázatára bólintok s valahol hálás vagyok, hogy csak az ismeretlen ismerős test gondolatéval kellett megbarátkoznom. A hang irányába fordulok, miközben mély sóhaj hagyja el ajkam. Olyan, mint egy pióca. – EZ egy kedves megnevezés rád, mivel még a nevedet sem tudjuk. Mi a neved? – teszem csípőre a kezem. Ha Ophilia a nő jelenlétében is előáll tervével, úgy talán megérti miért is nem válaszolok neki. – Nem. Az ember lánnyal azt kezdesz, amit akarsz, szívesen hagyom itt a babaházadban, sőt még lökdösök be mellé párat. - viszont az angyallal terveim vannak, melyek az én érdekeimet szolgálják, más különben őt is itt hagynám. A féregéltű, nos nem hiszem, hogy bárkinek is hiányozna a leltárból.– Te gyermeki bosszúdhoz használnád őket, mikor én szabadulást kínálok neked e falak közül. Felmerül bennem nem e vagy te ostobább. – nem hazudok, tennék próbát, hogy kiszabadítsam innen. Hogy milyen módon az már más kérdés, ahogyan az is, hogy lehet nem teljesen az önzetlenség vezérelne. – Ő nem az angyal, aki bezárt ide, kint minden ujjadra jutna öt. Ahogyan ember is. – folytatom, s próbálok mindenki vagy majdnem mindenki számára előnyös alkut kötni, megspórolva a vérrontást. Érzek irányába némi szimpátiát. – Hogy tartasz minket fogva? – térjünk mégis a lényegre, bár az a gondolat mindig ott motoszkál a fejemben, hogy a titok nyitja ott lebeg a szemünk előtt csak elsiklottunk felette. Ám felkészülök arra, ha esetleg valami gonoszságon töri a fejét, a sparhelt ajtaja elég vasat tartalmaz, ha úgy alakul telekinézissel tépem azt ki onnan s próbálom meg beteríteni vele. Fő az óvatosság.

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
CherryPie


Kísértetkastély - Page 3 CznVQnFIf you close your eyes and you open your mind
The veil disappears and you'll see it all

☩ Történetem :
Once upon a time...
☩ Reagok :
66
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Csüt. Nov. 22, 2018 6:03 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling

Helen • Credit:


Az emeleten már nem sokáig marad bezárva Athan és Calypso, habár az utóbbit mintha nem aggasztaná annyira az ajtó hiányának ténye. Megkísérli kinyitni az ablakot, amivel kapcsolatban nem ütközik akadályba, de mikor ki is nyúlna rajta? Keze mintha láthatatlan falba ütközne, így nyilvánvalóvá válik, nem ez lesz a menekvésük kulcsa. Eme felfedezés nyomán, vagy ösztönös ráérzésből, ám Athannal összefogva felderítik az illúzió mögé rejtett ajtót, és révén, nem köti őket már semmi az emelethez, csatlakoznak a többiekhez. Calypso a pincében bravúrozó csapatot választja.
Markan kimerült, a szárnyai sincsenek a toppon, ráadásul még nem tudhatja, hogyan kell gazdálkodnia egy angyali test határaival. Hiába lépne, miként rátör az ájulás, a dolog pillanatokon belül következik be. Lábai kicsúsznak alóla, s okán annak, izmai elernyednek, nincsen, ami megtartsa, orral belebukik hát a vízbe. A kezében tartott fegyver és a piszkavas a rögtönzött medence aljára süllyednek, míg ő a felszínen lebeg. Calypso rögvest a segítségére siet, elkezdi kihúzni, amire Ophilia segít rá telekinetikus erejével. Ketten máris könnyebb a tónustalan, sózsák nehézségű Markant kihúzni, aki egyébként perceken belül visszatér varázsfalváról a két diskuráló férfi hangjára.
- A paca? - csendül fel egy harmadik, női hang is, melynek tulajdonosa elmélázottan figyeli a levegőben lebegő fénygömböt, mit a tengerek úrnője keltett életre. - Nem lesztek többé önmagatok, ha engem bezártok. Még mindig ennyire fontos megmentened ezt a tollast és a halandót? - kapja a tekintetét Calypsora. - Ennél sokkal többre tartottalak - sóhajt fel lemondóan, miközben felcsüccsen a konyhapultra, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

Seth-ék mindeközben mit sem tudva a szomszédos, váratlan látogatóról, fedezik fel az érdekes szobát, de egyiküknek sem jut eszébe elgondolkodni azon, nem volt ez túl egyszerű? És ha neki eddig nem nyílt, miért éppen Reynának tárult ki az ajtó? Ki tudja… Mindenesetre hiába kéri, sőt, utasítja Seth a lányt arra, mielőbb derítse fel, ténylegesen az illúzióban rejlik-e a ház rejtélye, amaz nem hajlandó eleget tenni az óhajnak. A tükrökön ráadásul valóban vastagon ül a por, lehetetlen megállapítani egy kósza pillantásról, ki is néz vissza rá pontosan. Viszont kettő kisebb tükröt leemel a falról - a földön nyugvóak mind nagyok és ormótlanok -, s minden további nélkül kisétálhat velük. Amennyiben ott már szakítanak időt a vizsgálódásra, hát feltűnhet nekik, hogy míg az egyik tükörben a saját, valódi arcképük néz vissza rájuk, addig a másikban a kölcsön-testüké. Ki érti ezt?

Athan még a tükör-mentő akció előtt halad el mellettük. Vajon a kimerültségének a hozománya, hogy előfordulhat, nem veri ki a szemét az ajtóban ácsorgó Seth? Talán másodszori szemrevételezésre feltűnik neki, ketten is téblábolnak az eddig zárt szobában és bejáratában, amennyiben viszont ekkor sem? Hát tovább megy a bejárathoz, ahol ha megkísérel kimenni, éppen az várja, mint odafent Calypsot az ablaknál. Kinyithatja az ajtót, de ki nem léphet rajta.

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Reyna


Kísértetkastély - Page 3 Tumblr_mb699in2Yw1r2368yo1_500
☩ Reagok :
65
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Csüt. Nov. 22, 2018 12:24 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling


 


Nem volt különösebb okom arra, hogy elhagyjam az előző szobát, azt leszámítva, hogy én magam is tenni akarok valamit. Úgy érzem, ha arra haladok, amerre jónak látom, akár rá is találhatok valamire. Igaz, valószínűleg hiába bukkanok bármi érdekesre, nemigen tudom, hogy mire jó. Nem lenne más választásom, mint visszavinni magammal és megmutatni másoknak, ugyanakkor ebben sem látok problémát.
Ez a felvetés abban a pillanatban megoldódik, amikor Seth utolér. Az ajtót kinyitom és bevilágítok, hogy megnézhessük, mi van odabent. Furcsa. Hasonló tárgyak halomra. Olyanok, amilyeneket nem láttam máshol a házban. Valószínűleg nem hiába vannak ide bepakolva.
- Nem értem… Mi az a tündér? Olyan, mint a démon? – fordulok testem felé.
Örülök annak, hogy mellettem van. Így továbbra is szemmel tarthatom, vigyázhatok rá. Valami furcsa szag csapja meg orrom irányából. Mondhatnám egyenesen büdösnek is, miközben néhányat szippantok belőle Seth közelében. Róla jön.
- Mit csináltál a testemmel? Büdös vagy – húzom el a szám.
Csupasz lábaira nézek, majd enyéimre, amin szintén nincs sok minden, csak az az anyagdarab, amit rá húztak. A cipőt már rég ledobtam. Valahol erre kell lennie, viszont nem keresem meg. Az, hogy valami összevághatja a talpamat, nem zavar. Volt már ennél rosszabb is, ráadásul nem kell nekem azokon a szilánkokon végigsétálni.
- Tartsd az ajtót, nehogy becsukódjon! – szólok magamnak, mielőtt elindulok.
Az utasítással ellentétben, nem teszem azt, amit mond. Az sokáig tartana, én pedig a lehető legkevesebb időt akarom a szobában tölteni. Nem akarom, hogy még egyszer bezárjanak. Éppen elég, hogy a házat ránk zárták. Aztán bezártak lentre. Egyre kisebb helyekre, és úgy érzem, csak azért tudom elviselni mindezt, mert sikerült kijutnunk és feljönnünk. Nagyobb a mozgásterünk. Na meg ez a test is. Benne sokkal kevesebb félelem van, mint bennem.
Lassan sétálok be, lábaimmal söpörve magam előtt az üveget ahelyett, hogy rájuk lépnék. Így valószínűleg kevesebb fog belém állni, vagy kisebb helyen. Nem megyek messzire, csak az első néhány tárgyig. A kezemben lévő lámpa végét fogaim közé veszem, hogy azokkal rászorítva tarthassam és világíthassak magam elé. Így mindkét kezem szabaddá válik, ami azt jelenti, hogy ha többet nem is, két itt tartott… Mit is mondott Seth? Tükröt. Két tükröt ki tudok magammal vinni egyszerre. Ha pedig nem záródik rám az ajtó és nem ütközök más akadályba, ki is viszem azokat magammal, majd újra kezembe veszem a lámpát, hogy pihentessem sajgó állkapcsom.Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Athan


Kísértetkastély - Page 3 Jack's_Eyes_1301
☩ Történetem :
☩ Reagok :
244
☩ Rang :
☠ "vadászpalánta"
☩ Multi :
A gyűlöletgombóc
☩ Play by :
Alexander Calvert
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Csüt. Nov. 22, 2018 9:23 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


☠️ Changeling

Rémálomföld lakói
•  szószám: 397 • Credit:

 
Akkor ebben megegyeztek, ő több figyelmet nem is szán neki, akármi bújik meg a sorok vagy épp a szavai között. Nem köteles mindenki terveit megismerni, akármennyire is szeretné, visszafogja azt, és bólint végül. Sokkal jobban zavarja végül az, hogy megint sikerült bent ragadni valahol, ami most ha nem is a ház, hanem egy szoba. Tudhatta volna, hogy ha felbosszantják, valami ilyesmi fog történni, megkeveri őket még jobban, vagy mini-ököllé változva páholja el őket, de csak...
- Ezt egész olcsón megúsztuk, azért – már akinek olcsó az, hogy eltüntetnek egy ajtót. Mielőtt bármi történne, azért a másik még kinéz az ablakon, ami meglepő, hisz eddig eszébe sem jutott, mintha direkt terelnék el gondolatait arról, hogy a logikus és egyszerű dolgok még véletlen se jussanak eszébe, vagy egyszerűen ő gondolt túl mindent és figyelmetlen. Arra figyel, hogy ki ne essen, de túl mélyre nem hajol és ezek szerint nem is talált sok mindent, vagy a ház nem engedi azt, hogy kiugorjon, hisz egy emeletnyi ugrást még meg is úszna. Na de ha ebben a testben ragad?
- Megszámolni? Ez de kegyetlen – de azért kuncog rajta. Még aranyos is lehet, ahogy ledobja magát egy baromi nagy halom elé és nekiáll számolni. Kár, hogy nem járkál kilós cukrokkal a zsebében. - Áhhá. Talán vas akad, de cukrot én eddig nem láttam. Már ha nem hallgatózik megint és gyorsan mindent el nem tüntet... - mert benne van a pakliban, hogy most is fülel, vagy ezt már a múltban meglépte. De addig is ki kell jutni, és erre ismét közösen akad alkalmuk, talán jobban fog menni, mint odalent a tűzzel. És lám! Máris visszatért a kijárat.
- Jók vagyunk együtt, nem? - örvendezik a sikernek, és hátrapillant, mégis mit csinál. Aztán megkapja a fegyverét, és pislogva forgatja ujjai között. - És ezzel mire megyek? - indul meg kifelé, majd ráhagyja, arra már jó, hogy ne a sötétben tapogatózzanak. Aztán végül mégis meg kell kapaszkodnia, mert olyannak érezni, mintha összedőlni készülne a ház.
- Mi a... - ért a célzásból és lesiet maga is, még mielőtt nagyobb galiba lenne. Leérve pillant körbe, már amit a kis lámpa enged, majd bólint és a nyitott ajtó felé indul, elválva testvérétől, oda lép be és világítja át, ha van itt valaki, ha nincs.
- Hahó? - reméli, nem a dühös fényasszony ücsörög itt és veri fejbe, így ha semmi és senki nincs, ő kifele is indul.○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○
We're lost children of the sea

The past is gone - - Look out, the sun is going black, black - - Time to get back on the road
Vendég

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
avatar


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Nov. 21, 2018 8:43 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling


Halvány ideám nincs, mi a francért áll tovább a halandó és hagy ott bennünket, talán tudja, hol teremnek a házban a tükröződő felületek. Minden esetre jobbnak látom utána menni. Ő is bevédett engem, én is ugyanezt fogom tenni. Nem szoktam mások adósa maradni. Miközben kint botorkálok a sötét és rideg hallban, a cukros zacskót a zsebembe csúsztatom, arrébb pakolom és rugdosom a romokat és valami csillanó felület után kutatok. A nappaliba belépve és körbetekintve a pusztulaton aztán mélyet sóhajtva inkább ki is fordulok. Még mindig hót víz minden, én pedig mezítláb vagyok. Valahogy nem fűlik a fogam jelenleg a hideg nevességhez. Zsebre dugom a két kezem. Ekkor érzem meg a zakóban lapuló dobozt és gyújtót. Ki is kapok egy szálat, meggyújtom és mélyet szívok a cigarettából. Köhögni kezdek nagy hirtelenjében. Bakker…szűztüdő. De hamar megszokja a test, mivel már eleve tudom, hogyan kell használni a füstrudat. Észreveszem, hogy az egyik ajtó, ami nekem nem nyílt ki azelőtt, Reynának szabályosan kitárulkozik. Na, fasza! Elnyomom a csikket a lépcső karfájának oldalában, majd sietősen odalépkedek mellé és igyekszem bekukucskálni a szobába felpipiskedve. Az öngyújtóval tüzet csiholok, hogy Reyna zseblámpáját kiegészítve minél több fényforrásunk legyen.
- Itt lesz a kutya elásva…- jegyzem meg a tükörszobába lesve, merthogy mindenhol visszacsillanó felületek kacsintanak ránk.
- Úgy tűnik, ide zárta el a tündér vagy mi a franc az összes tükröt. Na vajon miért? Markannal sejtjük a választ. Legalábbis van egy elméletünk. - magyarázom a halandónak, miközben beljebb lépnék a szobában, de inkább visszahúzom a lábam. Nem lenne szerencsés ötlet szarrá szabdalni a kicsike talpát az üvegszilánkokkal.
- Reyna, én itt maradok veled, de neked kell bemenned, mert cipő híján nem tudlak követni, nem akarom, hogy a te tested is lesérüljön. - vállba veregetve buzdítom, mint egy jó bajtárs.
- Töröld le a porréteget a tükrökről és nézz bele! Mit jobban mondva kit látsz benne, bennük? A saját tükörképedet vagy az öcsém pofáját? - érdeklődöm tőle, ha bemerészkedik és tükörbe néz. Ha nem kíván egyedül bemenni, akkor maximum kitalálunk valamit.
Vendég

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
avatar


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Nov. 21, 2018 7:21 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling

────────────  Kísértetkastély - Page 3 2944700-20181015-8mzHkk   ────────────
Since the dawn of time. Only the strong have survived
Leérünk a pincébe és megállok a fal előtt, amin a töredezett rúnák is látszanak. A többsége nem ismerős, és esélyes, hogy akkor sem lenne az, ha épségben lennének. Követem az angyal instrukcióit, remélve hogy ötletével közelebb jutunk a megoldáshoz és minél hamarabb elhagyhatjuk ezt a házat a saját testünkben. Magam sem tudom, lesz-e ennek bármi haszna...próbálkozunk...
Abban a pillanatban megbánom, hogy hallgattam rá, amikor koncentrálni kezdek. A semmiből képek törnek rám, nagyon durva mennyiségben. Erről valahogy elfelejtett említést tenni. Annyi információ szakad rám, hogy szinte beleszédülök. Meg is fogalmazódik bennem, többet nem hallgatok Ophiliára. Nem véletlen, hogy nem bízok az angyalokban. Szabályosan rosszul érzem magam, talán egy enyhe hányingert is érzek. Megemelem a gyertyát, hogy a fényénél jobban lássuk, ha történik valami. Úgy fest mégis csak lesz eredménye.
A keresett rúnákat még látom felvillanni a falon, de elég homályosan. Bízom benne, ha én nem is, de legalább a tollcsomó jobban megfigyelte a jeleket és meg is jegyezte őket. A fura érzés nem múlik és a látásom sem a gyér fényviszonyok miatt homályosabb. A lábaim megremegnek alattam. Úgy érzem, el fogok ájulni. Teszek pár lépést a lépcső irányába. Lehet tényleg lépek, de lehet csak gondolati szinten teszem ezt meg. Nem igazán tudom, zsong a fejem. Közben próbálok nem összeesni. Nálam a pisztoly. A vízbe esnék, a víztől könnyen használhatatlanná válhat. A fénylény ellen pedig az eddig szerzett információk alapján jól jöhet. De nincs időm cselekedni és távolabbra dobni magamtól megcélozva valami száraz helyet. Elsötétül körülöttem minden, aztán se kép, se hang. Testem a hideg vízbe zuhan.

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Ophilia


Kísértetkastély - Page 3 Tumblr_oarii8pvuK1vq1u6ao1_500
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
706
☩ Play by :
Blake Lively
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Nov. 21, 2018 5:56 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling
- Az angyali vérem nem lesz túl erős hozzá - teszem még hozzá, mielőtt valóban az én véremmel kívánná felfesteni az illúziót. Noha fekete vértől mocskos kezemet nézi, szóval még az is lehet, hogy a sajátjára gondolt.
Jobb is lenne. Nem vagyok én más, mint egy egyszerű angyal, rangtalan. Az én vérem hasonlókhoz nem elég erős. Kérdésére elhúzom a számat.
Tündér, illúzió?
- Ha lehetséges lenne is, nem tudok rá választ adni. Az információ az elmémbe van, az agyamba, az rejt ugyanis minden tudást. Mióta, ebben a testben vagyok, olyan, mintha rengeteget felejtettem volna, holott csak… - mély levegőt veszem és inkább nem folytatnom. Hiszen nincs erre időnk.
Csendben hallgatom a harmadik nő szavait. Van abban ráció, amit ő mond, viszont a rúnák jobban izgatnak.
Így hát odalent folytatjuk a kis utunkat. Hálásan tekintek a lőtt karú férfira, ki az ajtót fogja számunkra. Odalent pedig… Ha csak egy pillanatra is, de néhány rúna kirajzolódik, sikerül annyi időre visszafordítania az időt, hogy láthassak belőle párat. Továbbra is ismeretlen számomra, de tartom magam ahhoz, hogy azért, mert nem az én testem birtoklom. S ha csak illúzió lenne… Nem így lenne. Ugye? Lábam alatt megremeg a ház.
A testem viszont…
Sóhajtva fordulok az irányába. Telekinézist használva emelem fel testem a víz alól. Nem mintha meg tudnék fulladni, de vélhetőleg a bennem lévő egyén nem díjazná, ha csak így itt hagynám és amúgy is… A colos is érkezik egy fénygömbbel.
- Ha tippelnem kellene, nem bírta elviselni a testem adta erőt és az apró trükköt. Néhány rúnát láttam, az alapján egy csapdát talán fel tudunk állítani a… fénypaca számára - ugyanis én nem vagyok abban biztos, hogy tündér. Tudnom kellene a létezéséről, de ezt elengedem egyelőre.
Ha sikerül felmenni, a testemet csak a földön hagyom, majd magához tér. Magam a lépcső irányába igyekszem.
- Merre a paca? - kérdezem a férfit, majd rápillantok. - A te véredre lenne szükségem, hogy meg tudjam kreálni a csapdát. Ha az egyik felét ismerem, talán a másikat is. Szimmetria - reménykedjünk, hogy ebben rejlik a kulcs. - Ha nem is fogja csapdába ejteni, tán legyengíti annyira, hogy valaki egy vassal megtámadja. Mondjuk a halandó testbe ragadt, vagy az én testembe ragadt… A vas ránk ártalmas, nem? - vonom össze a szemöldököm, mintha a testem ezt mondta volna.


○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○The prettiest smiles hide
the most pain...
And the kindest heart have
been broken in million pieces
Vendég

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
avatar


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Szer. Nov. 21, 2018 11:48 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling
- Az ember nem érdekel, felőlem eljátszadozhat vele… - vallom meg öcsémnek az igazat, de különösebb magyarázatot nem adok mellé, miért is ragaszkodom a szőkeséghez. Athanak igaza van, érdekes, hogy miként is tud minket itt tartani. Vagy csak ezt akarja velünk elhitetni? Hisz mi bolondok, még meg se próbáltunk kijutni a házból, magával sodort minket az Elcserélt testek játéka. Kíváncsiságból az ablakhoz lépek, s megpróbálom kinyitni azt, ha sikerül, óvatosan közelítek az óhajtott szabadság felé, félve, hogy valami láthatatlan erőbe ütközöm. Remélve, ha mégis van ott valami túl nagy kárt nem tesz bátyám testében. Persze, ha nem így lesz, akkor is összeszedem magam és korábbi terveimet végre hajtom.  - A cukor lelassítja és eltereli a figyelmét. Ha kiszórod elé, akkor meg kell számolnia. – az utolsó mondat derűsen hagyja el ajakam. Szinte már bájos. – S a vas pedig halálának legjobb eszköze. – folytatom tovább, ám az utolsó információt kész akarva nem kötöm öcsém orrára,- miszerint csak egy lélekkel megáldott lény kezében hatásos az is, még nem-, adok magamnak egy piros pontot, amiért azt a fegyvert Reynára hagytam. Nem tiltakozom, amikor megfogja újra a kezem Athan, arra a helyre koncentrálok, ahol az ajtónak kellene lennie, s lám lassan szertefoszlik előttünk a varázslat. Azonban még mielőtt átlépném a küszöböt, visszamegyek a faliújsághoz és a kelta szimbólumokat letépkedem róla, s a könyvbe helyezem, míg a fésülködőasztalról pedig az ékszeres dobozt veszem magamhoz, kiöntve belőle a függőket. A zsebembe kotorászva előveszem a zseblámpát, melyet a konyhába találtam, s testvérem kezébe nyomom. – Menjünk, te lókötő! – vigyorgok öcsémre, miközben vállára teszem súlyos kezem. Elindulva egy gyertyát is előkotrok a zsebemből, s kis trükkel életre keltem. Egy pillanatra, mintha a ház megrázná magát, mint, akit évszázados álmából ébresztettek volna.  Athanra pillantok és sietősebbre veszem lépteim a lépcsőn már szinte futva haladok végig. – Megnézed őket? – kérdem öcsémtől, a másik nyitott ajtó felé biccentve, de felőlem velem is jöhet. Én magam a pince lejáróhoz megyek, miután látom, hogy a konyha üres. Nem bajlódok a gyertyával, lebegő, világtó fénygömböt kreálok, ha sikerül s lesétálok. – Jól vagytok? Mi történt veled… ööö a bátyámmal? – gázolok bele a vízbe, s segítek a testet kiemelni a vízből, ölbe kapom, ha még nem tért magához. Elég hasznosak ezek a bicepszek, nem mintha megfulladna, de mégse lebegjen már ott magatehetetlenül, mint egy vizihulla. Na meg aztán mégis csak a testvérem, egy másik számomra fontos testben.  

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
CherryPie


Kísértetkastély - Page 3 CznVQnFIf you close your eyes and you open your mind
The veil disappears and you'll see it all

☩ Történetem :
Once upon a time...
☩ Reagok :
66
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Kedd Nov. 20, 2018 9:56 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling

Helen • Credit:


A nőszemély odafent inkább nem is kél vitára a másik kettővel, mindössze a fejét csóválja az őt ért vádakra. Közel sem állt szándékában átvernie a párost, kiket maga keresett fel jószerivel, sőt, a kedvükért a többit is elengedte volna a halandó és az angyal nélkül. Viszont ez a hajó már elúszott, dühödten libben el tőlük. Szerencsére sem Athant, sem Calypsot nem vágja földhöz az évszázad alkujától való elesés, így hát a Seth testében rekedt tovább kutakodik, töri az elméjét a megoldáson. S lám, remek ötlet villan fel a tudatában!
A bűbáj elhangzik, és noha haloványan, de felsejlik a hiányzó darabka is a papír alján. Immáron könnyedén elolvashatja a hiányzó sorok tartalmát, melyen részletezve van; a cukrot bizony elterelésként és lassításként remekül lehet használni a tündérek ellen, miként kénytelenek minden szemet megszámolni, ha kiszórják elébbük, s a vas? A haláluk biztosítéka, ha valaki lélekkel forgatja.
Fontos információk, vélhetően tovább is állnának a szobából, hogy megosszák a többiekkel, ha… Ha lenne ajtó, amin kifáradhatnának. Csakhogy ez a kellemetlenség sem fogja vissza a párost, Calypso újonnani remek meglátásának köszönhetően fény derül a titok nyitjára. Pontosabban fogalmazva azután, hogy Athan unszolására kezeiket egymásba kulcsolva, erőteljesen koncentrálnak a valóságra. Eltart néhány másodpercig, ám az ajtó elébb haloványan, majd végül teljes egészében visszakerül a szemeik elé. Semmi más nem változik, habár ez kit izgat, amikor van hol távozniuk?

Odalent is belobban az ötletgyár, igaz, az angyalok mágiáját tekintve akadna ennél egyszerűbb módja is Ophilia elképzelésének. Főként, a tér és idő manipulálása még az angyalnak születetteknek is kihívást jelent, nemhogy egy lénynek, ki mindössze néhány órája élvezheti a test előnyeit. Nos, egy próbát minden bizonnyal megér, Markan követi az angyalt a pincébe. A világítást könnyedén megoldja, és a trükk, amit véghez kíván vinni?
Koncentrál, koncentrál… Azonnal érezheti, komoly fába vágta a fejszéjét, éppúgy azt is, valami egészen különleges lengi körbe az elméjét. Mintha a világ egészét átlátná hirtelen, töménytelen az információ, mit felfogni sem tudhat, de mindennek ellenére? Valamiképpen sikeredik neki kiragadnia a kellő helyszínt s a kellő időpontot, a tér és az idő elhajlik, a falakon pedig néhány kitartott momentumra egészükbe állnak a pecsétek. A ház mintha meginogna, ám az öröm még nem érkezhet el, ugyanis Markan egyelőre elérte a határait angyalként. Ájultan omlik bele a vízbe, a kezében szorongatott gyertyával együtt. Amennyiben Ophilia figyelmes volt, láthatta a pecsétek egy részét, sajnos azonban mindre neki sem lehetett gondja a szempillantásnyi idejük révén.

Seth mindezek előtt tudatosítja a konyhában jelenlévőket a felfedezéseiről, sőt, a Markantól kapott információkat vegyítve a két elhintett, bizonytalan szóval merész következetésekre is jut. Ki tudja, mi az igazság, bizonyossághoz legfeljebb akkor juthatnak, ha kifaggatják a fénylényt, vagy elméleteiket a gyakorlatba ültetik. Talán emiatt indulna meg Reyna a konyhából? Seth akár így is értelmezhetné, logikus, hogy követi, ám a lány az egyedüli, aki érzi a késztetést a lezárt helyiség irányából. Ami annyira most nem is tűnik zártnak, Reyna könnyedén kinyithatja az ajtót, mely nyikordulva tárul ki előtte. Nem lép be, ez okos dolog.
Közben Seth is érkezik, már miután megbizonyosodhatott arról, a nappali romjai és a ház kuplerájában sehol egy árva tükör vagy felület, amelyen keresztül megvizsgálhatná a teóriáját. Amennyiben viszont Reyna mellé, mögé áll? A lány által megvilágított szobában értelmét nyeri a ház tükörkészletének kifosztottsága; odabent kész temető vár rájuk. Díszes, cirádás keretű tükrök a falon csüngve vagy éppen annak támasztva, törött darabok a földön heverve, mintha csak valaki módszeresen idehordta volna mindet, hogy ne lehessen őket semmire sem használni.
Vendég

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
avatar


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Kedd Nov. 20, 2018 6:02 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling


Kezd elegem lenni abból, hogy kérdéseim, kijelentéseim süket fülekre találnak, hol fent, hol lent, mintha ott se lennék. Így inkább elkezdek azokkal foglalkozni, akik válaszolnak is vagy legalábbis reagálnak a mondandómra és teszek minden másra. És hogy pont Markan az, aki meg is hallja, hogy mit pofázok, az igencsak meglepő. Legalább próbálkozásaim nem hasztalanok. Hallgatom a szavait, míg az angyal lemegy terepszemlét tartani a pincébe. A vasra bólintok. A cukorra eszembe jut, hogy Calypso a kotorászása közben talált egy zacskóval az egyik fiókban, de akkor még nem tulajdonítottunk neki jelentőséget. Magamhoz veszem biztos, ami biztos alapon és meglóbálom Markan és Reyna előtt.
- A cukor is megvan. - felelem, miközben még mindig öcsém beszámolóját hallgatom, majd a naplót is a kezembe nyomja. Lapozgatni kezdem és megakad a szemem pár új információn is. Csak miután feljött az angyal a gyors pincetúráról, utána teszem hozzá az általam látottakat, tapasztaltakat.
- Az már világos, hogy a pincében zárták el a lényt. Méghozzá egy őrangyal. A napló szerint Agla az volt. Ennek a családnak az őrangyala. És ez a fényasszony rettegésben tartotta a környékbeli kölyköket. Továbbá ahogy te is mondtad - tekintek az Athan bőrbe bújt tollas felé - ez nem démon. Te is láttad a rúnákat lent. Nem démoncsapdák. De akkor miféle szerzet? A napló szerint ártó szellem…- tanakodom tovább, mire Markan felvilágosít, mit hallott odafentről.
- Tündér? Az miféle lény? De az illúzió! Igen! Az sok mindent megmagyarázna, amik nem hagytak nyugodni. Egy csettintésre meggyógyította a kölcsöntestem, pedig mindenki tudja, ez képtelenség. És Markan, a tested el tudta szívni egy tárgy mágiáját. Az ajtó beszélt hozzám és az emberlányhoz, igaz Reyna? - nézek a kicsike után, aki elindul kifelé a konyhából. Mi a franc?  
- Szerintem ez a tündér pokoli jó illúziókeltő lehet. Felmerült bennem, hogy igazából minden illúzió körülöttünk. És talán testet sem cseréltünk, csak elhiteti velünk, az elménkkel és a szemünkkel játszadozik. Vagy egy általa kreált illúzió álomban vagyunk. Nem tartom lehetetlennek. Minden esetre Reyna után megyek, mert abszolút nem bízom a lényben. Van nálam cukor és - paskolom meg az oldalam, ahol ott lapul Reyna kardja - vas. Remélem, sikerrel jártok a rúna helyreállításában és találunk valami tükröződő felületet. Nem hagyom, hogy ez a némber megússza ezt szárazon, annyi szent! - szűröm a fogaim között, majd elindulok az öcsém testében ragadt halandó keresésére, közben feltúrom a romokat is, hátha találok valamit, bármit, amin tükröződhet az arcom.
Vendég

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
avatar


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Kedd Nov. 20, 2018 3:01 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling

────────────  Kísértetkastély - Page 3 2944700-20181015-8mzHkk   ────────────
Since the dawn of time. Only the strong have survived
Testem birtoklója átadja nekem a fegyvert, amit magamhoz is veszek, miközben az angyal, aki öcsém testében vendégeskedik kérdésemre felel. Ügyesen kimatekozza, de válasza nem győz meg, inkább ráhagyom. Időközben felbukkan fivérem is, akivel megosztom az infóimat, majd kezébe nyomom a naplót tanulmányozás céljából. Míg a belevésett sorokat olvassa, figyelmem az emelet felé irányul. Még a fejemet is a mennyezet irányába emelem. Viszont az utolsó, zavaros üzenet után, amit bátyám imaként intézett felém, már fenntartássokkal kezelek mindent, ami onnan jön. Mielőtt ignorálnék minden szobán kívüli hangot, felfigyelek valami érdekesre. Két szó hangzik el odafentről: tündér és illúzió. Még azt is érzékelem, hogy a fénycsomó távozóra fogja. Ekkor tűnik fel újra angyalAthi és közli, az angyaltest most hasznára válna. Megosztja gondolatait. Teljesen logikus. Ha sikerülne helyrehozni a rúnákat, úgy csapdába ejthetnénk a fénycsomót. Hogy megöljük vagy hagyjuk benne vergődni, már részletkérdés. Én biztosra mennék, agyoncsapnám, esélyt sem adva neki egy újabb szökésre.
Rendben. Ha megvannak a rúnák a véremmel fel is festhetjük őket. - pillantok fekete leviatánvértől tocsogó kezemre. A golyókiszedés elég sok mocsokkal jár, könyökömig végigfolyt a vérem. Feltéve, ha nem találunk valami ennél alkalmasabbat a rajzolgatásra. Szárnyaimat összébb húzom, ezúttal sikerül őket elrejtenem. Kicsit meg is lepődöm, de pincejáráshoz így kényelmesebb. Mielőtt követni kezdeném Ophiliát a pincébe még egy dolgot megkérdezek.
A fénykupac.....elképzelhető, hogy egy tündér és illúziót használ? - érdeklődöm. Elsőre hallásra kérdésem hirtelen és légből kapott lehet, ám ha valaki keresztkérdésekbe kezd, úgy megemlítem angyaltestem kifinomult hallását. Kutatok az emlékeimben magam is, de nem dereng ezzel kapcsolatban semmi. Ugyanakkor nem tartom elképzelhetetlennek, elvégre démonok is léteznek, miért ne lehetnének tündérek?
Ha illúzióval állunk szembe, arról elég könnyen megbizonyosodhatunk. Csak kell valami tisztán tükröződő felület. - magyarázom, bár sok ilyet nem láttam a házban. Talán ez sem véletlen. Már az ókori népek is hittek benne, hogy a víz tükröződő felszíne adja leghűbben vissza a valóságot... vagyis esetünkben törheti meg az illúziót. Talán ez a tény még később hasznunkra lehet.
Ha van valakinek bármilyen infója, úgy meghallgatom, ha nincs, akkor a pince felé indulok Ophiliával. Ha van nála fényforrás, simán követem, de ha nincs, akkor hónom alá csapom a piszkavasat és szabad kezembe veszem az egyik gyertyát.
Odalent én is megpillantom a rúnákat és a rúnatöredékeket, talán kicsit jobban szemügyre is veszem őket. Aztán azt teszem, amit a nő kér tőlem. Lehunyom a szemem és koncentrálok.

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Athan


Kísértetkastély - Page 3 Jack's_Eyes_1301
☩ Történetem :
☩ Reagok :
244
☩ Rang :
☠ "vadászpalánta"
☩ Multi :
A gyűlöletgombóc
☩ Play by :
Alexander Calvert
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Kedd Nov. 20, 2018 10:46 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


☠️ Changeling

Rémálomföld lakói
•  szószám: 396 • Credit:

 
Ez a ház egészében az ő játszótere, így, lényegében minden ellenük van, ha akarják, ha nem.
- Nem velünk jöttek, mit számít ha maradnak. Magunkat kell kijuttatni amúgy is – valóban nem érez ennyire megmentési kényszert, csak a maguk szempontját nézi, az a fontos. Odakint csonka a család, hát mi lenne velük nélkülük. Bár, Kisa talán örülne, hogy Seth egy házban raboskodik és ő egyedül „basáskodhat”, de a dolgok sosem ennyire egyszerűek. A fél csapat nem csapat.
- Érdekes amúgy, az a hogyan. Te vagy a második, aki képes volt minket bezárni – nem jó kezdés amúgy, alattomos csapdát állítani, de tény, hogy ebbe önként sétáltak bele, és nem lökték a legmélyére egyiküket sem. Szóval, talán ez javít a másik esélyein, de ki tudja, ki hogy vélekedik, mennyire akarja darabokban látni ezt a nőt. Felé sandítva szavaira sóhajt egy nagyot, majd ha már az is, ő is a mosolygós arcát veszi elő, amolyan „lebuktam” tekintettel. De hát mit várt? Ilyen erő mindenkit érdekel, ha tudja, mi folyik odakint. Sőt... Akkor már tudná, hogy mennyivel van előrébb.
- Átverni? Nem hiszem, no de az erő. Csak egy kis szelet, hisz olyan különleges! Nem ismered a kinti világot, megértenéd, miért kívánom megkóstolni – figyeli, majd ismét apró lesz, és elszelel. Fújtat egy aprót, és hagyja, nem szalad utána. Hát akkor menjen, ha ennyire megsértődött, bár, kinek nem esne ez rosszul?
- Bolond egy teremtmény – fordul testvére felé, és a könyvre pillant. - Remek, akkor hasztalan – ahogy az is, hogy bármi használható legyen még a szobában. Közben fülel és bólogat, a szekrény előtt pillant rá hátra.
- Azt mondta gyerekeket cserélt el annak idején, szóval lehet, hogy az itteni gyerekek közül is lopott, és az angyal így állt rajta bosszút. Ez lehetséges? - bár ezzel nincsenek előrébb, ahogy azzal sem, hogy körbeért a szobán, és mindenhol csak üres falat talál. Homlokát ráncolja, miközben az ajtó helye előtt áll meg.
- A jó édes... - káromkodik egy sort, ő is tapogatózik. - Lehet akkor kijutunk. Ha nem, akkor a most erős karjaiddal bonthatsz egy kis falat – abbahagyja a fal tapogatását. - Csináljuk együtt, hátha megint hasznos. De... A te bőrödben nehezebb – szusszan egy aprót, és megint megragadva a kezét, erejét kölcsönzi annak, hogy kijussanak, vagy akármi történjen. Egyelőre próbál koncentrálni, aztán kíván bármit is. Vajon most melyik testvérüket megy megkísérteni a nőszemély, miközben ők rabosat játszanak.○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○
We're lost children of the sea

The past is gone - - Look out, the sun is going black, black - - Time to get back on the road

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Reyna


Kísértetkastély - Page 3 Tumblr_mb699in2Yw1r2368yo1_500
☩ Reagok :
65
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Kedd Nov. 20, 2018 10:43 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling


 


Abban, amit a gyertyás férfi mond, van valami. Én sem láttam még sose átváltozni a démont, leszámítva, hogy néha másik testben jelent meg, de ilyen fénygömbbé semmiképp. Ennek ellenére, biztos vagyok benne, hogy valami hasonló lehet. Angyal nem tehet ilyet. Miért tenne? Jó, lehet, hogy vannak gonosz angyalok, de ők is csak ölnék az embereket, nem játszanának velük. Na meg… A legtöbben itt nem emberek. Senki, rajtam kívül.
Biccentek én is, amikor átveszem a gyertyát. Az ajtóban állva tartom a fényt biztosító lángocskát, miközben nekidőlök az ajtónak. Nem lenne jó, ha az újra bezáródna. Arra ügyelek, hogy még véletlen se sérült vállamnál támaszkodjam. A fájdalom lassan kezd alább hagyni, már azt sem érzem, hogy folyik belőlem az élet. Óvatosan mozgatom meg, várva, mi történik, de szinte semmi. Alig érzek valamit. Kellemetlen, ahhoz hasonló, mint amikor szögekkel szurkálnak. Tűkkel! Ez az! Mintha tűvel bökdösne egy démon a seb környékén.
Miután befejezem a seb vizsgálását, körbenézek. Mindenki teszi a dolgát, én viszont… Ekkor tör rám az az érzés... Tenni akarok valami hasznosat, hogy minél hamarabb kijussunk innen, itt viszont aligha tehetek. Azokhoz a foltokhoz a papíron nem értek. Nem tudom őket… Hogy is mondják? Elolvasni. Itt nem tehetek semmit. Mennem kell. Ki innen, hátha van még olyan hely, amit a többiek nem néztek át. Azt viszont megvárom, hogy a lekószáló alak visszaérjen.
Amint visszatér, a gyertyát leteszem az asztalra és elveszem helyette a lámpát. Az még fegyvernek is használható. Akár egy kalapács. Azzal kezemben indulok meg arra, amerre az orrom vezet. Jobban mondva, az ösztönöm. Sosem volt gond vele, mindig jó irányba vezetett. Remélem, hogy az megmaradt a sajátom és nem ezét a testét követem, mert akkor akár bajba is kerülhetek. Azért gondolom így, mert Seth is rosszul gondolkodott. Egyáltalán nem figyelt a testemre. Ez pedig az ő testvére. Lehet, egyformán buták. Persze ezzel egy időben okosak is. Néhány dolgot jobban tudnak, mint én. De hogy lehet valaki egyszerre okos és buta? Biztos azon múlik, mit kérdezünk tőlük.
Kis idő múlva egy ajtó előtt találom magam. Óvatosan megpróbálom kinyitni, és ha sikerül, még véletlen se lépem át a küszöböt. A lámpával befelé világítva nézek szét előbb.


Vendég

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
avatar


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Hétf. Nov. 19, 2018 8:56 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling
A helyzet egyre feszültebb, ahogy a tündér- ha valóban az- is, nevezzük nevén, ha már tudjuk mi.  S én is, mivel a kérdéseimre nem kapok választ, üres beszéd s kitérés csak. De talán másként kellene fogalmazni, elvégre, ha hinni lehet a leírtaknak nem képes hazudni. – Tündér vagy? – ábrázatomon megremeg néhány izom, kezdek türelmetlenné válni. Ha kapok választ mielőtt elsuhan, az teljesen más szemszögből is megvilágíthatja a helyzetet. Vagy ugyan itt fogunk tartani vagy előrébb. – Igen, Seth szoknyát kapott, ahogyan Markan és te is. – mosolyodom el, hisz ha elvonatkoztatok a kellemetlenségtől, vicces is lehetne. – Nem szép dolog hallgatózni. – fordulok felé, amint rajta kapott minket. Kifinomult érzékek, ha lesz egy másodpercem, feljegyzem a többi jellemző közé. – Átverni? Te átversz minket? – vonom fel a szemöldököm, a gondolat is sértő már. – Ebben sincs semmi, egyszerű gyermekmese. – lemondóan sóhajtok fel, miután átlapoztam a könyvet. – Szedjük össze mit tudunk. – megdörzsölöm a homlokom, most, hogy ki tudja hová ment, talán van néhány nyugodt pillanatunk, hogy átpörgessük az információkat. – Van egy család, a szülők és a három kölyök és egy őrangyal. Egy Agla nevű szavunk, egy bestiáriumunk, amiből kiderült, hogy ez a cikázó fénylény egy tündér, nem szereti a cukrot, de nem tudjuk miért. És az a fura zene odaát. Seth azt mondta, a pincében rúnák és pecsétek, amik valószínűleg ezt a valamit zárták el odalent. Nem sok. – összegzem azt, amit én tudok majd Athanara pillantok. Akadhat valami, amivel ki tudja egészíteni, hisz ő fent több időt töltött el kettecskén a pacával. Ha tart beszámolót, ha nem, megpróbálkozok valamivel, egy bűbájjal a hiányos lapon. A tervem az, hogy, ha csak egy pár percre is, de az elmosódott vagy hiányzó darab feltűnjön előttem. „ Az óra körbe jár, az idő feletted eljárt már. Mutasd meg hát régi arcod, hagy olvassam minden sorod. „ Vagy sikerül, vagy nem. Ezek után, ha az öcskös felhívja rá a figyelmem, hogy bizony újra rabok lettünk, felállok és az ajtó hűlt helyéhez sétálok. – Mi van, ha ez is csak illúzió? – tapogatom körbe az ajtó helyét, hacsak már testvérem meg nem tette helyettem. – Az illúzió az érzékek becsapása… - magunk is bírtuk ezen képességgel, igaz, hogy mostani erőnkkel csak rút külsőnket tudjuk elfedni. - … ha valóban az és erősen koncentrálunk, talán… - vonom meg a vállam, s megpróbálkozom az illúziónak vélt fal mögé látni. Ha nem sikerül? Keressünk más megoldást, hisz Leviatánok lennék vagy mi fene.

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Ophilia


Kísértetkastély - Page 3 Tumblr_oarii8pvuK1vq1u6ao1_500
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
706
☩ Play by :
Blake Lively
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Hétf. Nov. 19, 2018 8:49 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling
Tény, igaza van, miért ne tudná forgatni a fegyvert. Szkeptikus vagyok, nem sokkal rohangálnak manapság az emberek, démonok. De ez nem azt jelenti, hogy nem is lelhetőek fel. Még ha csak korlátozottan is… Számtalan fegyverraktár van még a világon érintetlenül, miért ne ő lehetne az, ki rábukkant egyre is?
Kérdésére azonban egyhén összevonom a szemöldökömet.
- Ez a porhüvely… - kezdek bele. - Az ő emlékei, az utolsó emlékei II Vencel korából valók. Amikor királlyá koronázták Lengyelországba. Majd az azt követőek, itt New Yorkban, közte semmi… Bárhogy számolom, dúrván az hétszáz év, nem? - kérdezem, noha kétségem nincs efelől. Azok nem az én emlékeim.
Soha nem jártam ezelőtt az emberek között, soha nem is… azok a viszonyok. Meg az a sötét, ami olyan, mintha több ezer évig tartott volna, holott a számításaim igazak. Igaznak kell lenni, de tán ez nem is fontos.
- Vas… Rúnák… Mintha… Nem, démon nem tud ilyenné válni, még illúzióval is csak angyal lenne képes - közbe már nyújtom is a gyertát és a lőtt sebű férfi át is veszi tőlem. Hálásan biccentek felé, ő legalább segít.
Így nincs is más dolgom, mint a naplótól megszabadulni átmenetileg, miben amúgy sincs semmi hasznos továbbá. Talán igazuk van és nem a fickó rajzolta fel a rúnákat - noha nem kizárás, hisz megtaníthatta rá akár angyal, akár démon.
De inkább a pince irányába tartok, ahol a rúnákat szemlélem. Néhány ismerős, de rengeteg nem. És rengeteg sérült… Noha… Nem lehetetlen, hogy visszaállítsam…
Pillanatokon belül visszaérkezem a pincébe és ha a testembe zárt férfi ott van, felé fordulok - vagy vizesen, vagy nem, mert nem tudom, hogy egy ilyen vizi kaland után, miként nézhetek ki.
- Szükségem lenne a testemre és a képességére. Talán tudom, hogy miként tudhatjuk meg, az eredeti rúnákat és ezt újra fel tudnánk vésni. Az a valami az emeleten van igaz? - fordulok a lányba zárt valaki felé, fejemmel felfelé bökve. - Mert ha lecsaljuk onnan, a lépcső álljába újra tudnám alkotni az egészet. De ahhoz a testem erejére van szükség előbb odalent - ezúttal visszaforuldok magam felé és a pince irányába bólintok.
Ha jön, ha nem én visszatérek, és megjegyzem azokat, amik most épek. Ha pedig jön velem, akkor odalent a vízbe fordulok felém. Víz, még ha hideg sem árt meg a testemnek egy percre sem.
- Csak hunyd le a szemed és koncentrálj. Arra, hogy milyen lehetett régen ez a hely, hogy nézhetett ki. Csak próbáld elképzelni, lehet nem is fog menni, de talán sikerül annyira visszafordítani az időt, hogy láthassam az igazi rúnákat.


○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○The prettiest smiles hide
the most pain...
And the kindest heart have
been broken in million pieces

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
CherryPie


Kísértetkastély - Page 3 CznVQnFIf you close your eyes and you open your mind
The veil disappears and you'll see it all

☩ Történetem :
Once upon a time...
☩ Reagok :
66
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Vas. Nov. 18, 2018 11:19 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Changeling

Helen • Credit:


Az elátkozott ház eseményei meglassulnak, de így is van ez rendjén. Rengeteg mindent felfedezett már a pórul járt hatos, ki többet, ki kevesebbet, ám itt az idő, hogy összedobják a tudásukat, s vegyenek egy nagy levegőt az utóbbi óra(-ák) eseményeit követőn. Míg odafent Calypso és Athan, illetve rövid ideig Seth a tündérrel alkudozik, trécsel, addig a konyhában lezajlik a rögtönzött műtét, s a történet másik felét kezdik el felgöngyölíteni a napló segítségével.
Ophilia határozott kérésére ha kissé késve is, ám ezúttal érkezik reakció Reyna részéről, így már meg tudja oldani a felfedező túrát odalent. Amire máskülönben szükség van, hisz hiába lapozgatja a naplót, mely a feléig van megtöltve írással, bizony semmiféle rúnát, pecsétet, egyéb szimbólumot nem találhat benne. Nincs mese, le kell mennie.
A napló Markanhoz kerül, Ophilia pedig engedve a víz hívásának, lesétál a rozoga, nyikorgós lépcsőkön a rögtönzött, süllyesztett medencébe. Odalent éppen azzal szembesülhet, amivel korábban Seth és Reyna. Kétség kívül angyal alkotta rúnák, pecsétek nyugszanak a dohos, nyirkos falakon, csapdaszerűségek, de se angyal, se démon ellen nem ismertek. Egy-kettő van már csak épségben, a többi megtört, némelyik annyira, hogy fel sem lehet ismerni eredeti vonalaikat.
A napló az idő közben megjelenő Seth markát üti, míg Markannal a tapasztalataikat, megfigyeléseiket vitatják. Ugyanazt olvashatja, mint Ophilia, az aggódó férj bejegyzéseit, ki a felesége megszállottságát kívánta megfejteni, vagy inkább megoldani. A neje a környéken eltűnt csecsemők, és a tettes után nyomozott, valamilyen oknál fogva az újszülöttjét rendkívüli módon féltette. Ha tüzetesebben beleolvas, kiderül, hogy a felesége szerint egy őrangyal vigyázott a családjukra, akit Aglának hívtak, és aki ígéretét tette, a gyermek biztonsága felett is kezeskedik majd a környéket rettegésben tartó, ártó szellemtől. A férfi szkeptikusan ír sokáig minderről, ám akad egy bejegyzés, hol látványos fordulatot vetett a hite. Az angyal megjelent nekik, és arra intette őket, a pincét többet ne nyissák fel, s ne is kíváncsiskodjanak, mi lakozik odalent. A továbbiakban még itt-ott felmerül Agla, azonban egyértelműen átvették a férfi gondolatai felett az irányítást a mindennapok nehézségei és kihívásai. A munka, a gyereknevelés, aztán a napló véget ér, még az apokalipszis kirobbanása előtt.
És amíg Seth olvasgat, illetve Markannal diskurál, Ophilia pedig a pincében vizsgálja a szimbólumokat, addig a fényt biztosító Reyna érezheti, az iménti golyókiszedés bizony sikeres volt. A vérzés elállt, a fájdalom kezd múlni, éppúgy a sebe összeforrni. A karját is szabadabban mozgathatja, habár mintha apró, tűszúrásnyi kis fájdalmat itt-ott még tapasztalna. És ha már tapasztalások... Furcsa késztetés fogja el, hogy ott hagyván csapot-papot, kisétáljon a konyhából, át a lezárt helyiségek egyikéhez.

A tündér figyelmét nem kerüli el, hogy a felhozott vádakra Seth mit sem reagál. Hallgatás, beleegyezés, tartja a mondás. Érzi persze azt is, hogy a vágyai felfokozódnak a kijutás iránt, csakhogy… Egyelőre nincsen oka arra, eleget is tegyen bármilyen óhajnak, hisz abban neki mi a haszon? Korábban társaságot, barátokat szerezhetett volna a pincében, elbájolt étkeivel örökérvényűen, de jelenleg eszében sincs teljesíteni Seth akaratát. Csendben elpillant utána, majd tekintetét az idő közben lelkes csivitelésbe kezdett páros irányába fordítja.
- Tudjátok, hallom, amit beszéltek - sóhajt fel, közelebb lépdelve hozzájuk. - Egyébként igaza van a szőkének. Érdekel az embernő, különleges, az angyal pedig… - vonja meg a vállait, hisz Athan már kimondta az igazságot. Na de Calypso kérdései nem apadnak, amire újfent a szemeit forgatja a lény. - Éppen úgy tartanám őket itt, mint most titeket. Micsoda bugyuta kérdés - dünnyög az orra alatt, miközben mutatóujja köré csavarja a haját.
- Nem tetszik a viselkedésetek. Át akartok verni, és a mágiám is kellene? Nem vagyok megőrülve, ti vagytok ostobák, hogy azt hiszitek, alku nélkül kiszabadulhattok - mosolyodik el negédesen, mielőtt fénypacává nem változna ismét, s sietősen el nem szelelne a közelükből. Calypso immáron nyugalomban lapozgathatja át a másik könyvet, ami egy közönséges gyerekmese. Lapjai sárgultak, ellenben makulátlanok, legfeljebb a sok-sok lapozgatás, ami meghagyta a nyomát rajtuk, de semmi különös vagy használható nem akad benne. A legifjabb leviatán sem jut sokra a kutakodás közepette, vagyis... Azért egy jelentős különbséget felfedezhet. Hova is tűnt a szoba ajtaja?
Ajánlott tartalom

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


 
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
3 / 9 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Új téma nyitása   Hozzászólás a témáhozUgrás:  Árnyak Mögött
Belépett tagjainkFajaink létszáma

Belépett tagok az oldalon


●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 8 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 6 vendég :: 1 Bot
• Fajaink száma •
Arkangyal
7/5
Leviatán
8/3
Angyal
6
Démon
12
Bukott Angyal
2
Ember
3
Félvér
3
Harcos Angyal
5
Vadász
10
Nephilim
3