Új topikot nyitok
Bátran nyiss friss topikot
Új hozzászólást írok
Válaszolj hozzászólással
 
Kísértetkastély
Vendég

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
avatar


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Hétf. Okt. 15, 2018 7:40 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9


Changeling


New Yorkba utaztam Kaliyohoz. Van egy két dolog, amit le kell tisztáznom vele. A város utcáit róvom, körülöttem a világ kifordulva önmagából. Emberkezdemények rohangásznak mindenféle bugyuta és nevetséges jelmezekben és édességért kuncsurogva zargatják a környékbelieket, akik rendre ajtót nyitnak és engedelmesen teleszórják őket minden szarral. Annak idején egészen máshogy értelmezték az álarcos mulatság fogalmát. Őszintén nem értem, mi értelme ennek a Halloweennek, vagy mi a tökömnek, az ijesztgetések éjszakájának, mikor Amara már ígyis elég sötétséget és rémeket eresztett a világra. Például kapásból minket. De az embereknek úgy látszik, az se volt elég, a hagyomány az hagyomány, még akkor is, ha túléltél egy apokalipszist. Talán már nem jut elég izgalom a számukra, mert lassan a démonok is elvesztik eredeti funkciójukat. Az angyalok meg bediliznek. Megértem őket, hogy vágynak egy kis terrorra. Ráadásul még élvezik is a mesterségesen keltett félelmet és minden velejáróját. Egy ügyetlen sárkányjelmezbe bújt kölyök szalad nekem, mivel nem előre, hanem hátra figyel, majd visszapattan rólam és seggre pottyan. A szorgosan összegyűjtött kincsei a földön landolnak, cukorkái szanaszét gurulnak. Rám néz nagy, csillogó szemekkel, vár valamire. Csak tudnám mire! Közelebb lépek hozzá, majd lenézek rá érzelemmentes arccal és megvillantom kígyó szemeimet. Aztán rátaposva a még épen maradt zacskójára lazán tovább sétálok. A kölök bőgni kezd az anyjáért. Szánalmas! Abban a pillanatban tekintetem egy már szebb napokat is látott épület felé szegezem, megérzem testvéreim jelenlétét. Calypso, Athan és Markan. Vajon mi szél hozta őket erre? A romhalmazhoz érve Athan értetlen arcát pillantom meg. Valamit nagyon nem ért.
- Ki érti? - kérdezek vissza. Nemcsak mi, mások is kerülgetik a házat, egy szőke nő épp előttünk lép be az épületbe, nem messze tőlünk meg valami csőlakó asszony álldogál, talán kinézte magának ezt a helyet hajlékul.
- Mit keresünk mi itt ezen a pusztulat helyen? - érdeklődöm testvéreimtől, miközben követem őket a bejárat felé. Mit akarnak ezek, szeánszot tartani, mint a bolondok? Nem mintha nem követném őket én is birka módjára. Felettébb furcsa nekem ez az egész. Egy irritáló pofájú modern udvari bolond mellett sétálok el, legszívesebben leütném. Még szerencse, hogy csak egy bábu. Amint belépek a romhalmazba még jobban elfog a különös érzés. Mintha könnyebb lennék, mintha megszabadultam volna a vállaimat nyomó terhektől, mintha nem lennének annyira beállva az izmaim. És mintha minden megnyúlt volna körülöttem. Beleszagolok a levegőbe, valami rohadt büdös. Ránézek testvéreim értetlen arcára.
- Itt egy hullát re…- rejtegetnek? Kezdek bele kérdésembe, de nem fejezem be a mondatot, mert a torkomból előtörő hangot egy mutáló kölyök is megirigyelhetné.
- Mi a tököm? - nézek le magamra és nem hiszem el, amit látok. De azt se, amit hallok.
Vendég

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
avatar


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Hétf. Okt. 15, 2018 5:57 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9


Changeling

────────────  Kísértetkastély - Page 9 2944700-20181015-8mzHkk    ────────────
Since the dawn of time. Only the strong have survived
Mióta kivetett magából a láda, próbálom felvenni a lépést ezzel az új világgal. Nem egyszerű, mert minden napra jut valami. Itt a következő: Halloween. Így nevezik a halandók ezt a felfordulást, ami most a városban zajlik. Kényelmes esti sétára indulok a belváros felé. Kezemben egy szál cigi. Mélyet beleszívok miközben figyelem, ahogy az utcákat jelmezbe öltözött emberek és cukorért kuncsorgó, vödrökkel rohangászó kölykök lepik el. Innen-onnan, a házak oldaláról pókhálók és csontvázak lógnak, a kertekben ijesztő síron túli figurák. Na meg ott vannak még azok a furán kivájt, világító tökök is. Tök értelmetlen. Hirtelen megállok egy romos épület előtt. Látszólag nem különbözik a többitől. Nem tudnám megmagyarázni, de valamiért mégis megragadja a figyelmemet. Talán az az ocsmány vigyorgó bohóc az oka, ami az ajtó mellett hever. Talán nem. Viszont nem én vagyok az egyetlen, aki a ház előtt köt ki. Néhány testvérem is feltűnik itt. Mint egy szűkebb körű családi találkozó. Páran belépnek az épületbe. Nem sokkal később én is közelebb merészkedek. Közelebbről sem bizalomgerjesztőbb ez a hely, fel is merül bennem, miért akarok én oda bemenni? Egy újabb kérdés, amire nincs válasz. Csak egy megérzés. Abszurd gondolat, mintha maga a ház akarná, hogy a belsejébe lépjünk. Ám legyen. Még beleszívok egy utolsót a bagómba, miközben egy pillantást vetek a bohócra. Van benne valami természetellenes, de lehet, hogy csak a képére száradt debil vigyor miatt gondolom ezt. Amint átlépem a küszöböt, különös érzésem támad, amit a hely nyomasztó hangulatára fogok. Teszek pár lépést, és érzem, hogy valami megváltozott. A lépteim rövidebbnek tűnnek, a mozgásom könnyedebbnek, a tér magasabbnak. Közben idegesítő kattogó hangra leszek figyelmes, körbenézek keresve a zaj forrását. Valahonnan fentről jöhet. A hátam mögé nézek és ahogy fordulok, valami váratlan az arcomba csapódik.
-Mi a franc? - mordulok fel magamban, és seprem ki az arcomból a pókhálót, de gyorsan rájövök, hogy nem az. Ami a képembe simult, az a hajam.

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Athan


Kísértetkastély - Page 9 Jack's_Eyes_1301
☩ Történetem :
☩ Reagok :
244
☩ Rang :
☠ "vadászpalánta"
☩ Multi :
A gyűlöletgombóc
☩ Play by :
Alexander Calvert
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Hétf. Okt. 15, 2018 9:46 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9


☠️ Changeling

Rémálomföld lakói
•  szószám: 385 • Credit:

 
New York megőrült. Ezt tudja megállapítani akkor, mikor utcára lépve abban a fergetegben találja magát, amely a ma estére oly jellemző. Maskarák, dekorok, lámpások hada került ki, és a járókelőkre, vidáman csacsognak és édességeket próbálnak gyűjteni, hátha még akad valami, amit annak neveznek. Arcán némi döbbenet mellett, értetlenség lakozik, ahogy elnézi ezt az egészet. Azt hitte, sokat olvasott már, vagy épp látott eleget, de ez azok közé tartozik, amit vélhetően átlapozott. Tisztában volt olyannal, hogy létezett számukra karácsony, ahol fenyőfákat díszítettek ki – és ami biztos, hogy nem ez -, illetve hogy születésük napját családostól ünnepelik serényen, vagy épp valami hálás dolog, ami nem jut az eszébe. De ez? Nem rémlik semmi sem, így ezzel a kavarccal a fejében indul meg előre, és keresni, érezhetően többen vannak itt most a kígyók, mint bárhol máshol. Áldás vagy átok, majd eldönti valaki. Így, talán a szerencséje okán leli meg az épületet, ahol összegyűltek és ahol meglelheti testvéreit is, és talán némi választ erre az egészre.
- Én már semmit sem értek ma – sóhajtja oda fivéreinek, futólag, amint a közelükbe ér, és ahogy a lányok előre vonulnak, úgy vonja fel szemöldökét. Miért akarna bárki ilyen helyre bemenni? Biztosan elment az eszük. Kérdő pillantás a többiek felé, hátha ők már tudják az okot, miért kell ide betérni, de úgy látja, ez talán nekik is olyannyira talány, mint neki. És, mintha egy láthatatlan kéz óvatosan tessékelné befele, ösztönözné, megindul. Egy utolsó pillantás a felbolydult városra, majd átlépi az ajtót.
A bohóc... Ritka rusnya egy népség, meg kell hagyni. Talán ettől borzong meg, rázza a hideg vagy épp az undor, gyorsan maga mögött kívánja hagyni, egy kicsit lábfejjel még lehet bele is rúg, de talán csak a szél játszik ilyesmit. Az érzés elhal, cserébe marad más, furcsa, mint a nyakát csiklandozó hajszálak, vagy épp egyéb apróságot, amelyek eltörpülnek a ház romos mivolta mellett. Kezét zsebre vágná menet közben, de nem leli a kabátja rejtekeit, csak oldalát sikerül tapogatnia, mintha elvesztett volna valami fontosat, és közben meglel valami mást. Homloka ráncolódik, arcába egy tincs tódul, amit dühösen hesseget el, és szemei nagyra tágulnak.
- Mi a jó... - elakad a szó, magába fojtva ér be a többiekhez, néz maga mögé hátra, és toporog kissé. Talán csak egy rossz tréfa, gondolja, és nagy levegőt vesz. De hajaj... Kár volt. Él a pánik.○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○
We're lost children of the sea

The past is gone - - Look out, the sun is going black, black - - Time to get back on the road
Vendég

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
avatar


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Vas. Okt. 14, 2018 8:13 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9


Changeling
A mai éjszaka más, rémeknek öltöző ember kezdemények járnak kelnek a sötétségben, s cukrot kunyerálnak, minden házba becsengetve. Közben pedig elfelejtik, hogy az igazi szörnyetegek köztük járnak. Olvastam egy házról, melyről az a hír járja, hogy borzasztó dolgok történnek ott ilyenkor. Gondoltam, megnézem magamnak ezt a helyet. Három meglehetősen ismerős arc, s talán egy negyedik, kinek csak karcsú alakját látom belibbenni az ódon kapun. De a másik három közül, csak az egyik látványa kelt bennem valamiféle meleg érzést, míg a másik kettő… hogy is mondjam, még mindig fenntartással kezelem őket. Azért valami mosoly félét megeresztek feléjük, bár nem eresztem bőlére. Ennek csak két oka van, az egyik a viszontlátás a másik pedig a negyedik, egy eddig nőnek mondható alany, bár nehéz megmondani annyi kosz van rajta, s a szaga? Hogy stílusos legyek, mint a rohadt töknek. Nem is sokat szórakozok, belépek az ajtón, de előtte kiöltöm a nyelvem az őrt álló, mázas pofázmányú bohócra. A hatalmas csarnok, a maga kopott fényével is megfogja a Leviatán lányát, olyannyira, hogy a hideg is végig fut a hátamon. Furcsa érzés kerít hatalmába, olyan lazának érzem magam, de talán csak az a néhány pohár puncs tehet róla, a közeli bárban..  Elsőnek végig járom ezt a termet, majd bekukucskálok az ajtó nélküli szalonba. Végül mégis csak úgy döntök, ott is körül nézek, ezért jöttem ide, nem? Csak az ajtóból fordulok vissza, mikor valaki a nevemen szólít… - Hmm? - fordítom kérdőn a fejem a hang irányába, miközben megvakarom a tököm.

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Ophilia


Kísértetkastély - Page 9 Tumblr_oarii8pvuK1vq1u6ao1_500
☩ Történetem :
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
689
☩ Play by :
Blake Lively
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Vas. Okt. 14, 2018 7:06 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9


Changeling
Különös, hogy mi mindent képesek megtartani az emberek, ha a hagyományokról van szó. Vagy inkább csak a megszokás lenne? Hiába a másfél éves földi pályafutásom, be kell vallanom, hogy sose vettem részt még ilyesfajta mulatságon.
Ahogy járom a város utcáit rá kell jöjjek az emberek kitettek magukért. Egy kis jutalom nem is árt nekik, mégpedig azáltal, hogy ma békében alhatnak tőlem. Sőt mi több, magam is betérek a forgatagra.
Betérnék, ha nem fordítana máris rettentő kíváncsiságra egy régi kúria romos állapota. Szomorú látvány, hogy mivé lesz az a művészet, melyen több tized ember is dolgozott. Viszont van valami az ajtajában. Egy fehérre kikent, hatalmas orrú, fekete szemű… Bohóc? Úgy rémlik, hogy az emberek így hívták őket. Kíváncsian lépdelek egyre közelebb és közelebb az épülethez. Nyílt titok, hogy vonz minden, mi számomra ismeretlen és vonz minden, minek egy picit is köze van a történelemhez. Ez a ház pedig ennek tűnik.
Emlékeimbe kutakodva hamarosan rá is jövök, hogy kihez tartozott egykor ez a kúria. A Smith család, nem voltak különlegesek. Divattervező volt a férj, a feleség pedig háziasszony. Szeretetben neveltek fel három gyermeket. Az egyik átvette a családi vállalkozást, ám az hamar befuccsolt, a lányuk légiutaskísérő volt, a legkisebb fiú meg sajnos börtönbe végezte. Szomorú az élet.
Köröm cipőm sarka halkan reccsen meg a lépcső alatt. Azt hinném, hogy könnyű vagyok, hát igen, a látszat sokszor csal. Fel sem tűnik, hogy mások is nézegetik eme hajlékot. A magam részéről elvonulok a bohóc mellett, hogy egyenesen a házba érkezhessem.
Mintha mindig is itt laktam volna, egyenesen a nappali helységébe igyekszem. Hallom, hogy hátam mögött léptek surrannak el. Majd egy szőke hajkorona is.
S hogy valami túl furcsa.
Megfordulva viszont semmi különöset nem látok. Csak idegen embereket.
Viszont… Mintha az ajtófélfa mellé akasztott fali lámpa alacsonyabban lett volna. Szememet szűkítve lépek egyet…
S a cipőm sarka nem koppan. Letekintenék a lábamra, ám fentről hangokat hallok. S még egy Szőke hajzuhatagot.
- Calypso - mosolygok rá kedvesen, hisz felismerem a leányt. Nemrég hívott el egy randevúra. Lépek még egyet… S újra nem kopog a cipőm. Kezemet emelve orromat piszkálom, majd hajamat simítanám fülem mellé, ám az… Köhintek egyet. S ez a köhögés is furcsa.
- Mh… - jegyzem meg egyelőre.


○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○The prettiest smiles hide
the most pain...
And the kindest heart have
been broken in million pieces

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Online
CherryPie


Kísértetkastély - Page 9 CznVQnFIf you close your eyes and you open your mind
The veil disappears and you'll see it all

☩ Történetem :
Once upon a time...
☩ Reagok :
64
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Vas. Okt. 14, 2018 2:03 am
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9


Changeling
☽ Qué sera sera • Szószám: 351  • Credit:
New York mintha átalakult volna… No nem a legutóbbi árhullám által megtépázott falakra és épületekre kell gondolni, hanem a számtalan dekorációra, és az esti órákra kevéssé jellemző, maskarákba bújt tömegszaporulatra az utcákon. Ha valaki nem ismeri halloween ünnepét, az bizony most teljes tanácstalanságban ácsoroghat a nyüzsgő forgatagban, éppen, mint a szellemház környékén toporgó hatos. Akár egy vicc is kezdődhetne így; van négy leviatán, egy angyal és egy feketevérű világtalan, akik egy ódon épület szomszédságában várakoznak megilletődötten. Tán az angyalnő már szembesült éltének hosszasan nyúló folyamán a szokással, de a bőrén még nem tapasztalhatta. Vajon emiatt veszi elsőként a bátorságot, hogy fellépjen a romos, nyikorgó tornácra, melynek ajtajában egy szélesen vigyorgó bohóc várja? Ki tudja, mindenesetre ő teszi meg az első lépést befelé.
Hogy ki követ kicsodát, azt csupán az érdeklődés és izgatottság mértéke határozza meg, ám egy biztos, mindenki, aki Ophiliát követőn átlépi a ház küszöbét, furcsa érzést tapasztalhat - a bohóc tekintet-tapasztó ocsmányságán és különös auráján felül, természetest. Egyesek mintha más perspektívából látnák a világot, másoknak a ruha válik szűkössé, netán a haj szokatlan súlya tűnik fel a fejen… Mégis, a ház kiváltképp megragadja a figyelmet ahhoz, ne legyen olyan fontos rögvest fellelni a furcsaságok magyarázatát.
A bejárati ajtó egy valaha hangulatos, jelenleg lerobbant, terebélyes előtérbe vezet, melyet rozzant, töredezett oszlopok szegélyeznek két oldalról. Szemben egy lefele szélesedő, tölgyfából faragott lépcsősor nyugszik, rajta kopott, poros, tépázott vörös szőnyeggel, már amennyire a színét meg lehet állapítani. Jobb és bal kéz felől két-két ajtó található, bal oldalt az elsőnek inkább csak a helye, hisz tökéletesen belátni az egykori szalon tágas helyiségébe. Akadnak fények az épület egészében, de csekély a világosság, mit nyújtanak, azonban ennél is érdekesebb, hogy hiába a tükrök vagy tükröződő felületek megléte, mintha hamis lenne mind; mattak, fénytelenek.
Az egyedüli működőképes reflektáló az bizony a léleké, egymás tekintete. Esetleg az idegen megszólítás… Bizonyosan elment a másiknak az esze, a hely rendkívüli hangulata tehet róla, és ez a bosszantó kattogás a háttérből. Várjunk, honnét is jön ez? Mintha az emelet felől hallatszódna. Na és ezek az olykor felreppenő, különös gondolatok a fejükben, akárha nem is az övéik lennének… Ki érti ezt?

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear
Online
Hell or Heaven


Kísértetkastély - Page 9 Xs6BoYF
☩ Keresett személy :
☩ Reagok :
718
☩ Rang :
Staff
☩ Képességem :
Admini erők uralkodnak bennem
☩ Multi :
Raiden, Cassael
☩ Play by :
Jason Momoa, Misha Collins
Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt Vas. Szept. 16, 2018 6:32 pm
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9


Kísértetkastély - Page 9 77NOugL
New Yorkban nehéz kísértetházról beszélni, mikor az épületek zöme lepusztult és lakatlan, ez a külvárosi kúria valahogy mégis megnyerte magának a becses címet. Év közben is kedvelt helye a vállalkozó szellemű kísértetvadászoknak, dideregni vágyóknak, ám a holtak éjszakáján mondhatni övé a főszerep.
A rémisztően feldíszített és kivilágított ház vaskos tölgyfaajtaja engedékenyen nyikordul a betévedő óhaja nyomán, a küszöbön viszont képtelenség átlépni anélkül, hogy ne szúrna szemet az ember - vagy egyéb szerzet lányának/fiának - az ezer wattos vigyorral felszerelkezett, megtépett külsejű bohóc...

Kiegészítés: 2018 halloweenje óta újjáépítési munkálatok folynak a kúrián, ugyanis legutóbb megmagyarázhatatlan körülmények között beomlott az épület...


○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○Bad Boys
Ajánlott tartalom

Choose Hell, or Heaven
If you live it right, nothing to fear


Hell or Heaven Frpg

- CAELO VEL IN INFERNO -
Utolsó Poszt
Következő oldal Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9


 
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
9 / 9 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Permissions in this forum:Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Új téma nyitása   Hozzászólás a témáhozUgrás:  Árnyak Mögött
Belépett tagjainkFajaink létszáma

Belépett tagok az oldalon


●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 15 felhasználó van itt :: 6 regisztrált, 0 rejtett és 9 vendég :: 2 Bots
• Fajaink száma •
Arkangyal
7/5
Leviatán
8/4
Angyal
6
Démon
11
Bukott Angyal
2
Ember
2
Félvér
3
Harcos Angyal
5
Vadász
9
Nephilim
3