☽ OH DARLING, EVEN ROME FELL ☾
Légy üdvözölve egy apokaliptikus világban, ahol nem tudod kiben bízz

 
Iofiel - Beauty & Spy of God

Ashtaroth
WHISPERING AMEN
avatar☩ Reagok :
267

Vas. Szept. 17, 2017 8:42 pm írtam neked utoljára

Gratulálunk elfogadva

Kedves Iofiel!
Áááh.... Végre egy újabb angyalka! És még milyen! Very Happy Mondjuk... szerencsétlen. A Gabrieles-pecsétes-kulcsos dolgon nagyon nevettem. Very Happy Öröm volt olvasni. Hibákat nem találtam, szépen kitöltöttél mindent, a múltbéli tevékenységeket megbeszéltük, pb-d cukker, és várnak is már téged, szóval most már igazán befogom a kicsi számat és engedlek játszani. Very Happy
Foglalózz persze előtte, aztán irány a játéktér! RazzHell or Heaven vezetősége


✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖"War only needs an excuse and weapons"

Iofiel
WHISPERING AMEN
avatar


"Ha Isten az Uratok, Neki szolgáljatok!"
☩ Faj :
Angyal
☩ Reagok :
2

Szomb. Szept. 16, 2017 8:40 pm írtam neked utoljára


Iofiel
"Ha Isten az Uratok, Neki szolgáljatok!"
Hugh Dancy
Angyal
saját
nincs
Buzgóság
Mennyek

Személyes adatokVéleményem az emberekről: Amikor testvéreim zöme még tisztes távolból szemlélte őket, én már akkor is kimondott érdeklődést mutattam irántuk. A Mennyei kapuk és bejáratok létrehozójaként, illetve a Buzgóság erényangyalaként ösztönös kíváncsisággal figyeltem a történelem legújabb és legkáprázatosabb találmányait, csecsebecséit. Jó pár halandót segítettem hozzá az alkotáshoz a szorgalmazásommal, el sem hinnétek például, hogy Caravaggio mennyire züllött és lusta egy ember volt, vagy hogy még II. János Pál pápára is ráfért olykor a noszogatás az Isten iránti hitében.

Porhüvelyem neve: Nem élek ilyesmivel.

Mióta élsz?: Ki számolja már?

Gabriel vagy Mihály?: Egyik oldalt sem képviselem, ugyanis egyedül a Teremtőnek tartozom hűséggel.

Vélemény a természetfelettiről?: A természetfeletti is Atyánk találmánya, ha nem adott volna lehetőséget a létrejöttükre, akkor nem is volnának. Ennek fényében nincsen jogom ítélkezni a különböző fajok felett, mindenkinek megvan a maga szerepe ebben a hatalmas, több felvonásos színjátékban.
Azért azt halkan hozzá kell tennem, a démonok nem mindig a szívem csücskei.

Város: Ahol kényelmesebb, és ahol finomabb a bor.

Család: Még azt mondják, hogy nem hasonlítunk Mi, angyalok az emberekhez, pedig a családunk felér egy halandó agyából kipattant komédiával. Atyánk 26 éve leugrott a kisboltba, és azóta sem tért vissza, fivéreim és nővéreim meg a szélrózsa minden irányában, szanaszét széledtek a világban. Az arkangyalok között is akad néhány fekete bárány, ahogy az egy jó családban illik; Lucifer mellé az utóbbi két - lassan három - évtizedben betársult Gabriel is a gót életérzéssel.

Beosztásod: Korábban magasabb pozíciónak örvendtem, de mióta magunkra maradtunk, be kell érnem az erényangyal, pontosabban a Buzgóság szerepkörével.
trick
or
treat
Képességem


A Buzgóság erényangyalaként birtoklom a szorgalmazás képességét, amely kiteljesedést és ösztökélést nyújt a halandóknak, egyéb szerzeteknek. Ösztönzöm őket a tettvágyra, az alkotásra, éppen úgy Isten szolgálatára, hiszen nem elég a testükben s szellemükben buzgóknak lenniük, a lelküket sem szabad hagyniuk ellustulni.

.
Ezt a történetet vérrel írják


Volt idő, amikor Mi, angyalok, káprázatos dolgok véghezvitelére voltunk képesek. Csodákat eszközöltünk; kedvtelésből hegyeket teremtettünk és vízeséseket fakasztottunk, az embereket éltető erdőkkel ajándékoztuk. Olyan módokon avatkoztunk az életükbe, hogy az az előnyükre vált, nem úgy, mint most, mikor többet ártunk, mint segítünk.
Visszakanyarodva a világ hajnalára, én is kivettem a részemet a nagy egészből, ugyanis Isten engem nevezett ki a Szent Kapu melletti számos, egyéb mennyei bejárat létrehozására. A Teremtő a maga képére formálta gyermekeit, éppen ezért ő sem volt soha tökéletes, elkövette hát azt a hibát, hogy rám bízta a Mennyek Kulcsát is a feladatom bevégeztével.
Annak rendje és módja szerint azt egészen véletlenül elveszejtettem a legelső forgószélben, ami a Föld talaját érte, így már nem is olyan meglepő, hogy Gabrielnek ezután miért egy szimpla pecséttel kellett beérnie évmilliókkal később. Remélem, hogy nem orrol rám túlzottan…

A teremtések kora idővel lecsillapodott, ám amíg fivéreim és nővéreim zöme új feladat után nézett, én visszavágyódtam az alkotáshoz. Szerettem volna az embereket is buzdítani a lehetőségeik kiaknázására, időről-időre megtámogattam szorgalmukat az elképzeléseik és céljaik eléréséhez, így váltam hát egyszer csak a Buzgóság erényangyalává. Valaki ekképpen is nevezett, míg mások férfi testet öltött múzsának tartottak. A korábban említett festőnek, Caravaggionak még modellt is álltam egykor az Assisi Szent Ferenc extázisa névre keresztelt képéhez, az más kérdés, a rajta szereplő angyal nyomokban sem hasonul hozzám.
Egészen különös így visszagondolva, hogy míg a világ hanyatlásával az angyalok nagy része kihasználta a szabadság nyújtotta előnyöket és meghódította a Földet, én éppen, hogy akkor vonultam vissza a Mennyekbe. Korábban temérdek időt tölthettem ugyanis a halandók társaságában, feltalálókat, költőket, építészeket és művészeket ismerhettem meg, még ha nem is volt mind ember.

Valak… A Tisztátalan, a Káromló, a Kígyók Hercege, számos címet s jelzőt magára öltött az évezredek folyamán, de akkor éppen Salvador Dalínak nevezte magát. Korábban nem volt különösebb dolgom a démonokkal, viszont azután, hogy megismertem őt, időről-időre felbukkant a legváratlanabb pillanatokban a közelemben, vagy én az ő közelében. Sohasem elpusztítani óhajtottuk egymást, az túlzottan egyszerű lett volna, inkább évődtünk és civódtunk, ott törtünk borsot a másik orra alá, ahol csak elképzelhető volt. Akár a Fény és a Sötétség, úgy kapaszkodtunk egymásba és taszítottuk magunkat el a másiktól, többé már nem voltunk egyszerű démon és angyal, hanem két ellentétes pólus, akiknek a meghatározása egymásban rejlett.

Így ment ez, amíg az Úr el nem hagyott bennünket. Véget kellett, hogy érjen az évszázadokra szóló tivornyám, kötelességemmé vált visszatérni a Mennyekbe, és megpróbálni Istent szolgálni. Bújtatni a Gabrielt félő, pártatlan angyalokat, lesegíteni őket az Égből, vagy éppen feljárást biztosítani a számukra. Persze azért ragadt rám némi kosz is az emberekről, hiszen nem tettem mindezt teljesen ingyen; kockázatos szolgáltatásaimért cserébe mindenféle csecsebecséket és találmányokat gyűjtöttem, legyen az Isten Keze vagy a világon legelőször íródott Biblia. És bizony az inkognitómra is kínosan ügyeltem mindemellett, még az idézésem módját is úgy variáltam, hogy valóban csak azok találhassanak rám, akik az elveimmel és igazságommal egyenértékűt gondolnak.

Ekképpen zajlott ez huszonhat évig, csakhogy az univerzum egyre sebesebben változik, s mire elmúlik egy pillantás, már egészen más rend uralja a Földet. Az új helyzetek pedig új megoldásokat követelnek; többé már nem lehetek egy kuruzsló képében tetszelgő kém Gabriel sorai között, vissza kell térnem a buzgóság erényének a hirdetéséhez, és újfent fellobbantani az emberekben az Istenbe vetett hitüket. Másképpen ugyanis nem győzhetünk a világra telepedő sötétség ellen.


„Legyetek lélekben buzgók, az Úrnak szolgálók!”


 
Iofiel - Beauty & Spy of God
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: